Första julklapparna

Ja, äntligen är de första julklapparna beställda. Jag har klickat och klickat, ska bli spännande att se hur stort paketet är.


Första julklapparna

Ja, äntligen är de första julklapparna beställda. Jag har klickat och klickat, ska bli spännande att se hur stort paketet är.


Fotografering

Vi gjorde ett försök idag. En totalt galen pojke fick gå och lägga sig efter ett tag. Några fina kort, imorgon gör vi ett nytt försök.




After work

Vi hade en liten träff efter jobbet ikväll. Vi har ätit gott och spelat ett par volleybollmatcher i vattnet. Det är en sport som jag gillar. Glögg, pepparkakor, godis, pizza med mera har slinkit ner. Vissa drack och andra inte. Helmysigt var det.

Nu är jag hemma och lilla familjen ligger och sover. Jag ska nog plocka undan lite och sedan sova gott.

Imorgon ska det första ljuset tändas. Om någon vill plocka lite granris åt mig och komma förbi med det går det jättebra.

Ha de



Sitter här några timmar senare och ångrar mig. Ångrar att jag föll för ostfrestelsen. Min mage gillar inte att jag gillar ost. Det värker och jag mår illa. Lilla korven som är Alvedonfrisk har just varit glad och vaken. Tror att han ligger i sin säng. Själv ligger jag i fosterställning och bloggar. Så ovärt, nu ska jag krypa till sängen.

Igen och igen

Nu är han riktigt sjuk igen. Han har kräkits, han är illröd av feber och ligger mest bara och skriker.
From nu isolerar vi oss totalt.

Blod

Har fått ett mail. Jag är fullt frisk och får ge bort mitt blod. Jag känner mig lite stolt och längtar nästan. Egentligen längtar jag kanske till efteråt, när jag får en present.

Nu ska pepparkakshuset limmas.


Kladdiga ögon

Vi har varit till doktorn och fått antibiotika, Rocky har fått ögoninflammation. Han är pigg men har svullna och röda ögon med grönt var i. Har just droppat honom i ögonen. Han låg och gallskrek:"De bli inte baa, de bli inte baa!" Stackarn.

Det var häxan som jag inte gillar som vi fick komma till. Hon hade en vårtaktig grej i ansiktet. Rocky frågade vad det var hon sa att det var en prick. Då sa Rocky:"nä de äj ingen pick det är en boll". Jag kunde inte hålla mig för skratt.


Småfingrar

Min dator fungerade inte som den skulle igår. Den hittade inget nätverk. André pillade och pillade. Det kom upp en ruta där det stod att en knapp som gör att man inte kan hitta något nätverk var intryckt. Småfingrarna har varit i farten igen.

Skitdag

Har haft en riktigt dålig dag. Har sett saker som jag hoppas att ingen annan någon gång kommer att måsta se. Jag har känt en lukt så otäck så att jag kräktes. Jag har skurat sånt som man inte vill veta av. Jag har andats genom munnen i två timmar. Jag har varit på dåligt humör sedan kl 05.15. Lite lugn och ro i stugan gjorde allt lite bättre.

Om jag håller mig frisk efter allt detta är jag stark.

Sörplar på en varm kopp med blåbär och hallonsoppa, ska snart tränga ner mig i Rockys säng och hoppas på en underbar dag imorgon.

KÄRLEKEN

 

 

Aj

Rocky föll pladask från bolibompafåtöljen och slog framtänderna i golvet. Det blöder och lät riktigt otäckt men han grät knappt. Det är ju Lilla spöket Laban på tv.

Myspys

Vilken härlig dag! Har jobbat nästan ingenting, jag har varit på jobbet men brottats med en gran och svurit över julgransbelysningen. När Karro började så fick vi åka runt och köpa julpynt. När vi pyntat klart åt vi smörgåstårta och sedan var det dags att gå hem. På Biboköp hittade jag en ljuslykta som jag blev dunderkär i. Jag har just varit och köpt den. Vi skulle ju spara så mycket pengar som vi bara kan men eftersom att herrn i huset är ute och dricker öl ("det är ju faktiskt hockey") så köper jag prylar. Rocky fick köpa en mysig tomte.

