12åring

Rocky längtar tills han är tolv år. När han leker att han är stor så är han alltid tolv. Kommer ihåg att sexton var mitt magiska nummer, i lekar och alla barbiesarna var sexton år. Det lät vuxet men ändå är man ett barn, lite tufft var det oxå. Kommer ihåg när jag fyllde sexton, blev lite besviken för sexton var som ingenting speciellt.

Han har blivit duktig Rocky, han borstar gärna tänderna själv, han väljer egna kläder, klär sig på morgonen utan att man behöver påminna honom. Idag sa han: "Mamma, jag är så duktig på att göra allt själv nu så man kan faktiskt tro att jag är tolv".

Håller med honom. Han är enkel och självgående just nu. Hoppas att han är det när han är tolv oxå.

Sista Januari

Mina fina hjärtegull ska sova borta imorgon. M&M ska träna på att vara med båda inför Milanoresan och vi ska gå på trevligheter på ladan. Fick ett samtal från Svensk Cater om en liten mässa och middag med underhållning, hon tyckte att jag skulle få gå även fast jag är hemmamamma. Det gillas. Handlarna och jag och Karro blir det. Det ska bli ball.
Kommer att sakna dom små dock.

Vinny har haft en massa hemsk hosta efter att han somnade. Blev väckning och lite extra Airomir och nässpray i den snoriga näsan.

Varför får man inte ge nässpray till småttingar?

Nu ska jag plocka bort mitt misslyckande på målarfronen, duscha och sedan diska.

Grannen

Det här funkar inte. Vi har inte haft en endaste riktig fest, kanske tre förfester som har slutat senast 21.30. Vi gör inget på kvällarna förtom att se på film nån gång då och då. Vi skriker inte eller lever rövare. Vi pratar knappt efter klockan 22.  Vi lever, vi mår bra, vi har det bra. Men vi har en granne som har ett jobbigt liv. Ikväll var han galen igen och började banka i vårat golv och 2 sekunder senare var han och plingade på dörren. Vi öppnade ej för det hade inte blivit bättre av det. André får ringa hyresvärden imorgon och prata. Så här ska vi inte ha det.
Rocky är rädd för surgrannen, han frågar om han får innan han studsar bollar eller springer med sina springarskor.
Ibland står han och stampar på golvet för då stampar han på surgrannen.

Är less, har kikat på hus hela kvällen. Men då var det det där med det ekonomiska. Någon som vill köpa ett hus åt oss? Grannfritt är mitt enda krav. Bor gärna i ett ruckel bara jag får leva och mina barn får leka ostört.

Vågar inte gå och hämta tvätten, han kanske står och lurar i kikhålet.

Sunday

Vi har varit hemma och lekt idag. Vinny börjar vara krasslig och det tjuter nästan i luftrören när han är ledsen. Inte bra, men han ska till doktorn till veckan.

Vi har ritat och pysslar en massa idag, jag är helt impad över 4½åringen som har börjat skriva så snyggt.

Ikväll blir det ett nytt försök till myskväll, igår somnade pappan 3 timmar före barnen. Det blir lite snarr och glass.


Jag har börjat att längta efter att jobba, mest för att få träffa arbetskamraterna och prata med vuxna människor. Komma hemifrån en stund och göra det jag kan och träffa alla undernbara arbetskamrater.
Har en liten deppig ensamsöndag, kan vara därför jag är sugen på att komma härifrån.


Mysdag

En riktigt lyckad dag. Vi började på Max och satte sedan fart mot folkparken där Mora Träsk spelade. Rocky hade bestämt sig för att inte tycka att det var kul men när dom började spela kunde han inte hålla sig.

Vi kom hem med 6 st cdskivor, en tigertisha, en autograf och ett trevligt minne. Tack mormorn för en underbar dag.

Ikväll har vi haft en myspyskväll. Hockey, pepparstek, hasselbackspotatis, beasås, bamsespel och Iceage 3.



Mysig morgonkille.


I väntan på Mora träsk.


Han kämpade verkligen för att inte ha kul.


Träskgubbarna


Börjar komma igång




Han hade ett par deppar


Tigerjakten


En glad och stolt kille


Speldags.


