V70

André har fattat tycke för den vita och bästa bilen för dagen. "Doktorn" var en bildoktor.

Vad tror du på?

Vi har varit och kollat och kört bilar hela dagen. Jag vill ha en V70 och André vill ha en V40.

Vilken är bäst, snyggast och värdast?

Jag gillar V70 för att den är större. V40 känns lika liten i balagegukkan som bilen vi har.

Vi har kollat på bilar som startade runt -99 och dom ligger inte långt ifrån varandra prismässigt.

Just nu är André och provkör "Doktorns" V70. Jag hoppas att det uppstår kärlek.




Det blev inget körkort för A idag, men det är bara ett par dagar till uppkörningen.




VOLVO

Någon som vill köpa min racervolvo?
Den är nylagad, nybesiktad(imorgon), skattad(om ett tag om du vill).

Namn: Volvo 740 GLE  aka. Racervolvon
Född: 1986 (har åldern inne för både krogen och glasbanken)
Bor: Ängesvägen, utanför köksfönstret.
Egenskaper: Startar alltid, trogen, en rikitg kompis. Ganska cool(=kall, men det går att fixa)
Utseende: Silver, blå innuti, ett par rostfläckar och skönhetsfläckar, fräsiga extraljus.
Favoritmat: Bensin
Hobby: Sladda
Kostnad: Billig att försäkra, billig att laga vid ev. krock, ganska törstig
Musik: Radio, ett par av Andrés Hiphopband följer med.


Pris: Förhandlingsbart

Gosaker

Fotade det fotografen missade och det jag hade kämpat med.


Frukost som vi har på fredagar.

Kaffecheesecake


Samma


Kladdakaka


Samma


Daimtårta


Samma


Gobitar


Morotskaka


Fruktsallad


Balder -Salami, fetaost/olivröra och soltorkade tomater


Kycklingwrap


Kycklingsallad


Work


Pimpade muffins.

Om ett par timmar är jag tillbax på arbetet, men det har varit en underbar helg.

Helgens fix


Suddigt, men det syns ju iaf vad det är.
Det blir fler tavlor en annan gång.

Bil

André kör upp i början av veckan. I mitten av veckan har han tänkt  åka och köpa en ny bil. Jag känner mig bara stressad.



Palles pappa ska åka och titta på en bil åt oss i Timrå. En likadan(typ, det får man säker inte tro att det är) som vi ville köpa för ett tag sedan.

Psalm

Jag gick och duschade, Rocky vägrade. När jag kom ut ur duschen såg han underlig ut. Jag frågade vad han gjorde. Han svarade att han gjorde som dom på tvn. Han satt och tittade på gudstjänsten på 2an och sjöng med och blundade hela tiden. Precis som dom på tv gjorde.

Jag får inte byta kanal. Han tycker att det var bra.


I scream Icecream

Det blev kvällsshopping på Maxi igår. Vi köpte bla. en isglassgrej, en behållare som man fyller med valfri vätska och sedan stoppar man ner pinnen som följer med. Rocky ville ha apelsinglass så det fick han. När det hade åkt in i frysen satt han utanför frysen och väntade tills han blev sömnig. Han hade tänkt sitta där och vänta tills glassen blev klar.

Imorse kl 6.10(SOMMARTID!) kom han springandes och skrek: "Nu är det gomorrån, jag vill ha glass, jag vill ha glass, jag vill ha glass, jag vill ha glass, jag vill ha glass!!!"

Den var inte lika god som hade trott, det var ju tur.

KLippt

Nu äger jag en lugg. Till nästa besök ska jag hitta ett par inspirationsbilder, till hösten byter jag hårfärg. Det är kul med hårplaner och hårmål. Men jag tror inte att det blir en orange färg, det vågar jag inte. Förmodligen blir det en massa supertunna slingor.

