Nu är det slut

Har klarat  mig igenom sista passet på jobbet. O så skönt, vi var två som slutade idag så vi hade en klago och lära känna dag. Huvudet dunkar och jag väntar bara på att det ska bli måndag nu.

Jag funderar på att skita i att tvätta och packa och se vad som händer. Jag tror  inte att vi skulle få oss iväg för ingen annan skulle göra det.


Pollen

Jag var täppt i näsan över två månader och ofta rann det ur ögonen. Efter att ha vaknat efter en andningsjobbig natt med pingisbollsliknanade ögonlock åkte André till apoteket och köpte ögondroppar, nässpray och tabletter. Efter ett dygn märkte jag att jag kunde andas dygnet runt! Så skönt. Men det är minde skönt att vara pollenallergisk. Men det är skönt att det går att underlätta.

Här är några tips på hur man kan underlätta besvären:

  • duscha håret på kvällen för att skölja ur pollen som fastnat under dagen
  • ha fönstren stängda under dagen och inte ta in blommor och ris som ger besvär
  • inte vädra sängkläder eller torka tvätt ute
  • byta kläder när man har varit utomhus
  • undvika närkontakt med pälsdjur som har varit ute eftersom de ofta har mycket pollen i pälsen
  • hålla bilens friskluftsintag stängt

  • klippa gräset när det är daggvått eller ännu hellre låta någon annan göra det
  • motionera utomhus på morgonen medan daggen fortfarande binder pollen.

  • Jag kommer inte att orka tvätta håret varje kväll, att reda ut trasslet efter att ha sovit i blött hår är ingenting jag gillar och mitt hår skulle inte må bra av att tvättas varje dag.

    Att inte vädra dygnet runt i den här tokvarma lägenheten är omöjligt.

    Sängkläder och tvätt får fortsätta att hänga i tvättstugan.

    Byta kläder vid ingång ska nog gå bra, när jag orkar.

    Jag umgås inte med pälsdjur som är ute.

    Ska man leka bastu i bilen om man inte har AC?

    Gräs klipper jag inte

    Promenader brukar jag ta på morgonen.

    Vi får se hur det går helt enkelt. Nu ska jag ta min mörkröda hud och lägga mig i sängen. Imorogn är det sista dagen på jobbet.


    Premiärdopp

    Rocky har badat i havet idag. Han är ingen kruka. Det var väl inte riktigt meningen men han gillade det. Bilder kommer en annan dag.

    Tvätt

    Har hela mitt liv letat efter den perfekta tvättkorgen. Den ska rymma mycket, vara snygg och vattentålig. Vi har slitit ut sju stycken(?) sedan vi flyttade ihop. Iofs har vi alltid köpt billiga eftersom att tvättkorgen med stort T inte har hittats. Nu har jag hittat en, det kanske inte är den bästa och den kommer nog inte att hålla så länge men den är så frän.

    image1083
    Från DesignTorget som för övrigt har öppnat en webbutik

    Semester

    På måndag åker vi! Det blir först Hörnefors och sedan vidare till Kolmården. Vi ska titta på tigrar, giraffer och delfiner. Mysigt. På hotellet finns det lekrum och barndisco. Det ska tydligen vara Sveriges barnvänligaste hotell, det låter bra. Skönt att åka till ett ställe där det finns mycket barn. På fredagen åker vi nog norrut igen men stannar någonstans och sover oxå blir det ju ett obligatoriskt stopp i Sundsvall, vi kommer inte att ha plats för någon stor shopping men nån liten grej ska vi nog kunna trycka in i Volvon.
    Körningen känns lite jobbig, man får ta många pauser och lyssna på trevlig musik medans André underhåller Rocky. Vi ska låna Johans bil(om den är hel), våran har ju lite dåligt med kalluft och taskig radio.

    Ska ladda alla kameror och (tjuv)tvätta nu.

    Btw så är jag knallröd efter dagens underbara väder. Satt ute på kången en stund innan jag hämtade Rockster.
    Imorgon blir det stugan, utemys och köttbullar, det har Rocky planerat. Fredagskvällen ska spenderas hos min Morbror med familj, vi ska äta surströmming.

    Sessa

    I helgen på en toalett i isladan efter blöjbyte tittade Rocky på mig. Jag frågade om han tyckte att jag var fin. Han svarade: "Mmm, mamma pinsessa". Inte ett öga torrt.

    image1082


    Pippi

    Gårdagens pyssel.

    image1081
    Texten sitter inte på väggen. Men grenen pryder sovrumsväggen. Bara att ta bort när man är less.


