Väntar

Jag ligger och lyssnar på hostan. Jag väntar bara på att han kräks, det är en sån där kräkhosta han har. Doktorn sa att han kommer att få hemsk hosta i natt. Han visste vad han pratade om.

Lika bra att göra sig redo för tvättstugan.

Krupp

Vi har spenderat natten på akuten.

Det började när han hade sovit i ett par timmar. Jag vaknade av att han gallskrek, jag trodde att det var kiss i sängen men det var det inte. Han kunde inte andas. Det lät inte som astma för det satt högre upp. Man hörde att han inte fick i sig tillräckligt med luft. Rocky hade panik och började försöka kräkas. Efter ett tag  kräktes han upp det segaste slemmet, det kom ut i bubblor. Det tog bara minuter innan vi bestämde oss för att åka in till akuten. Rocky hade panik! Vi fick i honom hostmedicin och astmaspray men det hjälpte inte. Efter att han hade kräkts ordentligt åkte vi till akuten.  Vi fick träffa en doktor direkt som kollade puls, feber och ställde frågor. Han trodde att det var krupp men eftersom att Rocky hade slutat hosta kunde han inte vara säker. Vi fick ett rum och doktorn gick och hämtade en barnläkare som redan fanns på plats. Han kollade på Rocky lite till och när han hostade visste han direkt att det var krupp.

Rocky fick dricka lite kortison och sedan andas i en mask med adrenalin i en minut. Sedan fick vi vänta i 40 minuter och göra om samma procedur. Efter andra  andningen blev han pigg. Han klädde på sig själv och ville bara hem. Men vi fick vänta lite till för att se om han reagerade på medicinen.

Krupp är en virusinfektion i området under stämbanden. symptomen brukar komma efter att barnet har sovit ett par timmar. Dom får skällande hosta, svårt att andas in, dregglar, får feber, blir hesa, kan kräkas och kan få snuva. ¨
När barnet blir upprört blir symptomen ännu värre eftersom att det sväller igen ännu mer.

När vi läste om symptomen förstod vi oxå att det var Krupp.


- Igår sa jag: " Men det är ju över en månad sedan jag VABade, han har ju varit frisk jättelänge". Ska aldrig yttra mig om någonting sådant.

Det var bara halvkul att komma hem på morgonkvisten med en adrenalinpumpad överpigg liten dåre. Vi tar det lugnt idag, vi ska bara vila.

Mitt


Inte ett ord

Har inte mycket att komma med ikväll. Kom hem sent och möttes av en liten kille som absolut ville bada med sin mamma. Mysigt. Har kommit fram till att imorgon ska min vecka börja. Har haft en dålig vecka men nu ska det braiga starta.


En badhusbild från förra veckan, att fotografering inte tillåts är jag dålig på att komma ihåg. Men vi var ju helt ensamma.

Lista

Har träffats från två håll.


8 favoritprogram

- Desperate Housewives
- 2½ men
- Californication
- Philofix
- Sköna gröna hem
- Family guy
-  Mitt vattengympaprogram
- 40graderstvättprogrammet

8 saker jag gjorde igår

- Semlor
- Kliade mig efter att jag råkade komma i kontakt med mandelmassan
- Drack 10 koppar kaffe pga tristess
- Shoppade gröna prylar till köket
- Åt mysmiddag med Rocky på Max
- Förlorade i memory och jag som hade tänkt lära honom reglerna så att han inte blir en sån unge som fuskar i alla spel!
- Byggde pärlplattor
- Sov som en stock innan Rocky somnade

8 saker jag ser fram emot

- Helgen - Fritidfest!
- Att laga Canelloni(stavas?)
- Min födelsedag
- Betald semester
- Andrés körkort
- Flytta(inte aktuellt men i framtiden någon gång)
- Att storhandla på MAXI
- En blöjfri unge

8 favoritplatser

- Där jag sitter nu, på golvet nedanför soffan
- Sängen
- Badkaret
- Stugan
- Förarsäten i bilar
- Hemtrevnad
- Rockys säng
- Soffan

8 saker på min önskelista

- Bil
- Bourgie
- Aaltovas
- Ring
- Boende
- Gröna gardiner
- Tapeter
- Uteplats


Svullen

Har aldrig visat hur mor min såg ut när hon svällde upp i ansiktet. Det är hemskt men även komiskt. Det är extra knasigt att kortet är tagit på Maxi eftersom att hon arbetade och såg ut så här:...och det blev bara värre.

