En liten tonåring?

Våran treåring pratar dygnet runt, den senaste tiden har nya sorters ord och meningar börjat komma mer och mer. Han pratar om värsta coolt, megamycket,asså, men snygg, mega, jag är en tuffing, jag är ett riktigt proffs, coolt. Han utför tricks med allt, det ska hoppas och snurras med allt från barnvagnen till nallen.

Låter vi så, eller var får han alla nya ord ifrån? Ordet mega vet jag iaf var han har snappat upp. 


Engelska

Jag och sonen satt och pratade om olika språk häromdan. Jag fick för mig att lära honom några ord. Det gick ungefär till så här:

AJ betyder JAG
LAV betyder ÄLSKAR
JO betyder DIG

AJ LAV JO

och PINK betyder KISS på svenska.

Då insåg jag att jag kanske inte ska hålla i lektioner på engelska.

Hack

Någon idiot har hackat vår drömlåda och vårat nätverk om jag förstår det rätt. Nu är vi tillbax på nätet och snart är tvn igång. Det blev lite dyrt med nu slipper vi vara oroliga att någon ska slå på p*rr mitt i ett barnprogram.

Tur att han jag bor med är en datorkunnig sak, jag drog ner presiennerna för jag trodde att någon granne stod med en likadan fjärkontroll som våran och bytte kanal för att jävlas.
Killen med humor

Vi spikade upp ett par tavlor här hemma och jag tappade en spik.

Rocky: "Mamma, du tappade skruven. Nä mamma du tappade SNIPPAN!(och ett hysteriskt gapskratt)"

Om att inte finnas

Just nu känner jag mig spyless på arbete och alla måsten. Jag känner att jag vill vara hemma med min lilla korv och mysa, läsa, busa, rita, pyssla, leka ute, ligga i sängen och snacka hela morgonen, laga mat tillsammans. Det känns som att tiden bara rusar iväg och han blir äldre och klokade för varje dag. Det är så mycket man missar hela tiden. Jag vill ha mer kvalitetstid i mitt liv. nu är det bara fläng hit och fläng dit. Vi har tagit en dagispaus för att fundera ut hur vi ska lösa livet med våra konstiga arbetstider och för att det inte känns rätt.
Att få höra att Rocky säger att han saknar sin mamma gör ont i själen, men vi hinner knappt träffas. När jag jobbar 6-14 så missar man en hel veckas morgnar och förmiddagar, men det är ändå den bästa veckan. När jag jobbar 10- 19 så missar jag en hel vecka med min son, när jag jobbar som i veckan 12.45 - 21.30 hinner vi bara slänga i oss lunch tillsammans och dessuutom jobbar jag hela helgen. Att smita hemifrån innan alla vaknar och komma hem dödstrött när alla sover är inte kul.

Vill ta en veckas föräldraledighet och bara leva livet, hitta en fungerande vardag. Vill vara hemmamamma ett helt år. Vill inte åka bort på semester och slösa bort tiden på andra måsten, vill bara vara hemma och känna kärleken som finns i vårat hem.


Var tvungen att få ur mig lite skit, nu när jag sitter i mörkret och hoppas att han ska bli kissnödig så att han märker att mamma är hemmma.

Pysseldag

Vi började dagen med att hämta världens största paket från Panduro. Tyvärr hade dom fyllt mer än 3/4 delar av lådan med papper, men det vi hade beställt låg oxå där. Idag har det pysslats och klistrat och bara haft det mysigt.

Rocky fick bland annat ett R i papp som han själv har fått kämpa på och målat i valfri färg. Han valde SVART som tydligen är den nyaste favvofärgen. Snyggt blev det efter många vändor till toaletten för att tvätta händerna, han tyckte att det var roligast att måla med fingrarna. Nu behövs ett par hyllor till lillemans rum.

Nu är vi besprutadeVi ska försöka undvika svinis. Det gick skitsnabbt. In, sprut, ut, slut. Rocky var duktig han skrek bara: "Aj, det gör faktiskt ont!" sen fick han en glass och då var han nöjd igen.

Nu gör armarna lite ont men det känns som träningsvärk så de e bara skönt.


