Snart så

Yes, jag är som färdig. Känner mig lugn och sansad. Snart bär det av till värme och sol. Fotboll och vin. Men vi är ju hemma snart igen oxå.

Nu blir det middag och kvällsmys till hockeyn. Ikväll ska vi bli rena och snygga.

En liten överraskning fick jag oxå, men den hinner jag inte ta tag i nu, har för många bollar i luften och om jag blandar i en till kanske jag glömmer astmamedicinen.

S E M E S T E R !


Om ett dygn är vi i Milano.

Tömmer

Jag laddar kameror och uppdaterar telefonen. Packar det sista och sen blir det dammsugning. Jag är på G!

Här kommer den senaste tiden i bilder.





































Shit

Har så mycket att göra. Det ska tvättas, städas och packas och planeras och matas och städas och diskas och nattas och ja. Ni förstår.

Vi åker på fredagmorgon. Att styra upp allt åt fyra människor tar på krafterna. Hoppas att jag kommer hem som en ny människa med lite ork. Tror inte det men man vet aldrig.

Har så dåligt samvete för att jag aldrig hinner spendera tid med min fina Rocky. Vinny måste ju alltid vara med.

Har ont överallt och känner mig ensam.


Den där uppe

Har man slut på sina gå och lägg dej argument om man drar till med:

Det är Gud som har bestämt att det är natt nu och du ska sova.


Jo jag tror det.

Lite skämmit.

En sån där mindre lyckad helg

Jag är så uttråkad att jag klättrar på väggarna. Så trött att jag inte kan sova. Vet inte hur många dagar jag bara varit hemma och dom senaste han jag torkat rumpor, snytt näsor, lagat mat som ingen har ätit, torkat spyor, spytt, vakat, sovit korta dåliga stunder och inte gjort ett piss.

Idag har killarna varit piggare, dom äter fortfarande inte mat och Vinnys trumhinna har spruckit. Jag har dock varit däckad av migrän, var flera år sedan sist men det har nog varit för mycket skit. Det är sjukt det där med migrän, såg migränprickar när jag vaknade och då vet man att dagen blir ett h-vete.


Om en vecka sitter jag i Italien med ett vinglas i handen (eller så passar jag på att sova) men inte ens det känns lockande.

Mår inte bra då mina hjärtan är risiga. Mår inte bra av att inte kunna göra någon nytta. Mår inte bra av att inte hinna ta hand om mig själv.

Ett klagoinlägg.

Skrikfest

FY fan vad det här blev en dålig dag. Har inte hunnit ta in all skit ännu.

Rocky hade ont i magen när han vaknade och stannade hemma från dagis. Vinny skulle på vårdcentralen och göra BOELtestet och vägas/mätas så Rocky fick lämna ett urinprov då han kissar oroligt mycket.
Rocky har ingen urinvägsinfektion men troligen en fixidé om att kissa så fort han känner efter.
Vinnys hörseltest misslycades, han reagerade inte alls på vissa ljud i högerörat. Sköterskan frågade om han har haft öroninflammationer och jag svarade nej.

Vi åkte hem och Vinny somnade, Rocky låg i soffan och hade ont i magen.

Sedan hämtade vi pappan på jobbet för att han skulle sitta på en buss till Luleå för att se hockey. Det blev en miss och helt plötsligt hade jag och pojkarna suttit i bilen i två timmar och dom båda sov sött. Vinny fick ett utbrott och skrek och skrek. Hämtade hockeytokar och sedan fick jag bära upp två sovande barn.

Väl hemma blev Vinny bara mer och mer ledsen. Han skrek sig blå/röd i 4 timmar. Rocky började bajsa och fick mer och mer ont i magen. Bar omkring Vinny (10kilo) i bärselen hela tiden för att försöka laga middag till Rocky som ändå inte åt nåt. Vinny skrek till han somnade i 2 minuter och sedan vaknade han och skrek i 25 minuter till innan han slocknade i 2 minuter.

Hade jag inte varit ensam hemma hade jag åkt in tidigare men tillslut ringde jag pappa som var snäll och kom hit för att vara med Rocky.

