Humor

Rocky sitter och ser på AFV och skrattar gott. Han har humor. Vi har varit på en shoppingsväng. Jag har köpt två blommor och Rocky har fått en Totte badar bok, en egen sop att städa med, pennor och badkritor. Det fanns ett roligt OBH Nordica leksakskök på barnens hus och köksredskap med samma märke. Kan bli en julklapp.

Bebisspråk

Tänkte skriva ner det Rockan kan säga, han pratar för fullt men vissa saker kan han säga. Ska se om jag kan komma ihåg allt.

Mamma = mamma (han säger inte mamma ofta)
Pappa = pappa
Katt = kissa/isse
Hund = vovva
Bil = Buuuum
Traktor = tato
Sitta = sitta
Rita = sitta
Tiger/Lejon/Björn/Sköldpadda/Krokodil = KGRRR (alla djur med vassa tänder låter likadant)
Hallon = haaalon
Hallå = haaaaalå
Harry = hally
Äta = äta
Mat = mat
Får = bä
Bolibompa = bopa
Tutte = toto och ibland tutte
Shampo = bapo
Mormor = momo (han har sagt det en gång)
Boll = boo
Städa = täda
Johan = oa
Bada = dada! (skriks oftast eftersom att han blir ivrig)
Titta = titta (han har slutat säga det tror jag)
Roboten = Dada (roboten säger: My name is Dada drop your weapon)
Läsa = läsa

Kommer inte på nåt mer nu.

Ska fixa lite grejer och se om jag kan vara lite duktig. Har betalat alla räkningar och det finns fortfarande kvar pengar på kontot, det hade jag inte trott! Det ska storhandlas och jag ska köpa två blommor till mina nya krukor idag. Bilen har gått sönder, det var inte bara soppatorsk. Den hoppar fram. Tragiskt.
Ikväll blir det kalas trevligt.


Vintertid

Ganka skönt att ställa om till vintertid men hur berättar men för en pojke på 15 månader att han får sova en timme extra? Det gick ändå ganska bra idag, han vaknade vid 8. När klockan var 11 var han supertrött, då var han ju van att klockan är 12. Blir härligt att han somnar en timme tidigare oxå, iofs så kommer jag nog oxå att göra det.

Jag vill köpa två blommor idag. Får se när han vaknar och vad han är sugen på.

Det blir nog en barnfri kväll med bio. Det behöver vi.


Nu ger jag upp

Måste sova lite. Har bytt och ändrat och fixat, man blir nog aldrig nöjd. Måste få bort det orangea men då lyckades jag ta bort allt snyggt jag hade fixat.

Trevlig kväll

Vi har haft en trevlig kväll i stugan. Rocky har varit gladare idag än han har varit på hela veckan tror jag. Han skulle siga upp kl 04.36 imorse. Det hade inte jag tänkt. Jag försökte få honom att sova, jag sjöng 100 sånger men han har ju lärt sig rörelser till alla låtar nu så det är svårt att få honom att ligga stilla och vila när man sjunger. kl 07.00 sov han igen. Då gick jag och la mig i soffan. Kl 10.00 vaknade jag av att han kom ut från vårat sovrum, då hade han nog varit vaken ett tag. Han har fått sin 7e tand inatt, var ju förmodligen därför han inte sov. 

image414
Surminen = sjukminen


image416
BUsunge som har klättrat upp på stolen själv.

image418
Jätteglad.


Äventyr

Efter att vi skjutsat André på jobbet skulle jag och Rocky till stugan för att umgås med mormorn som var lite ensam. När vi kom dit var hon inte där, hon var så klart på Maxi och handlade. Hon hade fastnat i ett spel på datorn så hon blev lite sen. Rocky hade somnat i bilen så jag körde vidare. Jag följde alltid den största vägen och hamnade i urskogen. Det blev tydligen en storsväng runt kågnäsudden(?). Lite spännande var det att köra på pyttevägar och se en massa skog och ruttnande små stugor. Jag tog fram kameran och förevigade resan.

image405
Såg lite hav.

image407
Han föll frammåt i alla uppförsbackar uppför bergen så han fick luta sig mot en Maxballong.

image408
Kanske dags att tvätta bilen?

image410
Hittade solen på ett kalhygge.

image411
Där borta någonstans är stan.

image412
Det finns många kalhyggen.


Två mil och en timme senare var vi tillbax i stugan. Jag hade hoppats att jag skulle fånga en älg eller björn eller nåt annat farligt djur på bild men det bodde bara fåglar i skogen idag.

