Badpojkar

Igår körde vi en heldag på Edda. Rocky fick bada sig less för att vi skulle kunna sova tidigt för att orka upp på dagis idag.
Vinny fick oxå bada i en lite för stor badblöja. Han var helnöjd i badet och efter somnade han som en stock.



Idag var det den stora börja om på dagis dagen. Det verkar ha gått bra. Han orkar inte berätta vad han har gjort men han har iaf haft kul.
Jag trodde att jag skulle vara så duktig idag men tröttheten tog över.
Efter lämningen blev det en timmes rask promenad. När vi kom hem åt jag och Vinny sen la vi oss i soffan och sov, sov och sov. Så skönt, när man har två barn kan man ju aldrig passa på att sova när bebisen gör det.

Idag lyckades jag även få Vinny att skratta så där hjärtligt som André brukar få honom att göra när han pusskäggar honom. Jag behövde bara prata med honom. Jättekul!


Datordöd

Min(Andrés) dator har pajat. Min laptop är oxå trasig sedan i våras nån gång. Riktigt surt. Den här gången har jag då inte förlorat några bilder. Shit just nu när jag sitter här och skriver kom jag på att jag råkade knuffa ner laptopen från soffan igår. Shit!
Bloggelibloggandet kommer att bli lidande tills jag får igång min dator(Johan skulle ge den ett sista försök idag och ny hårddisk måste nog köpas).
Min karl fyller 30 i slutet av året, näst sista dan faktiskt. Jag har funderat länge på vad han skulle kunna behöva eller vilja ha och nu har jag världens bästa idé! Tycker jag iaf...
Kommer bara bli svårt att skrapa ihop pengarna till min idé nu när min inkomst inte är vad den brukar och svårt att köpa en grej i smyg när vi har ett gemensamt konto. Det kommer nog att lösa sig.
Kommer nog bli svårast att ha en hemlis.

Har jag nåt som du vill köpa av mig? Hör av dej isf :)

Kanske borde sälja min Odd Mollyjacka...

Har iaf en bil och en filmkamera till salu. Kanske kan smygsälja en båt oxå.

Äntligen

Har en sjuk liten korv på 7 veckor därför blir det inte mycket bloggande, dagarna går åt till att bära, tömma näsan och lyssna på skrik. Dessutom är kameran utan batteri och jag kan inte hitta laddaren.

Jag har tjatat i säkert 6 månader och äntligen är hyllan jag har tjatat om uppe på väggen, tack! Även om det ingick ett raseiutbrott så var det värt det :)

Alla mina tankar förutom barna går åt till inredning, vill trivas här hemma nu när jag ska vara hemma ett helt år!
På nätterna när jag ammar(hade tänkt sluta men jag snuttammar hela nätterna istället av nån konstig anledning)
så sitter och och drömmer med min IKEAapp och den datortid jag har spenderas på inredningssidor. Jag önskar mig ett antal tusenlappar att bara spendera som jag vill.

Nu har jag snöat in på denna:


från Urban Living

Tittade på Ernst med Rocky ikväll, han gillar Ernst, det gillar jag. Nu vill han bygga ett hus, i stugan med trappor, med en gångbro och han ska borra och skruva och göra det så fint. Ibland så tar han en Ernstpaus, för att bara sitta ner och vara, titta på fina saker och bara njuta. Det har mormor och Ernst lärt honom.


Lovely lördag

Rocky är med farmor idag. Jag och Vinny har sprungit på stan. Träffade sjukt mycket folk och hittade inga snygga kläder. Jag vill ha en snygg skjorta och en mysig kofta. Det blev en basictröja.
Det gick så snabbt att gå på stan med bara ett barn i barnvagn. Det hade gått tre gånger så långsamt om båda varit med.


Ikväll ska tvåbarnsmamman på partaj. Pappan ska hålla ställningen här hemma och jag ska dricka mitt favoritvin och umgås med dom fina som jag har saknat hela sommaren. Det blir inget fullt ös, medvetslös utan en trevlig kväll.


Jag har bestämt mig för att sluta amma den lille, det känns som att det inte är värt kampen och han är så mycket nöjdare och sover så himla bra när han är mätt. Han sover tom på dagen!
När jag har ammat så är han hungrig efter 30 minuter igen och då får han sin dos med ersättning och efter en eller två timmar  ammar jag igen och han får lite mer ersättning. Han har bara småätit hela tiden men nu klarar han sig många timmar och får äta ordentligt.
Det gick så bra att amma förra gången så jag nöjer mig med det. Vet dock inte hur man slutar, tvärslutar man eller visst måste man trappa ner? Jag trappar då ner på mjölkningen.


Vinny ligger och sover.

Begravning

Blev en hastig begravning här hemma idag. Rocky ropade från sitt rum att det var nåt konstigt med fiskarna. När jag kom in såg jag en liten gul fisk på botten, stendöd. Rocky blev VÄLDIGT ledsen. Jag sa åt honom att man får gråta när någon dör, då brast det för honom och tårarna sprutade. Vi kramades länge.
Jag berättade att man brukar spola ner döda fiskar i toaletten men det vägrade han. Jag offrade en burk med bakpulver och vi sa adjö vid sopnedkastet istället.

Han har gråtit i omgångar hela kvällen.

Vila i frid lilla Gulsvart.

En sån där skitdag

Ingenting går som jag vill. Har drömmar om att ta mig till stan. Vill färga håret ikväll, vill hitta nån trasa att ha på mig imorgon då jag (förmodligen inte barnfri) ska på party med alla sommararbetare och eddafolk. Även om mina kläder som jag har inte är gravidkläder så är det inte kul att gå omkring i kläderna som ja hade på mig när jag var en barbamamma. Allt mitt smink är slut, har inte ens mascara.