Jag och Vinny åkte till akuten, där mötte Johan oss. Han ligger inne och har förmodligen fel på sin njure, han har varit där ett tag nu stackarn. Vi fick komma in direkt och självklart sov Vinny sött då. Läkaren hade tid direkt och frågade vad jag trodde det var. Öroninflammation var mitt svar och jag hade rätt. På båda sidorna dessutom. Fick med oss Kåvepenin, Alvedon, Ipren och näsdroppar hem.

Åkte och handlade Cola och Blåbärssoppa till sjuklingen hemma. Han hade sagt åt sin morfar att släcka lampan och sänka ljudet på tvn innan åtta.

Sedan hem och se hockeyn.

Har fått i lillskiten all medicin och jag ska nu lägga mig för skrikfesten börjar om snart. Kanske sover han hela natten för han är så slö och borta.

Nu håller jag tummar och tår för att vi slipper spyor och att inte astmakillen blir en astmakille och öronbarn.


Måste äta nåt innan jag somnar, har inte ätit nåt på 11 timmar.


God morgon

Mysmorgon med en mysig bebis. Han han börjat lugna ner sig nu. Inte samma hysteri som det har varit de senaste veckorna. Han kan faktiskt tänka sig att sitta i knäet och kramas och mysa och pussas med öppen mun med slem som rinner ut.

Jag slocknade till hockeyn igår. Har sovit nästan 9 timmar så jag är pigg men ser ut som Amy Winehouse för jag duschade innan jag slocknade.

Nu sover lillskiten igen och jag väntar på att den stora ska vakna.

Jag dammar den långhåriga mattan så länge.



Igår ringde resebolaget som vi ska åka med till Milano och det har löst sig. Vi får åka till Milano och vi får se på fotboll. Jag frågade om han var seriös och det var han. Skönt.


Rik

Jag ska för första gången på 7 år få tillbaka pengar från Skatteverket. Vågar inte tro på det innan pengarna sitter på kontot.

Förvaring

Har länge letat efter förvaring till hatthyllan, har många gånger tittat på dom platta boxarna på Åhlens men i söndags kliade det i köptarmen och det fick bli fyra stycken. Hade hoppats på att någon gång hitta dom perfekta lådorna och nu när dom är här hemma så är dom nog perfekta.

Köpte fyra, en var. Men det är enklare att ha det uppdelat i: Kepsar, Mössor, Vantar och Tjocksockar. Har funderat länge på hur man ska förvara all kepor. Jag bor med tre killar, alla mina killar har sisådär fem kepor var när det är sommar. Nu har dom fått en egen låda så att man slipper se dom.

Det som används för stunden finns alltid i den vita lådan som är lätt att nå för stora och små.

Det är en årstid med mycket kläder. Vinterskor, stövlar, sneakers, overaller, vinterjackor, vårjackor, galonisar, täckbyxor, vintermössor, tunna mössor, fingervantar, galonvantar, vintervantar, halsdukar, underställ mm.
Tur att vi har en garderob i hallen oxå.






Magsjuka

Jag var trött och förvirrad i natt. När vi kom hem igår fick jag världens huvudvärk. Ingenting lindrade så jag gick och la mig. Efter en lång stund kunde jag somna. Har vaknat en gång med ont i magen och trettiofyra gånger och trott att det var magsjuka på gång. Den trettiofemte gången insåg jag att det inte var magen som lät, det var vinden. Det blåser storm men jag trodde det var min mage. Så klok är jag.

Idag är den stora på äventyr med dagis på tennishallen. han var peppad och alla dom andra oxå.

Idag får jag veta hur med blir med Milanoresan. Känns ju inte som att det kommer att bli någon fotboll. Tur att biljetterna var dyra så att vi får tillbaka en stor slant.

Kyss

Vi har ett eluttag som har gått sönder. Kablarna hänger ut ut väggen och det är ström i dom. Livsfarlig jag vet!!! Vinny fick sig en kyss idag, han har aldrig varit i det hörnet förr men en klosshade hamnat där och jag tvärgick till köket(30 sekunder) Hörde ett gnäll och sedan skrik. Han låg i hörnet och var riktigt ledsen. Jag blev så klart LIVRÄDD! Bebis och elstöt kan ju aldrig vara bra.