Trött

Vet inte ens hur man räknar timmar, men jag vet att jag har varit vaken för länge. Nu ger jag upp. Ska skölja av mina penslar och slockna. Den härligaste känslan som finns är ändå sekunderna innan man somnar, känslan av att vara mellan två världar, att inte rikitgt veta vad som är dröm och verklighet. Snart är jag där.

Vi ses imorgon. Det är tripp till stan med frisörbesök som är inplanerat.



Avslutar med en fråga angående släckningen imorgon. Får man ha på tv eller dator?

Värst

Värsta dagen på länge. Var på jobbet kl 5 och fick nästan aldrig gå hem. Dessutom en massa störningsmoment och fel.
Fick ett psykbryt och det var nära till tårarna.


Nu har jag helg. En skitbra helg ska jag ha! DEN BÄSTA!

Inspirationen kom

Då måste man ju lägga allt annat åt sidan. Det är robotar som står på schemat idag. På fredag blir det målning.

När jag får kicken spelar det ingen roll vad klockan är, vad jag borde göra eller vad jag måste göra. Då plockar jag fram min pyssel/målarlåda och skissblocken.


I lådan finns allt. Telefoner, rosa tights, alla sorters färger, tapeter, foton, urklipp. Allt man kan behöva.


Min fösta dagbok ligger i lådan.


Tokboken ligger där.


Skissen, det ska bli tre tavlor. Det ska vara gulliga och färgglada tavlor.

Brills

Hittade ett par pilotisar åt Rocky idag.


Han klarade det

André klarade teoriprovet. Enligt honom själv var det på fitthåret. Men det är väl inte så konstigt när man pluggar i totalt 3 timmar.

Ont i magen - bajsinlägg

Lillen har ont i magen. Vi vet inte när han bajsade sist. Igårkväll hade han så ont så han fick ligga och kramas i soffan till han slocknade. Han har ondare idag. Han kämpar och kämpar, han skriker och gråter. Ska plocka fram microlaxen nu. Jag funderar på när man ska ta det. Hur förstoppad ska man vara innan? Ska man ta det när han inte har bajsat på ett tag eller ska man vänta in i det sista?

Det är synd om min lilla älskling idag.



Den kom. Han fick så ont att han föll ihop i en hög på golvet. Han skrek, men nu är det ute och borta. Nästa gång ska jag inte avvakta med microlaxen.
Han har varit förstoppad några gånger de senaste månaderna.
Ska fundera över vad han äter när det tar stopp. Och vända oss till doktorn om det händer igen den närmaste tiden.

Nu är han överlycklig. Nu ska vi spela fotboll.

Tack Anna

Leka IKEA

Lillen här hemma gillar det mamma gillar. Han läser inredningstidningar och pekar på snygga grejer han vill ha. Han tittar gärna på inredningsprogram på tvn(iofs så har han inget val). Han gillar att vara på möbelaffärer, där ska allt provas, det ska tittas under i och ovanför och innan han lämnar en möbel tittar han på prislappen och säger "hundra kronor" eller "det var billigt". Jag har fått erbjudanden av två möbelaffärer som vill låna honom lite då och då. Det senaste är IKEAintresset. Han har aldrig varit på IKEA men en dag hos farmor plockade han ihop kuddar och skulle betala dom, farmor visste inte att hon arbetade på IKEA. Kuddarna kostade 40 kronor och han skulle ha ett kvitto på sina köp. Sedan dess pratar han mycket om IKEA så jag har lovat honom en tripp i sommar.

Han har dessutom bra smak och gillar inte bara det mamma gillar.

Men hur ska det här sluta?

Teori

André ska göra teoriprovet snart. Shit det är typ 6 år sedan jag skrev mitt och mycket har förändrats. Nu fick jag lite åldringsnoja. Jag hoppas att det går bra. Då ska det firas.

Kan inte förstå att om bara nån vecka kanske han har körkortet. Jag kommer inte att köra bil varenda dag. Att inte måsta hämta och sjutsa längre. Att få hämtning och skjuts. Shit livet kommer att förändras snart. Men jag kommer att sakna all bilkörning, jag älskar ju att köra bil.


