Fredagsgympa

Igår fick Rocky en skiva med barnmusik av sin morfar. Imorse när vi kom hem stoppade vi in den i luckan och tryckte på play. Sedan dansade vi i 90 minuter. Rocky hämtade moppen som han la på golvet för att kunna hoppa över. Vi klättrade, hoppade, dansade och sjöng oss svettiga och törstiga. Jag tror att vi ska köra ett sånt pass varje morgon. Det var jättekul när jag hooppade över moppen och Rocky stod och klappade händerna och skrek: "BAVO MAMMA!"

image807

image808

image809

image810

image811

image812

image813

image814


image816

Suddiga bilder men han spang fort så varken jag eller kameran hängde med.

Spegeln

Så här ser den nya spegeln ut. Den heter Mongstad men jag kallar den för monstret. Den är enorm, ramen iaf.

image805

image806
845:- från IKEA

Vad hände?

image804
Rocky pillade på min kamera och plötsligt tog den sånna här bilder. Vad tryckte han på?

Bankidioti

För 7 månader skaffade vi ett sparkonto åt Rocky. Jag var på banken och pratade med någon som skulle fixa så att det automatiskt sattes in en summa pengar varje månad. Jag har aldrig tänkt mer på saken eftersom att det skulle ske automatiskt. Nu ser jag att det inte har kommit in några pengar. Irriterande eftersom att han har blivit lurad på besparingarna.

Nåt är på G

Det händer saker i trappen. Jag hoppas att vi får en ny ytterdörr idag. Dom har redan satt upp en postbox utanför entrén så våran barnvagnsplats fungerar igen. Det bonkar fortfarande. Jag önskar att vi hade ett titthål i dörren men det har vi ju snart. Eller kanske snart.

Dåliga föräldrar?

På Allt om barn har finns det en sida med "Internets värsta föräldrar" Kolla här.
Jag tycker att det bara är roligt. Men det kanske betyder att jag är en dålig förälder. Jag vet att man inte ska stoppa ungen i ratten, jag vet att man inte ska lära dom fula ord, skrämma dom från vettet eller snurra dom tills dom inte kan gå. Men det är ju det som gör det roligt.
Det roligaste är att man kan rösta om vilken film man blir mest upprörd av och man kan inte rösta på att man inte blir upprörd.

Rocky sitter och skrattar.


HIttade den

Jag har letat en hängare till hallen som Rocky kan hänga av sig overallen mm på. Igår kom Rocky med en liten katalog med barnprylar där det fanns en hängare med bollar som han vill ha. Han pratade om den länge och visade mig flera gånger. Jag ska att vi skulle köpa den då sa han: "Ööpa Massi". Jag var tvungen att förklara att den inte finns på Maxi. Men nu har jag hittat den. Eller en liknande iaf.

image803
125:- från Popplopp


Fire Truck

Kolla här.

Frisk

Nu är Rocky frisk, han hostar bara lite. Han är på dagis idag. När vi kom skrek en unge JAAA! OCKY! Han älskar att få leka med sina doppisar. Jag och Karro har varit på ett möte om sommarjobb idag. Helt värdelöst att man inte ens behövde berätta för någon att man var där, vi hade lika gärna kunnat skippa det. Igår fick vi hem spegeln. Oj vad stor den var. På kvällen kom mommo, moscha, ooa och tre katter på besök. Det var visning på deras lägenhet så dom hälsade på här och åt mat.

Nu ska jag städa.

Ska se om jag hittar några nya kort sen.

Tvångsmatning

Eftersom att han inte äter någonting så bestämde jag mig för att få i honom lite kvällsmat. Det ångrar jag nu. Jag försökte med välling med det totalvägrades. Han fick en sked Risifrutti som han inte ens svalde, han spydde på alla kuddarna i soffan. Han är slö och varm igen så jag ska lägga honom i sängen snart. Måste gå ner till tvättstugan och se om det är någon som tvättar. Har en hel kasse med nerspydda grejer. Magsjuka och vänta på tvättid i en vecka går inte ihop.