Det var lite synd om Rocky som missade hela äventyret.


Rocka fett

Rocky i sin Boppafåtölj med sin nya Rocka fett tröja Han tog en paus från städandet.

image402



image404

Vinnaren i tävlingen

Tävlingen

Konstnären är min lillebror Johan

image399

Vinnare är Jessica, även fast hon fuskade.

image400
Hon får välja vilket pris hon vill ha.
 
♦En blomma med kruka
♦En röd julstärna till fönstret
eller
♦En handväska, flitigt använd och lite trasig.

En gulstärna i kanten til Lollo som visste att krokodilen finns mellan Moröhöjden och Alhem. (På gångvägen vid vändplatsen på Myntgatan).


Gräsligt

Jessica har försökt lära mig hur man gör sin blogg lite snyggare och personligare. Jag snodde gräset från mammas hemsida. Jag letar kort och försöker fixa. Det är kul! Tack för all hjälp Jessica! Kolla in hennes bloggs nya utseende !

Jag är inte klar med stylingen!

Oj då

Råkade besälla några grejer nyss. Jag gillar nätshopping. Det blev en farsdagspresent till André och en julklapp  åt Rocky. Jag vet inte om han blir så glad men jag tycker den är jättefin. Kan inte visa nån bild eftersom att han tjuvkikar här ibland. Han får kanske önska sig någonting han vill ha oxå. 

Har städat idag men inte kunnat dammsuga. Köp inte en dammsugare utan påse om ni inte kan bygga ihop den själv. Jag försöker och försöker men det rasslar bara till och flyger småbitar. Det som är ännu värre är att André bygger ihop den på en sekund! Jag har även tvättat idag. Tyvärr så har alla handdukar som var vita blivit blekblåa. Dom färgades inte i tvättmaskinen utan i torktumlaren!? Jag förstår ingenting, Har tvättat dom handdukarna tillsammans förut utan att någon missfärgning har uppstått.

Jag gjorde ett försök att tvätta fönstren oxå, men det blev bara värre. Nån som vet när spindlarna går i ide, eller vad dom nu gör på vintern?

Penicillin

Det går bra att ge honom penicillin, han tycker att det är gott. Tur det! Han är piggare nu men fortfarande febrig och luktar bajs.

Öroninflammation och magsjuka

Var på akuten inatt med Rocky. Vi funderade länge på att åka men när han skulle sova började han att kräkas igen, då åkte vi in direkt. Vi fick efter ett läkarbesök, ett stick i fingret, ett prov ur halsen och fefbermätning träffa en mycket bra barnläkare som kom fram till att han har öroninflammation och magsjuka. Han ska få penicillin och dricka avslagen läsk. Han tyckte inte att det var någon fara om han inte äter på ett par dagar. Man ska tydligen inte ge barn med magsjuka vatten eftersom att det inte innehåller någonting. Bra att veta.

Akuten eller inte

Ska vi åka eller inte, just nu är han piggare igen. För 2 timmar sedan kunde han inte ens sitta själv. Har fått igång termometern igen och den säger 38.9 grader 40 minuter efter alvedon. Har just pratat med sjukvårdsrådgivningen, hon sa åk in om ni känner att ni behöver det. Jag ska även hålla koll på hans öron, nyss skrek han hysteriskt när jag tryckte på flärparna. Sjukvårdsrådgivningsmänniskan sa en smart sak som jag inte har tänkt på. Hon sa att man inte får ge barn med diarré fullkornsvälling. Det var ju ganska logiskt men jag har aldrig tänkt på det. Shit, nu har jag bajs på byxorna.

Sjuk igen

Nu är lillen sjuk igen. Han är på dagis två dagar och sedan måste han vara hemma en vecka. Det började igår efter middagen med en jättespya. Han har sprungit runt och feberyrat flera gånger inatt. Imorse var han knallrosa och jättevarm, då visade termometern 39.8 grader. Det är å synd om min lilla sjukling. Han har ändå sprungit runt och busat med sin mormor hela dagen. Nu ska jag vila så att jag orkar med natten.

Dagiskort

image390

Visst är han fin!