Det är bara att säga till om inlägget ska raderas eller om jag ska trycka upp kortet på en duk.

Hiss

Vi åkte hiss i ett parkeringshus igår.

När vi kom upp sa Rösten: "Entréplan"

Jag kollade ner och såg två stora och funderande ögon som stirrade förvånat på mig.

R: "André Pal!!!"
Jag: "Nej Entréplan"
R: "Andrè Pal"
Jag: "A N T R E E E P L A N"
R: "André Pal".
Jag: "Okej då".


Ordlista för föräldrar

Amningsbehå: Varje mans drömbehå. Den kan knäppas upp framtill - och med bara en hand!

Amningsinlägg: Replik i den ständigt pågående debatten mellan dig och din svärmor angående om du verkligen ska amma. Nu igen.

Andningslarm: Praktiskt uppfinning som har koll på om bebisen andas som den ska. Nu väntar du bara på de andra uppfinningarna du saknar - matlarmet som kollar om bebisen har ätit som den ska och bajslarmet som säger till fem minuter innan det är dags så att du hinner ta av den där dyra fina bodyn och sätta på den intressanta kreationen du fick från någon tokig släkting. Sedan är det bara att hålla tummarna och hoppas på det värsta.

Ersättning: Får man inte, trots att ens barn vaknar oftare än alla andra barn,  skriker mer än andra barn, och kladdar mer än andra barn. Tydligen finns det ingen ansvarig man kan stämma.

Familjeparkering: Extra breda parkeringsrutor utanför köpcenter. Är till för barnfamiljer som måste öppna bildörrarna ordentligt för att krångla in och ut ungarna, och för män i femtioårsåldern som har så stort ego att de behöver extra stort utrymme när de kliver ut ur sin välputsade bil.

Femminuters-metoden: Sex för föräldrar. Sker efter att barnen lagt sig och delas upp i en minuts förspel, tre minuters sex och en minuts gräl om vems tur det är att natta om dottern som av någon anledning alltid vaknar mitt i.

Föräldraledighet: Felstavning av ordet slav. Jättefelstavat faktiskt.

Lager på lager: Princip att klä sina barn efter. Speciellt på kalas och andra festliga tillställningar. När det översta lagret blir smutsigt så skalar man helt enkelt av det och vips kan du låtsas som det inte alls var dina barn som la sig i pajen och tårtade grannens unge.

Mammakläder: Kläder som används från tionde graviditetsveckan (för att det är så häftigt att äntligen vara gravid och få köpa kläder som bekräftar detta) och tills resåren i dem brister (vilket sker ungefär samtidigt som ungarna tar studenten). Under det senare skedet väljs de enligt principen "får jag på mig kläderna köper jag dem".

Multitasking: När du skurar handfatet samtidigt som du kissar, eller tvättar toaletten samtidigt som du badar barnen. Alternativt att du läser en bok samtidigt som du älskar med din man, men det är av någon anledning inte lika uppskattat.

Nakenchock: Något man får varje gång man inte duschat tillräckligt varmt och tillräckligt länge. BVC rekommenderar att man duschar i minst tjugo minuter så att spegeln hinner imma igen fullständigt.

Sex: Alldeles för många matskedsmått vällingpulver till 200 ml vatten. 4- 4,5 är mer lagom.

Sova hela natten: Något många har hört talas om men få har upplevt i verkligheten. Ungefär som Gud och trevliga busschaufförer.

"Tack för inatt älskling": Betyder "Tack för att du bar runt på bebisen mellan två och fyra så att jag fick sova"

Trots: Period som innebär en hel del skrikande, gråtande och utbrott. Ofta följt av fysiska uttryck, som att ligga på golvet och sparka med benen. Fast det brukar förstås inte spela någon som helst roll hur mycket du än skriker och sparkar, du får ändå inte gå före i Försäkringskassans telefonkö.

Utdrivningsreflex: Din instinkt att kasta ut folk som kommer och hälsar på din två dagar gamla bebis trots att de är förkylda.

Ägglossning: Något som uppstår varje påsk när man målar ägg med barnen. Kan lösas genom att man limmar fast äggdjävlarna i bordet.


Kabel

Hittade en kabel nyss, jag kan nu föra över kort och filmer från telefonen till datorn.