Ringde sjukvårdsrådgivningen som svarade direkt. Då hade han hunnit bli glad och busig igen. Hon sa åt mig att ta av honom kläderna och leta brännmärken men det fanns inga och lillkillen var sitt vanliga jag. Hon sa att det inte var någon fara med honom om han inte började bete sig konstigt under kvällen.

Ringde Johan och bokade tid för åtgärd av uttaget då han vaknar imorgon.

Så onödigt och dumt. Så jäkla dumt även om det gick bra. Ångrar varenda sekund som dom där kablarna har hängt där.

Ser nu att han har fått ut Pinnen i gardinen som fungerar som tyngd. Han kanske har gjort sig illa på den? Eller råkat röra med den på en kabel? Ingen vet.



Han har varit en glad och busig bebis ikväll så det är nog ingen fara. Vi har varit på Karros kalas, fikat och försökt prata mellan allt barnbus.


Min favvobild på Karro. En personalfest för sex(?) år sedan då Rocky låg i min mage.


Ångrar mig. Rocky fyller 5 år i sommar. Jag var inte gravid med honom i flera år, det måste vara 5 år sedan bilden togs. Eller?

Har huvudvärk från hell så jag orkar inte tänka.

Musikälskaren

Vinny älskar musik och att dansa. Han har lärt sig att starta dvdn vi har i mysrummet som har touchknappar. jag har stoppat i en skiva som heter Karros skiva men det låter inte som Karros musik.

Han blir sjukt nöjd och hoppar och dansar när han startar musiken men han blir riktigt irriterad när han råkar slå av den. Han får inte vara där inne obevakad och tar alla chanser han får att komma sig in och lyssna på musik.




Fredagsförmiddagen i bilder


V vaknade vid 5.


Han var redo att komma upp.


Mys i sängen.


Nammisfrulle.


Sovande hängig storebror.


Väckning påbörjad.


Vaken.


Mysbus i sängen.


Lite spelande i sängen.


Samtidigt som lillebror busar med Blixten.


Rockys frulle. Nypressad juice, macka med massa smör och frukt. Det brukar vara en skål med yoghurt oxå men den var slut.


Mammans frukost. En kopp kaffe, svart som natten.


Busandet börjar om.


Rocky klär på sig själv. Varje morgon frågar han om vi ska iväg någonstans. Ska vi inte det blir det alltid samma shorts. Han väljer alltid kläder själv och han varvar mellan fyra tröjor. General Grievous, Mora träsk, Tiger tshirt, eller Darth Vadertröjan. Om alla dom är i tvätten har han några han kan ta i värsta fall, alla med farliga motiv.


Vinny med någonting i munnen, som vanligt.


Rocky tar på sig sockar.


Hittade Vinny med händerna i toalettstolen.


Lunchtime.


Maten. Kanske spagetti och köttfärssås?


Mätt och lycklig.


Rocky fick skattkarta nummer 1. Han rättade kartan och ritade in det jag hade missat.


Sovande bebis.


Brevbäraren kom med paket från Disneyklubben. Hitta Nemo var det denna gång.


Diskade och tvättade när lillebror sov.


Rockys lunch. Blodpudding med bacon, en av favoriträttena.


En ledsen bebis vaknade.


Skattjakten började.


Vi gick ut.


Till garaget.


En klurig karta.


Kartan ledde oss in igen.


Bakom dörren fanns skatten.


Randig bebis.


Hemma med skatten.


Skatten.


Hallbebis.


Legobygge.


Sen gav jag upp. Men en mysig dag hemma med förkylda små tokdårar.

Blod och möhippa

Vi kör en helgresumé i bakvänd ordning.

Igår började Vinny med att falla när han skulle sätta sig. Inget farligt fall men han bet sönder strängen under överläppen. Det blödde nå fruktansvärt och länge. Han fick en fläskläpp som la sig efter några timmar.