Invigning

Ska ta mig en kopp Lust&fägring te i min nya mugg och passa på att inviga min tesil som har några år på nacken. Har aldrig haft löste hemma så den hara bara stått och varit fin. Jag tror att någon har ätit jordnötter ur den någon gång.


image389


Tävling

Vem är konstnären? Den som gissar rätt får ett fint pris som kan hämtas här på Ängesvägen. Pluspoäng till den som vet var målningen finns.

image387

image388

(Lite halvkassa kort som togs i farten)

Promenad

Jag ska ta mig en promenad nu. Vet inte åt vilket håll jag ska gå. Rocky är på dagis till kl 14. Det är så tråkigt utan honom. Borde köpa några blommor till mina nya Cult Designkrukor. Ska jag gå till solbacken och köpa blommor? Måste ju köpa jord oxå så det blir nog inte. Kanske tar bilen sen.

Idag blev han ledsen när jag skulle lämna honom på dagis, men det var inte för att jag skulle åka utan mer för att jag höll fast honom och pussade honom när han ville ut i sanden och leka.


Några bilder från helgen

image379
Åker bil.

image380
Väntar på mat i Umeå.

image382
När han ville leka i trappen sa jag att han istället fick sitta på nedersta trappsteget.

image383
han gillade att sitta där, tillslut lärde han sig att säga "sitta".

image384
Han gick till trappen sa "sitta" och satte sig.

image385
Rocky och kisse.

image386
Hemma igen. Pappa har fixat frisyren. Har på sig sin nya tröja från Lipfish.

Idag sa han läsa, eller läsaää.

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma. Det var obeskrivligt skönt att komma hem. Vi har haft det bra. Första natten sov vi hos Andrés syster, på fredagen gjorde vi Umeå och sedan åkte vi till Lillarmsjö. Vi har ätit gott, shoppat, busat och haft det mysigt. Nu måste jag sluta skriva Rocky går omkring med sopen och säger städa, städa.

image376
Monica, Rocky och farfar Gösta.

image378
Rocky och farfar.


Nu åker vi

Har packat och fixat hela dagen. Man måste ha med sig så sjukt många väskor när man ska sova borta några nätter. Rocky har en stor väska, en stor påse och två små. Jag och André delar på en väska. Ska bära ner allt och leta min jacka i källaren. Rocky är på dagis och jag måste nog hämta honom innan han vaknar, annars hinner han inte äta någonting innan färden.
Igår fick Rocky en jättefin overall, jag önskar att jag hade några kort på honom i den. Det är en grön Reimaoverall med sittdynor i rumpan och spindlar lite överallt.

Tack till mamma och pappa för den fina overallen och för att ni bytte däck.

Nu ska jag packa ner datorn. För den måste man ju verkligen ha med sig, eller?

Oj han har vaknat redan! PERFEKT!


Ensam

Rocky är på dagis helt ensam för första gången. Jag skulle hämta honom kl 11 men han ville sova där. Dom ska ringa när han har vaknat. När jag lämnade honom och frågade om jag skulle få en puss så pussade han sin fröken istället. Vad ska jag börja ta mig till på dagarna? Har städat hela dagen idag så imorgon har jag ingenting att göra. Ska nog börja träna när han är på dagis.

Vi ska på stan sen och köpa overall och allt annat han behöver i vinter. Han ska få det av sin mormor och morfar i julklapp, det är bättre än att försöka trycka in ännu mer leksaker i hans rum Jag har hittat ett par vinterskor som förmodligen ska bli mina.

Imorgon åker vi på minisemester till Andrés pappa.

Just nu saknar jag min lilla solstråle.

Nattningen

Ännu en nattning är avklarad. Det är lite svårare för honom att somna nu när han kan gå upp och leka om han vill. Han somnar bara om man ligger och myser i sängen med honom och stryker honom på ryggen eller pannan. Första försöket får han alltid klara själv därför blir det alltid fler försök. Under andra försöket bajsade han så då fick han snabbada. Tredje försöket blev lite värre. När han nästan hade somnat kröp han upp till mig och jag fick en puss. Direkt efter pussen fick jag en spya i ansiktet. Det var bara att bädda rent i sängen, ta av pyjamasen och tvätta av oss. Det fjärde försöket blev det sista. Jag sjöng Bä bä vita lamm tills han somnade.

Det är skönt när han äntligen har somnat då kan man...sätta sig vid datorn eller tvn eller diska och städa. Vet inte riktigt varför det är så skönt när han sover. Man gör ju ändå oftast samma saker som när han är vaken.

Beställt

Nu har vi äntligen beställt ett soffbord och en matta. Om ca 3 veckor kommer dom.

image375
Bordet är beställt från Åsells/Svenska Hem

image374
Den svart/vita ryamattan beställde vi på Öhmans Mattor & Golv

Nu då?