På återseende. Kanske med en bild på min nya kärlek.

Julkort

Försöker få lillebror att ta julkort på Rocky i år igen. Det är alltid nåt i som måste köpas och det slutar alltid med att M&P måste köpa nån ny kameragrej. Nu är det en ljuscirkel(?) som ska inhandlas och byggas. Men på fredag ska det fotograferas. Börjar ju vara dags för lite beställningar.

Gillar korten från 2007








R & R


Fotograf: Oan

Sugen igen

Jag blev sjukt pysselsugen när jag såg denna.



Ska jag göra ett försök?

Väntar på 00

Kan inte gå och lägga mig innan klockan har slagit om och det är ett nytt datum, jag har någon sorts spärr. Det spelar ingen roll om jag börjar kl 06.00 eller 12.30. Det bara är så och jag kan erkänna att jag har sovit en stund på kvällen, det är väl så jag fungerar. Men ibland lägger jag mig tidigt och får en långnatt. I morse steg föräldrarna upp kl 10.20. Då låg pojken i sin säng och läste en bok, ibland är det skönt att ha en morgontröttis(jag har två). Det är synd att hela dagen blir lite upp och ner då men äsch det är ju helg. 

1 minut kvar, jag ska ta en runda med trasan och sedan göra natt.

Hoppas att veckan blir bra!


Skyltsöndag

Vi gick en sväng på skyltsöndag idag, iskallt var det. Rocky fick ett paket av tomten. Efter att ha klämt och känt på paketet ett tag sa han: "Ag tror det är en bil". När han fick öppna pojkpaketet så var det ju en bil. Då sa han: "Ag hade ju ätt"



Han är nöjd, han fick ju träffa en riktig tomte.

Mina lampor

Traderalamporna passade tillslut tokbra i sovrummet. Dom är tillverkade i Skellefteå någon gång på 50-talet.




Dom var visst riktade lite olika och ja vi läser leksakstidningar.


Det är jättetrevligt att det är snören man drar i för att släcka och tända lamporna

Premiär

Vi var på bio igår. Rockys första bio. Premiären gick ganska bra. han blev lite rastlös i slutet och åt upp en hel liten bägare med popcorn!



Att jag glömde nycklarna på bion behöver inte nämnas.


G eller J?

Överlevde vattengympan. Jag fattar ändå inte, hur stavas ordet? Jag vet att jag läste på jobbet att det är ett påhittat ord som friskis&svettis har kommit på och dom stavar det visst med J. Enligt dom kommer inte ordet från gymnastik utan bara från dom. Klurigt!

Hur som haver så var det en massa timmars kassautbildning efter det och sedan totalt kaos. Har jobbat 10 - 19 utan rast och huvudvärken ger aldrig upp.

På tal om arbete så får jag nytt schema snart. 75% café 24%bad och 1%städ. Typ.

Nu ska jag se(sova) till en film.


Nu har jag googlat alla tänkbara stavningskombinationer. Det finns vattengympa, vattenjympa och vattengjympa. Men om man skriver vattenjympa säger google: menar du vattengympa.

Vad betyder det här?

Redo

Efter många om och män(ordvits) bränner jag nu en skiva. En vattengympaskiva. (Jag har svårt för att stava vattengympa med G ser det inte snyggare ut med J vattenjympa?) Imorgon är det premiär, eller nästan. Jag var ju ledare för sisådär 3 år sedan när lilla korven låg i magen, innan jag visste att jag var gravid och jag mådde så fruktansvärt illa efter varje pass. Nu ska det gå bättre.
Till veckan ska ett spinningpass tillverkas. Det längtar jag inte till. Är tillräckligt svårt att inte flåsa i headsetet som man har när man står och hoppar i 45 minuter. Frågan är bara vad jag ska ha på mig. Det kommer att dröja ett par veckor tills vi får träningskläder tills dess får jag nog skutta i en MGS tischa.

Trollunge

Jag spontanklippte mitt barn idag, det blev inge bra så jag väntade några timmar och gjorde det igen. Sedan badade jag honom och efter det somnade han. Jag har gett André tillstånd att köra trimmern imorgon, stackars barn.