André jobbade så möhippan på dagen missade jag. Jag och pojkarna tvärsprang på stan och Rocky köpte en ny mössa.



Kvällen spenderades hos Linda där vi hade en möhippa i efterskott för fru Lundberg. Vi åt, vi drack, vi drack, vi åt och sen lekte vi lekar. Har bara en bild från kvällen, inte på bruden men förhoppningsvis är hon en blivande brud.



Natten blev inte bra, somnade vid 2 och klockan 4 steg Vinny upp. Tur att den där måtta var med på festen.

Kvinnohockey

Eftersom att karlarna åkte till ladan för att se en hockeyvinst samlades vi hockeyfruar här för att titta på matchen.
Fyra kvinnor och fem barn mellan 4½ och 8 månader. Vi käkade pizza och glodde på tvn när inte ungarna var i gasen. Trevlig avslutning på veckan. Det blev en snabbstädning innan dom kom, nu är det ett bombnedslag med leksaker överallt. Det gör absolut ingenting för alla har nog haft det trevligt.






S som i Söndag

Möhippa igår. 2 timmars sömn i natt. Nu Wayne´s med Karro, Neo och mina dårar.

Dagens uppdrag

Har en hängig storkille hemma. Han är inte sjuk men förkyld och ville stanna hemma. Hade jag jobbat hade han fått vara på dagis.

Idag dokumenterar vi hela dagen, ett foto varje halvtimme. Sist jag försökte gick det inte bra. Det var dagen jag föll.

Det blir skattjakt för storebror idag, har ritat en skattkarta. Eller två. Skatten är en påse med fredagsmys. Men det tar vi efter lunch.

Jag fick sovmorgon till 6.45, kan det vara nya vällingen eller hade jag tur?




Crazy

Jag blir galen och klagar som vanligt över min sömnbrist.

Äventyr

Blev glad när vi kom till dagis. Nästa tisdag ska dom ut på äventyr till tennishallen(av alla ställen). Det var det enda stället som man kunde åka till för studiebesök. Men så kul för dom att få göra någonting annat. Alla barn som var sugna på att följa ska få åka. Dom ska åka två bussar och vara där hela dagen.

I natt vaknade R med världens halsont men han fick sova med mig i stora sängen så det gick bra. Trodde inte att han skulle vara sugen på dagis idag men han vaknade och mådde toppen så han fick välja om han skulle vara hemma eller på dagis och självklart valde han dagis. Hoppas att det är en mild snabbövergående förkylning.

Väntar fortfarnde på svar om Milano, senast fredag får jag veta vad som händer.


O

Har skjutsat bror till akuten, han mådde inte bra.

Har haft det trevligt i stugan som vanligt.

Har tittat på hockey.

Nu ska jag sova.

Imorgon blir det en mysig dag med lillen medans den stora är med kompisarna på dagis.

Onsdag och en fin sådan

André fick komma hem igår igen. Det var blindtarmen men kroppen hade tagit hans om infektionen så han kommer att ha ont i ett par dagar till. Hade han stannat kvar på måndagskvällen istället för att smita hem för att se hockey hade dom öppnat honom och tagit bort den.

Jag la mig tidigt igår, försökte se på dom desperata hemmafruarna men slockade. Vet inte hur jag tog mig till sängen eller när. Någon gång i natt kom Rocky till mig. Han hade drömt att det var insekter i hela sitt rum och var ordentligt ledsen. Han frågade varför jag inte kom när han skrek, men jag hade inte ens vaknat. Jag brukar vara på hans rum på tre sekunder om det är nåt men igår var jag trött! Vi har delat kudde och täcke hela natten. Mysigt!

Jag gillar morgnarna. Med Vakna och Big Brother innan man väcker Rocky och byter kanal till Cartoon Network när han ska äta frukost.

Har hunnit plocka undan alla leksaker och diskat all disk. Efter lunch åker vi och köper ny välling till lillebror och sedan ska vi njuta av solen i stugan hela dagen. Kanske lite limpmackor och varm choklad på altanen.