En bild från min krasch då jag sladdade av vägen pga en annan fartdåre.

Drömmer mig bort

En IKEAtripp är planerad

Man får ju inte svära

Lillen har lärt sig ett par nya ord. När han ligger och leker på golvet hör man honom säga: "Nej, man får ju inte svära!" Då har han varit nära att svära men hunnit stoppa ordet. Jävlar och fan är orden han använder sig av. Han säger att han har lärt sig av pappa och morfar.


Ledigt

Efter svinjobbigt jobbande i massa dagar har jag nu goveckan. 4 lediga dagar, 2+2. Nu stänger jag av datorn för jag har insett att jag får mer gjort och har det roligare med min knasboll utan min lapplisa. Jo min dator har ett namn.

På återseende.

Det har börjat bra

En lightstädnig och jobb har det varit idag. En riktigt bra dag är det. Men även idag hände det en olycka i en pool. Jag önskar att alla läste mig blogg så att jag kunde berätta för alla att man måste sätta på sina små barn en badblöja!

På torsdag kommer det en fotograf som ska ta kort på alla vackra kakor och mackor som jag ska göra. Har fått tag i färska bär så det blir jättekul att dekorera.

Nu ska jag göra en beställning

Ny vecka

Snart börjar en ny vecka. Den här har slutat dåligt. Försov mig, fattar inte hur jag lyckades. Sedan gick det som vanligt utför.

Vecka 12 ska jag få ordning på mitt liv, inte små planer här! Boendet är inte som det borde. Leksakerna har tagit över och förökat sig. Kalendern ska fyllas på, ett nytt ordentligt schema ska styras upp. Ska aldrig mer tro att jag vet hur jag jobbar för jag gissar alltid bara. Glasögon ska påbörjas, men vilken optiker ska man gå till? Vill ju gärna ha två par eftersom att dom ska användas flitigt.

Nu ska jag plåstra om mina skavsår och titta vidare på Mästarnas mästare.

Svea

För ett par år sedan gled alla runt med Sveakläder. Jag hade ett par tjocktröjor i olika färger. Hittade min mörkblåa för ett tag sedan och jag tror att Rocky kan ha den snart.
Jag såg en tjej med en grymt fin Sveaväska idag. Ångrar att jag inte frågade henne var den kom ifrån.
Det var en grå axelremsväska. Perfekt för bad, utflykter, skötväska, laptopväska, helt perfekt storlek såg den ut att vara.
Har hittat en blå men vill ha en grå.
Finns den i stan? Någon som vet?

Den här är det.



Hallonsoppa

André datanördar. Han spelar typ WoW och datorn pallar inte trycket. Den lägger av på grund av överhettning. Han har dock hittat en lösning. Han kyler ner sin kära ägodel med frysta hallon.

Glassigt

Har blivit tokig i glass de senaste veckorna. Det finns inte många av årets nyheter som jag inte har smakat. Gick in på GBs hemsida och hittade glasslistan från det fantastiska året 1984.



Freestyle och gyllene skor
  • GB:s nyheter heter Be-Bop, Tom & Jerry, Finger, Citron Splitt och Joker.

  • Sony uppfinner en bärbar bandspelare med hörlurar som blir en världssuccé. I Sverige kallas apparaten av någon anledning freestyle, i hela övriga världen Walkman.

  • Ingemar Bergmans film Fanny och Alexander får fyra Oscar.

  • Sverige vinner tennisens Davis Cup-final med 4-1 mot USA.

  • Bröderna Herreys vinner melodifestivalen med "Diggi-Loo-Diggi-Ley". I gyllene skor.

  • Hittade även min favoritglass. Gröna grodan hetten den. Den var en nyhet -88. Jag kommer ihåg att jag följde med farmor och handlade på Moröbacke och fick en sån. Ovenför backen ner till Moröhöjden var den slut och jag kastade pinnen vid en lyktstolpe. Där låg den kvar i flera år. Varje gång vi gick till Moröbacke tittade jag efter den och den var alltid kvar.



