Klackeskor

Rocky har en skoperiod. Han har fattat tycke för klackeskor eller konstiga skor som han säger. När man frågar honom vem som har sånna skor svarar han:
" Mommo å små små bögaj".
Ooops.


Tagen på bar gärning

Städade upp efter "dattorngarna" idag. Då såg jag någonting blankt slingra sig över golvet. Jepp en silverfisk var det. Jag fångade ohyrat och han ligger nu i ett glas och inväntar döden, om den inte är död. På onsdag kommer Anticimex och hon jag pratade med där sa att man inte har silverfiskar i skafferiet och att det är ovanligt att dom bor i kök. Nu har jag iaf bevis på att dom finns. André brukar inte heller tro mig när jag berättar vad jag sett. Men jag kan mina skadedjur. Silverfiskar och kackerlackor har jag arbetat med för ofta.

Jag ryser och fryser. Sitter och tittar på Anticimex sida. Gillar inte skadedjur. Vågar inte ha fötterna på golvet längre. Jag tror att dom bor i väggen mellan toan och köket. Jag hoppas ju att dom säger att allt måste renoveras.

Grattis mamma

Idag fyller mamma år dagen efter pappas födelsedag. Vi har varit i stugan och firat dom.
 Dom fick en skottkärra. Känns lite taskigt. Jättegod mat fick vi.
Grattis!


Jag måste skaffa fler kort på mina föräldrar märker jag.

Hoppsan

Efter förra inlägget vaknade Rocky och kräktes och kräktes och kräktes. Det är så synd om lillpojken min. Jag kunde inte hålla tillbax tårarna. Nu ligger han här i soffan med mig. Han snarkar och myser. Så istället för att duscha och städa köket har jag torkat, badat honom, tröstat och renbäddat. Men han ville sova i mammas säng. Han kallar soffan för mammas säng. Jag hoppas att det var en tillfällig grej så att han får vara frisk imorgon. Vi hade ju festivalplaner jag å han. Nu blir det att leta nässprayen, dricka samarin och sedan krypa närmare den varma lilla kroppen.


Rocky pussar Penny.

Och Agnes har börjat hjälpa sina ungar att rymma. hon får upp gallret lite och sedan drar hon ut dom.

God natt mina vänner och bekanta.


Underbara du

Vaknade imorse av att Rocky stod och tittade på mig. Han sa "Mamma snygg, blåa ögon". Kan man vakna på ett bättre sätt? Jag hade ju självklart inte orkat tvätta bort sminket igår och jag hade karros snygga gröna ögonskugga, men de gör inget. Får man veta att man är snygg när man vaknar så mår man bra.

Han sa även sitt livs längsta mening för ett tag sedan. Han hade på sig mina festivalbrillor och sa "Agnes, dattonga titta Ocky påse mammas nya solbillej" Nån mer än jag som förstår vad han menade?

Rockys farmor har köpt en spindelmannen keps åt honom och då han fick se den blev han jätteledsen och sa "pissmannen fali" Han har alltid gillat spindelmannen så vi har ingen aning om var han har fått det ifrån.

Jag känner att jag kanske måste bära över honom till storsängen när jag lägger mig ikväll.

Grattis pappa



Min pappa fyller år idag.
Han är på Stadsfesten och firar.
Han tror att alla är där för att fira honom.
Grattis!

Passa er han brukar lyfta folk när det e festival.

Dom kallar mig Fritzl

När jag kom på jobbet idag fick jag en chock. Karro hade spenderat hela natten i personalrummet sovandes på bordet. Jag hade tydligen tagit hennes nyckel igår och låst alla dörrar. Jag tyckte att jag var jätteduktig men hade inte en tanke på att Karro satt ensam kvar i lokalen. När vi andra var inne på festivalen ringde Karro och frågade om jag hade hennes nyckel. Jag blev förvånad när jag hittade nyckeln i min väska. Men Karro sa att jag inte behövde komma med den. Ingen av oss fattade(någonting) att hon var inlåst. Jag hade fått för mig att Nickes kompis skulle hämta henne. Karro var inlåst, arg och ledsen. Hon försökte tända en cigarett på stekbordet och när inte det fungerade sparkade hon omkull en soptunna och gick och la sig.

