Ofarlig

Snacket om farliga nappflaskor har inte oroat mig. Vi har en fin, bra och välanvänd. Hittade just det här och vips så blev flaskan ännu bättre, ibland gör man bra val utan att veta om det. Det är en superbra flaska!

image1005


Riset

Imorgon kl 9 ska jag klippas av den bästa. Jag är nervös. Det har absolut inget med resultatet att göra, jag tycker att det är svinjobbigt att gå till frisören med riset jag har. Det var minst 6 månader sedan jag var där så det är ordentligt risigt. Dåligt av mig att ha väntat så här länge.

Rocky mår mycket bättre nu.

Sov sött.

Förkyld

Rocky är sjuk igen och hemma från dagis. Jättetråkigt att det är så bra väder. Jag lagar fiskgratäng och ska under tiden åka för att torka kattungar i rumpan.

Mysig dag

Vi har spenderat halva dagen i stugan. Det har varit helhärligt. Vi har ätit, fikat och tittat på elden.

image1003
Vet inte om man vågar berätta vad det är som brinner.

image1004
Sötnosen.

Pyssel

 I Piteå köpe jag ett par ramar som fortfarande saknar innehåll(dom var helt fel storlekar). Jag har en idé, ska nog klippa lite nu och se hur min plan blir.


Nya kläder

Johan var i Luleå igår och passade på att köpa kläder åt Rocky på Polarn O. Pyret. För ett år sedan gillade jag inte alls deras kläder men nu finns det en hel del kläder där som är fina. Igår blev det en vindjacka och en tröja med ett tåg på.

image1000

Skor

Jag har hittat en snygg sko åt Rocky! Jag vill nästan väcka honom för att mäta hans fötter.

image997
Junkyard.se

Barnprylar eller kanske föräldraprylar

Har hittat en kul sida med allt man kan behöva.

image982
Tatueringar för bebisar

image983
Rättvist "vem ska göra det"-hjul. Skulle vara bra för oss som klunsar.

image984
Söt bebisdräkt.


image987
Vill ha!

image988
Smart sked att ta med.

image989
Fjärkontroll

image990
Smarta kuddfodral.

image991
Ful handduk men söt text.

image993
Dom här besticken skulle vara poppis här hos oss kan jag lova.

image995
Supersöta småtaxis till minifötter.

Sidan heter The Spoon Sisters

Här är dom

image971

image972

image973

image974

image975

image976

image977

image978

image979

image980

Dom två första kattungarna är nog samma kattunge.

Kattungarna

Har kort på dom i mobilen men det fungerar inte att föra över dom till datorn. Dom mår förmodligen ganska bra, Agnes mår inte lika bra. Hon har inte blivit pigg ännu. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att dom klarar sig.

5 kattungar

Fem levande kattungar och en sovande kattmamma. Nu Apoteket och köpa mjölkersättning.


Snitt

Nu blir Agnes snittad. Hon har 5 kattungar i magen, men man vet ju inte hur många som lever eller kommer att överleva. Spännande.

Kisse

Agnes är hon doktorn nu. Dom var tvugna att åka in akut eftersom att det hänger blåsor(?) där bak men hon orkar inge mer. Hon ska få kalk och om det inte fungerar så blir det ett akutsnitt. Jag håller tummarna för att allt går bra.

Vår

Vi var på en promenad idag för att köpa tvättmedel. På vägen hittade vi alla möjliga vårtecken, knoppar, gröna strån, färgglada blommor vid husväggar. Jag plockade en liten kvist med videkissar åt Rocky, han missförstod mig lite och började kalla dom för "nigeldott" (igelkott). Han tyckte att dom var gulliga och ville att dom skulle sova i vagnen med honom. På hemvägen gick han hela vägen från moröhöjden. Det trodde jag aldrig att han skulle orka.
Han sa hej åt alla och fick klappa många hundar. Nu sover han och jag ska springa till tvättstugan igen.

Kolla in mammas blogg. Agnes får kattunger idag!!!

image969  image970
Ska visa Rocky skillnaden när han vaknar.