Kanske ska börja med dagens outfit?

Kungen

Mötte skogens konung på vägen hem. Han stod med rumpan ute ur skogen så vi möttes kanske inte utan vi sågs. Men dom är ju helt galet mäktiga och stora. Man får hjärtklappning av att bara se dom!

Vad gör dom för nytta i världen rikitgt?

Välkommen

Anna har börjat blogga. Det måste firas!

Pirrar och rycker

Det är löningsnerven som börjar darra av spenderingslust. Jag måste bara ha en plexibokstav! men vilken ska jag ta. Jag väljer självklart mellan R, H och A. Men jag ha ju både Rockyhalsband(2) och ett mammahalsband, ska man tönta till det och hänga kärlekens bokstav runt halsen ibland eller är det för mycket 2005 över det?


H är ju ändå en fantastisk bokstav. Svårt, svårt. Hjälp mig!

Design Helena Berggren

Skelleftesyndrom?

Smutskastning och skitsnack. Jag blir så trött på alla som klagar. Folk verkar leta efter fel bara för att få ut sin klagan. Är det ett Skelleftesyndrom? Varför tål inte människorna att saker ändras, förnyas och byggs om?

Jag  pratar om mitt jobb, min arbetsplats, en stor del av mitt liv. Jag älskar mitt arbete, min arbetsplats, arbdetskamraterna och mitt Edda.

Är det för att det är en kommunal anläggning som det svider i folkets snåltarmar? Är det för att "det var bättre förr"? Jag kan förstå mycket av kritiken, det är få duschar, bubbelpoolen är liten och har inga räcken att dra sig upp i, det har gjorts en del konstiga investeringar.

Men Skellefteå har fått en ny och modern anläggning där det finns någonting för alla. Varför kan man inte bara vara nöjd över att det alltid går att motionssimma, det finns en ny och fräsch bubbelpool, det finns en klättervägg och hopptorn, det finns en pool med en stor boll som gör vågor, det finns en jättefin lagun för de minsta, det finns en speciell avdelning för handikappade, det finns en jättefin och lugn relaxavdelning med många bastuar och både kalla och varma källor. Varför kan man inte bara komma och se det hela med positiva ögon? Varför kan man inte bara fråga badpersonalen varför det finns så få duschar? Varför ber man inte någon om hjälp för att komma sig upp eller ner i bubbelpoolen? Dom finns ju där för att hjälpa och lära folket hur man badar säkert. Istället skickas det insändare till tidningen, det skrivs anonyma kommentarer mm. När folk läser allt skit som skrivs tar dom åt sig av andras åsikter och uppfattningar utan att ens har varit på Eddahallen någon gång. Folk som aldrig ens kommer att besöka badet har åsikter, helt plötsligt har alla åsikter!

Berätta för dom som jobbar hur ni känner det! Sedan så kan man inte bygga en idiotsäker badanläggning. Det är blött, det är halkigt det är "farligt", men man måste ju lära sig att bada med lite förstånd och föräldrar måste lära sig att badvakter och barnvakter inte är samma sak.

Nu till det senaste: Det som står på Norran.se om att badpersonalen är inne på avdelningarna och städar. Självklart måste det städas även under dagen. Badare pissar här och där, det blir luddigt på golven, sopsäckar blir fulla, papper tar slut och dessutom har vi tvättstugan i rummet mellan damerna och herrarnas omklädningsrum. Vi försöker att alltid skicka in karlar till herrarnas och kvinnor till damernas men det är inte alltid möjligt. Jag kan lova att ingen är där för att smygkika, ingen känner sig bekväm i ett rum med nakenfisar och ingen kvinna tycker om att gå in på herrarnas.

Jag vet att det inte bara klagas på Eddahallen utan även andra platser i staden. Skärp er och var stolta över allt det fina vi har. Var tvungen att få ur mig lite skit så att jag kan bli lite trevligare imorgon.

Imorgon är det en ny dag och jag är ledig. Skönt.

Gott

Rocky gick in i köket och var där en stund, han var tyst så jag gick och kollade vad han hade för sig. Han stod med en visp i ena handen och sög på den andra.

R:"Mamma smaka på min hand"
Jag:" Nej det är ju äckligt"
R: "Nej det smakar clementin"
Jag:"Men var har du hittat clementin?"