Men gå på stan med två små barn, en som vägrar ligga i vagnen och en som har haft sämsta humöret hela dagen går inte. Inte ens om man mutar med milkshake och nordanå.
Dessutom sover Vinny för en gångs skull. Jag har kommit på knepet, han vill sova på mage. Den livsfarliga magen. Lägger man honom på rygg så sover han i tre minuter. Får han sova på oss på mage så sover han länge. Nu har jag bunkat upp honom med täcken och kuddar så att han inte kan lägga sig helt på mage och inte hamnar så att han inte kan andas, han har sovit i tre timmar. Jag har ändå inte kunnat göra nåt.

Vill lägga mig och sova så att det blir en ny dag.

Förkylda

Vinny och Rocky har blivit förkylda. Rocky knaprar halstabletter och förbrukar snorpapper. Vinny är rosslig, snorig, trött och självklart gnällig. I natt vakade jag och Vinny mer eller mindre i mysrummet medans pappan och Rocky låg i stora sängen.

Det ser ut som ett bombnedslag här. Rocky sa tom att det ser ut som att vi samlar på skräp(han har sett på tv om skräpsamlare).

VGi var på BYC idag. Vinny väger nu 5125gram, har två tänder och lite snett huvud. Om han blir febrig får jag ge honom alvedom och torskmedicin ska han äta i två veckor till.

Vi har haft det trevligt idag oxå varit på Edda och blivit bjudna på tårta och presenter och kikat på stolar på rondellen.

De va de.

Eh va?

Efter den dagliga medicineringen av lillebrorsan hittade jag igår när jag grävde runt i munnen en liten tand som är på väg upp. En vit hård klump på tandköttet. Jag fick panik. Jag ringde alla. Han var gnällig och sov inte på hela dan. På eftermiddagen kollade jag igen och hittade då en till likadan sak, då vågade jag inte tro att det var en tand men efter mycket Googlande så tror jag att min Vinny på 6 veckor, inte månader har två tänder på G.
Det är inte dom vanliga första tänderna utan hörntänder, tydligen så kan det stanna av ett tag om det nu är tänder.
BVC på torsdag, då får vi se vad hon säger.
Jag tror att det är gud som säger åt mig att sluta försöka amma. Jag har sagt att jag ger upp efter nästa motgång.

Vinny 4v trixar och Rocky visslar


Cupcakes

Är dom inte heltjusiga? Fyndade dom på Lillahjärtat när vi var där och fikade för ett par dagar sedan








På papperet står det Rocky, skrivet av honom själv. Lite huller om buller men det gör ju ingenting

Min telefonsommar

Jag tar över Andrés dator nu när han är bortrest till på måndagmorgon. Därför passade jag på att överföra bilderna på min telefon. Bilder tagna när ingen annan kamera har varit med.


Kallas detta stökigt?


Vitbergs på midsommar, jag fick inte bada för att slemproppen hade lossnat.


Pappa fyllde 50 år och jag och Rocky roade oss med att sätta upp lappar hela skogen.


Mamma plockade hallonblad som jag kokade för att komma igång.


Oväder över stan.


Stormagen dagen före födelsedagen.


Vinny. Ålder: 30 minuter.


Lillebror


Kvällsmys på BB


Alltid redo att äta.


En fisketur


Tappade ner en ketchupflaska en natt, det var ketchup överallt och jag fick hemska minnen från förlossningen när jag gled runt på köksgolvet.


Rocky måste ha tjuvfotat mig någon morgon.


Byggde ihop en 4årspresent en natt. Jag älskar att bygga lego.


Vinny


Vinny sitter i soffan


En annan fisketur, Rocky har fått ett metspö


Mitt på sjön blev Rocky bajsnödig, tur att det finns utedass. Lutande dasset i Bodan.


Trött kille.


Glass i stora lass.


Sover på min mage.


Bebismöte. Jessica ligger inte på en bebis, det är en docka.


Kid och Vinny, Kid är 2½ vecka äldre.


Sovande skönhet


Idag har vi plockat bär.


Rocky letar blåbär.


Vi hittade vinbär, blåbär, hallon och smultron och behövde bara gå några hundra meter hemifrån.

Synd bara att iPhonen tar så kassa bilder.


5 veckor

VInny blir 5 veckor idag, vet inte hur man ska räkna. I torsdags blev han 1 månad, det var den 5/8 men idag har han funnits i 5 veckor för att det är måndag. Aja.

Han blir mer och mer lik sin storebror för varje dag. Det är nog för att han har börjat börjat bli rundare. Han äter gärna en gång i timmen och har några stunder per dag då allt är perfekt(nyätit, ny blöja, nybajsat och nysovit) börjat ligga och prata bebisspråk med oss och han delar ut många underbara leennden. Det är mycket skrik oxå, han är ju hungrig hela hela tiden så det är ibland svårt att uppnå hans önskningar. 

 

Smärta

Rocky: "Aaaaaaaaaaaaaaaaaj mina myggbett gör lika ont som det gör att föda barn!!!"

Brothers


En månad

Lillebror har blivit 1 månad idag. Tiden går inte fort jag tycker att han alltid har funnits.








Pysseldag












Ärlighet varar längst

Hade nån sorts jeanstights på mina ben igår. Då jag skulle lägga Rocky sa han:

"Mamma du har lite FÖR tighta byxor" och klappade mig på magen.


RSS 2.0