Biten

Rocky har blivit biten på dagis idag. Han pratar lite om det och ser ledsen ut. Man vill ju finnas i närheten när någonting hemskt händer ens lilla pojke. Det finns tydligen bitarungar på alla dagis.

image968

Vitbergsbadet

Ja! Jag har jobb i sommar. Det blir som vanligt vitbergsbadet. Slitigt men ändå kul. Jag hoppas att det blir dom vanliga som ska jobba.


image967


Dagen

Har har så många underbara bilder från dagen, jag orkar inte göra nåt med dom. Jag har lånat Johans kamera idag så det är lite extra fina bilder. Här kommer dom.

image949
På väg till dagis.

image951
Glass på Ainas.

image952
Lek på parkeringen. Vi skålar.

image953
Spade och vattenpöl. Det kan inte bli bättre.

image954
Middag.

image955
Rocky älskar majs.

image956
Efter mat och glass blev det bad.

image957
Efter badet gick vi ut för att testa den radiostyrda bilen.

image958
Pappa fick ge upp. Rocky ville köra.

image960
Pappan kan inte hålla fingrarna borta, haha.

image962
Den går hårt, även i vattenpölar.

image963
Pappans pekfinger finns med på nästan alla bilder, jätteroligt.

image964
Man blir skitig av att köra fort i vattenpölar.

image965
Lera i ansiktet oxå.

image966
Nya stövlarna fungerar bra.


Vilken dag

Underbart väder! Rocky är på dagis så jag har promenerat, träffat Agnes, bytt skor med mamma och handlat lite mat. Nu är jag mätt som en plätt. Ska röja lite och sedan hämta Rocky. Det var svårt att välja kläder till honom idag så jag plockade ner alla ytterkläder i väskan. Jag vet att det här kommer att bli en fortsatt underbar dag.

Pite

Idag åker vi till Piteå. Känns lite onödigt att shoppa när det är så fint väder ute. Men det blir nog bra. Jag har  varit vaken sedan kl 7. André ligger och mummlar och Rocky ska få sova länge. Läggningen fungerar inte, han kommer upp 100 gånger. Jag har svårt att inte väcka Rocky, det är mysigt att lägga sig i hans säng och se honom vakna. Det märks att han har blivit längre, jag sätter mig alltid på hans ben när han ligger i sängen och då vaknar han och skriker.

Meddelande

image948

Skitunge

Jag jobbar ibland med barn, ganska ofta faktiskt. Dom vet att jag gärna jobbar om jag får vara med dom små. Det finns ju både bra och dåliga ungar. Min arbetsdag slutade mindre bra. Vi stänger kl 19, när klockan var 18.59 sa ungen som var kvar: Jag är kissnödig. Jag visade ungen till toaletten och frågade om den behövde hjälp. Det behövde den inte. En minut senare hör jag den säga: Jag behöver hjälp. Jag gick in på toaletten och då berättade den att den hade bajsat och var lös i magen och behövde hjälp med torkningen. Man måste ju hjälpa till men jag blev så fruktansvärt illamående. Jag mådde illa i en timme efteråt. Hade jag inte ätit laxpaj hade jag spytt.

image946

Lär man sig hur man ska göra vid toalettbesök och torkning när man pluggar till förskolelärare?
Hur gör man för att kunna torka någon annans barns skit?
Kan man jobba med barn utan att favoritisera?






Åkpåsen

I fredags ringde en tant från Rosgatan till mig. Hon hade sett ett gäng med ungdommar kasta in Rockys åkpåse i skogen bakom Maxi. Vi åkte ju givetvis dit direkt för att kolla men hittade ingen. Hon berättade att det blåste så mycket att den flög iväg en bit. Om ni har vägarna förbi baksidan av solbacken(mellan bommen och kraftledningen sågs den) så får ni gärna hålla utkik. Jag ska dit igen när det har börjat töa. Hon hade läst om den i Norran och sedan ringt polisen för att få mitt nummer. Det är tur att det finns bra människor oxå.


