Dagen då allt går åt skogen

Vad jag lyckats med orkar jag inte ens berätta, jag ska bara gå och lägga mig och skratta åt mina misstag.

Fullt upp

Vi försov oss inte, har flyttat fram dagistiden 30 minuter för att slippa stressa. Det var svårfixat, jag fick lova att vara ute ur byggnaden 14.30. För då är det mellanmål för de andra barnen. Natten har varit tung,kunde först inte sova sedan vaknade Rocky och var rädd vid 2 och klockan 4 fick en hungrig Vinny flytta över till storsängen.

Håller på att tvätta, tvättkorgen gick sönder på vägen ner till tvättstugan. Så all tvätt föll ut över hela trappan. Måste hitta någon vettig tvättkorg snart. Har du en bra? Eller tips på en bra? Ska tåla att bäras upp och ner, fram och tillbaka sisådär 3 gånger i veckan.

Hade planer på att rengöra akvariumet men jag tror att det blir imorgon istället. Idag tar jag torsdagsstädningen och får lite ordning här.

Har tänkt hinna förbi Jessica och hämta min lampa till hallen. Tack, tack.

Igår var Rocky ute på havet och fiskade med sin morfar, som fick två sikar och Rocky har därför beställt grillad sik till middag. Middagen måste vara avklarad halv 5 för kvart över ska vi vara på efyran för då har han Aikidoträning. Han är så peppad och tror att han ska få slåss och skrika "kacksakkaaah". Jag hoppas att pappan har tid att vara med lillebrorn så att jag kan koncentrera mig på storkillen. Men det är ju hockey så jag tvivlar och får ännu en gång bli en överstressad tvåbarnsmamma som tror att hon klarar allt :)

Ska brygga lite kaffe, sedan är det dags för lite action.

Förövrig har jag problem med Andrés present. Vet inte hur jag ska göra och känner att hur jag än gör så blir det både rätt och fel. Blir tokig.

Duger inte längre

När det är Idol på tv vill inte min bebis umgås. Då vill han sitta/ligga vid tvn och sprattla och sjunga med. Tar jag upp honom så kämpar han med hela kroppen för att kunna se tvn. Crazy baby. Idol och hockey gillar han.

Lek










Huvud


Importerar bilder och funderar. Ska huvudet vara så där stort?
Har han krypit ihop så attdet ser sjukt stort ut? Är det kläderna? Vinkeln?

Sitter med dopfunderingar

& hittade en fin dikt:




Det är som ett mirakel
när ett barn har blivit fött.
- ut kom en liten mänska
som ingen förut mött!

Ett spädbarn är så vackert
och dess doft helt underbar.
Och det är nåt visst med blicken
som är sällsamt vis och klar.

Från den stund man tar emot det
blir inget mer detsamma.
För ett barn förändrar livet
för sin pappa och sin mamma.

Ett sånt hav av ömsint kärlek
som plötsligt väller fram
för detta lilla under
som ännu vägs i gram.

Min älskade



Äntligen har jag min dator här. Tusen tack Johan.
Barnen sover och jag ska surfa all night long.

Rekord

Vinny sov 11 timmar i natt, från 20.30 till 07.30. Fett najsigt! Nu sover han igen.



Dessutom får jag kanske MIN dator idag. Glada måndag.

Dagens bebis





Toalettskyltar

Våra dörrar här hemma är ju fula som stryk. Men jag har försökt piffa till dom lite.


Pärlor på lilla toan


Och dekorplast på stora toan.

Golvet är snart klart


Före. Beige prickig ojämn plastmatta.


Golvet är färdigt i de andra rummet. Min nya spegel från Rusta.


Pappa handyman.


7 dörröppningar. lister mellan alla rum, en inbyggd garderob och ett element.
Inte kul, lång tid tar det och mörkt blev det. I taket ska vi ha en wire med 5 vita spotar. Dom behövs snarast.
Hoppas att jag kan gulla med Jessica och Sandra så att dom kan köpa en åt mig på Ikea om dom rymmer den.

NHL11

Jo spelet är här och det hörs. APA, HORA, FITTA, KNULLA skriks det i vardagsrummet. Han sitter där ensam med nån kompis i headsetet och skriker.

