Morgondagen

Imorgon är det fotografering på dagis kl 8.15 ska han vara på plats. Och kl 14.45 ska jag klippas. Jag skriver det här eftersom att André ändast kommer ihåg det som står på min blogg och alldrig det jag säger. Med lite medvetna stav fel och sär skrivningar kanske han kommer ihåg det.


Idolfeber?

Här hemma nöts det absolut inte idol, lite slötittande bara. Lite förvånande är det att tvååringen pratar om
 Bagge, Bagge, Carlsson.



Nu står han i sängen och säger: "E du redo grabben" och sedan hoppar han.
Friskförklarad!

Armbåge

Har fått vad jag kallar Tennisarmbåge eller Musarm(konstigt eftersom att jag inte ens har en mus till min dator eller spelar tennis). Det värker och ilar fingrarna domnar bort. Kanske beror på arbetet med min bänk för någonting annat ansträngande har jag inte gjort. Pappa säger att om det gör ont när man trycker lätt mellan tummen och pekfingret så har man nåt fel på den sidan, typ inflammation. Ska styra upp det senaste påbörjade momentet på min bänk nu. Ni kanske får se imorgon. På tal om morgondagen så måste jag stanna hemma och VABBA. Han mår mycket bättre idag så jag räknar med att han är frisk på onsdag.

Fram med mattkniven och sedan Zon!

Marsansås

Fick ett samtal ikväll, någon har lyckats hälla marsansås istället för glassmix i glassmaskinen. Haha

Pungkaka

En pojke beställde en pannkaka idag, jag upprepade högt och tydligt: "EN PUNGKAKA BESTÄLLD", lilla pojken som såg förskräckt ut.

Lite värre än att önska en engelsktalande smaklig måltid genom att säga "Happy meal" när man jobbar på McD?

Jättesjukt

Rocky har inte stått på benen idag. Han har legat i sängen och sugit i sig festis och sedan la han sig på golvet för att leka med sin Rorri. Jag pysslade på som vanligt och kom på att han hade varit tyst ett tag. Då hittade jag honom sovandes på golvet. När jag sitter och tittar medlidande på honom blir han förbannad och säger: "Sluta titta" och sedan knuffar han bort mig. 

 
Krya på dej lillgubben♥

Tapet

Nån som vet vad det är för tapet som är med i IDOL? Den som sitter på en av väggarna i väntrummet på globen? Jag är lite kär i den känner jag.

Nu är den här...

...Febern

Älska mamma

Sitter och ritar med sjuklingen. Han gillar bokstäver och att skriva. R är favoritbokstaven. Nyss skrev han(enligt honom själv: Ja älsa mamma. Det var ett hjärta och en massa streck. Synd bara att det var på ritbrädan. Där har han även ritat en klockren racerbuss med Rocky och mormor i.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

...

Nu blir det sovtajm för oss som är lediga idag. Han är hostigare och sjukare nu. Typiskt.

Sjuk?

Natten har varit jobbig kan jag lova. När jag börade runda av vaknade Rocky och skrek. Han hade Andningssvårigheter och började kräkas slem. Den första omgången kom i mina händer, den andra över hela min rygg och den tredje fyllde soffan. Jag stoppade ner honom i badet för att han skulle bli ren och jag skulle hinna få bort lite otäckheter. Det bara tjöt när han andades och det gick inte att få i honom medicin. Tillslut satt vi båda i badkaret och då kunde han både dricka och ta Bromhexin som vi brukar ge honom när han är sjuk. När jag sedan lyfte upp honom ur badet sa han: Tack så mycket för hjälpen. Vi har sovit i soffan i natt båda två. Och även en stund i hans säng. När han vaknade var han bara lite snuvig, så skönt!

Det blir ingen runda på stan idag, det blir barnkanalen i soffan. Men vi kanske kan ta en sväng på solbacken senare. Vi får se vad vi orkar!