Hon hade kunnat öppna en av grilluckorna, klättrat ut för att hämta extranyckeln stänga igen och sen gå hem, ringt och förklarat för oss hur det låg till eller ringt vakterna som går förbi där på nätterna. Men ingen av oss var speciellt smart igår.



Jag råkade dessutom ta ut 5000 kr istället för 500 kr.

Förlåt för att jag låste in dej igår Karro.

Jag är inget monster


Stringen e uppe



Har målat den högblank. Har jag satt den åt fel håll? Vad ska jag ha på den?
Säljaren hade skrivt att dom hade sågat av ena hörnet för att rymma en lampsladd.
Det nämndes aldrig att det var ett ytterhörn som vara kapat. Kanske var därför hon sålde den.
Eller blir det rätt om man vänder gavlarna? Nä det kan det väl aldrig bli?
Nån som vill med på loppis nån gång?

Och ja, tavlorna på andra väggen hänger snett,
Rocky gjorde illa sig när jag spikade den sista så jag tvär dunkade in den och sprang till den gråtande pojken.

Känner mig som en nybörjare.
Jag är en nybörjare

Dårarna...

...är till salu


Kattbus

Jag kan fortfarande inte lägga upp filmer. Det är inte mig det är fel på.


Kattbus

Tjifen

Du läser nu den nya "lillchefens" ord. Lillchef passar inte på mig, jag är ju inte så liten. Jag tar uppgiften på största allvar. Har någon bra lekar på lager? Frågesporter, klurigheter eller andra lekar som passar för regninga dagar.

Ska googla vidare.

Kom med förslag!


Bada

Har fått bilderna på Rockys första dopp i år.








Det var den 30 maj, sedan dess har vi inte haft en endaste "baddag". Det var väl inte badväder den dagen heller men mycket trevligare väder än allt regn som öser ner och all åska som har dundrat.

Jag är ledig imorgon oxå och hoppas på bättre väder.
Rocky är nu feberfri. Just nu iaf. Jag har svårt att låta bli att ta tempen.

Nu ska jag plocka ihop kattungar och sedan stänga in dom.

God natt.

Förbereder

Vi mysar till det i köket nu, snart kommer dom. Rocky har varit till doktorn idag och mormor följde honom dit. Vi ska sluta ta tempen, sluta ge honom alvedon och låta honom leva som vanligt även fast han har feber. Han var lite röd i örat och det kan vara ett virus. Undrar vad dom säger på dagis om man lämnar en febrig unge.

Rocky ville att kattungarna skulle ha en egen kudde oxå skulle dom få låna vargen-mjukisen. Men bollarna skulle han inte dela med sig av.


Djur och odjur

Ringde idag och berättade om krypen i skafferiet, dom var inte förvånade. Anticimex ska ringa när dom har tid.

Idag städas det, kattungarna ska flytta hit. Lite opassande att dom ska bo i köket när bänkarna är fulla av skafferigrejer, hoppas att dom inte klättrar upp och river ner allt. Ska spika upp krokar så att dom inte tar sig in i vårat sovrum. Mamman har ju lite problem med att hålla sig när hon ser sängen.

Vårdcentralen har inte tid med oss idag även fast jag ringde när dom öppnade, typiskt.


Snigeln som var för snabb


Han kutade iväg när jag skulle ta kort så jag fick inte med hela.
Jag började sedan fundera över sniglarnas liv.
Finns det någon som vet hur/om sniglar parar sig?
Föds dom levande eller äggade?



Hopp


Hoppa på huvudet



Han tycker att det är kul att hoppa på knivarna i mitten


Tokig


Vilar som pappa


Utan ansikte


Pussas


Man kan lägga pussel på den oxå


1 ½ armad


Vem behöver golvyta när man har en studsmatta på rummet?


