I hundra knyck till Barn

Vi hade en helt underbar dag idag. när ungarna vaknade(väckte dom strax innan nio) så kte vi till Hjoggböle för att samåka till Burträskmarknaden. Den marknaden var sjukt mycket större än jag hade trott. Vi strosade på och småshoppade lite, Rocky köpte bland annat ett par nya solbrillor. Vi käkade luch på asfalten och matade fåglarna i ankdammen. Vädret var underbart och solen stekte lite väl mycket. Men vi hade det bra. Vinny sög på sina fötter och njöt av allt runt omkring.

Sedan åkte vi tillbaka till Helena. Där skulle vi fika munkar i skuggan. Rocky och Emmy lekte på studsmattan. Vi andra pratade om slangen. Jag visste att den hade lossnat från fjärilarna och att dom skulle åtgärda det på kvällen. Rocky låg på magen och hoppade. Tänkte på slangen men gjorde inget mer. Sedan kom dom och satte sig på filten.
Då såg Rocky slangen ligga på filten. Han lyfte på tröjan och där fanns blod. Han fick panik jag oxå. Jag ringde till Barnavdelningen tre gånger utan svar så jag ringde akuttelefonen istället. Dom sa: KOM NU!

Vinny fick stanna i det fina sällskapet. Ringde mamma som slutade klockan fyra så Helena fick lämna Vinny där när hon slutade.

Vi åkte direkt till Barnavdelningen. Det var blod överallt innan vi var framme och Rocky somnade på vägen så jag fick för mig att han hade förlorat för mycket blod och stannade och kollade. Men han var nog bara trött.

Väl framme fick vi ett rum. Vi tog av honom tröjan för att kunna rengöra och plocka bort allt. Han hade panik och det såg ut som ett blodbad då vi var klara men det blödde inget mer.
Han vägrade låta dom ta bort stygnen.

Vi fick gå till lekterapin istället. Där fick han Emlaplåster och vi spelade spel.

Sen kom en narkosläkare dit, barnläkaren försökte få kontakt med Infektion i Umeå om vad som skulle göras.
Det blev som vanligt planer hit och dit innan vi fick ett besked.
Allt skulle plockas bort och han skulle få börja ta medicin själv. Vi har tolv flaskor antibiotika utskrivet. Vi får tabletter om vi vill.

Men stygn och grejer skulle fortfarande bort. Den duktiga narkosläkaren kom och frågade mig om hela historien som jag har dragit minst tvåtusen gånger och han blev fruktansvärt förvånad hur det kunde gå så fel i så liten kropp.
Efter gullligull från Rockys favoritsköterskor kom narkosläkaren dit igen och höll fast Rocky medans dom plockade bort allt.
Vi slapp stick och drogningar idag!

Kvällens problem var att få i ungen medicin. Tre timmar tog det. Håller tummarna för att det gå bättre alla andra gånger. Tre gånger per dag ska han ha medicin, i tio veckor. Två gånger i veckan ska han ge blodprov.

Magnetröntgen är flyttad från Umeå till Skellefteå. Känns inte riktigt bra.
Blev lite småsura miner.
På måndag it is!
Tills dess håller vi tummarna för en smärtfri medicintagning och hoppas att vi slipper tjat.

Som plåster på såren fick killen ett parisermål, bergsbyglass och får bada när såret är läkt. Inte dåligt!

Mamman blev tvungen att avstå kvinnomys, men det tar vi igen en annan dag?

Men mamman offrar mer än gärna allt för sina ungar♥

Kommentarer
Postat av: Ingela

Tänkte på det där hur du ska få i honom medicin... Går det helt enkelt inte säga att tar du den inte så måste slangen tillbaka? Vincent tar somsagt medicinen bra i spruta, men hans kruppmedicin tycker han smakar vedervärdigt rent ut sagt. Så med den får vi säga att tar du den inte så måste vi åka till akuten vilket han absolut inte vill, så då tar han den i en klunk typ. Låter kanske hemskt men vad gör man, medicinen måste ner...

2011-07-08 @ 07:52:40
URL: http://Ingelaochlivet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0