    Årets favorit är Wich.




    Vi har bytt glassleverantör på jobbet nu och idag kom dom med alla skyltar och all reklam.
    Vi fick även en clownkostym. Så nu kan man boka in barnkalas på Eddahallen.


    Disktrasor

    Det finns ju mängder med snygga disktasor. Men varför kan man inte tillverka en disktrasa med inbyggd god lukt.
    Jag tycker att de flesta trasorna luktar dåligt redan innan man använder dom.
    Tur att dom doftar gott när dom är dränkta i citronsåpa.


    Lite djupa fredagstankar nu.

    När det börjar dåligt

    Man vet att hela dagen blir knasig när det börjar dåligt. Min dag började med en bajskorv i en barnpool. Det var bara att tömma och skura, skura, skura och sedan fylla upp igen. Många barn blev besvikna men ingen vill ju bada i uppblottnat bajs.

    Kan alla småbarnsföräldrar som läser detta lova att ta på sina barn badblöjor?!

    Efter den kanonstarten blev allt fel och jobbigt. Men, men sånna dagar måste man oxå få ha.

    Nu blir det en glass och sedan ett bad för att ladda upp inför helgen.

    Rain

    Årets första regn och +7 grader visar termometern. Nu hoppas vi att det är våren som kommer.


    Hjärtat

    Efter middagen sa lillen någonting underbart:"Mamma nu ska vi ha kärlek". Han hoppade upp i mitt knä och kramades läääääänge. Det är kärlek!


    Ouppmärksam

    Lite dåligt samvete. När jag jobbar 6 - 14 är jag så fruktansvärt trött. Idag såg vi på film, Mamma Mu och Kråkan för att vila. Jag somnade, inte många minuter men tillräckligt många för att Rocky skulle hinna hitta på bus.
    Han hade målat hela det vita blanka vardagsrumsbordet med en mörklila tuschpenna.
    Jag skickade in honom på rummet medans jag rengjorde(jag har skaffat klotterborttagningsmedel).
    Bordet gick att rädda.
    Men jag har bara mig själv att skylla. Han vet att man inte får rita på någonting annat än papper. Men det är jag som ska hålla ordning på honom när han testar gränserna.
    Vad ska jag göra? Om jag inte vilar en liten stund efter jobbet somnar jag före honom på kvällen och att råka somna en stund mitt på dagen fungerar inte. Men om jag inte sover blir jag en surtjurig mamma som absolut inte är rolig.

    Nya tavlor

    Rocky fick ett uppdrag idag. Jag har hört  rykten om att han kan rita gubbar så han fick göra en tavla med mamma en med pappa och en med Rocky. Oj så fint det blev.


    Mamma, ett öga på sne och Uggs på fötterna. Jag frågade om jag fick lite hår men det fick jag absolut inte.


    Det här är Rocky.


    Och pappan. Helt klockren med hår och allt.


    Den här gjorde jag när jag var 2½ år, den har gulnat en hel del.


    Halken

    André skulle på halken idag. Dom ringde från körskolan 45 minuter innan han skulle vara där. Körskoleläraren hade magsjuka så han fick ta sig dit på eget sätt. Vi hade för lite bensin redan och hade inte tid att tanka innan. Eftersom att det är typ 7 mil(?) dit blev det lite oroligt när vi närmade oss. Vi fick slut bensin men tog oss dit. Dessutom slutade vår 5e växel på bilen att fungera. Telefonen hade jag glömt hemma men det spelade som ingen roll för man har inte ens teckning på radion där uppe. Som tur var hade dom pumpar i Fällfors. Vi tog oss hem körandes på 4an och med en hysterisk unge i baksätet och en överfull urinblåsa.

    Nu väntar vi på att köra dit igen.

    Det enda positiva var att vi tjänade in dom 800 kronorna som körskolan tar betalt för att dom ska turas om att köra dit.