Uppdatering: Vi mår inte bra längre, under dagen har värk och feber tagit över kroppen. Nu ska jag gå och lägga mig med de andra.
Rocky är piggast av oss tre.


4a

Efter en dags slit har vi nu en fyra med garage. Overkligt. Kommer bilder på det nya rummet en annan dag. Det gör som inget att det är svarta och gula väggar för soffan är sjukt mysvänlig. Jag ska lätt ha filmkväll där inne hela nästa vecka. Sen så måste man ju få provsova soffan nån gång oxå.


Tack till grannarna från Sillskatan och de som bar upp storsoffan.

Yr

Jag har fått ett par yrattacker denna vecka. Två gånger har jag fallit handlöst ner i golvet, båda gångerna inne på toaletten. Första gången hade jag tur, då föll jag på en klädhög(dock skitiga grillkläder). Idag föll jag baklänges och krossade Rockys pall. Slog även ärmen och handen, men det blev som tur var bara blåmärken.

Nu har jag skickat iväg ett mail till farbror doktorn.


Pippi på fåglar

Jag gillar fåglar. Här hemma finns det fåglar lite här och lite där. Fler är på väg att flytta in.
Kolla in tyget som jag hittade på Panduro. det är helrätt, tror jag. I värsta fall kan det alltid bli kuddar av tyget.


Pappor...

...papper...pappa.

Kom ihåg att gratta alla pappor idag.


Drag

Nu när jag sitter vid datorn och slösurfar medans lilleman ser på halvengelsk barntv så upptäcker jag att mitt hår fladdrar i den iskalla vinden. Nu ska jag släppa ut håret och spåra vad det nu kan vara som är öppet.

Det kanske inte är konstigt att jag fryser.

Den som lever får se.

Lego

Är helimpad. Vi var en sväng till legobutiken/byggarstället i stan idag. Dom hade sjukt mycket lego, tuffa byggnader, robotar och allt annat kul som har med lego att göra. På lördag ska vi dit och bygga lego. Jag längtar!
Dessutom var byggsatserna mycket billigare än på leksaksaffären.

Bilder tagna av Johan


Jag fryyyser

Jag har på mig kläder och tjocksockar dygnet runt. Jag har provat att sitta vid den öppna ugnen för att få värme, jag är inlindad i mitt tjocka täcke varenda sekund när jag är hemma. Jag har badat så varmt att alla fönstren har immat igen men jag fryser fortfarande så att jag skakar och jag har gjort det i flera dagar.

Jag tror inte ens att vi har det kallt hemma 22 grader är väl ok?

Jag tror att jag snart är dyngsjuk.


Ge mig värme!
Solens strålar och lite behagligt saltvatten vore inte fel.

Vi har en surgranne

En man(ca35?) som verkar vara från en annan planet. Han klagar på att vi ser barnfilmer på dan när liten är sjuk, han klagar när vi en helt vanlig onsdag vid 17.30 lyssnar på musik och busar.
Igår strax efter kl 19.00 kom han upp och klagade igen, denna gången skrek han och spännde musklerna. För att Andre och några kompisar satt och drack öl och lyssnade på musik. Det var synd om hans barn(runt 10 år) som satt och såg på Idol. Det lustigaste var att det var en timme kvar tills Idol började.

Vill inte veta var det här kommer att sluta.

Han hade skrikit om att vi faktiskt bor i ett hyreshus. Men om man inte tål att grannarna lever varför bor man då själv i ett hyreshus?

Vi har aldrig haft en fest, vi har aldrig spikat borrat eller gjort oljud på kvällarna, vi gör bara vanliga saker som jag tror att vanliga människor gör vi ser på tv, dansar, lyssnar på musik och lever gott.

 Det roligaste är ändå att de gånger han har kommit upp har vi lyssnat på denna låt:

Varför tycker han inte om Black eyed peas?Jag kan inte fatta hur man orkar irritera sig eller klaga på en granne innan klockan  är läggdags.
Om klockan hade varit mycket hade jag förstått honom men klockan har som mest varit 19.00.


RSS 2.0