Underbar avslutning på en helmysig midsommar.

Han har fortfarande feber.

Rocky tror att han är jagad

Jag fattar inte hur man lägger upp videos längre, jag skulle behöva veta.
Jag länkar till studsmattefilmen istället.

Studsmatta

Vi firar midsommar hemma, bara lilla familjen. Mysigt har vi. Dagen började med att plocka sopor och sedan spenderade vi ett par timmar i stugan. Målade lite och tittade på när mamma och pappa kapade en gran. Sedan försökte vi hjälpa en norsk familj med punkteringen. Hoppas det gick bra. Efter det handlade vi på Coop och där impulshandlade vi en studsmatta! Nu står den monterad på Rockys rum och han är överlycklig och svettig som få. Han hade inte ens tid att smaka midsommarmaten. Ska ta lite bilder.

Osmart

Jag började med hårfärgningen för ett tag sedan, hade ingen tanke på vad klockan var och inte heller någon tanke på att min frisör har ökat verkningstiden till 1,5 timme. Sedan tar det ju ett tag att skölja, skölja och skölja ur färgen.

Jag gjorde en annan osmart grej idag utan att ha en aning om det. Det plingade på dörren mitt på dan och där står en söt granne med min handväska i sin hand. Jag hade lämnat den på bilen. Tack snälla tant.

Fiskleverans

Rocky är fortfarande febrig men vi åkte iaf till stugan för att få lite miljöombyte och för att slipa och måla mina hyllplan. Det ringde oväntat på dörren och där ute fanns en karl som frågade om vi ville köpa fisk. Jag ringde till pappa som ville ha två kilo nyfångad strömming. Mysigt med fiskbil och inte bara glassbil.


Färska


Firre


Rocky ville leka med dom


Rocky ville självklart hjälpa till

Till middag fick vi sedan stekt strömming. Mums


Illa

Jag mår illa, vet inte om det var några strömmingar för mycket, matlådan jag hittade i bilen eller pyttlukten här hemma.
Men bläää. Jag som hade så trevliga planer. Pappa har plockat rabarber åt mig så att jag skulle kunna göra en paj.

Gå över, gå över, gå över!

Snygg eller ful?



Kan inte bestämma mig för vad jag tycker om dom här skorna.
Är sugen på att klicka hem dom även fast jag är osäker.
Har du någon åsikt?

Dom är på rea på SNS som så många andra skor som tyvärr är fel storlek.

Idé

När jag har som mest att göra sprutar det idéer i huvudet. Var tvungen att sätta mig ner och fundera på den senaste. Det blir en ny tavla till Rocky med passande text.



Frågan är hur jag ska göra den. Måla eller kanske använda dekorplast.
Han har en blå ram som ska sprejas vit.
Hmmm...tankarna snurrar vidare


Sjuk, dålig lukt och bebis

Rocky har haft lite feber idag men ska få vara med farmor imorgon. Jag luktar fettånger och att räkna kassan är inte min grej. Det händer grejer på jobbet nu men inget är klart. Jenny har fått en liten sessa idag, en Angelina.

Ringde till hon som jag har betalat till på Tradera och hon var sjuk, eller så var det grötig skånska. Hon ska iaf skicka min hylla i veckan.

Nu ska vi städa oss trötta!


-------------------------------------------------------------------------------------------

Det blev inget städande, lillen blev febrigare och säger att han har ont i sitt öra(det högra). Han säger oxå att han han ont i knäna som Zlatan. Vad ska man tro på? Det blir nog att ringa till doktorn imorgon om febern e kvar, lika bra att vara på den säkra sidan. Är det öroninfalmmation så har han bara en dryg månad kvar ett få penicillin. När dom är två år behandlar man det med alvedon.