Bird is the word


Pulshöjare

Det var först livat på Getbergsvägen, på vägen. Ett gäng skrikiga killar 16-18. Sen kladdade jag in hårfärg i håret så klart och då hörde jag en smäll på andra sidan huset. Då ser jag fyra killar (gissar att det är samma som har halvslagist med varandra på gatan och lekt rövare) som är i en trappuppgång i huset nedanför. En av dom en kille med vit mössa står med sopen i högsta hugg och krossar rutan i ytterdörren. Sedan springer dom hela vägen upp och jag gissar att dom tjuvplingar längst upp. Dom springer ut och samma kille krossar rutan på nästa ytterdörr. Då hade jag redan ringt polisen och en bil var tydligen på väg. Sedan stod dom kvar på Ängesvägen och skrek, hånglade(några tjejer hade dykt upp) och några fler killar. Sedan gick dom mot bågen.

Jag var ju aldrig i fara och det var ju "bara" glasrutor men vilken puls man får. Skulle aldrig kunna vara polis.
Hoppas att dom hittar snorungarna så att dom kan lära sig en läxa. Kan inte fatta hur man är funtad när man förstör bara för att förstöra. Men det kanske är en fas i uppväxten och utvecklingen för vissa?

Vill ringa hyresvärden men gissar att hon som bor närmast och pratade med poilen har gjort det, dessutom har jag inget nummer till honom och han som har det är okontaktbar.

TGIF

En liten överraskningsfest för André här hemma ikväll, förfest. Sen åkte Tina och tjejerna hem och grabbarna åkte till stan för att gå på Clubben. Det blev en förfest med bara två små missöden, en brand i en tröja och en halvliter läsk i Rockys säng :)

Jag ska nog kladda i lite hårfärg i barret och sedan sova. Är dödstrött efter en dags tvättande och en dags städande.

Imorgon blir det en underbar dag. Vi börjar med lunch på Max sedan Mora träsk och tillsist en myskväll med familjen. Gomat och massa mys.


Love

Vinny var jättesjuk hela gårdagen och vägrade all mat. Han vaknade vid 6 och var megahungrig. Nu är han som vanligt igen.
Rocky är på dagis. Jag skulle städa men har svårt att hitta motivitionen, jag tvättar iaf.


Mora Träsk

Mamma rigde igår och berättade att hon satt och beställde biljetter till Mora Träsk på lördag. Jädrarns vad glad jag blev. Har alltid velat ta med mig Rocky på det och nu blir det av.



Morgondagen

Vinny ligger och smågnäller i sängen. Jag har sett Sofias änglar. Snacka om snyftprogram!
Jag måste ta mig i kragen och krypa till kojs nu för man vet aldrig när lillskiten har tänkt vakna imorgon, han kanske fortsätter att febersova. Vem vet.

Imorgon ska vi(jag) ta en städardag här hemma. Det känns som att min rygg faktiskt blir bättre och bättre. Peppar, peppar!
Rocky har bestämt sig för att åka till farmorn och under tiden(om jag får bestämma) så ska jag och Vinny påbörja prylhyllaprojektet jag har i tankarna.

Ett papprör ska sågas itu och bli ca 15(?) fack att stoppa bilar, pokemonfigurer och andra roliga grejer i.



Så här fast i mindre format. Rocky har beställt dom i cirkel men jag tycker att moln låter roligare. Det som lever får se.

Var får man tag i större rör? Hade ett men eftersom att jag aldrig använde det hamnade det i soporna och nu har jag fått ännu en idé. Typiskt.


God natt.

Sjukling

Lillskiten blev sjuk ikväll, het som en kamin och trött som en klubbad säl. Vill inte äta, bara sova.
Han ligger på mig och andas tungt.
Tur att han är så mysig.

Glädjeskutt

Idag var det 6månadersvaccination som gällde. En spruta i varje ben. Han gallskrek i några sekunder sen så blängde han surt på sköterskan resten av besöket.

När vi kom hem fanns en kallelse till barn på hallgolvet. Jag hoppskuttade när jag sån att vi skulle få träffa den underbart duktiga läkaren som hade jour när vi var in med honom första gången då han hade RS men det var inte RS.