Hej då gumman

Agnes har flyttat. Hon kissade i soffan, på jackor och i våran säng fruktansvärt många gånger. Sedan började hon att bajsa i våran säng. Jag lyckades lägga mig mitt i smeten en gång. Vi kan inte bo med en katt som bajsar och kissar i sängen. Hon fick inte vara där men lyckades ändå ta sig in så fort vi åkte bort, hon kissade och bajsade även på grejer när vi var hemma och på André när han sov. Nu bor hon hos min mamma och pappa i ett eget rum.
Jag har dåligt samvete och saknar henne. Jag hoppas att hon kan flytta hem till oss sen.


image945

Nya skor

image941

Rocky har fått ett par flipflops av sin mormor idag, dom är underbart söta och har en rem på hälen och det fungerar, han kan gå i dom! Jag gillar alla vårkläder som har börjat dyka upp. Underbart.
Skorna är från H&M.

Tack tack.

Försöker

image933

Lillebror har ju haft en photoshopkurs med mig idag. Nu sitter jag och leker och provar. Inte lätt när man är helt tappad.

Jävla tjuvar

Jag är förbannad och svär idag. Någon har snott våran åkpåse till vagnen. Vagnen har dessuton stått inlåst i källaren och inte i trappen där den brukar stå. Lite snopet när jag hämtade vagnen som stackars Rocky ska sova i på dagis. Dom hade som tur var nån filt som dom kunde lägga över honom. 5punktsselet är oxå stulet. Det är polisanmält och jag har pratat med Tobbe. Jag ska skriva lappar och lägga i allas brevlådor. Man gör inte så. Vi måste idag åka och köpa en ny. Jag är arg arg arg. En sån här är det fast svart och silvergrå från BRIO. Om jag ser någon med en sån ska jag slita ur den ur vagnen.

image932

Nu är dom här

Minihögtalarna och mega subwoofern är här. André är på jobbet och vill se hur det ser ut. Jag tycker att vi ska ha grejerna i vardagsrummet.



image925
Subwoofern är megastor. Den till höger är den nya och den till vänster hatar jag.

image926

image927
Minihögtalarna

image928
Så här små är dom.

image929
Rocky vill lyssna på musik.

image930
Det här vet jag inte vad det är. Förstärkare kanske? Man kanske stoppar in skivor i den? Den ser näsan ut som en DVD på några ställen.

Fin lampa

Kolla vilken fin lampa, den vill jag ha. Finns i svart och vit. Priset var lite saftigt för att komma från ellos 479:-
Den är 70 cm hög och 60 cm bred. Kanske någonting för hallen?

image922 image924

Vi väntar

Vi måste hålla oss hemma mellan kl 17 och 21 idag. Det ska komma ett paket med det här innehållet

image921
André har beställt ljud till sovrummet. Jättevärt...


Marimekko

Jag gillar dom här. Det är några av plaggen som H&M och Marimekko har knåpat ihop. På torsdag ska dom finnas i butik. Vill nån gå på stan med mig då?

image919

Krama kisse

image918

Så här ser det ofta ut här hemma. Rocky går runt hela dagarna och kramar kisse. Kisse tycker inte att det är roligt men hon har slutat bry sig. Hon rör sig inte heller när han tappar någonting på henne, hon är för slö. Ibland hör man Rocky säga: "Huvaligen Kisse" då vet man att hon har droppat bajs utanför lådan.

Vem?

Nån har skrivit fitta i snön på min bil. Lite taskigt tycker jag. Jag vet att jag har en men det är nog nån som har menat det på ett taskigt sätt. Det var nån med lite feminina fötter. Vem är du?

Klippet

Igår försvann Rockys lockar igen.

image902
Före. Långt och lockigt.

image903
Han var lite rädd för klipparen.

image904
Lite långt och lite kort.

image906
Han blev ganska ledsen innan han fick se sig i spegeln.

image908
Snart färdig.

image912
Nya frisyren.

image913
Rocky blev jättenöjd.

image916
Bakifrån.

image917
Han fick mycket ljusare hår.


Nu ska vi göra oss redo för att åka till doktorn. Det är astmadoktorn som vill veta hur allt fungerar.