Morgonbus.


Väntan

Jag sitter och väntar på att en från La travel ska ringa upp om resan. Dom finns i Lanskrona och jag fattar aldrig vad dom säger. Lär bli spännande. Fy fasiken.

André är tillbax på akuten igen. Hans sänka stiger men han väntar för tredje dagen på läkare. Jag släpper inte hem honom med blindtarmen kvar. Han måste lära sig att vänta nu.

Har satt R vid tvspelet och V sover.

Jag ska vika och hänga tvätt till någon ringer.

Orolig väntan på så många sätt.

Efter ett oväntat datorstopp

Äntligen för jag över bilder till en annan hårddisk.




59,7 GB

Halv sex hos mig

Har en ny magisk gräns. Den är klockan 05.30. Före det stiger jag inte så gärna upp. Jag är vaken före det men vi lämnar aldrig sovrummet för då väcker vi storebrodern som behöver sin sömn.

Att tänka: "Ja men nu är ju klockan halv sex nu kan vi gå upp." Det känns konstigt. Men jag är glad för de månaderna jag fick sova.

Idag är det en dagisdag. Jag ska sova när Vinny gör det. Har längtat i flera dagar nu. Därför kommer han väl säkert stenvägra att sova.

Är så jävulskt besviken

Milanoresan blir inte av. Milan har beslutat att endast klubbmedlemmar får se derbyt. A väckte mig vid 3 med nyheten och jag har inte kunnat sova sen dess. Känner mig som en riktig jävla förlorare och misslyckad människa.
Vilken 30årspresent. Har lagt ner en massa tusenlappar på en resa som inte blir av. Det verkar som att vi bara får tillbax kostnaden för flygbiljetterna så vi får spendera 4 dagar i Milano görandes ingenting? Får vi tillbaka pengarna för resan så har vi ändå flygbiljetter till Sthlm och jag vet inte om jag är sugen på att åka dit i 4 dagar och känna mig misslyckad. Fy fan. Varför fick jag inte veta nåt när det blev klart? Då hade jag kunnat avboka SASbiljetterna.

LA Travel ansvarar inte för evenemang som blir flyttade eller inställda. Vid matchändring som innebär att match spelas utanför bokad flygtid, skall biljetten ersättas med biljett till likvärdig match av oss, alternativt återbetalas biljettkostnaden. Övrigt innehåll i resan återbetalas ej.

Info från Aftonbladet



Zlatan är ju dessutom avstängd. Sånt kan man ju aldrig veta.

Rymling

Nu är A hemma. Efter nästan 10 timmars väntan på akuten(idag och igår) utan att få träffa läkare och ingen där har ens rört hans mage. Han åkte till vårdcentralen idag på dan och tog en snabbsäkna som var förhöjd och fick träffa läkare som klämde och tryckte och skrev en remiss till kirurgen för han tyckte att det var blindtarmen. Han fick ändå inte hjälp när han kom på sjukhuset. Sen så tror jag att inte att han gillar sjukhus(med tanke på alla gånger han har gått hem därifrån under sitt liv).

Nu är min bror där med mag och ryggsmärtor.

Vi väntar och ser vad som händer. Han kanske kör till Umeå, vem vet. Han har ont.

Rymling

Nu är A hemma. Efter nästan 10 timmars väntan på akuten(idag och igår) utan att få träffa läkare och ingen där har ens rört hans mage. Han åkte till vårdcentralen idag på dan och tog en snabbsäkna som var förhöjd och fick träffa läkare som klämde och tryckte och skrev en remiss till kirurgen för han tyckte att det var blindtarmen. Han fick ändå inte hjälp när han kom på sjukhuset. Sen så tror jag att inte att han gillar sjukhus(med tanke på alla gånger han har gått hem därifrån under sitt liv).

Nu är min bror där med mag och ryggsmärtor.

Vi väntar och ser vad som händer. Han kanske kör till Umeå, vem vet. Han har ont.

Blä

Nu är han på kirurgen. Önskar att jag kunde vara där. Istället är det tvätt och omhändertagning av små dårar som gäller.