Hemligheter

Som småbarnsmamma får man ta till lite "fula" knep för att få lugn och ro ibland. Har just rensat soffan för att tvätta överdragen som det är diverse matrester, drickor och konstnärliga utsvävningar på. I och under soffan hittade jag följande:

1 flöjt
2 trumpinnar
1 golfklubba
2 innebandyklubbor
1 leksaksborrmaskin
2 svärd med ljud
1 pytteliten bil

Det är bara för mitt eget välbefinnande dom ligger där. Och när allt är tvättat och dynorna är inknövlade i överdragen igen kommer dom att stoppas tillbaka. Saker som jag inte hade väntat mig att hitta där var:

1 jordgubbsörhänge
1 annat örhänge
2 nappar
1 zoogodis
2 enkronor
5 liter sand

Hur kan det vara så mycket sand i soffan? Jag fattar inte.

Vad har du i eller under soffan?

Pytteliten

Läser då och då på Allt om barn-sidan. Läste nyss om en liten tjej som vid födseln(v24) bara vägde 682 gram. Hon har klarat sig igenom infektioner och mår nu bra. Men allt jag kan tänka på när jag läser detta är att hon kissar(?) på bilden. Jättekul, om man får tycka det.



Bilden kommer oxå från Allt om barn.

Hälj

Har jobbat klart den här veckan nu. Äntligen helg! Löningshelg dessutom, kan bli trevligt. Någon har lovat Rocky att vi imorgon ska åka till Barnenshus och köpa en Rorri racserbil. Rocky säger att Blixten MsQueen är bäst och kör fortare, men han vill ändå ha en Rorri. Ska försöka måla klart bänken i helgen, börjar var ont om färg Nu ska jag läsa Hem ljuva hem och slappna av en stund.

Trevlig helg!



På onsdag är det dagisfotografering. Det ska bli kul att se hur dom korten blir. Om man säger åt honom att se glad ut ser han ut så här.

Nyhet

Har fått en bra nyhet idag. Blogghemlis ett tag till

Kurbits


Gillar kurbitsar. Vill ha en  blaffa på väggen eller måla en tavla. Skulle vara kul att prova på att måla kurbits eller hur man nu säger, ska spåna vidare.

Snyggingen på bilden är en väggsticker designad av Hanna Werning.


Utkast

Är så seg på kvällarna när jag börjat tidigt. Det blev en ofrivillig sovmorgon idag, vakna 05.50 men lyckades vara på jobbet ombytt och redo 06.05. Jag hade tom lyckats ta på mig mascara och vettigare kläder än jag brukar dra på mig. Tur att man är snabb när man försover sig. Förövrigt så har jag plockat bajskorvar och slöat hela dagen på jobbet.  Jag har sovit ett tag efter middagen och nu är det framstupasidoläge i soffan. Nu ska jag ta mig upp, slipa lite och plocka undan ett gäng leksaker. Vi har spelat MEGASTORbowling ikväll men det spårade ur och blev fäktning med käglor istället. 

Karro och Nicke åker till Rhodos inatt, jag kommer att ruttna i en vecka.

Det börjar likna nåt









Nu är det halverst grundmålat(och även jag). Imorgon kväll ska resten grundmålas. Den ska senare i veckan bli högblank vit. Jag ska inte ha ben på den(ännu). Frågan är om jag ska sy en stor dyna på den eller skaffa ett par runda "dynor" i mörkt  fårskinn. Hmm. Nu tvätt och städ.

Jösses

Vad jag är händig. Har byggt en grej. Det blev bra. Lite spackling och målning ikväll när lillen sover. LÄNGTAR!


Aldrig mer

Ska aldrig mer äta ostar, mådde svindåligt hela natten och halvdåligt hela dagen. Man måste lyssna på sin mage ibland.