Baka kaka

En kladdkaka svängde vi ihop ikväll.















Kakan blev tyvärr inte så smaskig. Rocky tyckte att det smakade chokladpudding(?).

En riktigt tråkig dag

Vi har varit så trötta idag, sovit bort halva dagen. Inget vettigt har blivit gjort.

Jag laddade kameran eftersom att det helt plötsligt var död. Nu förstår jag varför den var död. Någon har smygfotat lite överallt.

   
  
70 kort har han tagit och det är inte svårt att lista ut vem som har tagit dom.


Nä, det är inget fel på honom. Han ser arg ut på bilden.



Gympa med Alex

Drömde om vattengympa inatt. I drömmen hade jag på mig en sån här tischa när jag skuttade på kanten.
Vad kan det betyda?


Jag har det bra

I flera veckor(nja, kanske en dryg vecka) har jag blivit bortskämd med lagad mat när jag kommer hem och det är ju bara helt underbart att få slippa laga mat. Jag behöver inte ens fundera på vad jag ska hitta på ikväll för karln vet vilka serier jag gillar och jag behöver inte ens fundera på att det är måndag och att en massa nya avsnitt finns. Dom finns redan på min dator och jag behöver inte ladda ner någonting. Nu blir det DH.

Tack tack


Två lediga dagar framför mig. Rocky ska få bestämma vad vi ska göra och hur det ska göras. Men en sak vet jag, det blir mjukisar och mys.

Språkutveckling

Nu när Rocky berättar saker och frågar saker kan man aldrig vara säker. Man vet att det kommer bli pinsamt då och då. Han har börjat hitta på saker och ljuga oxå men det var inte det som det här inlägget skulle handla om.

När vi i veckan var på badhuset duschade vi före doppet. I duschen fanns det en äldre kvinna med en rejäl trollskog, från knäna till naveln ungefär. Efter att han hade stirrat en lång stund såg jag att pekfingret kom fram. Skulle just försöka avleda honom när jag hör honom säga:
"Titta vilken jättestor snippa"
Jag ignorerade honom lite lätt och då sa han det en gång till, lite högre så att alla hörde honom.
Kvinnan gick snabt därifrån

Lite senade bubblade vi i bubbelpoolen. Där satt även en äldre man. Han såg sur ut, helt enkelt. Då frågade han:
"Mamma varför är gubben arg?"
Jag försökte förklara att han inte alls var arg. Då drog Rocky ner sina ögonbryn och gav gubben den argaste blicken han kunde få till. Då gick surgubben därifrån.

24

24 timmars arbete på två dagar. 60 minuters rast på det. Jag är mör men glad, det har ju gått bra.

Fick för en stund sedan höra världens mest saknade 2åring dra världen bästa skämt.

På tisdag och onsdag och lördag och söndag är jag ledig oj vad vi ska mysa!


Jobb

Har jobbarhelg och imorgon jobbar jag från 8 till 22. Det behövs lite klirr i julkassan så därför tog jag en uthyrning.
Känns tungt att stiga upp aptidigt för att skjutsa familjen till olika destinationer så därför säger jag god natt nu.

Mitt vattengympapass är 1½ minut för kort, tror ni att tanterna klockar mig eller kommer jag undan med det?

Boendet

Vi har bokat Parishotell nu. Kolla in det HÄR. Jag råkade säga "Så jäkla snyggt", då hängde Rocky på och sa att det var jäkla snyggt och efter det var det jäkla bra låt och han avslutade kvällen med att säga att han var så jäkla trött.

Tur att det är en ny dag imorgon, en ny dag med nya uttryck.

Hotellet ligger 2 mil utanför Paris men vi har ju hyrbil.

danamtu

Tre personer som får mig att skratta: 
Rocky, Familyguyen och min André

Tre saker jag älskar:
Handla, inredningstidningar och köra bil

Tre saker jag hatar: 
Betala räkningar, dammsuga och alla förkylningar

Tre saker jag inte förstår:
Hur månen ibland kan vara halv, att den är precis halv. Är det inte jorden som skuggar den och jorden är väl inte platt?
Hur flygbolag kan få vara så falska och hur det kan bildas dammråttor på 5 minuter.