Tog en chansning och sprang ner med en tvättkorg till källaren, utan barn. Dom lekte så fint och det tog inte ens en minut. Bara ner och sedan upp ställde den inte ens i tvättstugan. Mitt i trappen hörde jag Vinny trodde att han skrattade med det var tvärt om. Han hade klättrat upp på en banankartong och trillat ner.

Frågade lite försiktigt Rocky om han visste att inte Vinny får klättra på den och det visste han. Då frågade jag om han gjorde någonting för att hindra honom. Då fick jag svaret: "Nä, jag satt här och tittade på för jag ville veta vad som skulle hända."

Blir aldrig mer en snabbis någonstans. Kan inte bli sur på honom han är ju bara 4 år och Vinny är ju helt och hållet mitt ansvar.

Jag är ett vrak.

Orkar knappt röra mig. Papi skulle bli inskriven i natt men sov hemma istället. Ja, han sover fortfarande och vet inte hur han mår. Jag har sovit mindre än 4 timmar, som vanligt. Jag är förkyld, borde duscha, borde diska, borde, borde borde. Jag orkar bara ligga i soffan och titta på tv. Imorgon ska Rocky på dagis efter sportlovsuppehållet. Jag ska passa på att sova när Vinny gör det. Oj vad jag längtar.

Nä, dags att påbörja tvättningen av tvättbergen.

Helgen

Shit har jobbat min första helg. Ryggen är ju inte bra. Som det känns nu skulle jag inte kunna jobba heltid, inte alls.
Men det gick bra, man har ju finaste arbetsskamraterna och piller som hjälper en liten stund.
Lite datorkrångel och små missöden men det hör ju tyvärr till.
Har varit skönt att få en helg utan familjen. Vi har ju tokmyst på kvällarna så vi alla har överlevt.

Papi har ont i magen. Han är på akuten, liknar blindtarmen men kan ju vara nåt annat.

Har sovit ca 8 timmar i helgen varit på jobbet i över 20 timmar och haft ont i ryggen varenda sekund.

Lär ju inte kunna sova i natt heller, känner mig lite orolig för min största kille.

Ska bädda ner migg i soffan och vänta på livstecken från stooorn.

Dan före dopparedan

Vi gömmer oss här hemma i värmen. Ute blåser snön och förvandlar fläckarna med asfalt till drivor med snö. Men herregud, det är ju Mars. Våren kommer en annan vecka.

Ville njuta av dagen och känna lugnet men dras istället med en huvudvärk från hell. Inga piller hjälper och det känns nästan som att jag har tunnelseende.

Igår styrde jag upp ett schema för hela April för oss alla. Jag kommer aldrig att jobba kväll, det är nästan sjukt. har dock ett gäng 10-19pass och börjar jag 10 hinner jag ju umgås med vinny i minst 4 timmar innan jobbet.

06.15 startade denna dag och den kommer att sluta vid 20.30. Måste ju vara på topp imorgon. Ska lägga mig och titta i taket tills lillskiten vaknar med fulla energidepåer. Först blir det en påtår.


Mammas hjälpredor.

När jag inte är på topp på något plan finns det ingen blogglust. Känns inte ok att sitta här och klaga över ditten och datten. Vill inte klaga och jag vet att livet går upp och ner.

Idag har jag haft en toppendag. Energifull från klockan 7, före klockan 7 var jag ett vrak som åt choklad i sängen.
Vi har städat hela dagen. Rocky fick lära sig att renbädda på sitt rum, han har dammtorkat allt och dammsugit! Duktig kille. Imorgon ska han få en liten veckopeng att stoppa i sparbössan(han gillar bara 5or).

Vinny han har hjälpt till med dammsugningen av resten. medans jag suger går han bakom sugaren och trycker på, trycker av, trycker på, av, på, av, på och luggen fladdrade graciöst i vinden.

När papi kom hem blev det filmkväll för killarna och jag åkte till Edda för genomgång/inskolning och 1000 frågor till fina Karro.