Och då visade han, han hade stått och slickat på skärbrädan och sedan gnuggat handen i det.


Dreams

Jag vet att det inte alltid är kul och fascinerande att läsa om andras drömmar men jag ska försöka hålla det kort.
Jag sov en stund innan jobbet idag och var med om någonting kusligt.


Drömde om mina fötter, dom var kalla, jag bröt dom och jag snubblade omkring i hela drömmen. André kastade ut mig i trapphuset för han trodde att jag var full. När jag vaknade tyckte jag att det var läskigt och jag hade fortfarande ont i fötterna.
När jag stod och lagade lunch klarade jag inte mer smärta, jag trodde att det var fel på sockarna så jag tog av dom.
Det var inte fel på sockarna. Jag har medans jag sov tagit på mig ett hårgummiband runt foten.

Jag slumrade i soffan och hade tagit ut hårbandet och lagt det på bordet innan jag slocknade, det kommer jag ihåg.

Visst är det sjukt!

Jag har fortfarande kvar ett rött och svullet märke eftersom att min hud inte riktigt gillar alla metaller.

Nu är det God Natt


Avslutar dagen med lite Parisare

Dagen är slut och även ledigheten. Vi avslutar dagen med ett besök på/till Louvren. Det är ju snart en månad sedan resan avslutades och jag har ju en massa ovisade bilder. Jag kommer inte ihåg vad alla tavlor heter eller är, men men.


Dagen började tidigt, vi var uppe före solen och uteliggarna.


Han var oxå trött.


Vi hade en egen guide så vi behövde aldrig köa(inte för att det var lång kö så tidigt på morgonen)


Pyramiden utanför. Någon president ville ha den men folket protesterade för att den var för modern.*


Pyramid inne.


Hon behöver kanske ingen presentation. Det ovanliga med tavlan är att hon ler, det gjorde man visst aldrig på den tiden när man blev avmålad.* Och att blicken föjler en.


Mona Lisa tog 3 år att måla.*


Här ser man kanske hur liten tavlan är. Men killen i förgrunden är ovanligt lång.


The Wedding Feast at Cana

En väldigt stor tavla.


Anna själv den tredje, en målning av Leonardo da VInci


En rastlös pojke.
Nike från Samothrake


Så mäktig och så fin.

Jacques-Louis David (Paris, 1748-Brussels, 1825)
The Oath of the Horatii
1784Anne Louis Girodet de Roussy-Trioson
Montargis, 1767 - Paris, 1824
The Sleep of Endymion
1791
Jacques-Louis David (Paris, 1748-Brussels, 1825)
The Intervention of the Sabine Women
1799En fartfylld pojke


Rocky tjuvfotade lite


En tavla på kröningen av Napoleon*


Mycket folk


Rocky fick låna guidens flagga.


Nike igen. 244 cm hög.


Takmålning.
En dans eller matsal*


Fina tak.


Jättejätte läckert.


Den restes omkring 190f.kr


Takmålning.


Venus de Milo


Det är Afrodite som i Rom kallades Venus.


På långt håll är hon vacker....


..på nära håll kan hon tyckas se ut som en man(om man bortser från brösten*)


Vi hade på oss hörlurar för att alltid kunna lyssna på guiden.


En del av gruppen.


Under pyramiden.


Vi hade en guide som visade oss allt sån som man måste se. Att se alla konstverk var bättre än alla knasiga karuseller på Disneyland, en riktig kick fick jag.

*= kanske inte fakta, men sånt som jag tror mig komma ihåg.

Domen

En riktig kvinnoläkare ringde mig. Jag har förmodligen en blödning i bukväggen. Det ska få läka av sig själv. Om jag får feber ska jag åka in. Barnmorskorna har inte hört av sig på 2 dagar, dom har haft studiedagar.

Grekisk

Köpte en grekisk sallad och det finns inte en endaste liten oliv.


Sjukan och choklad

Har varit och hälsat på mormorn på sjukan ikväll. Rocky fick välja vad han ville köpa åt henne, det blev ett armband eftersom att jag stoppade köpet av världens fulaste halsband. När han inte fick köpa det uppförde han sig som en trotsig tonåring.

Vi har ätit massa choklad ikväll.

Nu ska jag lägga datorn på magen och surfa vidare.

Inte ok

Det är inte en bra vecka att heta Fahlgren. Nu ligger min mamma inlagd på sjukhuset.