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Jag har inte heller ett skrivbord. Vid datorn som är i soffan finns det en HomerPEZ, min telefon och en tvååring.

Tre saker jag gör just nu:
Svara på frågor, hjälper Rocky att bajsa och ser på Bamse i trollskogen.

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Äga ett hus, resa, skaffa fler barn.

Tre saker jag kan göra:
Byta blöjor med vilket innehåll som helst utan att må dåligt(med vissa undantag), planera och kullerbyttor i sängen.

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Saker? Detta, detta och detta.

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Datorer, att rita/måla människor och att spela fotboll(den sista kom Rocky på).

Tre favoriträtter:
Sallader, paj och pannkaka

Tre saker som skrämmer mig:
Död, mörker och utvecklingsstörda.

Tre personer jag utmanar:

Elin, Hasse och Carro

Parisare

När vi berättade för Rocky att vi ska åka till Paris sprang han direkt till hallen, tog sin ryggsäck i handen och satte sig på sin lilla racerbil. Jag frågade var han skulle och han svarade:
"Jag ska åka till pajisaje".

Han pratar om parisare hela tiden, han tror att vi ska till parisare och äta parisare. Parisare är en av Rockys favoriträtter. När vi berättade att vi ska åka flygplan blev han inte ledsen. Han är mycket peppad. Det är vi alla.


Inte nöjd

Skit å, det som skulle bli en trevlig dag blev inte så. Min nya jacka kom. Den är säkert inte ful men jag ser för taskig ut i den.


Paris for X-mas!

Jepp, nu är det bokat. Vi åker till Paris över jul. Hela lilla familjen och en lite större familj.


Vi kommer att flyga med Ryanair, det trodde jag aldrig att jag skulle göra igen.

Tack för maten sa piraten, nu ska chefen diska faten

När man jobbar 10 - 19 och har rast mellan 13.30 och fjorton blir det knasigt med mat.

När man då kommer hem till god och nylagad mat blir man lycklig.

Tack

Planer

På Ängesvägen smids det planer. Underbara planer. Innan någonting är bokat kommer jag inte att säga ett knyst.

Klapp

Om ni inte vill veta vad ni ska få i julklapp ska ni inte klicka på länken

HÄR ÄR LÄNKEN

Lugnet

Vi tar det lugnt idag.Har just varit och avslutat alla farsdagsinköp. Hoppas hoppas att det blir bra. Rocky har fått köpa en godispåse och vi håller på att tvätta. Efter en snabb sovstund ska vi städa har jag tänkt.


Rocky gav mig sovmorgon till kl 11 imorse. Inte illa. Mer illa var att han var vaken vid halv 5 och skrek MIN MAMMA; MIN MAMMA; MIN MAMMA i trettio minuter. Han har en riktig mammaperiod nu.          

Fy

Jag har varit ute ikväll, klubb 27 och allting för att fira Berra som har gått i pension. Maten var inte det bästa, köttet var torrt som satan him self. Allt annat var bra. Förutom resan hem. Började att stå i taxikön, efter 20 min utan en vit taxi ringde jag 17000, inget svar. Jag gick till mot max, till max och inte ens dåkunde taxi nås. Eftersom att jag fått stränga tillsägelser om svarttaxi hemmfrån var inte det på tavlan. När jag passerat max fick jag efter låååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååång väntetid tagi en kvinna. 1 och ½ timma sa hon att det skulle ta att det skulle få en taxi som körde från stan till där jag bor. SKANDAL säger jag. kvinnan fick veta vad jag tycker om monopol och taxiskitbilar. Jag gick hem på vingliga klackar och pratade med Karro i telefon. Jag räknade att jag skulle ha kunnat bli våldtagenminst 3 gånger på vägen hem, man går ändå igenom ett mörkt idustriområde om man kan kalla det så. Varenda taxibil som passerade fick mitt långfinger och även polisbilarna.

Så om du vill hem från krogen innan sista dansen så får man gå hem.

Nån som vill starta ett taxibolag med mig?

Hade A varit med hade vi varit hemma för flera timmar sedan.