En helt vanlig fredagskväll på Getbergsvägen :)


Pryldesign

Jag köpte ett halsband åt mig själv ikväll. Var som en konstig grej att köpa någonting som man egentligen inte behöver till sig själv. Det dåliga samvetet kom smygande på nåt löjligt sätt men jag vet ju att jag är värd det.
Jag är nöjd och hittade en underbart kul sida på köpet Pryldesign.se helt i min smak. Jag vet inte varför jag är så barnslig och gillar lego, klara färger och plast så mycket. Men jag älskar lite "roligare" saker. Önskar att jag kom på vilken färg jag vill piffa vardagsrummet med. Vitt och svart är fint men lite piff skadar aldrig.


Tvärt om i färgerna och lite längre silverkedja. Passade bra för då får inte Vinny tag på det, ännu. När han myser på mig.


På sidan finns denna, trodde aldrig att man skulle bli godissugen av att titta på en disktrasa.

Det nya livet

Jag har börjat med Allévometoden eller vad man nu ska säga. Dricker bara deras soppor och drycker. Tänkte testa i två veckor för att se vad som händer, har inget direkt mål men neråt vill jag. Och att inte äta som en häst i två veckor av sitt liv borde ju faktiskt gå, inte för att jag egentligen äter som en häst i vanliga fall men det är lätt att man stoppar i sig nåt ur kylen eller skafferiet i brist på annat när man bara går hemma.

Idag är det dag 3, dom två första dagarna var jag inte riktigt redo så då fuskade jag med lite frukt och en macka för att jag var så hungrig, eller sugen.


Jag tycker att thaisoppan är riktigt god, en packe med sånna har jag ibland haft på jobbet för att äta till lunch.

Regn och rusk

Vi hade planer på att åka till Sandra idag men istället för att vakna av väckarklockan vaknade jag av att André kom och frågade varför jag inte var vaken. Han fick skynda sig till jobbet och jag fick skynda mig upp för att få igång Rocky som är trögstartad. Vi var 30 minuter sena till dagis. Det var mest för att Rocky hade bestämt sig för att cykla dit och det är mest uppförsbackar så ag fick dra cykeln och han vagnen. När vi kom hem fick Vinny äntligen äta och sedan somnade han. Jag ska göra lite kaffe och leta mysiga tjocksockar för jag fryser. Ska försöka städa idag så att det är fint när mina pojkar kommer hem.

Längtar till imorrn, då ska vi bada med våra bebisar.

Same?





Jag tycker att Vinny blir mer och mer lik sin bror. Han är lite större och ser lite äldre ut på alla bilder men alla miner och alla rörelser får mig alltid att tänka tillbax 4 år då Rocky var samma storlek. Vinnys panna är dock mer rykad än vad Rockys nån gång har varit.

Ny blogg?

Funderbar på att skaffa en ny blogg med lite mer hemtema. Också är jag ju inte bara Rockansmama längre. Men att hitta på nåt namn verkar vara svårt för alla är ju tagna redan. Man kanske borde be databror att göra en hemsida åt mig? Men då skulle jag aldrig fatta nåt.
Får fundera vidare.

Dagens finaste










Helgens trevligheter

Lite bilder från Anders 30årsfest.




































Giraffen

Jag och Sandra beställde giraffer till våra små, dom har tydligen kommit nu. Ska bli spännande. Den är fin, piper och ska tydligen smaka gott eftersom att den är målad med någon smaksatt färg.


Tror att det är denna.


Hosta

Rocky har fruktansvärd hosta och är hemma från dagis idag. Det gör ont i mig varenda gång han skäller till, var 15e sekund sisådär. Efter klockan 17 finns det garanterat hostmedicin att hämta ut på apoteket. Jag ska ta tag i det så kallade hemmet nu. Förstår inte hur det kan se ut som det gör ibland. Nu idag vet jag för jag var tvungen att tokleta Andrés jobbnyckel igår och rev därför ut allt.

Kom på att jag behöver några fina lådor eller korgar i hallen. Det är mössor, vantar, tjocksockar överallt. Behöver minst 3 olika lådor att förvara på hatthyllan. Skulle vara bra om man kunde skriva på dom vad dom inntehåller.


Från Åhlens.

Nyckelskåp och nyckelhängare behöver vi oxå. Men jag tvivlar på att herrn i huset skulle hänga bort sin nyckel. Kanske om han fick en sån här?


Men nyckelskåp behöver vi. Jag hittar bara aldrig något som passar. Det ska vara vitt och inte jättestort.