En invalid bror, en igensvullen mor och jag har förmodligen tjejproblem och väntar på samtal från någon barnmorska.

Tur att pappa är hel, vi har varit och kört en bil som jag hoppas ägs av mig nästa vecka.

Sällskap

Helt plötsligt blev Rocky en riktig människa, man kan sitta och prata i bilen hur länge som helst. Man kan fråga hur dagen har varit och man får långa utlägg om bästa vännen, snödjupet, piratkulspelet och flickan med två huvuden(!!! kanske inte konstigt att han har mardrömmar på nätterna!!!). Han berättar vad han vill göra, vi åker på fejksemseter till kolmården och parisare), vi leker rymdjägare och kattungar.

Det bästa av allt är att jag är ledig i två dagar...men jag har fruktansvärt ont i magen och måste förmodligen till doktorn imorgon. Just nu är det bra för jag har en glödhet dator på magen.

Lillebror

Idag opereras min bror i Umeå, om allt går som det ska.


(bilden har kanske lite med olyckan att göra)Lycka till

Avgaser

Jag visste att avgasröret hängde lite väl långt ner. Idag sprang vi en sväng på stan. På vägen till bilen såg jag nåt konstigt. Det fanns inget avgasrör kvar. Mycket märkligt.

Jag börjar tro att det är André som har slitit lös det eftersom att han vill köpa en ny bil.


Ikea

Jag blir mer och mer sugen att åka till den blågula byggnaden. Vill ha ny lägenhet först. Men titta vilken lampa


Och snygga klockanOch en till lampaOch den här
Den här stolen gillar jag oxåFilm

Någon som har sett Zeitgeist? Om inte, gör det. Men man blir helt snurrig av den och får många tankar om livet.

Bebis

Har varit och hälsat på en liten bebis idag, en Kendra och hennes föräldrar. Oj så mysiga dom är när dom är små knyten. Liten, mörkhårig och jättesöt. Önskar att jag hade tagit fram kameran.

Lite Paris igen

Har ju inte visat allt från Paris ännu. Idag blir det lite citybilder, lite.

Hade visst bara några bilder från Printemps eller Lafayette. ¨
Och en citybild.

Vad ska vi ta oss till?

Helgen ska vara min och Rockys. Nu undrar jag bara vad vi ska hitta på. Mycket hemmamys och toalettränande är inplanerat och kanske en fotbollsmatch i en tom sporthall. Men mer då? Någon med tips?

Skulle det inte öppna ett lekland i stan?
Finns det nåt LEGOställe i stan?
Har jag bara fått för mig det?

Nu är min fredag slut.

Trevlig helg.

Man tackar

Har lagt bilen på hyllan ett tag, kör bara när det behövs. Försöker att inte slöatill vid 5.30 på morgnarna. Nu när kylan har varit i farten har jag inte ens funderat på att starta skrället eller skrapa rutorna i 20 minuter. Vi hra ingen kupévärmare. Efter promenaden hem idag fick jag mig en överraskning, en ordentlig sådan. Bilen var inte isig och en lång kabel satt fast i en stolpe. Fattade noll tills jag satte mig i bilen. En kupévärmare fanns. Fattade ingenting, ringde André och han sa att han ville överraska mig med tinad bil ikväll. Själva värmaren kommer från en frusen vän till honom


Paus

Vi har en kille här hemma som kissar i toan.

Idag är det familjedag men Rocky somnade när vi var på väg till badhuset så vi tar en paus.

Morön var det ja!


Titta på kartan! M:et står på våran balkong. Vi bor INTE på Getberget. Sådeså.

Hahaha.

Bird Tree

Har pyssalt upp ett träd i lillebors stuga idag. Köpte ett till honom i julklapp. Det var pillrigt och spännande men resultatet blev skitbra! Jag har inte sett det med löv och fåglar men han har lovat att skicka en bild när det är färdigt.Jag köpte det på designonline, det kommer från Ferm Living som så mycket annat snyggt.

Years4 years baby.

Lilla snigel

"Lilla snigel akta dig, akta dig, akta dig. Lilla snigel akta dig, annars skjuter jag dig."