    Spara en slant

    En av dessa kostar 149:- och den andra kostar 1950:-. Självklart går det inte att jämföra ljudet på dom två men om man vill ha en liten radio för att den är fin kan man lika gärna köpa den billigare.

    image1079    image1080

    Den vänsta är från Tivoli Audio 1950:- och den till höger är från Rusta 149:-.
    I trappen har vi en målare som har en liknande radio från Rusta. Jag tycker att den är finare än den på bilden och han köpte den för 15:-

    Gräsänka

    Satt hemma och hade tråkigt. Istället för att diska plockade jag fram dekorplasten och började skissa. 20 minuter senare åkte kniven fram.

    image1078

    Vad det blev visar jag en annan dag.


    Bussgods

    Nu har jag vunnit på Tradera igen, det känns bara jobbigt. Nu undrar jag vad Bussgods innebär.

    Det blir inget med Tradera för mig.


    Förlossning

    Halv nio ringde Karro och var halvpanik, hennes Sally(skogis) andades konstigt och låg i bolådan och rullade runt. Jag lämnade Rocky klockan nio och en minut över hade den första kattungen hittat ut och jag åkte till Karro. En timme senare var dom två. Sally låg och hade värkar och helt plötslig låg en liten bebis där. Kul att se, det såg ut att gå nästan helt smärtfritt. Hon tvättade dom rena, dom andades bra och började äta direkt. Det är kvar en sparkande unge i magen och det kan dröja ett tag innan den kommer ut. Så minst tre borde dom vara. Det var inte blodigt och äckligt som jag hade trott. Lite halväckligt såg det ju ut när hon tuggade i sig moderkan.

    Här är dom:

    image1071
    Trötta mamman

    image1072
    I all päls ligger det svå svartvita kattungar och diar.

    Grattis!


    Inte ensam

    Jag har svårt att sova men jag är inte ensam. Jag har svårt att andas med min näsa. Så har det varit de senaste 2 månaderna. Jag tror att det är pollen, det ska man tydligen känna av på kvällen. Jag har slängt iväg ett mail till vårdcentralen. Imorgon ska jag nog gå till apoteket  och höra vad dom kan hjälpa mig med.

    Min pigghet kan bero på solen, det är ju aldrig mörkt. Jag längtar till vändningen.

    Jag luktar förövrigt jättegott nu, satsumaslukt.

    Och traderastringhyllan är min. Om 5 dagar kanske jag äger 2.

    Bilder från denna toppendag

    image1067

    image1068

    image1069

    image1070

    Morsdag

    En morsdag med kattutställning, lunch på gräsmattan, shopping på Maxi, middag hos farmor, lekparker och mycket sol. Rocky har haft på sig shorts halva dagen, men i början slet han bara i dom för att han tycker att dom var för korta.
    Nu ska jag njuta av kvällen(Rocky sover redan). Jag fick ett fint halsband och tre bodybutter av dom som uppskattar mig.

    image1066

    Tack, tack.

    Oj vad rynkig hud jag har.

    Tjejkväll + Rocky

    Ikväll ska ett par brudar samlas här i soffan och ha det trevligt. Det blir att kolla på shlager och fylla vingalsen om och om igen. Idag har jag och Rocky varit på Solkattens utställning. Det gick bra för mammas(och pappas) katter. Alla fick sina cert, LillOlle är nominerad och Venus blev EC(?). Rocky har haft jättekul, sprugit, tittat på katter, kissat ner sig och busat. När man frågar honom vad han har gjort idag svara han glatt: "Fikat".

    Nu ska jag städa lite och förbereda inför kvällen, kanske ska styra upp lite schlagerlockar i håret.

    Jag har budat på två stringhyllor och en av auktionerna avslutas tidigt imorgon. Spännande.

    Oh no

    Jag har fått Traderasjukan igen, den har aldrig drabbat mig hårt men nu har jag lagt ganska många bud och hoppas och tror att jag kommer att förlora de flesta. Annars står jag här med ett par Byggre Bob samlingar.
    Jag funderar på att buda på en Stringhylla nu. Ska jag slå till?


    Morsdagstips

    Fina fönstertavlor från Isa finns att köpa på Hemtrevnad för 295:- om jag inte har fel. Pangpris!

    image1064

    Det blev ingen till min mamma men jag tycker att hon kan köpa en till sig själv :-)


    Är det någon...

    ...som ska henka på kattutställningen i helgen?

    Bananlådor ska fyllas

    Ingen flytt men många plagg ska få bo i källaren tills det dyker upp någon med rätt storlek(det kan dröja). Min garderob är fylld med Rockys kläder som han vuxit ur. Nu ska det rensas. Ska man spara allt? 
    Jag vill plocka upp lådan som är märkt "strl 50-68 och titta hur liten han har varit.