Tåg

Lite mysshopping på Maxi med Rocky har blivit en tradition på helgkvällarna. Ikväll åkte vi främst dit för jag var så dundersugen på brieost. Karro började prata om Brieost i måndags och sedan dess har jag varit sugen. Drömde i natt att jag åt en kladdig bit. Mamma tipsade om en ny sort som finns i vitlök och grönpepparsmak. Jag valde en med grönpeppar. Rocky fick även köpa två valfria filmer. Det blev en med Thomas och vännerna och en med Rorri racerbilen. Tåg och bilar är det som gäller just nu. Han sitter i storsängen och ser på film nu och jag har lite datortid, stortvns HDMI-uttag har lagt av, typiskt. Ska gå och titta vad det där tåget egentligen handlar om och bjuda på vindruvor och sedan nammis.



Taggad

Har haft fullt upp på jobbet idag. Svinkul var det. Är taggad på att jobba ännu hårdare imorgon. Får ju jobba med min Karro.

Premiär

Är hemma efter Rockys första hockeymatch (min fjärde). Det gick bra men han får nog inte se följa med någon fler gång i år. Det blev lite svårt att sitta stilla och den sista och livigaste stunden sov han. Kul har vi haft.








Kom på en grej

När vi var i källaren för att leta varmare kläder hittade jag en ursöt barnstol i pinnmodell. Den bara stod där ovanpå en låda som jag tror tillhör gubben längst ner. Frågan är om jag ska plinga på och fråga om jag får köpa stolen eller om jag ska skriva en lapp på stolen och be ägaren kontakta mig. Annars kan jag lägga en peng på lådan och bara ta hem den och måla den. Det var det, en massa värdelöst bloggande idag. I know.

Jag är så tråkig

Har endast legat i soffan idag. Jag har en sån där dålig dag som började med en mardröm som jag blev väckt ur och var fortfarande arg när jag vaknade(och resten av dan). Slösurfande är inte bra för min inspirationtörstande hjärna. Nu har jag hittat en webshop som jag inte sett tidigare, där finns allt som jag vill ha.

Urban Living

Nu ska jag sova och hoppas på en bättre dag imorgon. Hela lilla familjen ska på hockey!

Pyssel för alla kattägare


Nått nytt att lyssna på

Att Rocky mer än gärna sjunger Mamma Mia är ingen nyhet.



Ibland är det lite Stay my baby oxå


Nu vill jag ha tips på lite ny musik som han kan få börja nöta.
Trallvänligt ska det vara, språk spelar ingen roll. Har försökt med lite Markoolio men det gick han inte med på.

Dansa min docka


Dansa min docka medan du är unger,
när du blir gammal, blir du så tunger.

Dansa min docka medan du är unger,
när du blir gammal, så blir du tung.

Rocky sjunger:
Dansa min docka är du gullunge
Dansa min docka är du gullunge
Dansa min docka är du gullunge
Dansa min docka är du gullunge


Tips

Är ledig i två dagar. Vad ska jag ta mig till?

Har jobbat stängning ikväll. Kom hem till en nyvaken liten korv, humöret är inte på topp. Men vi har hunnit leka med prinsen, prinsessan och han har oxå fixat mitt hår.

Svinkallt

Inte vinterredo ännu. Har just avslutat en dunderfrulle och nu ska vi ner till källaren för att leta varmare kläder åt Rocky. Imorgon måste vi åka och köpa nya skor, mössa, vantar, överdragsbyxor och kanske overall. I västa fall får jag stoppa in honom i mina kläder idag.

Hobbyrummet fullsatt?

Att han jag bor med är en data/tvspelsnörd är väl ingen nyhet. NHL09 blev försenat i Europa eller i Sverige(jag vet inte). Han beställde det då från USA eller Canada(jag vet inte). Idag kom det med någon sorts DHL-så-fort-som-möjligt-leverans. Om 10 dagar släpps det i Sverige. I 10 dagar kommer det så kallade hobbyrummet vara fullsatt av lika töntiga karlar/grabbar. Kul...jättekul! Som tur är tror jag att alla utom en är bortresta idag.