    Väntan

    Sitter och väntar på mina älsklingar. Jag trodde att jag inte skulle hinna märka att André är borta men det har jag faktiskt. nu längtar jag efter att se honom. Han har inte haft någon telefon så vi har inte kunnat höras. Jag vet inte var han är eller gör. Det är jag inte van. Fick ett samtal från en telefonkiosk på Arlanda mitt på dagen. Sovstället dom hade fixat sket sig och dom har hyrt våningssäng på Arlanda under natten. Rocky har varit hos mina föräldrar och busat och är förhoppningsvis på väg hem nu. Jag har inte en susning om när André dyker upp.

    Ikväll blir det tvkväll i soffan och en tidig kväll pga en sjukt pigg unge imorse.

    Höres

    Hjärta

    Det är många som har varut oroliga för sina hjärtan ikväll, jag hoppas att alla överlevde. Så att vi alla får se var detta slutar.

    Fick ett samtal från Linköping för en stund sedan. En lycklig människa(utan röst) var på anda sidan luren, i någon annans lur för självklart har batteriet i telefonen tagit slut. Så går det när man endast packar parfymen, deon och hårvaxet.

    Nu ska jag göra ett ryck och sedan ska jag lyfta över Rocky till storsängen.

    LYCKA

    Ses vi på torsdag?

    Nu då?

    Nu börjar det kännas lite dött

    KOm igen

    Det blir värre och värre.

    Herregud

    Kommer på mig själv när jag ligger på rygg i soffan, sprattlar med hela kroppen och skriker värre än André. Herregud, min puls är hög och jag känner mig skakis.


    Jag är en hockeynörd!!! Och det gick fort att bli det.

    Ska ta ledigt på torsdagkväll för det blir mer hockey!

    HEJA HEJA AIK

    Hockeybloggare är nog mitt nästa mål



    Haha, jag slutar kl 13.30 på torsdag. Visst blir det på torsdag?


    Nu kör vi

    Låt oss heja som ett gäng dårar nu. Tänk vad trevligt det skulle vara att gå på hockey på torsdag!

    Den där Pihl ser så läskig ut.

    Håll utkik efter linslusen André och LillJens som är på plats.

    Blev sjukt sugen på en Centerrulle men kunde självklart inte köpa en.

    Är lite nervös, det pirrar i hockeymagen.

    Oväntat samtal

    En kompis från förr ringde nyss. Kul och oväntat att prata med någon som man inte har pratat med på flera år.
    Vi ska på dop i April.

    Välkommen hem

    Lilla dåren är hemma på Ängesvägen. Den älskade skrutten springer omkring och leker i tunnlar som han bygger. Han hade inte ens varit hemma i 5 minuter innan han fick ett blåöga.

    Andrés resa är bokad, imorgon åker han till Sthlm och sedan vidare till Linköping för att heja på SAIK. Kommer att bli konstigt eftersom att han inte brukar vara borta. Blir dessutom en massa pusslande nu när vi är utan RaserVolvon.

    Pärlorna är tillbax hos pärlebror. Jag kommer att skaffa egna. Jag ska göra några försök till och sedan blir det bigbusiness i pärlverkstaden.

    Vill ha en filmkväll ikväll. Någon som har tips på en bra film som jag inte har sett???


    Dagen efter...

    ...kvällen före. Det är nog årets finaste vinterdag idag. Några plusgrader, vindstilla och solen lyser fint. Måste ut!
    Kvällen igår var trevlig. God mat och mycket folk. Det blev en tidig och bra avslutning på kvällen. Men det är så tomt och tyst utan vår lilla dåre här hemma.

    Det blev ju även vinst för stadens hockeylag så imorgon blir jag hockeyänka igen. Han ska åka söderut(om det finns biljetter och flyg kvar).


    Pärlemor

    Här kommer mitt nyaste pyssel, så fruktansvärt kul så fruktansvärt pyssligt. Jag funderar på att kanske börja göra lite business på det här. Här kommer bilder.