    Tjuvar

    Att det bor tjuvar i huset är väl ingen nyhet. Nu har jag för tredje gången blivit av med mitt tvättmedel från tvättstugan. Jag går alltid ner med tvätten kvällen före för att slippa släpa ner barn och tvättkorg(ar) samtigigt. Det  är ju lagom kul att komma ner dagen efter och hitta ett tomt tvättmedelspaket(dom tar inte paktet utan gräver upp det ur min tvättkorg, tömmer det på plats och lägger tillbax det). Antingen måste man skynda sig till affärn eller hoppas att man kan sno av någon annan.

    Nu har jag fått en plan! Jag ska fylla ett tvättmedelspaket med någonting som förstör kläderna och råka glömma det där nere. Vad tycks om idén? Vad ska man fylla paketet med? Något blekande? Något frätande? Kanse Kaustiksoda? Fast jag vill ju inte förstöra maskinerna. Man kan ju skriva en lapp på paketet och varna tjuvarna.

    Någon med idéer?

    Planer

    Jag ska göra det som jag tycker är roligast, det vill säga planera. Vi har planer på en semester om 2 veckor(tror jag). Nu ska jag surfa hotell, stugor, campingar, kartor, museum, butiker och googla "slangning" för bensinen kostar ju skjortan.

    Vilken blomma är du?

    I am a
    Snapdragon

    What Flower
    Are You?



    "Mischief is your middle name, but your first is friend. You are quite the prankster that loves to make other people laugh."

    Nu vet jag att Snapdragon är Lejongap på svenska.

    Vad kan man mer roa sig med en kväll som denna? Alla har sovit ett bra tag och jag har surfat mig less.

    Fråga

    Jag ställde frågan: Vad heter du?
    Rocky svarade: Ocky.
    Och ställde motfrågan: Vad heter du?
    Jag svarade: Hanna
    Han sa: Nä, mamma.

    Lite snopen blev jag. Det är ju kul om man kan få frågor och inte bara ställa dom.


    Stars

    Vi köpte en ny barntandkräm igår. Det är stjärnor i den, jag tycker att det är fränt och snyggt.


    image1063

    Nya skor

    Rocky har fått nya skor idag.


     image1060   image1061

    Biten...igen

    Jag har en jätteledsen pojke hemma. Han har blivit biten igen av samma unge. Han är inte ledsen för att det gör ont utan för att han tycker att det var hemskt och jobbigt. Händer det igen så vet jag inte vad vi gör men där ska han isf inte få vara.

    Måndag

    Vad ska man ta sig till denna arbetsfria dagisdag? Jag tror att det blir att söka jobb. Nu är det melonsallad som gäller.

    Jag ser det snöar...

    Vad är det här, jag blir arg.

    image1058

    Titta vad jag hittade



    Jag visste inte att jag hade lyckats att lägga upp den här. Den är filmad i December någon gång.

    Film



    Jag tror att jag har lyckats med YouTubandet nu här ser ni fyra av kattungarna live. Om jag hade vetat att jag skulle lyckas så hade jag försökt göra en bättre film.

    Kattvakt

    Jag matar kattungar i helgen. En av dom ser ut så här.
    image1057


     Haha

    Namdaj

    Nu har Rocky fått en gitarr. Han släpper den inte ur sikte. Han sjunger låtar om allt möjligt och plinkar på gitarren. Han har oxå en ny Zlatantröja Zlatanshorts på sig.

    image1053

    Rasmus på luffen

    Missa inte. Nu blir det fruktsallad, tv och gitarrpling.

    Ny mössa

    Köpte mössa
    och vantar åt Rocky idag, men mössan duger inte åt honom. 

    image1051

    När jag frågade om den var snygg fick jag bara ett "M" som svar och när jag provade den sa han "tottenisse" och slog mig med innebandyklubban i skallen.

    När vi ska gå ut ska jag köra med att Zlatan har en likadan, det är en Zlatanmössa.


    Passion?

    Jag har hittat min kamera nu, den låg i fruktskålen. Jag älskar passionsfrukt, det är någonting nytt för mig. Köpte 9 eller 12 st igår och nu är alla slut. Typiskt.

    image1050


    Planetpolare

    Jag gillar Åhléns planetpolare, dom finns som leksaker, förvaringslådor, tapeter, gardiner, filtar, ja allt möjligt. Det är illustratören Camilla Funchs som har hittat på dom. Man kan även ladda ner en bok som man kan skriva ut som handlar om hur planetpolarna hamnade på jorden. Det gör man här.

    image1049
    Titta på fler polare här.