Nu ska jag vila i soffan. Om jag blir trött ska jag krypa ner hos Rocky och sova.

Den pojken var uppe och tjuvlekte halva natten. Hörde ett konstigt ljud ett bra tag efter 11 någon gång. Gick in och hittade honom sittandes på sitt rum och lekandes med bilar. Han fnittrade hysteriskt över att han blev påkommen. Idag skulle han orka på dagis. Pratade med en fröken och vi sa att han skulle få sova länge idag. Han som inte en endaste sekund på grund av övertrötthet. Inte lätt att vara en busig knodd på två år.

Utmaning

Har fått en lustig utmaning av Mikke. Kan ju inte påstå att jag har någon ordning på mitt liv och mina prylar för tillfället men det är väl ingen som har dött av att förvara nudlar i frysen eller av att ha fiskespön överallt.



Fem saker i min frys: Ett paket nudlar(!?). Hulkenglassar från Vitbergs, dom har varit tinade minst två gånger och därför ganska kladdiga, nån gång tar dom kanske slut. Köttfärs. Hallon. Och fryst potatis, kikärs och basilikaröra

Fem saker i min väska: Just nu har jag 4 st blöjor i den. Allergimedicin, piller, ögondroppar och nässpray. Minst en racerbil, Andrés solbrillor och ett lånat hänglås.

Fem saker i min garderob: Min garderob innehåller mycket annat än bara kläder, lite av varje hamnar där och snart väntar en storrensning. Symaskinen har sin plats där, även ett fiskespö med fodral. I vad som borde vara min underklädeslåda ligger det en taklampa. Sen så har jag ju oxå kläder som jag använder och kläder som jag inte använder där. Och tre tavlor som inte riktigt passar någonstans.


Fem saker i min bil
: En sheriffhatt, bikini, ett fiskespö finns även i bilen, en högtalare till Johans bil, Urban Jungle spelet. Bilen är det oredigaste vi äger.


Fem saker i mitt
badrum: Marimekkos Unikko duschdraperi. En toalett som jag igår tappade en parfymflaska på så att den sprack. Stopp i avloppet. Redkens anti snap prylar och världens ful(l)aste tvättkorgar.

Fem saker i mitt kylskåp: Morötter. Potatis. Festis. Ett uc-mål köpt på Max igår. Matjesill.


Nu vill jag veta  lite mer om Jessica, Lollo och Johanna.


Bad

Jag har ju en filosofi eller vad man ska kalla det. Om mamman i familjen har varit ute kvällen före så ska inte Rocky behöva vara hemma och slappa dagen efter. Därför begav vi oss till Eddahallen när vi vaknade. Rocky fick ett par dykarbrillor.



Borta

Min telefon är borta, igen. Det är inte bara den tredje gången denna vecka som den befinner sig där jag inte är. Kan ju inte somna utan den eftersom att den agerar väckarklocka. Kanske borde kolla i väskan innan jag går ut till bilen. Hur ska man göra för att komma ihåg alla grejer?

Ok, den var i väskan den fjärde gången jag letade igenom den. Det kanske är väskan det är fel på och inte mig?

Det är ju väskan som står kvar på bilen när jag kör iväg och det är väskan jag glömmer eller glömmer stoppa i grejer i och det är väskan som gömmer telefon och nycklarna. Det var ju även väskan som dränkte min telefon och kamera. Och det är i väskan som parfym och annan skit går sönder.

Kanske måste köpa en bättre väska.

Hej

Nyss hemkommen, börjar jobba igen om 8 timmar. Mitt fel eftersom att jag har bytt till mig det passet för att kunna fira morfar imorgon. Nu ska jag slappna av och slötitta på tv. Är det någon som har någon åsikt om "Vem kan slå Filip och Fredrik"? Är det roligt? Är det jag som inte fattar?