Vad ska jag hitta på? Rockern sover och jag har surfat klart. Jag håller på med tvätten och borde städa överallt.
Jag är sugen på att sy en kudde till Rockys säng. Har tänkt sy en massa nya kuddar med tyg från Mairo.

Kanske ska väcka ungen så att han får hjälpa till.
Han är duktig på att städa.
image371

image372

image373

Vad ska jag göra?

Han värgar att sova. Jag har gett honom välling, jag har legat i hans säng och strykt honom på huvudet i 1 timme, jag har låtit honom busa för fulla muggar, jag har tagit fram en madrass i vardagsrummet, jag hara gungat honom på min mage men så fort han nästan somnar så börjar han att klappa händerna. Snart skruvar jag ihop spjälsängen. Ska först leva om och busa med honom som hans pappa gör innan läggdags!


Jag har inget tålamod. Det har André, men han är inte hemma.




(20 min senare)

OK! Nu har vi busat som galningar! Jag har kastat honom i sängen och gjort konstiga ljud, han hara härmat mig och kastat sig i sängen. Jag har jagat honom och lekt flygplan. När jag var genomsvettig la vi oss i sängen och läste en bok. Sedan släckte jag lampan, stängde dörren och han fortsatte att läsa. Nu sover han!
Jag kommer aldrig mer tycka att det är en dålig idé att André busar upp honom innan läggdags!
Nu är det snart min tur att sova.

Monopol

Rösta på Skellefteå!


Fynd från Haparanda

Bilder på några av alla saker som har flyttat hem till oss.

image369

image370

Från IKEA: Turkosa skålar 29:-, Bordstabletter PANNÅ 19:-, Vas BLADET 59:-
Från Fabriksbutiken: Muggar Hanna från Rörstrand 59:-, Marimekkoskål Ittala 199:-
Från Village: Nystan 15:- och fåret Ulla 49:-

Redan

Beställde en mysdress åt Rocky på Russinnet i onsdags och idag kan jag hämta den. Ibland går det fort. Mysdressen heter Rocky och är från Shampoodle.

image367image368

(Bilderna kommer från Russinnet)

Kalvsylta

Det finns en liten pojke som älskar kalvsylta.
 

 




Buddha

Liten och stor.
image362


Impuls

Vi åkte till Byske Möbler igår för att kolla vad dom hade för soffbord. Vi hittade inget soffbord som vi föll för men vi hittade en fåtölj. En barnfåtölj som man kan vika bak ryggstödet på och vika ut en fotstöd. Vi hade tänkt att det skulle bli en bra julklapp men han fick den igår. Helt perfekt med en egen Bolibompafåtölj.


Det var inte helt fel att sitta på puffen å titta på Boppa.


Men fåtöljen är ruskigt skön.


Han når inte riktigt ner till fotstödet.


Nicke Nyffiken är bäst.

  


Sova säng

Jag köpte en växa-säng på IKEA åt Rocky. Det har gått ganska bra att byta säng. Det är lite jobbigt att han kan klättra ur själv. När man tror att han har somnat och sätter sig i soffan för att koppla av hör man hur dörren till hans rum slängs upp oxå kommer han traskandes. Jag vill ha tips på hur man kan få sovhörnan lite mysigare. På IKEA var det en jättemysig sovplats men jag är inte riktigt nöjd. Jessica vad ska jag göra?


image353


Inskolning

Idag började inskolningen på dagis. Vi har varit där en stund och Rocky har fått bekanta sig med lokalerna. Alla andra barn var ute och lekte. Imorgon ska han få leka med Harry. När fröknararna vid frukosten hade berättat för barrnen att Rocky skulle börja inskolas idag sa en liten tjej: Han rockar säkert. 
Jag och Rocky har under natten blivit förkylda!

image349

image350

image351

 

Var ska jag börja?

Det har varit någonting fel på min blogg. Har ingen aning om vad som har hänt men jag har inte kunnat logga in.
Vi har hunnit med mycket den senaste veckan. IKEA, jobb, mys, bus, trevligt besök mm.

Jag börjar med att lägga upp lite bilder från resan till Haparanda med Karro och Jessica. Det blev en heldag med släpproblem, långkörning, IKEA(så klart), lite andra butiker, irrande i Finland och sofflyttning. 

 
Drivern


Hon i baksätet


Dåligt väder


Dimma och regn


Jessica


Kisspaus


Vi testar Jennys(?) bord


Snyggt


Jag är duktig på att parkera med släp, tar bara upp fyra rutor.

JA!

Nu fungerar det igen!

RSS 2.0