Fortfarande

Febern är kvar, den är inte hög men den är där. Han säger att han har ont i örat. Jag var på dagis en sväng idag och en fröken sa att det går mycket vattkoppor nu och det kan börja med några dagars låg feber. Hon sa även att hon hade sett att han är lite hörntandssvullen. Jag hoppas på hörntanden. Jag hoppas även att han blir frisk till på onsdag så att jag slipper VABa.

Vi har just ätit fruktsallad och Rocky bröt ihop för han ville äta potatis(jag råkade säga nåt om soffpotatisar). Nu ska jag ligga på mage i soffan och läsa världens bästa tidning.


Nej

Rocky har fått feber. Vi låg och pratade i sängen och Rocky sa: "Ocky eebej". Han hade rätt. Tur att André är ledig imorgon.

Vilken tuuur

Rocky springer runt och skriker "Viilken tuuur" och slänger sig sedan på golvet och säger "Nej, Ocky amla som Aatan".
Att det är fotboll på tv har väl ingen missat. Att Vitbergs har öppnat kanske nån har missat. Jag är trött som en tokig.


En stund innan våra ögonlock föll ihop insåg Rocky att alla som spelar fotboll får ont i knäet när dom ramlar. Han sparkade han först bollen i mål, slängde sig sedan på golvet, slet i benet och skrek "Aaaajj, ont nä"

Bara bilder
















Shoppat

Har sprungit runt på stan med Rocky. Det är bra att ha honom som smakråd, han tycker att allt är fint. Han blev tokig inne på Lindex när vi susade mellan Bh-hyllorna. Han skrek "Många tissar, många tissar, många tissar" hela tiden. Sedan så fortsatte han med det så fort han såg ett par. Jag har nu överdelar så att jag överlever. Örhängen har jag oxå köpt, har ju fått klagomål från lilleman. Han tycker att det är tråkigt med en mamma utan "gull" i öronen. Vi belönade oss med mjukglass och nu mår jag så illa att jag skulle kunna spy. Det blir fosterställning en stund.

Nytt

Har fått mig stringhylla idag. Inte den jag betalade för den 26/5, den människan är spårlöst försvunnen. Jag har blivit blåst.
Nu är bara frågan var jag ska sätta upp den. Köket tror jag eller sovrummet eller hallen eller Rockys rum, den kanske även skulle passa på toan. Jag tror att jag måste köpa några till. Vi var en sväng på stan idag och köpte lite nödvändigheter. Vi har äntligen hittat en cykel åt Rocky. Det blev en trehjuling. Johan har varit har och skruvat ihop den eftersom att jag är för tapig.


Ny blogg

Vi har skaffat en blogg. Vitbärs kan vi kalla den.

Jag håller mitt ord.

Vi ses på lördag.

Bra skit

Äntligen fick jag brevet som jag inte har vågat hoppas på! Det blev tillslut värt drygt 6 månaders slit och oro. Nu sitter jag och väntar på att Rocky ska bli tyst. Han ligger i sängen och snackar. Han ska upp tidigt imorgon eftersom att jag har utbildningsdag med HLR och Livräddning mm. Kl 8.15 ska han vara där och det är för tidigt enligt honom. Ska packa en väska, plocka undan tvätten och plocka fram alla laddare snart. Självklart ska jag slötitta på EM.







Bernard och Bianca

Här kommer dom sista två kattungarna. Mamma får höra av sig om jag har fel namn eller kön på nån katt.




Lill-Isac



Han ska flytta till Ö-vik.

Rufus


Penny

Dom är så underbara nu. Busiga och gosiga. Dom har även fått namn.

Det här är Penny(tror jag)



Söt som socker och riktigt tjejig.

Semesterbilder del 2

Vi började dagen med en tur i Safariparken.