Imorgon är min sista lediga dag. På lördag börjar jag jobba. Var tredje helg och även hela April. Ingen kan förstå peppen jag känner. Att få göra det jag gör. Älskar mitt arbete och det är nog kamraterna där som gör det så underbart.








Mina fina ♥

Rocky 8-9 månader.











Söt som socker och ca 1½ kilo tyngre än lillebror.



Femminutersmetoden.

Testade en ny grej innan ungarna la sig. Ett städrejs på 5 minuter. Vinny satt och kastade klossarna i hinken(hällde sedan ut dom. Rocky torkade smutsiga bord, sina leksaker och jag snabbdiskade, plockade undan Vinnys grejer och fixade nattningsgrejer. Sist tog vi Rockys rum och det tog kanske två minuter eftersom att vi har lekt där hela kvällen.

På 5 minuter har vi det helt lagomt vardagsrent här. Det ska vi göra till en kvällsrutin! Är helt impad över hur fort man kan få det fint.

Nu hinner jag ju duscha innan jag ska sova.

Bulan

Vinny vaknar astidigt med bajsblöja varenda dag. Jag fungerar inte då klockan står på 05-slaget. Han fick busa på golvet en stund och ville sedan komma upp i sängen och mysa. Jag trodde att vi somnade men det var bara jag. Vaknade av en duns och ett skrik, eller vrål. Jo lillen dunsade i golvet med pannan först. Jag mutade honom med lite godis och kylde med en sked.

Dags för nya rutiner för mig, ska inte vara vaken efter att ungarna lägger sig, ska fokusera på att sova så att jag orkar med det här livet. Jag ska inte behöva vara en fara för mina barn även om dom stiger upp mitt i natten.
Han somnar efter någon timme då han har vaknat tidigt.
Då la jag mig i soffan och sov, efter ett tag kom Rocky. Då var jag med o någonting läskigt. Jag kunde inte vakna. Jag förstod att han var där jag försökte öppna ögonen, jag försökte röra mig men det gick inte. Tror att jag har hört om något sovkoma nyss, det måste ha varit nåt sånt. Riktigt läskigt.


Har hittat en lämplig bur åt Vinny nu. Synd bara att han inte trivs så långa stunder.

Söndag

Har så mycket att fixa. Städa, tvätta, akvariumrengöring, Rocky vill baka, jag behöver diska och Vinny fortsätter sitt upptäckande. Han vaknade 05.30 så jag är inte den piggaste. Somnade på golvet bredvid honom vid 7, vaknade av ett plastigt ljud och hittade honom sugandes på toalettborsten. Somnade bredvid honom i sängen och vaknade av att han stod på händerna på väg ner för sängen. Jag har tagit bort alla handtag på lådorna i köket för dom ska lix bytas men då ställer han sig och går mot väggen. Han klättrar på allt som klättras på kan.
Nu sover han och jag tar det lugnt även om jag borde passa på att göra llt det där andra.

Sitter och tittar på Come dine with me. Tjejer när startar vi halv 8 hos mig grejen?

Snåljåp

Tänkte beställa handtagen från Pid.se. Himla bra pris, 149 för sex stycken handtag. Det var halva priset med rätt kod. Men frakten är på 150:- så jag blev snål. Jag orkar inte leta stabila läderbitar, rätt skruv med tillbehör, köpa en hålgörare mm.

Kanske borde köpa dom ändå. 50:- per handtag är ju faktiskt helt ok.



Byrån är nu vitare men jag ska inte göra misstaget att måla med två vakna barn hemma igen. Nattmålning it is. Men inte ikväll. Ryggen är värre än vanligt och då knaprar jag piller hela dagarna. Nu går jag och lägger mig.

Dagens middag hos MaPa:



Har matkoma, det är en av anledningarna att jag lägger mig.

Nytt men ändå inte

Har äntligen lyckats öppna filen med bilderna vi tog i studion i maj(?) förra året. Fina Rocky och jag med Vinny i magen. Slänger in ett par bara som dom är.













































Han har blivit så stor och så smal på ett år, nu är han på gränsen till lite väl smal. Gillar inte när man ser revbenen och byxorna trillar av.