    Färgerna ser lite dassiga ut på bilden. Själva motivet är 30 gånger 30 ramen är en RIBBAram som är 50 gånger 50.

    /Hanna = Pärlemor

    Utan bil

    Bilen är på lagning, mätt i magen, R sover så nu ska jag packa en mamma och pappaväska och en Rockyväska.

    Ska städa undan och sedan ta kort på mitt pyssel, födelsedagsbarnen läser nog ändå inte min blogg, iaf inte idag då dom har fullt upp.


    Bebis i magen

    Inte i min. Karro och Nicke ska få en liten knodd och äntligen får man prata om det!


    Rocky tycker att den lilla ska heta Olli om det är en pojke och Palt om det är en tjej.
    Vi får se till hösten om dom lyssnar på honom...

    Färdig

    Ögonen går i kors. Jag ser prickar med siffror på. Resultatet får ni se på lördag.
    Jag gör gärna om det här med inte utan glasögon! Gud så roligt jag har haft.


    Nya tag



    Nu är jag snart igång

    Surdag

    Det är en riktig surdag, ingenting går som det ska. Surplanerna skrotade. Surhuvudet värker. Nu struntar vi i surdagen och bara myser i suroredan.

    Jag visst just ett brev, skrivet av den lilla. Det står visst att han älskar nalle.

    NONOnonono

    Lillen har fått hemsk hosta. Han sover, hostar, gnäller och skriker samtidigt.

    Beach 2009

    Visst är det tur att man är snyggare när man är brun!

    bra jobbat

    Min Karro har lyckats. Hennes karl Nicke fyller jämnt och hon har handlat en resa till honom, inte bara en kortis utan till Thailand. Alla har vetat om det och lyckats hålla tyst så han fick en ordentlig överraskning på sin födelsedag! Jätteroligt.

    Kan man tro att jag kanske kan få mig en sån i 25årspresent? Det skulle vara jättesnällt.

    Huvva

    Vilken match. Sitter här helt tom och har ont i magen.


    JAg har fått feber...

    ...Hockeyfeber. Jag har bytt pass så att jag kan gå på hockey ikväll.





    Var på myrorna idag eftersom att vi ska dumpa grejer där. Men jag ångrade mig, det är som äckligt där. Hamnar mina kläder på myrorna här om jag dumpar dom i containrarna? Finns det någon annan stans att lämna kläder?

    Hemresa

    Oj på den långa, trånga hemresan var visst Rocky fotograf.









    Lite Paristips istället:
    - Det är tungt att åka med barn i barnvagn, Paris är inte barnvagnsanpassat. Åk minst två stycken så att ni kan hjälpas åt att lyfta barnvagn och barn över alla slussar.
    - Man får inte ha med sig en barnvagn till Louvren, Eiffeltornet mm. Det blir för trångt.
    - Om du ska shoppa, kolla då före du åker vad och var du vill shoppa, Paris är stort.
    - Hyrbil är inte nödvändigt
    - Lita inte på Gpsen, den kan lura dej många mil åt fel håll
    - Vin är billigare än läsk på restauranger
    - Drick inte öl, absolut inte veteöl med saftsoppakoncistens.
    - Parisarna vet inte var Budweiser är, inte ens om hela sportbaren har Budreklam.
    - Drick vin.
    - Barn äter gratis på de flesta restauranger. Dom får nuggets och  pommes på varenda restaurang
    - Åk till Disneyland, det är inte dyrt. Allt på insidan är gratis, förutom mat.
    - Packa inte för mycket.
    - Lär dej lite Franska, få vill prata engelska även om dom kan pga. stolthet
    - Blöjor är dyra nästan 200 kronor för ett paket.
    - Åk inte med Skyways om du vill shoppa, då blir det svindyrt på hemvägen.
    - De få barn man ser inne i stan har avgasskydd/köldskydd på vagnen.
    - Butikerna har många våningsplan, åk många om barn ska med så att ni kan plöja igenom butikerna medans någon väntar ute med barnvagnen.
    - Ta en guidad tur, man slipper köer och för under 1000lappen får du se och höra det vktigaste. Annars kan man promenera.
    - Det luktar kiss i stan.
    - Hotellet vi bodde på var så snyggt men låg utanför Paris. Lätt värt.
    - Vill du ha ditt kött välstekt så får du det vad vi i sverige kallar lättstekt(gäller även köttfärs). Gillar du blodigt kött får du njuta hela resan. Jag drömmer fortfarande om mina blodiga köttbitar, mmmmmmm.
    - Folk kör som galningar i stan. Krockar dom så stannar dom av och skriker åt varandra, sedan kör dom vidare.
    - Det var kallt när vi var där över jul, så kallt att Parisare med barn höll sig inne.
    - Inte ens poliserna kan engelska, fråga någon annan om vägen.