Nu ska vi strax iväg och fika? Sen blir det en sväng till stugan.

Bus

Vet inte vad jag gör för fel men kolla in mina gullliga busungar(koppla bort den töntiga mamman).


KLICKA HÄR

Crazy baby

Man är aldrig säker, eller han är aldrig säker.

I Rockys rum drar han ut kontakter och öppnar lådorna som är fulla med små livsfarliga leksaker.

I köket öppnar han alla luckor och skåp och sliter ut innehållet.

I Hallen är det internetuttaget som får stryk.

I vardagsrummet öppnar han lådor med tvspel och filmen, sliter ut vår tvbox, sliter ut allt ur routern och stänger av förstärkaren hela hela tiden.

Vet inte hur hård man ska vara mot honom heller, man kan ju inte skrika åt en liten bebis men vi kör med AJAJ!
Rocky som håller full koll på brorsan kör med AJABAJA!!!!!!!!!!!!!!

Rån

Fick ikväll samtalet som jag hoppats att jag aldrig skulle få. Sambon ringde och berättade att han blivit rånad, totalt uppjagad i rösten. Sedan kom polisen och han var tvungen att pratat med dom så klart, jag satt här hemma som ett oroligt asplöv. Mina fötter wobblade.

Det hade gått bra i det obra. Han hade jagat ikapp honom med järnspettet vid kassan och skrikit åt killen att släppa limporna med cigaretter annars... Killen tappade sin telefon under jakten.

Två polispatruller kom och letar fortfarande(?) efter killen. Men med hans telefon i ägorna ska det nog inte vara så svårt.

Tur i oturen att André jobbade.
Killen ska nog vara glad att han lever.




LUGNA bebistiden är förbi

Han ålar sig fram i 100 knyck. Han älskar routern, den blinkar i blått. Han sliter ut alla kablar. Han flyttar möbler.

Det är dags att barnsäkra. Köpa ett skåp eller nåt att stoppa in routern i, lägga klart golvet. Skaffa lister

han leker inte med leksaker längre, han ska pilla på allt annat som han har spanat in i månader. Varje gång han slår på dvdn skrattar han högt.


Liten på Leos


Tittar på när pappan och brorsan spelar innebandy


Första gången i bollhav, mycket uppskattat. Han fick elektriskt hår och såg fruktansvärolig ut.


Rocky fick en boll sylad i pannan av någon som sedan fick trösta.


Vi hade en trevlig kväll på Leos i torsdags.

Tulip

Älskar tulpaner. När tulpansäsongen startar känner man att det kommer ljusare tider.

Här hemma har vi en deal, om André sover borta får jag en bukett blommor. Han har fortfarande aldrig köpt dom där blommorna åt mig men jag köper blommor själv varje gång. Inte samma sak men jag håller fortfarande hårt i vår deal. Han försökte kontra med: "Blommor dör ju, kärleken varar för evigt." Fick mig ett gott skratt iaf.







André har med sig kameran på sin tripp och lillkameran ligger på nåt bra ställe.
Förövrigt ringde han och skrämde livet ur mig i natt. han ringde först och sa god natt vid 22, dom skulle upp tidigt och skotra så dom la sig tidigt. Klockan 01.40 ringde han igen, jag fick en puls på 300 men han ringde bara för att snacka lite!!!??? Då hade han redan sovit en stund och skulle guida dit nån fler så han ville bara snacka lite. Gissar att det var ölen som talade :)

Vi skulle på stan idag men Rocky vill vara hemma och leka så vi kör på hans bana. Var inte jättesugen och det är inga livsnödvändiga saker vi behöver.

Blodbad*

Vinny, även kallad Dinkidonken ville suga på tvbänken. Han närmade sig inte försiktigt, han skallade in överläppen och tandköttet. Bebis ock pyjamasen blev blodiga, bebis blev jätteledsen i 2 minuter. Kort där efter traskade en nyvaken storebror in och undrade vad vi gjorde och när han fick se sin blodiga bror blev han ledsen och grät en skvätt. Han ville ju bara smaka.