Rocky i safarikläder


I bilkön


Zebra


Strutsar


Giraffer


André och Rocky


Bambi


Djur med stora horn


På väg mot dom farligare djuren


En björn med rumpan i luften och huvudet under trädet


Stora björnen


Vargarna var tokiga i en av bilarna framför oss


Varg


Lejon


Många lejon


Lejonen blev tokiga i samma bil som vargarna


Dom cirkulerade runt bilen och luktade


Lejonkvinna


Andrés mästerverk


Trötta mäktiga djur


Tröttast. Han låg och sov på vägen


Tillbax på djurparken för att ta det vi missade första dagen. Här är en skitstor gorilla


Klätterapor


Chimpansmamma med bäbis på magen


Djuren på svannen


Noshörning som äter bajs


Elefanterna som Rocky missade första dagen när han sov


På kulmården


Det fanns klätterställningar i alla storlekar


Det fanns rutschkanor i alla storlekar


Klätterställningen som var i rätt storlek för Rocky


Paus i solen


Sedan gick vi till huset med alla farliga djur
En liten krokodil(?)


Stor ödla


Man fick gå in i regnskogen där aporna hoppade över huvudet på en


Dom små nyfikna aporna


Den stora krokodilen(?) som matades med minigrisar


En rocka


Piraya


Hajen


Dom ser inte trevliga ut


Muräna(?)


Nemo


Fler hajar


Ful fisk

Efter det besöket åt vi mat för att sedan ta en lång och jobbig väg tillbax till hotellet. Alla skavsårsblåsor sprack och det sipprade vätska mellan tårna.


Efter tuppluen gick vi till poolen på hotellet


Där hade dom alkohol


Rocky simmade


Och plaskade


Under tiden fotograferade André silikonbröst som han gillade


Mera bad

Efter badet åt vi Afrikansk GrillBuffé och drack bubbel.


Dyrbubbel

Efter en flaska bubbel beställde André en till som han spillde över datorn.


Det var våran semester.

Vi hade det så fruktansvärt bra!

utvecklingssamtal

Har varit på första samtalet om lilleman. Det var bara kul och bara positiva grejer. Dom tycker att det är dags för nummer två. Jag är tveksam.

Semesterbilderna del 1

Nu kommer semesterbilderna.


Vi började hos Bamse. Rocky fick en ny tröja.


Rocky i rutschkanan.


Rocky och stora Bamse


Skalmans hus


Bamses hus


Bamse


Bamses barn


Det fanns kikare för att kunna kika på farmors hus.


Hitta husmusen


Här bor Lille Skutt


Rocky kikar in i huset. Lille Skutt satt och sjöng sånger


Vi hittade en promenadstig till en utsiktsplats.


Björnmamma med två ungar, en i trädet och en vid mamman


Ungen uppe i trädet


Mamman igen


Storpappan som busade i vattnet


Barnenslantgård. Här får man gå in och klappa djuren.


Grisen


Killing


Rocky klappar


Mamma get


Ligger och vilar i skuggan


Får


Små får


Rocky klappar


Lammet har just fått en puss


Stort marsvin?


Sälar


Pingviner på berget


Tiger


Samma tiger


Rocky


Tigeröl


Man fick armband att skriva vem dom skulle ringa om barnet sprang bort


Gnuer?


Jag vet att det här är en Zebra


Elefanter


Elefant


En stor elefant kom in för att kika på oss


Timon sitter på kullen och tittar bort


Kamel


Kamel igen


Barnpool


Tigerspår på marken


Trött tiger


En till trött tiger, det var jättevarmt!


En tiger sov på Jeepen


Rocky kör Jeep med tiger på huven


busungen springer av sig lite innan delfinshowen


Spännande med delfiner


Hopp, det var inte lätt att få ett bra kort på delfinernas hopp. Vi har mest plaskkort.


Det var rökigt och regnigt.


Markoolio har gjort showen så det var bara hans låtar som det plaskades till.


Det var en kort men bra show


Rocky fick mjukisdelfin som han pussas med


En lös påfågel

Det var bilderna från första dagen på Kolmården.
Efter djurparken åkte vi till en by i närheten och köpte lite mat och blöjor. Det blev en tidig kväll, jag och Rocky slocknade klockan 20.00 och André två timmar senare. Vi var knäckta.