    Jag åker mer än gärna till Paris igen, gärna med barn men inte med småbarn.



    Nu är Paris avslutat

    Notre dame

    Eftersom att jag var för paff för att lyssna på guiden kommer här Wikipediad fakta

    Notre-Dame de Paris
    , eller vanligast bara Notre-Dame, är en katedral i Paris byggd 1163-1345. Katedralen som ligger på ön Île de la Cité i floden Seine formgavs av Maurice de Sully. Katedralen har klassats som ett världshistoriskt monument av FN. Napoleon Bonaparte lät sig krönas till kejsare här 2 december 1804.

    Notre Dame är i Frankrike också den allmänna benämningen på katedraler helgade åt Vår Fru, det vill säga jungfru Maria.

    Notre Dame var en av de första gotiska katedralerna. Skulpturerna och glasmålningarna visar naturalismens inflytande, vilket ger dem ett mer sekulärt utseende än den tidigare romanska arkitekturen.

  • Kyrkklockan Emmanuel i sydtornet väger 13 ton. Enbart kläppen väger 500 kg.
  • Det sägs att när "Emmanuel" göts om 1631, kastade kvinnor guld och andra smycken i smältan, vilket skulle ha gett klockan sin unika fissklang.
  • Huvudvalvet i katedralen är 34 meter högt.
  • Tornen i västfasaden är 69 meter höga.
  • 422 trappsteg (som blir smalare mot toppen) leder till klocktornets högsta punkt. 386 av dem går att beträda.








































  • Jag har ju missat någoting

    Insåg just att jag inte är klar med Parisresan! Ni har ju inte fått se Eiffeltornet och inte Notre dame. Här kommer många bilder och lite text.


    Båten vi åkte med till Eiffeltornet


    På båten


    Rockys första(?) båttur.


    Bus på båten


    Rockys kusiner och faster


    Underbara broar åkte vi under


    Från vattnet


    Försäljare överallt


    Tornet


    Under tornet


    Det var ett stort torn


    Vi var på  guidad tur och behövde därför aldrig köa för att åka upp


    Paris


    Vy från andra våningen


    Paris


    Paris


    Toppen. Vi åkte aldrig dit upp eftersom att det var sviiiinkallt och blåste mycket.


    Pappan och Rockyn


    Hela lilla familjen


    Det svajade i tornet eftersom att det blåste


    Folk


    Vi dansade en hemlig dans och sjöng "EIFFEL EIFFEL EIFFEL!!!"



    Blåsigt och kallt så vi åkte ner ingen.


    Så värt att ha en guide och slippa att köa. Det ingick oxå en lunch vid Eiffeltornet eftersom att restaurangen i Eiffeltornet renoverades.

    Trevlig lördag

    Jobbarhelg. Anna fick komma in idag, det var bra. Kvällen spenderades i stugan där det bjöds på surströmming. Gottigottgott. Rocky åt lite surströmmingsmacka och en hel burk med varmkorv. Efter maten gick vi igenom fler filmer från när jag var liten. Rocky tyckte det var kul attjag hade kjol redan då. Nu ska jag sova, min rygg och mina fötter värker.