Life is life

Man kan inte fatta hur fort livet kan förändras. Helt plötsligt står man bara där och inser att på ett ögonblick kan hela livet bli ett helt annat liv.



Funderingar

Jag undrar om jag ska göra ett Traderaryck nästa vecka och sälja lite grejer som inte jag har någon användning för längre. Kläder, väskor, lampor. Jag funderar varje dag men få aldrig tummen ur. Jag tycker att det är jobbigt att skicka iväg sakerna. Och att ta kort på dom och att vänta på att få bort skiten.

Det har varit en lugn dag hemma, jag hade ont i magen på morgonen och orkade inte ta den där promenaden som jag hade tänkt. Istället hade vi Vinny-Mammamys hemma med Rocky på dagis.

När han kom hem fick jag ett ryck och helt plötsligt var lägenheten FÄRDIGTAPETSERAD! Bara drygt ett år senare. Så skönt. Det blev så bra! Sedan fick Rocky dammsuga, roligt hade han, rent blev det och nya frisyrer fixade han.

Provade en ny maträtt som jag hittade i min Arlaapp i telefonen. Tagliatelle med fläskfilé och citron. Kul med nåt nytt och jag älskar basilika. Var kanske lite väl mycket basilikasmak.

Imorgon blir det 30årsfest. Ska bli trevligt och spännande. Blir bara lite svårt att få oss dit och hem eftersom att Vinny ska med. Vill du vara våran driver? Då är det bara att höra av sig.

Rolig historia



4åringen. "Det var en gång två hundar som gick över en väg, då blev den ena hunden överkörd. Då sa den andra. Kom ketchup, majonnäs och alla andra såser så går vi!"

Han är inne i en humorperiod!

Simma

I badet häromdan. Då jag badade med mina söner.

Rocky; AJ!! Han sparkar mig!!!!
Jag; Han försöker simma, små bebisar kan det.
Rocky; Han kan då inte BÖJ - VINKLA UT - RUNT OCH IHOP.

(Lite lätt badskadad;) )

Lite senare.....

Rocky; MAMMA! VINNY HAR STÖRRE PUNGKULOR ÄN MIG!!!
Jag; Nää, dom ser bara större ut för att han är liten.



Vinny


I "tattarkläder" Andrés kläder.


Lite trött


Sover bäst på mage.


Busig.


Med i leken.


Skrattar när mamma hejjar på AIK.


Snackar.


Suger gärna på hela handen.


Funderar.


Slappar.


Nöjd med livet.




Shit, killen är snart tre månader.


HOCKEY!

Vinny gillar hockey, medans Rocky låg och sov njöt vi av en match en förlust men nu är hockeyn igång.
Jag njuter inte av tanken på alla biljetter som måste köpas, och all ölkostnad(för sambon) men jag älskar hockey.
Ett glas rosé och en bebis som skrattade glatt när ag drog hejjarramsa efter hejjarramsa(på mitt eget sätt).
Det är gott med rosé jag tror att jag tar ett eller två glas på lördag. Vem vill hämta oss?
Längtar tills jag och tjejerna ska gå och se SAIK mot Luleå hemma. Det är nog den enda hockeyn jag kommer att se, för lillkorven är på tok för liten.
Hos vem ska vi vara?




Tävling

Hos Jennyshus kan man nu vinna en valfri poster. Det finns många fina men jag har en favorit.



Förbereder mig

Börjar längta tills min dator kommer hem. Har hittat mig ett datorskåp som ska få plats i vardagsrummet.


LUDVIG från Ikea. Bara att vika ut när det ska användas och vika ihop när man inte vill att den ska synas.
Jag längtar till Ikeatrippen.

Magsjuka

Det var inte bara ett trevligt minne och en trött unge som följde med hem från gympan igår. Magsjukan hängde på. Vid 2 eller 3 i natt hade Rocky ont i magen, fick lägga sig i våran säng och en stund senare var sängen full med köttfärslimpa, sås och potatis som hade legat i magsyra i typ 8 timmar.

Tre nätter med dålig sömn har satt sina spår. Mitt huvud värker och ingenting hjälper. Ska försöka lägga Rocky i soffan med en film och Vinny vid mig med ett bröst och se om jag kan få blunda en stund.