Han har kräkts en massa sedan olyckan, gissar att magen inte gillar blod.

Nu är vi lyckliga och blodet slutade rinna för längesedan. Det kanske skyndar på framtänderna?

Ens bebis första blodiga olycka är aldrig rolig, kommer ihåg Rockys men det var näsblod.
Han ställlde sig mot en öppen byrålåda som åkte in och föll och tog i sig med näsan.



*Rubriken är lite överdriven




Nu då?

Båda barnen sover och plötsligt blev jag ensam. Hämtade en unge på dagis som var på strålande humör för han fick fika med sina kompisar idag. Jag och Vinny tittade på. En sötnos på ~2år kunde inte fika när vi var där. Han undrade hela tiden var Vinny hade "Noppen" och "Lumpan".

Söt: "Val äj noppen?"
Jag: "I blöjan"
Söt: "Val äj Inyys lumpa?"
Jag: "I blöjan"

Och så höll vi på i 10 minuter tills jag inte kunde hålla mig för skratt längre.

Efter att vi lämnat dansbandsbussen åkte vi till solbacken och kom hem hungriga som vargar med 4 påsar mat, välling och tulpaner. Och självklart Bakugangrejer. Ni som inte vet vad Bakugan är har inte missat nåt. Det är runda bollar som man kastar och ropar: Bakuganattack, Bakugan res dej!" och Rockys Bakugan är alltid oslagbara.

Vi har ätit en god kycklingsallad med bara goda grejer, kakor och mjölk och barnen har badat med varandra utan mig för första gången. Hittade en badring på Edda som det var punka på som Vinny sitter säkert i.

Har ett problem. Telefonen är i bilen i garaget. Och jag är hemma med två sovande ungar. Vågar nog springa ner om ett tag, det tar nog bara en minut för jag kommer att kuta ihjäl mig.

Det var min fredag, en supermegaunderbarmysfredag.


Mysdagar

André åker till Jens stuga och skotra till imorgon på kvällen nån gång. Vi ska mysa och busa. Nu måste jag städa. Sedan hämta på dagis. Skjutsa mamma till bussen för att låna deras bil när hon är på kattutställning. Sedan Barnens hus för att köpa en Bakuganskjutare och en ny Bakugan och efter det handla mat så att vi inte svälter ihjäl. Håller tummarna för att mitt Visakort fungerar och jag kommer ihåg koden.

Jag tycker det är skönt och mysigt att veta att man har pojkarna helt för sig själv, att slippa vänta på att A ska komma hem. Dessutom är det lättare att unna sig lite extra mys när han inte är hemma.

Imorgon ska jag på stan med dom två små, håller tummarna för att dom ska sköta sig.

Januari 2011

















































Stugan + Snö + Sol = En fantastisk dag.

Tänder

Visst skrev jag att Vinny har fått två tänder.


När brorsan är borta

Får man leka ostört på hans rum.



Är så less på alla leksaker i vardagsrummet. Och varje dag kommer snälla storebrorsan med nåt han inte leker med längre.

Har en dröm om att göra om vårat sovrum till Vinnyrum.

Köttbullar

Jag: Vi ska göra köttbullar till middag och du ska hjälpa mig att rulla dom.

Rocky: Kan man göra köttbullar?

Ja vi kör oftast Felix bollar, en gång per år gör jag egna. Max en gång per år.

Samtidigt kryper Vinny baklänges in under tvbänken och fastnar.


Då säger Rocky: Vinny det är för att du har för tjocka ben fattaruväll.


Inte en tråkig stund på Getbergsvägen.

Dagisstart

Fick tvinga iväg ungen på dagis idag, han var inte bara trött han sa att det var så tråkigt på dagis.
Men han fick en bob(här säger vi inte snowracer) i julklapp som vi aldrig använt. Övertalningen blev lite lättare när han skulle få premiäråka den.
Nu undrar jag vad jag ska börja ta mig till på dagarna när jag är hemma med lillskiten. Samma problem varje gång han börjar om på dagis.

Idag blir det en tur till banken, ska sätta in pengar och aktivera mitt visakort(har levt utan mitt i 6 månader).