Eddafest och lust

Rocky fick följa med på Eddafest ikväll, han har skött sig och lekt och busat och dansat. Efter mat och prat hoppade vi ner i vattnet. Vi har varit i alla pölar och vi är dyngtrötta, ja han sover redan. Jag ska bara tvätta håret sedan ska jag oxå sova. Jag älskar att göra saker med min Rocky, att få se honom bada och dyka och göra saker som han tycker är kul är så härligt.

Lust, jag har fått tillbax min livslust och blogglust och hemmalivslust. Jag tror att det kom i samband med att julen åkte ut. Eller ja, det står i köket. Nu ploppar idéer och pyssel upp hela tiden och jag vill städa, jag vill diska jag vill tända ljus, jag vill mysa. Rocky tyckte att det var lite tråkigt att plocka bort julen igår så vi började klä om en lampa. Ska visa en annan dag.Ville bara lägga in en bild

MIsslyckande

Jag kan aldrig lyckas köpa en present till André som han vill ha eller blir glad över, det passar aldrig. Han kan inte ens låtsas att han blir glad och inte ens ett tack fick vi. Han sa bara att jag fick halsbandet. Han skyller på tjurnacken. Jo pyttsan.

Jättekul.

Jättekul

Va tusiken, mina inlägg syns aldrig. Vi snackar ALDRIG. Och mitt Parisinlägg fick jättestor text utan att jag rörde en knapp.

Disneyland dag 2, juldagen

I Frankrike firas jul den 25e. Eftersom att allt annat var stängt blev det så att vi åkte till Disneyland två dagar i rad. Mycket lyckat, julstämningen var på topp. Vi var som mättade av alla intryck dagen före så det blev inte flera tusen bilder tagna, kanske var lika bra.


Vi började dagen på Walt Disney Studios. En park med shower och film, det är även där alla Disney´s figurer bor.
Dom hade julpyntat alla lyktstolpar fint.

Vid ingången, en staty av självaste skaparen och Musse.


Nån monsterbil.


Dagens första jävulskap. En galen bergochdalbana med Aerosmith. "Medan rocken dånar, "axar" du från 0 till 100 km/t på mindre än 3 sekunder. Hårnålskurvor, halsbrytande flygturer över topparna, upp och ned i en vettlös rock-video... låter det inte ganska häftigt?"


Sedan gick vi till Bilarkarusellen.


45 minuters kö var det.


Då hinner man ta en del bilder.


Karusellen. Små bilar som snurrar runt och runt.


Blixten.


Han höll i sig hårt.


Sista bilden på båda vantarna.


Sedan fick an en blixtenmjukis.


Upptäck vad som hände gästerna den där ödesdigra natten den 31 oktober 1939 när blixten slog ner. Ingenting kan skydda dig från att falla 13 våningar ned mitt i dunkla Twilight ZoneTM.


Vet inte ens om den var kul. mest bara sjukt.


Utsidan av en karusell där man åkte i sköldpaddsskal.


Kulisser.


Showen inne på Disneyland Park.


Julsånger.


Prinsessor och prinsar.


Nu kommer en massa kort från när slottet tändes och Tinkerbell flög upp i högsta tornet.


Main Street.


Svårt att se men dom hade snömaskiner på taken.


Sedan gick vi till Disney Village, där sjöng två änglar mina favoritjullåtar.


Vi tog en öl på en pub. André beställde två veteöl, den var seg som saftsoppa så det blev inge ölande.


Vi gick istället till en sportbar, där fick jag en kram av en snögubbe.


På väg till bilen. Mitt livs värsta bilresa. Vill du prova så drick 4 öl och gå sedan till bilen som är längst bort, hela tiden kissnödig för att sedan åka bil i 50-60 minuter. Jag hade tänkt kissa i en blöja eftersom att det inte går att stanna på motorvägen,när GPSen sa att det var 20 minuter till målet grät jag nästan. Men jag lyckades hålla mig. Kunde inte gå rakt efteråt. Men jag tränade även upp blåsan så jag kissade bara en gång per dag efter det. Det är bra när det aldrig finns toalettsitsar i Paris.


Min tanke var sängen

Men nu måste jag tvätta sängkläder. Hemskheter har drabbat lillen igen.


HOSTA

Måste

En riktig skitdag med ett litet undantag. Skuren i fingret och det slutar aldrig att blöda. Hade fått för mig att jag var ledig imorgon men hade fel. Det går inte riktigt åt rätt håll och nu måste jag ta tag i alla måsten eftersom att ingen annan gör det. Vill ha lugna vardagar igen.