    Köpa

    Rocky vill ofta köpa grejer. Han pratar ofta om att han ska köpa en "namdaj" (gitarr). Vi satt och surfade barnkläder idag och jag frågade om han hittade någonting han ville ha. Efter ett tag pekar han på en bebis och säger: "Ocky öpa bäbis". Jag bjöd på glass istället,  för någon bebis ska vi inte köpa.

    Inredningstest

    Gör IKEAs inredningstest. Kul men det är på norska. Bra att börja träna inför sommaren kanske.

    image1048
    Jag scorede 95%


    Impad

    Jag somnade till Bolibompa. Vi slappade och mamman blev trött. Rocky vilade oxå. Halv 8 vaknade vi(jag) Rocky ropade: "Maaama, mama,mamma aaakna!". Ooops. Sedan fikade och myste och när jag la honom kom han upp en gång för att säga att vi skulle på Handlar´n. Han har någon inbyggt klocka som säger att vi ska hämta pappa, sedan somnade han. Jag är imponerad av André idag. Han har sprungit 6-7 kilometer och han lever! Han är duktig. Nu ska vi se på film.


    Testing

    Ikväll ska jag försöka lägga Rocky tidigt som attan(kanske vid 7) för att se hur det går. Jag ska inte ge mig även om jag måste ligga i sängen med honom och förmodligen somna tidigare än barnet. André ska göra någonting spännande efter jobbet. Han ska jogga broarna runt och sen hem!

    Idag har vi varit på solbacken en sväng för att kolla på cykel till Rocky. Det fanns en trehjuling men det var jätteplastig. Vi får se vad vi hittar på. En trehjuling behöver ju inte hålla i 20 år.


    image1047


    Clean Cotton

    Har just gått på promenad och märkte varför jag aldrig tar en promenad till stan, det går ju inte att bara gå förbi allt. Hittade ett doftljus som jag har läst mycket om och verkligen vill ha nu när jag har luktat lite. Dom är från Yankee Candle och jag vill ha den som heter Clean Cotton. Den luktar precis som beskrivningen "Som nystrukna lakan som fått torka i frisk luft och solsken".

    image1046

    Yankee Candle


    Har ni sett?

    Karin Mannerstål har designat tandkrämstuber åt Vademecum. Dom ska finnas i butik från v. 17 men jag har inte sett dom.

    image1044 image1045
    Förra årets utseende och årets.


    Balkonginspiration

    image1042


    Har lärt mig nåt nytt idag. Är helnöjd.
    Ny kategori oxå, den heter Inspirationskollage.

    Bilderna är från IKEA och Åhlens.

    Segt

    Det blev sovmorgon idag oxå. Rocky har börjat sova länge igen. Idag vaknade vi 10.15. Allt har gått segt idag, vi har börjat med städning av sovrummet eller Pappas rum som Rocky kallar det. Fönstret är torkat och Rocky vilar äntligen så nu måste jag fortsätta. Inte kul.

    Lägger in en bild från i fredags då Wille med föräldrar var på besök.

    image1041
    Det är runt 9 månader mellan dom.

    Perserskadad

    Rocky är perserskadad. Enligt honom ser plattnosarna Venus, Olle, Svea, Agnes och kattungarna ut så här:

    image1040
    Kan han ha varit hos mormor och morfar idag? Enligt dom är det ett eget påhitt.

    Fotboll och korv

    Vi har spelat fotboll på stora gräsplanen vid punkthusen idag. Mycket uppskattat. När vi kom dit var det en sån där nakenhund där med vita toffsar. Då skrek Rocky "NIN NIIIN NIN NIIN" ägaren såg inte så road ut. Var tvungen att försöka förklara att det var en hund och inte en kanin men det är ju inte så lätt. Dom ser ju ut som någonting annat.
    Efter en massa målgörande hittade Rocky en sjö längre bort på planen som han plaskade i så det var bara att ta av skorna och gå på promenad istället. Jag traskade och Rocky tog kort på mig, inte trevligt att se hur man ser ut i den vinkeln, haha. Hemma åt vi lunch på balkogen, korv och bröd. Nu ska han väckas och sedan ska vi på vårmässan. Det var ett par år sedan man var där och vad jag kan minnas så har det aldrig varit någon höjdare, men vi får se.

    image1033

    image1034

    image1035

    image1036

    image1037

    image1038

    image1039

    Härligt väder

    Det är varm och skönt ute, solen tittar fram ibland oxå. Jag har haft en hemsk natt med dunkande huvudvärk. När man lägger sig med ont i huvudet brukar man inte vakna mitt i natten med ännu värre huvudvärk. Nu är det iaf bra. Ska se till att dricka mycket vatten idag på jobbet. 11- 19.30 i kassan, inget att hurra för. Har just lämnat Rocky efter att ha styrt upp dagen efter alla missförstånd. Han plockade en blomma på vägen för att bjuda en kompis, gulligt. Dom skulle inte ha vantar på sig idag när dom var ute, lite märkligt. Aja mat och sen jobb.