Äntligen

Ska ta ett långt bad ikväll. Det senaste halvåret har trycket i våra kranar dalat. Idag har vattnet varit avstängt för att några ledningar har bytts. Och inte blev jag ledsen när jag testade att slå på kranarna. Nu kommer jag kunna tvätta håret ordentligt.

Allt för min bror

Det är så mycket kärlek mellan dessa ungar. Rocky skyddar sin bror mot allt ont, leker med honom, håller koll på honom när han sover, matar honom, han gör allt han kan för sin lillebor.
Vinny skiner upp som en sol när Rocky är i närheten.


Städ och sömnproblem

Idag har jag fått städhjälp. Karln i huset har hjälpt till och nu är det rent och fint här, behövs bara en sväng till källaren. Han diskade(på riktigt) i 90 minuter. Men det är även nästan första gången han diskar sedan vi flyttade ihop, kan ha inträffat nån gång.

Nu är han och fixar bort bilen som har stått ivägen för vårt varma och underbara garage i många månader. Underbart en till grej avklarad.

Rocky har riktiga sömnproblem. Han kan inte sova på nätterna. Han ligger i sängen och väntar i timmar innan han kommer upp och frågar vad han ska göra så nu har han bestämt sig för att sluta äta. För han vet att om man inte äter så blir man trött. Han tycker att han är skitsmart, det tycker ingen annan. Idag har jag tvingat i honom en macka och mjölk. Allt annat vägrar han. Han är vaken till 12 och det spelar ingen roll om jag väcker honom tidigt dagen efter för då tvärsomnar han i bilen eller i soffan.

Imorgon är en ny vecka, då jobbar vi på rutinerna igen. För på tisdag ska han börja om på dagis igen!

Min rygg mår inte bra av dagens städande.

Horn

Vill ha ett renhorn eller hjorthuvud eller någonting annat dött på väggen. Antingen ett huvud som är max 30 cm högt eller ett maffigt horn.




Eller så nöjer jag mig med att göra ett klistermärke, kanske ett klistermärke med urtavla?


nr2

Tand nummer två är här. Men han vägrar äta 6månadersmaten. Han dregglar inte mycket när han får tänder iaf.


Pills

Konstigaste natten.

Mådde pyton i ryggen igår, riktigt pyton och magen har gett upp. Riktiga magkatarrkänningar.

Vaknade en stund efter att jag somnat på mage av att André slog mig på ryggen. Bakom mig fanns ingen. Men smällen jag hörde var riktig. Förmodligen har jag haft två kotor som har suttit ihop, en låsning? Som helt plötsligt släppte för det gjorde knappt ont i ryggen efter smällen. Kunde andas utan problem!

Somnade om.

Vaknade av mansgråt, riktigt högt snyftande men ingen grät! Var hungrig så jag satte mig i sängen med en semla av alla saker. Hörde nåt konstigt från täcket och ser att jag har ringt till min mamma och hon ropar oroligt, inte så konstigt för klockan var halv 3 eller nåt.

Somnade om.

Vaknade  av steg i hallen, nån tappade en plastgrej på golvet. André var sjuk och sov i mysrummet så jag trodde först att det var han men när stegen kom in i sovrummet såg jag ingen, låg på mage och vände mig om så då trodde jag att det var Rocky. Hörde och kände i madrassen att den sjönk lite. Men ingen var där.

Blev livrädd men somnade om.


Jag kom på idag vad det kan vara som spökade. Mina piller mot magkatarr. För många år sedan åt jag samma medicin ett tag men var tvungen att sluta för jag fick så mycket hallucinationer. Jag hade döingar som satt i min säng och var i mitt rum och jag såg pokemonfigurer i skogen.

Det är dags att sluta igen, dessutom hade jag tagit två tabletter innan jag somnade igår för att jag hade så ont i magsäcken.


Inspirerande

Har suttit med en kaffekopp som snabbt blev kall och den underbara Family Living. Det spelar ingen roll vilket humör man är på, när varenda ord i tidningen är läst är hjärnan på högvarv med en massa nya idéer. Att ha datorn i närheten och Googla designers och titta på spännande små inredningssidor är det bästa.