    Det var dagens uppdatering

    Koncentration

    Jag tyckte att det lät kul att göra en megastor teckning. Det tyckte inte Rocky så vi letade fram målarböckerna istället.









    Nu säger jag god natt och god helg!

    Städ

    Under de lediga dagarna hade vi det bra. Den förata dagen städade vi från morgon till kväll. Det blev tjusigt här hemma.


    Rockys nya matta





    Hockey

    Oj vilken trevlig upplevelse kvällens match var. Magen har åkt bergochdalbana.

    Vi vann
    André var ett nummer ifrån att vinna 8500
    Jag har en snygg AIKhalsduk


    Städning pågår

    Rocky vilar, jag skurar och plockar. Ett rum är färdigt bara fem kvar. Jag ser lika pigg ut nu som när jag vaknade i morse. Nu ska jag ta på mig tofflorna igen och bära upp mer tvätt, har hunnit med 6 maskiner och har fortfarande en tvättkorg kvar men den fixar jag i natt. 

    Funderar på en bra belöning efter allt städande, kanske blir ett bad så att Rocky får göra någonting kul idag. Då kan jag dricka kaffe. Här hemma gör vi aldrig kaffe. Jag tycker att våran kaffebryggare är ful så jag har ställt den i ett skåp och ingen orkar ta fram den. Jag kanske ska göra mig en kopp kaffe(eller termos) för att orka vidare och då kan vi baka chokladbollar ikväll.


    Imorgon blir det hockey!

    Det här blev bara svammel.




    Jag har inte visat Rockys premiäråk så det kommer nu. Tips på hur man lär honom att åka kan behövas.





    Killen tyckte att det var "Lätt som en plätt".


    Fattat

    Har just förstått hur det går till det Jessica skrev om på sin blogg. Man ska Googla sitt namn och sätta är efter.
    Mina stämmer ju faktiskt!

    Hanna är hemma

    Hanna är bra!

    Hanna är hetare än någonsin!

    Hanna är framtidens ledare!

    Hanna är överläget bäst...!!!

    Tappa balansen

    Rocky hittade ju balansen förra veckan. Igår tappade han den. Han föll från soffarmstödet, på golvet hade han sin brandstation som han krossade med sitt huvud. Rocky klarade sig som tur var!


    Två dagar utan planer

    Vill ha tips på vad vi kan hitta på.

    Perfekt

    Har haft en toppendag! Dagen började tidigt, jag mådde svinbra. Jag väckte upp Rocky när jag började känna mig ensam. Han tyckte att jag luktade dåligt så vi tog ett långbad. Sedan myste vi resten av dagen. Ikväll har vi varit i stugan och tittat på filmer från när jag var liten och Rocky är faktiskt himla lik mig. Jag blev lite förvånad. I slutet av kvällen hade vi kommit så långt i filmtittandet att vi var på det magiska året 1994. Det var smygfilmningar på sovande barn mitt i natten, städning av rum, tokroliga semestrar och det roligaste av allt var ARVINGARNAuppträdandet med mig, Anna och Johan. Vi plöjde igenom hela skivan med nya vinterskor på fötterna. Efter det kom ett uppträdande med Sikta mot stjärnorna. Monica var dommare och Johan vann tävlingen.

    Visst kan man på något sätt föra över alla VHSar på skiva nu för tiden? Någon som vet? Skulle vara kul att ha alla band från när man var liten på lite modernare sätt så att man kan se dom utan att vara rädd att videon ska tugga i sig filmen och vi har då ingen video.


    Här kommer några bilder från igår.



















    Inga mästerfotografer var i farten.

    Eh heheh


    ME plus Renberg


    Rockys nya favorit. Dimitrakos, släng dig i väggen. :-)
    Fotograf: Anna Ejrevi

    RSS 2.0