Mina blogginlägg bara försvinner, otrevligt.

Barnlöst = Meningslöst

Det finns inget tråkigare än att vara ensam hemma. Det är tyst och tråkigt. Har bara legat och stirrat i taket idag. Skulle egentligen rensa på Rockys rum så att det blir lekbart men jag vill inte. Jag vill inte klä på mig, jag vill inte laga någon mat idag. Jag vill bara få hem min kärlek och jag vet att han är på väg hem.

Loppis

Sprang på den här lampan på en "marknad" ett helt bord fullt med snygga lampor som skulle ha kostat skjortan. Dom ville ha 22 euro för den. Nu i efterhand ångrar jag att inte den fick ta min flygstol hem.

Jag blundade och sprang vidare.

Inte nu

Förkylningen har satt igång på riktigt i mitt huvud. har varit trött sedan ja, resan till Paris började och nu dunkar huvudet och det är som stopp någonstans där uppe. Imorgon är det en stor dag. Jag och Karro ska umgås utanför jobbet, tjejen har tagit semester för att vi någon gång ska kunna umgås. Vi turas om att ta ledigt när vi vill göra någonting. Det är hockey och barhäng som står på menyn. Pappan i hushållet ska oxå ut på hockey och barhäng, men vi har fixar olika barer så att vi ska slippa träffas, haha. Hoppas att inte febern slår till bara. Lillen är febrig igen men har mått bra under dagen. Men lika risig som i natt är han inte.

Det här inlägget har endast uppstått för att jag inte vill diska. Varför tror man att man slipper det om man väntar tills berget är högre än julgranen.

Oj vad jag ångrar att vi julpyntade nu.

Äh, nu måste jag diska. Sedan sova.

Disneyland Paris Julafton

Fortsättningen av resan kommer nu. Första dagen på självaste julafton åkte vi till Disneyland och besökte Disneyland Park. En magisk upplevelse. Här kommer lite bilder.


Promenaden in mot Disneyland.


Ingången, plattorna på marken har olika familjer/personer köpt och ristat in sina namn i.


En paus för att kolla in kartorna och planera den fartfyllda dagen.


Finfina julgranen.


Main Street med slottet. Det var 15årsjubileum.


Rocky provar Mimmiöron i en av alla butiker.


Husen var fulla med små detaljer och lyktstolparna var Disneystolpar.


Det fanns tankningsstolpar med saft(?).


Slottet igen.


André och Rocky vid Big Thunder Mountain.


Tåget.


En båt som tuffade förbi.


Rocky fick en BlixtenPEZ.


Nu kommer ett par bilder från Adventureland.


Man gick krångelikrokvägar upp i träd och i grottor.


Piratskeppet.


Ett risigt skepp.


En glad Rocky, det gick inte klättra runt med vagnen så han fick gå. Han var nöjd.


Varenda träd, sten, buske är planderad och planterad för att få rätt miljö. Fantastiskt.


Det här är Indiana Jones and the pemple of peril.


Rocky fick stå och vänta när alla andra åkte, men han var nöjd. Han fick en Blixtenväska med KAKOR!


Discoveryland.


Saken rakt fram är Space Mountain: Mission 2. Den gick så snabbt att det inte var klokt. Men den gick sönder när jag åkte den. Det gjorde även karusellen som står framför som jag och Rocky skulle åka.


Vi lyckades aldrig ta oss in till Buzz Lightyear Laser Blast eftersom att kötiden dit in alltid var fruktansvärt lång.


Vi åt jullunch på Buzz Lightyears Pizza Place. Det är inte vi som äter på bilden...


Dom hade stora leksaker vid utgången.


Dörrvakten.


Sedan gick vi in mot Fantasyland.


It´s a small world


När klockan slog 4 kom alla dockor ut och sjöng.


Karusellkö, dom framför oss var svenskar.


En Disneybutik, kolla in bönstjälken som slingrar sig genom tornet.


Här åker vi på hästarna.


Väderkvarnen full med godis och klappar, inne på julmarknaden.


Julmarknad.


Rocky fick en mössa och en leksak.


Vi åkte sedan en sagobåttur.


Tunnel!


Här bor snövit och dvärgarna.


Tror att Aladdin bor här.


En till liten by.


Väntat på att åka tåg.


Oj vad fort det gick. Rocky tokskrattade.