Utelek

Jag insåg igår att Rocky inte har varit ute och lekt på flera veckor(han har ju varit sjuk). Så idag när vi vaknat till liv så gick vi ut för att leka. Först lekte vi på parkeringen i vattenpölarna och när mamman blev uttråkad gick vi på en promenad. Han var så glad och nöjd. När jag äntligen lyckades få honom att gå in åt vi en korv/broccoli/fetaost-omelett. Nu sover han och jag ska diska och när allt är rent och fint ska jag laga mat igen och sen diska en gång till.

image893
Lek på parkeringen.

image894
Skotta vatten.

image895
Snoret rinner

image896
Promenad.

image897
I den halkiga backen la han sig på mage och ålade ner.

image898
Två snorsträngar.

image899
När vi kom hem blev han trött och la sig för att vila.

image900
Det är jobbigt att vara ute och leka.

image901
Jag hade med mig papper och torkade näsan hela tiden. Det kan man inte tro.

Bilder

Sitter och för över bilder till datorn. Hittde denna från Rockys 6månadersdag.

image890

Besök

Jag har haft soffbesök ikväll. Han som oftast sitter ett par meter bort har suttit och sett på tv hela kvällen. Trevigare kan det inte bli. Rocky var vaken länge så jag hoppas på sovmorgon imorgon. Jag hade tänkt storstäda o
och ta på soffan kläderna ikväll. Det får bli en snabb röjningsrunda istället.

Den trevliga katten har problem med hygienen i rumpan. Hon gick runt igår och kladdade bajs så jag tog fram saxen och klippte lite. Hon doppar alltid svansen i bajset på vägen ut från lådan. Min nya dator fick en bajsfläck på skärmen. Nu hoppas jag att det ska gå bättre.

100st

Varför skulle man köpa 100st graviditetstest? Gör någon det?


Tack

image887

Så här ser den ut. Nu är vi kompisar.

Jag tror att det är en Dell Vostro 1500.

Dator

Jag har fått en tidig födelsedagspresent idag. En dator, en egen dator. Den är svart och fin och det sägs att det är jättebra. Jag är lycklig. Jag och datorn ska försöka lära känna varandra ikväll.

Tack tack.

Vem kan det här vara?

image884
Rocky kallar honom för negerpappan.

Jag vet inte var han har fått det ifrån. Vi brukar aldrig prata om negerpappor.
Han tycker även att man ska kissa och bajsa i snöhögar, det är inte heller nåt vi har lärt honom.
Man kan inte skylla på dagis, där har han inte varit på två veckor.

Det gick fort

Nu pratar Rocky meningar, treordsmeningar iaf. Han är rolig och kommer fram till mycket på egen hand. Det går fort. Idag påpekade han att "Ocky nolle. pappa nolle stool, mamma nippa". Jag berättade igår att mamma har en snippa(det ryser i mig när jag hör det ordet men framstjärt låter inge vidare). Idag vet han hur det ligger till. I badet idag räknade vi och hällde vatten. Jag försökte lära honom att säga att han snart är två år. Det gick bra, ett tag. När vi efter badet satt i soffan och pratade frågade jag igen hur många år han är, då svarade han "aaton"(arton). Mamma, mormor, pappa, moffa och oa är oxå arton. Fyra, sexton och arton var talen som fastnade kvar i det lilla huvudet.

Underbara unge.

Nässpray

Rocky har listat ut hur det fungerar.

image882

image883

Personnummer

När man ringer vårdcentralen, försäkringskassan, akassan eller liknande så ber dom en alltid att trycka in sitt personnummer för att man snabbare ska kunna få hjälp. Men så fort man kommer fram till telefonisten så ber dom en om personnummer. Det stör mig varje gång. Jag har nu plats 114 i kön. När jag kommer fram ska jag fråga varför.

Hon frågade aldrig om det, typiskt.


Fortfarande sjuk

Lika bra att använda samma rubrik. I lördags åkte vi till akuten där det kryllade av små sjuka barn. Dom kunde inte laga mitt barn, det var ett virus som vanligt. Kroppen måste laga sig själv. Han fick ett stick i fingret och ett plåster så han var iaf nöjd. Natten till måndag skrek han i flera timmar(jag vaknade efter ett par). Han hade ont i örat sa han. Det var bara att åka till vårdcentralen tidigt på morgonen. Doktorn kikade och skrev ut penicillin, 2 minuter senare var vi på väg till apoteket. Nu tror jag att han börjar bli bättre.

Nu ska jag ringa till försäkringskassan och sen kanske jag ska tvätta några fönster, måste passa på innan spindlarna vaknar.

RSS 2.0