Barngympa

Idag började Rockys gympa med SwedenSportsAcademy. Han ska 12 gånger få prova på olika sporter. Idag var det lek. Jag fick inte se på men han berättade att dom sprang och gjorde kullerbyttor. Nästa gång är det friidrott.
Han var trött redan innan och när dom skulle sitta i en ring och ha närvarokoll stod han bara i mitten och var arg för att han inte hittade någon att sitta med. Nu innan läggdags berättade att han att han blev ledsen för att det satt tjejer överallt. Han satte sig tillslut med en kille med spindelmannentröja som var mycket snäll. Han hade iaf haft kul och det ska bli spännande att se vilka sporter dom ska få testa. Det är föreningarna som kommer dit och har en provomgång med dom. Jag kan tycka att det var lite väl stora barngrupper och att det var lite stökigt men det blir nog bra. Han var då dödstrött ikväll. Och jag har tänkt våldgästa Karro varannan vecka då Rocky är på Sunnanåskolan ooch busar.


Lite taggad innan med sina nya träningskläder, gympaskor och svettband.

Alive

Min lillebror är värsta dataproffset! Han har lyckats rädda bilderna på min döda laptop och dessutom lyckats få liv i den! Nu ska han bara formatera om den och stoppa in allt jag behöver. Jag har photoshopplaner, framkallningsplaner, bränna ut bilderplaner, pärlplatteplaner och det ska bli så skönt att ha en egen dator och dessutom min dator.

32 gig med bilder på min underbara Rocky. Bilder på hela hans uppväxt hade kunnat vara borta men är inte det för att Johans dator kämpade i ett par timmar.

TACK!


Avig

Utåin, uppåner, framåtillbax, hullerombuller.

Ord är bara ord. Det börjar vara dags för lite action.

Ibland kan det vara bra att ord bara är ord. 


Drömmen sprack

Min golvläggningsdröm. Pappa ska jobba i helgen, vi får helt enkelt ta det nästa helg. Men just ja då var ju vi upptagna. Aja, den som lever får se för jobba bör man annars dör man. Men det var nog rätt bra för jag vet inte om min förkylning hade pallat golvläggning om jag ska vara ärlig.

Min förkylning pallade inte utflykten jag nyss gjorde. Har handlat gympaskor till Rocky för gympan hans börjar på måndag, nu är han färdigkittad. Hade en värdecheck på Lindex som gick ut idag så jag handlade en för stor pippitröja och en boddy åt vinny, allt på REA! Men blev visst blåst för istället för 50 kronor fick jag 50 öre i rabatt.
Men det märkte jag nu för Rocky blev akut kissnödig på Lindex. Sedan blev det apoteket där jag köpte Babysemp bifidus så nu ska det bli sprutt i bebismagen. Blöjor och annat viktigt var slut så vi sprang en vända på Maxi. Utanför köpte vi en parisare som Rocky snabbt tryckte i sig och till sist blev det en vända på Barnenshus för att köpa större nappflaska till den växande bebin som har fått för lite mat. Jag passade även på att berätta om vår babysitter som vi har haft i 6 veckor som tyget har spruckit på. Nästa vecka får dom in nya i hemska färger men jag får iaf en ny. Och han sa att det inte var den första som reklamerade den.

Nu är jag sååååååååå död. Huvudet spränger och när jag står upp snurrar allt. Näsan rinner och rösten är försvunnen. Det blir soffläge för hela slanten resten av dagen och som tilltugg tar jag vatten och Alvedon.
Imorgon tar jag nog en tur till stugan så att ungarna få köra slut på mormorn istället för mig=)

Trevlig helg!

Vägginspiration



På väggen där det nu står en hög med golv vill jag ha ett par svarta tavellister att pryda med fina saker.
Bokstäver, ljuslyktor, kort på barnen, gipsavgjutningar av deras händer, någon fin tavla och andra snygga saker.

Jag hoppas att golvet försvinner imorgon för jag har bjudit in ett par hjälpredor(ma-pa) till golvläggningsdag och jag ska laga lasagne med mozzarella och spenat och baka Marias underbara chokladkaka.

Bloggtjat


Bloggtjat brukar löna sig.






Vill känna mig älskad och uppskattad.
Vill känna mig behövd och upppvaktad.
Jag vill ha en kram och veta att du tycker om mig.






Pysselsugen?

Hittade jätteroligt pyssel på nån blogg. Det finns alla möjliga pappersfigurer på Cubeecraft att skriva ut och vika ihop. När man har en 4åring som gillar allt från svampbob till batman kan man få en mycket trevlig stund.
Jag önskar mig en skrivare.