En gul Carl skulle mer än gärna få flytta hem till den tomma väggen bakom soffan.


En I ♥ TV skulle inte heller vara fel.

Båda från Sammy Rose

Stå







Här tränas det för fullt.

Knas


Same same

Nej inte same som i kort lapp. Same som i lika på engelska. Är dom lika? Rocky var ju nalta rundare.




Discobebis

Spotify + Bebis = Toktoligt









Dock svårt att fota en headbangande bebis som ligger och spratlar som en tok.

Nostalgi



Bokstavsrobotarna från Frasses.
Mamma hade hittat en låda med småprylar.
Hittade R O C K Y och 18 andra bokstäver.

Julklapp





Me ♥ Birds

Nya tag

Bilen är lagad. Mekanikern besiktade tom den åt oss. Scorpan har hittat ett nytt hem. Vi är snart med varmgarage igen. Jag ska få hjälp med att städa upp hemmet för min rygg klarar inte mycket längre.
Imorgon ska jag ut och äta och dricka(med måtta) och trevliga kvinnor. Lite smått nervös bara för att jag inte varit hemifrån på egen hand för att roa MIG på månader.

Jag längtar inte längre att dagarna ska ta slut, jag njuter av mina fina barn och har kul(om man bortser från 4åringens humör).

Nu ska jag tjuvtvätta och sedan ska jag diska och knapra alvedon.

Min mage har pajat, gissar att det beror på maxdos av värktabletter i en månad. Men jag inbillar mig att det blir bättre.

Ny dag

Vi ska idag lämna hemmet för första gången i år! Rocky är väl  inte sig själv men vi åker med mamma till stugan och får oss lite miljöombyte. Tänkte passa på att fota mina små i den underbara vintersolen oxå.

Har bestämt mig för att influensavaccinera mig de kommande åren. 250:- kostar det, tänk vad mycket pengar man sparar för att slippa vara hemma från jobbet i 2 veckor.

Min rygg är lite bättre men det gör ont runt om så jag får ont i magen och mår konstant illa.
Ta det lugnt ute på vägarna hur du  än färdas.

Fina killen



6månaderskollen blev av idag. Inga sprutor för att han är för förkyld.
Stora killen väger nu 9035gram och är 67,5 centimeter lång.
En ståtlig kille som höll på att skratta ihjäl sig när läkaren skulle bryta sönder hans höfter.

Han blev godkänd på alla punkter = han märker när man tappar leksaker och kan ta en leksak från en hand till en annan.

Jag fick beröm för hans fina huvud oxå :)

När vi myser till det


Rocky sover på golvet, Vinny leker


En jätterisig storebror


Vinny förbereder en bebisattack

Självklart måste man ta hand om sin bror ♥

Nära döden

Gick och handlade pizza för att jag var så sugen på pommes(!). Jag höll inte på att ta mig uppför trappen på hemvägen, var tvungen att sätta mig ner och vila med lillskiten i knät.

Rocky slocknade klockan 18.00 på golvet. Vi har myst till det och bäddat framför tvn bara för att det blir så mycket lättare att ha Vinny sittandes/fallandes på täcken och kuddar. Vinny sover i sin säng, André är i Övik.

Vinny har lärt sig att pussas, eller äta ansikte. Han har tagit tag i mina öron/kinder och sedan bara slickat hela ansiktet så fort han har fått chansen.

Jag funderar på att sova nu...

Det vänder

Men ju friskare jag blir desto jävligare blir ryggen igen

Sick

Dag nummer fem däckad av feber är över. Har slutat att hoppas på en frisk morgondag.
Vinny är i samma skick, Rocky har piggnat till.
Vi bor i en skitig soptipp. Jag kan inte ta hand om ungarna men lyckas med hjälp av tvspel, cartoon network och micromat ta oss igenom dagarna i sängen och soffan.

Nu ska jag bädda ner mmigg och snart börja hosta tills jag kräks och eftersom att jag inte har mycket att kräkas så kommer det bara upp blod.


Influensan

Gott nytt år

RSS 2.0