Tycker synd om fröken Jessica som är fast i soffan hela sin födelsedag. Tänker på dej.


 


Laddad

Att det kan vara så skönt att vara ledig är konstigt. Nu är jag laddad och full med energi. Två dagars jobb och sedan ledig igen. Ni får inte tro att jag inte gillar mitt jobb, jag älskar mitt jobb. Ibland har man bara en lite segare period. Har spenderat halva dagen i stugan, det var skönt. Nu har jag pusslat ihop ett nytt dagisschema pga att jag hade hoppat över en vecka på schemat så allt blev visst knas. Har väl egentligen ingenting vettigt att skriva idag heller utan bara en massa strunt. Imorgon är det en stor dag. Jessica fyller 24 år och min morfar fyller 70 år. Så helgen blir full med kalas. Håller tummarna för att jag ska hitta min kameraladdare(min och min, den tillhör lillebrors kompis tror jag).

Nu ska jag skutta ner till tvättstugan och hämta upp tvätten som jag glömde tidigare idag.

Efter ett par timmar med sin mormor svarar Rocky på sina egna meningar med: "Jajjamen"


Tomt

Kan man uppdatera utan att ha någonting att skriva? De senaste dagarna har jag jobbat, jobbat och sovit. Har knappt hunnit träffa Rocky och då vi har träffats har vi sett på tv eller film. Sladden till kameran hittar jag inte heller så kort kan jag inte ta. Började i fredags med en storröjning och eftersom att jag mestadels bara har jobbat så står allt stilla och det är rörigare nu än innan sopsäckarna fylldes.

Ingen ork och ingen ro.

På onsdag är jag ledig, då ska batterierna laddas.


Pladask

Har ramlat idag. det gick bra förutom att jag föll i en lersluttning. Måste tvätta ikväll.

Fick mig ett gott skratt när jag kollade igenom kameran. Någon har smygfotat sin pappa.


Impuls

Hittade en lustig kartong på Hemtex idag, en klocka fanns i paketet. Jag visste inte riktigt hur den såg ut, det gjorde inte dom som jobbade där heller. Men oj vad nöjd jag blev! Tog ca 2 minuter att klistra och spika upp själva urverket.


99:- kostade fredagens pyssel. Skynda och fynda.

Kul

Har hittat en sida som jag har varit fast på hela dagen, kan bero på att datorn segar. Kolla in alla onödigt roliga prylar på RoligaPrylar.se


Handväska som ser ut som ett kasettband



Mariosvamslampa


Ketchuppistol



MjukisJesus


Dörrmatta Come in - Go away



Kulbana för kylskåp


"Min" tvättkorg


Mariofigurer


Jättesöt handväska


Bada i gelé



Jag kanske är konstig men jag älskar söta och onödiga saker.



Hittat

Jag har länge velat ha det här tidningsstället i vitt. Nu har jag hittat det, eller nästan. Gick in på favoritbutiken i stan och där fanns det, i svart. Om någon vecka får dom in det i vitt. Dom är så snälla och serviceminded där, dom tog mitt nummer och skulle ringa direkt det hade kommit in. Sånt gillas, snart är det mitt ♥



Bild från
PerlanLiving

Uppvärmning

Vi har haft det svinkallt här hemma ett tag. Elementen har dom inte slagit  igång och balkongdörren går inte att stänga. Nu kör jag med värmeljusuppvärmning, ett trettiotal lyser fint. Helt plötsligt är det en hel grad varmare, inte illa. Jag nuddar inte golvet utan mina tjocksockar.

En förkylning är dessutom på väg, har varit sjukt trött idag.

Ny tröja



Ett par timmars strosande på stan blev det. Ett par utbrott blev det oxå. Han la sig ner på golvet i en butik och bara skrek, jag kunde inte hålla mig för skratt. Jag tycker att det är ganska charmigt när han tror att han ska få som han vill om han lägger sig ner på golvet och blir ledsen.

RSS 2.0