Och NEJ, jag ringer inte mamma för att ta mig hem från krogen när mamman bor i urskogen.

Stavfel, särskrivningar och annat fel skyller vi på vinet.

Punkt slut


Åh nej

Natten har inte varit den bästa. Jag stod och hängde upp tvätt och hörde hemsk hosta från barnrummet. Jag gick dit och lillen var vaken. Då satte han sig upp och kräktes och kräktes och kräktes och kräktes.

Onsdagkväll sa han att han var jättesjuk, han har väl kanske känt att det var någonting på gång.

Stämplad

Är trött, måste snart krypa till kojs. Imorgon är en ovanlig dag. Badhuset är stängt och vi har istället personaldag. Vi ska göra styrkort och värdegrundsblablabla. Det blir nog bra. Kanske inte jättekul men kul ska vi ha på kvällen. Vi ska avtacka KrutBerra som har gått i pension, det blir finmat och finvin på S8.

Ett  tips bara. Stämpla inte din panna och halva ungen med myrstämplar innan du vet om dom går att tvätta bort.

Sagt och gjort

På väg hem från badet idag var det mycket "tjoller" och mycket pillande och skrikande. Då röt(röt och röt, sade ifrån kanske) mamman till.

Rocky: "Äj mamma aj nu?"

Båda: "GAPSKRATT"

Bad

Jag har träffat ovanligt många små och större barn idag. Kvällen spenderades på badhuset. Kul att ungarna att dom får leka av sig. Rocky vill gärna berätta att han har en snorre när han är i omklädningsrummet, det är väl en fas. För ett tag sedan var han helt tokig i alla rumpor han såg. Jag tycker att det är lite jobbigt att bada och duscha med alla kunder och gäster. Rockys simglasögon var poppis men tillslut såg Kine ut att ha sugmärken runt ögonen. På vägen ut råkade jag knuffa in Rocky i ett hörn på en hylla så han fick ett blåöga och jag fick bjuda på glass. Det blev Smartiesglass och det är absolut inte en smart glass, men vi lärde oss någonting, det blir aldrig mer en Smartiesglass.

På tal om nakenfisar hittade rocky en naken Barbie på dagis innan vi gick därifrån och han sa: "Men titta, den ser ju ut som mamma". Tack gullunge!


Inte redo

Börjar jobba kl 6 imorgon. Jag är inte redo för en ny arbetsvecka ännu, har varit ledig för mycket tror jag. Iofs  så är arbetsveckan bara tre dagar lång så jag ska nog överleva. Jag känner att mitt riktiga städil kommer nu och jag är inte det minsta trött.

Dessutom ska jag ge bort lite blod imorgon. Ska iaf åka och kolla om jag får ge bort mitt blod. Många undrar varför, jag vet inte varför jag fick för mig att jag ska ge blod. Jag är absolut inte nålrädd så varför inte. Jag hoppas bara att mina värden ser bra ut. Jag får ju en gratis koll och gratis parkering om jag nu inte skulle vara lämplig blodgivare.

Nu säger jag god natt och önsar er en trevlig tisdag.

Vill du ha?





Dessa åker i soporna imorgon

lampa från em och tavla från ikea

Kalas

Vi städade bort studsmattan idag. Då sa Rocky: "Nu kan jag leka häj" eller nåt liknande. Nu er man även att det finns ett fönster där inne.

Det första han gjorde var att bjuda på kalas. Han fick även äta lunch vid sitt bord.

När vi myste i soffan idag hittade jag ett kolsvart hårstrå på det lilla huvudet. Jag ryckte bort det. Håller min lilla korv på att byta hårfärg?



Väntar

Väntar på en fråga som jag inte tror kommer.

Svaret på frågan är iaf:

Jag vill gå på hockey.



Jag fick ingen fråga.

Jag fick ett: "Vad söt du är" och sen såg vi hockey i soffan.

Ledig

Jag är ledig idag. Men vi har ingenting att göra. Lite småförkyllnigngar har slagit till igen och vi är uttråkade. Att städa känns inte kul. Men vi kanske ska styra upp barnrummet och plocka ner studsmattan. Eller så ser vi på barnkanalen hela dagen. Den som lever får se.



RSS 2.0