 


Jag är sjuk

Förkylning med feber. Har inte haft en rolig natt. mina drömmar var helt galna. Rocky är på dagis. Jag och Vinny ska sova i stora soffan i mysrummet. Klockan ringer 13.45, då ska jag försöka vara lite piggare.

När jag ska amma Vinny så skrattar han bara åt mig och vänder sig bort. Sen så skrattar han lite till och försöker fånga sina fötter. Ska försöka på nytt nu.

Dancing babies











Vinny ligger och sprattlar i takt till musiken, Rocky rockarloss. Båda två blir helt galna av musik och båda sjunger med till musiken, jätteunderhållande!
Black Eyed Peas och We speak no americano är Rockys favoriter för att inte tala om Lady Gaga men då vill han gärna se på hennes videor.
Vinny gillar Eminem bäst.

4årskontrollen



Rocky klarade 4årskontrollen bra. Han är 108 cm lång och väger 19 kilo. Han har perfekt syn och kan rita gubbar, räkna, trä kulor på snöre, rita kors, hoppa på ett ben och balansera. Jag var inte direkt orolig men det var spännande att kolla synen för det var ju första gången. Om en vecka ska vi tillbax på hörselkoll.

Han fick en jättefin tatuering som han är mycket stolt över för att han hade klarat sig så fint.

2månaderskontrollen



Vinny är nu 59,5 cm lång och väger 5675 gram. Huvudet är lite platt och han bajsar för sällan. Han ska därför bara sova på sin högra sida och börja äta ett mål om dagen med annan välling. Men Sandra tipsade om messmör i vällingen så jag kanske ska prova det istället.

Han sover från klockan 21 -22 och till klockan 5 - 6 för det mesta. På förmiddagarna sover han oxå gott, han brukar ta en sömnstund på 4 timmar och på eftermiddagen sover han småsnuttar.

2 Månader

Lillebror är idag 2 hela månader, det firade han med att vända sig från rygg till mage. Om han ligger ner så ligger han bara och snurrar tills han inser att han inte vill ligga ner och skriker istället.
Imorgon ska vi på läkarundersökning och Rocky ska på 4årskontroll. Ska bli spännande att se hur mycket lillskiten väger för han har blivit tvärstor och tvärtjock och har riktigt mysiga lår.

Han har nu fått sitt fullständiga namn, det har varit mycket svårt men han heter nu
André Vinny Milo Jonsson.


Promenad















































Vi har handlat godis, ätit godis, fått skalbagge i ögat, busat i lekparken, klättrat i lekparken, pratat, ätit mer godis, fått kvist i ögat, tagit massa kort, blivit bajsnödiga i skogen(han fick hålla sig) och haft en himla trevlig dag.

Lekparken på moröhöjden var riktigt bra, lite som fortet men mycket renare. Tycker bara att dom borde rensa bort fler träd för den var fortfarande instängd. Den får 8 gungor av 10.


Lördag

Känner min förkyld, har lite tandvärk och mycket ont i huvudet. Därför borde jag få en godispåse idag. Ska strax mata lilleskrutt och sedan ska vi gå på en promenix till nån lekpark och sedan vidare till moröhallen.

Tänkte att kameran ska få följa med på turen, kanske kan hita nåt vackert att fota i naturen.



Vinny har fått träffa sin farfar och Monica för första gången idag. Han tyckte att dom var mycket trevliga.
Dom hade med sig en tjusig blomma, helrätt!


Bara lite bilder


Rocky sitter gärna på golvet och tittar på tv


Vinny i overall, det har varit ett antal kyliga dagar men nu skiner solen igen.


Hyllan uppe och högtalarna färdigplastade.


Vi försökte ta ett fint kort på oss 3. Gick väl inge vidare.


Kolla arga bebisen där bak.


Bröderna


Kvällsmys med pappi.


Mina älsklingar.


En ny dag och ett nytt försök att ta ett kort, Rocky sliter mig i håret.


En skitig Rocky håller fast Vinnys huvud.


R fotar. Vi gav upp och försöker på nytt en annan dag.


Mutade Rocky för att få honom att mata Vinny, han har fått för sig att vällingflaskan är fruktansvärt äcklig.


Idag var Tony Jonsson på besök.


Rocky Jonsson


Vinny Jonsson.


Myser med mamman.


Vinny åt tutte för första gången idag. Han brukar i vanliga fall bara suga på sina händer.


RSS 2.0