TGIF

Fick ett samtal från chefen. Har fått löneökning, hade inte en tanke på att jag skulle få det när jag bara har varit ledig de senaste 9 månaderna.

Blev mycket taggad på att jobba i April och testa att få en riktig lön. Har fått två ökningar sedan jag gick på föräldraledighet.

Blir att fira med blodpudding och ett glas rött ikväll.

Hjälp



Kass bild på underbar möbel som jag stulit från mina föräldrar.

Ska den bli:

Svart med vita lådor?

Vit med svarta lådor?

Helvit?

Tänkte mig kanske läderhandtag i svart om inte du vet var man hittar ännu snyggare knoppar?



Ont

Tog med mig ryggen till doktorn idag. Var borta sisådär 3 timmar. En ordentlig genomgång och det är muskelskador/nerver som orsakar min smärta. Ska käka muskelavslappnande och smärtstillande i två veckor och testa att träna mig så slut att jag inte kan stå efter helgen. Sen ringer läkaren upp. Då blir det akupunktur, piller och träning. Hon sa att i värsta fall får jag leva med kronisk värk + pillerknapande och risken är ganska stor. Men vi ska kämpa för att det inte ska behöva bli så.

Känner mig nerslagen. Hatar att äta medicin och vid det här laget är dom nästan gratis.
Jag blir så satans trött av dom oxå. Men sova det kan man ju inte när barnen skriker dygnet runt. 
Men dom funkar iaf mot smärtan.

Allt på grund av en vurpa för tre månader sedan. Håll er på benen ute i halkan, det kan gå illa.





Vinny har lärt sig att stå i sängen, så han kan inte somna. GAAAHHHHH!!!

Och en av orsakerna till min smärta är att jag som de flesta andra såbarnsföräldrar kånkar runt med en tjockis på höften. Jag måste lära mig att bära honom med höger arm och bli mer vänterhänt så att jag rör hela kroppen.

Ljuset

Lillskiten är lite bättre. Igår låg tempen på 39.6 men idag är han inte lika slö eller varm. Han har faktiskt till och med stått upp och tittat på tv. Det är framsteg. Han är inte frisk, han är friskare. Natten har varit tung men det var väntat.
Ska skicka iväg Rocky till stan med mormorn och en peng så att jag kan ta det lugnt. Får så dåligt samvete av att inte  kunna hänga med i lekar eller göra sånt som han vill när jag hela tiden har en bebis på mig.

Vaktis ska komma hit idag och byta kökshandtag och jag fick inte alls välja hur dom ska se ut utan måste lite på hans smak. Känns inte riktigt ok. Vi ska även få ny spegel och kupa till en lampa. Vill inte vara hemma när han är här men vill inte ha honom här helt ensam heller(han är lite knepig och läser förhoppningsvis inte min blogg).

Ska hjälpa storkillen med lite spelande nu.

Jäkla skit

Vinny mår inte toppen. Inte alls bra. Han hostar till han kräks. Jag har två tvättkorgar med nerspydda kläder och grejer. Det tjuter vid utandning, missljud kallas det visst.
Igår blev det akut till barn för att få hjöp med andningen. Det blev mycket bättre.
Har ett brev i skötväskan där det står hur han ska behandlas. Därför gav jag vårdcentralen en chans idag.
Dom blev nervösa. Dom hade nog aldrig gett en så liten kille adrenalin. Dom ringde barn och frågade vad dom skulle göra, det är ju bra att dom inte bara chansar. Men vi fick vänta i över en timme på att få hjälp, jag ade kunnat göra det på 5 minuter.
Aldrig mer dit när det behövs andningshjälp. Idag hade vi en 8månaderskoll det var därför vi åkte dit.

Jag bröt ihop igår. Det är så orättvist för lillskiten har det faktiskt jättejobbigt. Jag vill kunna skylla det på nån.
Blir så förbannad när jag tänker på alla gravid som röker och dricker och syndar och får friska barn.
Jag tycker att mina barn förtjänar att få må bra. Alla barn borde få må bra.

RSS 2.0