    Snart är det morsdag

    Det betyder att det är dags att beställa den här åt mig.

    image1032
    Visst skulle jag påminna om det?

    Rocky har redan sagt att han ska köpa den, han ska även köpa en "namdajj" det betyder gitarr på hans språk.

    Den kommer självklart från Isa

    Bäbä

    Vi tog en promenad till bäbäna idag. När Rocky vaknade sa jag att vi skulle gå och titta på bäbä. Han blev tokig, sprang och hämtade sitt mjukisfår och stod vid dörren och skrek till jag var klar. Vi hittade mormor på moröhöllen och sedan promenerade vi vidare. Här är lite bilder från promenaden.

    image1016
    På vägen dit.

    image1017
    Nu har han sett dom.

    image1018
    Nu har dom sett oss.

    image1019
    Han tyckte att det var kul att träffa bäbä.

    image1020
    Han blev helnöjd då bäbä ville pussa Ockys bäbä.

    image1021
    Många får.

    image1022
    Tittut.

    image1023
    Alla fick pussa Ockys bäbä.

    image1024
    Dom tyckte inte att vi var så roliga. Vi hade ju ingen mat med oss.

    image1025
    Nöjd.

    image1026
    Två små söta lamm.

    image1028
    På vägen hem hittade vi tussilago.

    image1027
    Rocky smakade på den.

    image1029
    Vi hittade även "nigeldottar"

    image1030
    Rocky var busig och la sig på mage i vagen för att kika ut genom luckan.

    image1031
    Från andra hållet.

    Nu sover han och jag är oxå trött. Vi hade sovmorogn till 10.45 idag och ändå är vi trötta.

    Namnförslag

    Här är kattungarna 12 dagar. Det är tre hanar och två honor. Dom är två veckor imorgon och fortfarande namnlösa!

    image1014
    Visst har dom söta svansar. Dom två mörka på sidorna är hanar och en av dom andra.

    image1015
    Rocky med "dattonge" i knät.

    Trasig dörr

    Sitter och väntar på att någon ska komma och laga balkongdörren. Det har fungerat bra att inte kunnat stänga den i helgen för det har ju vait så bra väder. Imorse var det andra bullar. Vaknade 8.30, vi hade försovit oss. Det var iskallt, sprang ut i vardagsrummet och ser att balkongdörren står helt öppen och det blåser storm ute. Min första tanke var att Rocky hade hoppat ner så jag fick panik, jag sprang ut och kollade efter honom. Hade inte mycket kläder på mig kan tilläggas. Men självklart hade han inte det, han låg och sov så sött i sin säng. Men det var en riktig mardrömsupplevelse. I eftermiddag kommer det någon och jag hoppas att det inte är hatobjektet. Jag vet inte ens när det är eftermiddag. Att bo på tredje(det räknas kanske som andra) våningen och inte kunna stänga dörren är inte ok.

    Nu är det slut

    Nu har jag sagt upp mig. Undrar vad som händer nu.

    Surströmming

    Vi har ätit surströmming ikväll. Det är synd att förberedelserna tar så lång tid för alla har hunnit äta upp innan jag har börjat äta, jag brukar ju inte äta fort i vanliga fall heller. Han som alltid säger: "Jag äter inte rå eller rutten fisk" borde läsa det här

    Glädjetjut!

    Det sprutar tårar och klappas i händerna. Lillen har för första gången kissat i pottan. Han är så nöjd! Jag är oxå nöjd! Han stängde in sig ett tag på toaletten och sa att han ville kissa på pottan sedan kom han ut med pottan och satte sig på den i vardagsrummet. Vi sjöng en låt och sedan var det klart. Han sa dock "Ocky kissa böjan stället". Men han märkte nog efteråt hur kul det var.

    image1013

    party pics

    Kul att träffa Emma

    image1006

    och Erik

    image1008

    kul att träffa jonas, emeli, lina och paul/pål

    image1009

    paul hade på sig rosa byxor, han var inte naken

    image1010

    jonas väntar
    image1012

    RSS 2.0