Orkar inte föra över fler bilder idag så del två kommer en annan dag.

Stökigt och bökigt

Liten sover och jag ska få bort allt stök som blir av all smutstvätt, nyköpta grejer och andra småprylar vi har haft med oss. Det var jättefint när vi öppnade dörren, men nu måste man leta utrymme att ställa fötterna på.

Jag sprang en sväng på IKEA igår, fick med mig en hatthylla, 4 vaser, 3 kryddburkar, galgar och fryspåsar. Jag hade bara 30 minuter på mig. Rocky och André åt korv och letade mig under tiden.


Det ser ännu värre ut nu eftersom att jag har borrat upp en hatthylla och Rockys krokar.
Nu ska jag fortsätta.

Hemma

Nu är vi hemma och allt är som vanligt, precis som vanligt.

Min kropp värker på alla ställen och jag är trött som en...tröttis, men allt är som vanligt så det är bara att invänta Rockys trötthet.

Jag har kört nästan 190 mil, de ni.


Efter badet

Nu har vi landat i rummet igen. Poolen var undebar och dom hade en shop där det fanns alkohol. Riktigt fint var det. Underbart att dom hade öppet poolen under ombyggnaden. Det ska bli Familjespa här i framtiden. Nu ska vi bli snygga och snart blir det gomiddag. Det blir inga bilder nu heller för jag orkar inte leta kabeln.

Rocky är tokrädd för flugor. Det gick bra att titta på tigrar men när han såg en fluga på fönstret blev han hysterisk.
Vi har ett par flugor på rummet, vi får se hur det går.

Hett

Dags för uppdatering men jag pallar inte att föra över bilder i värmen. Idag blev det Safarikörning, apor, hajar och elefanter. Rocky sover, vi låg på kången. Det är helt vindstilla och gassande sol, en köttbulle har blivit stekt där ute, på riktigt. Jag trodde att André spillde på mig men det var jag som svettades så att det blev vattenpölar på mig. När Rockstern vaknar ska vi se om det finns någon pool.

Nu ska jag ut i värmen igen. Jag hoppas att ni har det lika bra som vi har det!

Nu är vi här

Vi är på Vildmarkshotellet nu. Vi stannade i Hörnefors igår och började färden hit vid 11. Det gick bra att köra och Rocky har varit jättduktig. Vi träffade Farfar och Monica vid vägen och tog en fika.Det jobbigaste var att köra förbi Stockholm. Taxikörarna var GALNA.

Det är ett fint hotell och vi har hunnit med gomiddag. Barn i barnstol fick äta gratis buffé. Rocky åt 4 pannkakor och 8 köttbullar. Barnen fick oxå pennor att rita på duken med!

Här kommer bilder:

image1084

image1085

image1086

image1087

image1088

image1090

image1091

image1092

image1093

image1094

image1095

image1096

image1097

image1099

image1100

Från hotellet:

image1101

image1102

image1103


image1104

En övertrött unge sover nästan, imorgon blir det full rulle hela dagen.

Jag längtar till hotellfrukosten.

Vi har trådlöst internet och datorn med oss så räkna med fler uppdateringar

God natt

Oops I did it again

Har vunnit en till Stringhylla på Tradera.

Nu är det nära.

Lite disk och lite finpackning kvar sedan kan jag lägga mig och sova. Det pirrar i magen av förväntan. Vi måste nog hinna en sväng på stan imorgon det behöves en kabel och någon har förstört mina solbrillor igen.

Måste komma ihåg att leta fram en bra penna att märka ungen med om han skulle råka springa bort på Kolmården. Visst kan man göra så?

Rocky är mest peppad på att träffa Bamse som bor på Kolmården på andra plats kommer elefanterna.

Vi har med oss film och vanlig kamera och jag ska försöka lägga upp bilder nån gång under resans gång.

Synes i Brynäs.

RSS 2.0