Efteråt berättade han att det kittlades i magen.


Slottet by night.


Mörkt men det är André som scorar 98 utanför restauranden där vi åt julmiddag.


Tomten kom förbi, det roligaste var att föraren hade lapplandsdräkt på sig.


DisneyVillage där vi åt mat.


Rocky fick nuggets, potatis och majonnäs som han älskade.


Vår mat.


Hungriga.


Restaurangen.


Rocky slickade i sig majonnäs.


Efterrätten.


Disneyvillage.


MIna älsklingar på tomtens tron.


Julshow.


På vägen hem.


Village sett från utsidan.


Entrén by night.

Det var våran julafton det. Oj vad lång tid det här har tagit. Det var en underbar dag med sjukt mycket att se, uppleva och smälta. Rocky satt mest i vagnen eftersom att han är lite för ung för att göra saker inne på området men han var nöjd ändå. Att se hur han reagerar på olika saker var det roligaste på hela resan. Julafton var den varmaste dagen på resan. Men vi är ju vana med lite kyla. En annan dag kommer fler Parisinlägg.

Same same

Som vanligt är Rocky sjuk, tempen låg på över 40 grader när jag kom hem från arbetet. Han var pigg en kort stund ikväll och dansade baklänges. Nu sover kokhetingen igen. Jag ska oxå gå och sova.

Hotellet

Hotellet vi bodde på var det snyggaste jag har varit med om.


Olivarius heter det.


Vy från vårat rum.


Vardagsrummet


Snygga gröna väggen. Mönstret var spraymålat


En av lamporna


Den lackade betongväggen och underbaraste spegeln.


Det fullutrustade köket. Vi hade tom. diskmaskin.


En del av sovrummet med fönster ut mot vägen. Rocky sa att han ville ha en lika snygg gardin hemma på sitt rum så att han kunde stå och titta på bilar.


Fina golvet och fina pojken.


En del av sovrummet. Sängen var underbart skön och vi fick prova att sova med dubbeltäcke. Det var en underbar upplevelse och jag tror att André gick med på att skaffa ett om vi hittar ett lika skönt och stort.


Sänggaveln. Till vänster går man in till badrummet och till höger är köket.


Köket från andra hållet.


Vy i spegeln.


Spegeln igen.


Mönstret på spegeln.


Utanför rummet.


Heltäckningsmattan.


Längst nere är receptionen och baren.


Snygga sittplatser överallt.


Ovanför baren.


Frukostserveringen.


Det står Olivarius på golvet.


Rocky provar soffan.


Hissen.


Dörrskylten till vårat rum.


Vardagsrummet igen.


Hela gröna väggen.


Den älskade spegeln.


Hos grannarna som hade ett större rum med MÅNGA toaletter.


Hela köket hos grannarna.


Prickarna var oxå spraymålade.


De handmålade blommorna på hissen.


Receptionen.


Bus i fina fåtöljerna. Jag vill ha den röda plaststolen.


Det växte träd ur golvet. Det låg små "stenar" på golvet som var högtalare.


Badkaret.


Lilla toaletten.

Nu börjar äventyret

När alla andrar firar sitter jag och lyssnar på 3 "skönsjungande" karlar och sorterar bilder. Vill visa Parisäventyret för er.

Vi börjar med ditresan


Väntan på Skavsta. Rocky hade en hel del pyssel med sig.


Trött kille med sin kusin.


Flygresan gick jättebra. Pappan köpte en massa lotter.


Rocky trodde inte på att det var moln vi såg. Han sa att det var snö.


Trötta var vi allihop. Vid landningen slocknade Rocky mitt i en mening.


Vrålåket. Hyrbilen som vi lyckades trycka in 7 personer och all packning i.


Lost in Paris. Det första vi lyckades med var att köra helt fel.
Vet inte hur många timmar vi irrade runt på minimala små vägar.


Inte riktigt vad man hade tänkt sig att se när man åker till Paris.


Men vi fick se många fina och fallfärdiga byggnader.


Hotellet var nybyggt och GPSen hittade absolut inte rätt. Vi hade varken ätit eller sovit så stämningen var inte på topp efter timmar av iarrande.


Sent på kvällen efter guidning från olika håll hittade vi rätt. Vi köpte mackor på hotellet som var det godaste mackorna vi hade ätit.

RSS 2.0