Hemma

Är hemma idag. Rocky är för sjuk för att lämnas bort. Det är första gången jag VABar på riktigt. Jag har öppnat alla fönster och försöker vädra ut all otrevlig lukt och alla bakterier.  Det här är fjärde dagen som Rocky äter dåligt. Igår åt han bara 1½ grillkorv och en yoghurt. Idag har han ätit pyttelite kalvsylta. Om han äter hård mat eller mat med klumpar(tex risifrutti) så kräks han bara. Nä nu ska jag sätta mig och glo på tvn.

En ny virusinfektion

Det blev akuten igår med lillen. Alvedon och Ipren hjälpte inte utan han låg ändå med 40 graders feber och yrade så vi åkte in. Vi var där i fyra timmar. Dom konstaterade att det var en virusinfektion igen. Under tiden vi var där bajsade han upp alla blöjor jag hade med mig så det var bara att fråga om dom hade några och det hade dom. Tur det. André är hema idag för att hjälpa till med blöjbyten, Alvedonsuppar och kräktorkning. Haha. Det tror jag på när jag ser det. Ska vila nu.

Spegel spegel


image802

Just nu sitter någon stackare och trängs med den här.
I soffan här hemma ligger det en flammig stackare och ser på Byggare Bob. Han vill inte äta och inte röra sig. Han dricker Cola och vill att jag ska stryka honom på magen.
Nu ska vi se på nån bra film tror jag.

Samtal

Fick just ett samtal. Jag kanske ska få en ny hallspegel idag. Jag har en snäll sambo.


Svar

Det är klart att det är en bit av mattan från E

Sjuk igen

Gårdagen spenderade vi på en sjö. VI var nämligen och pimplade. Inga fiskar fick vi men det är inte det viktigaste enligt mig iaf. Det är roligt att vara ute och elda och fika. Rocky var ganska tjurig men somnade snabbt. Han vaknade när vi var på gång hem. Han fick i sig lite fika och sedan la vi oss i soffan och såg Gustaf 2 och somnade. Jag vaknade när filmen var slut och såg att Rocky var knallrosa och kokhet, han fick sova en stund till, när han vaknade kollade jag febern 40,0 grader varm var han. Feberrekord! Vi hade bara ett fåtal alvedon kvar så jag åkte till Apoteket. När jag kom hem var han mycket piggare och fick äta glass och busade. Plötsligt började han kräkas. Han stod och gapade och magen pumpade ut det som fanns där inne. Bara att stoppa honom i badet och börja skura.Han somnade sent men kräktes inget mer på kvällen.

Jag vaknade av att Rocky kom till våran säng och pratade om att han ville se på Bolibompa. Jag var trött men  tänkte att det var väl lika bra att stiga upp. Jag tyckte att det var mörkt men tänkte att klockan kanske bara var runt 6tiden. Jag slog på tvn och tittade samtidigt på klokan. Den var 03.15. LURAD! Kanske borde skaffa en ordentlig klocka. Tog då med mig pojken och vi la oss i hans säng och somnade.

Idag är han tjurig, febrig och bajsar sånt som man inte vill veta av.

När ska han få vara frisk ett längre tag?


Randigt

Konstigt. Barnen på dagis får inte ha randiga kläder. 50% av alla pojkkläder som finns på dom vanligaste butikerna är randiga. Läs här 


Pysslet

image801
Jag har målat eklisten vit och köpt en ram som jag oxå har målat. Trevligare än IKEAtavlan som hängde där.
Jag tror att det är dags att framkalla nya kort, det är ett år sedan nu och jag har inte ens börjat med Rockys fotoalbum. Det är inte helt okej.

Tokig

image800

Milda

Igår kom det ett litet paket i brevlådan, det var förklädet från Milda. Rocky gillar det.

image799

Skaffa ett eget HÄR

Vad?

image797

image798

Vad tror du att det här är?
Många Skelleftebor har nog trampat, spillt och kanske tom kräkts på den.
Jessica vet nog, har du kvar din?

Hall

Ooo, jag vil fixa hallen nu! Nån som ska till IKEA snart? Har surfat runt och hittat grejer jag vill ha. Vi ska ju snart få en ny ytterdörr så då tänkte jag ta bort innerdörren för att kunna använda båda väggarna i hallen.

Köpte en ny matta till hallen igår. Nu äger vi en ryamatta och en plastmatta. Det hade jag inte trott.

image794

Måndag igen

Oj vad dagarna susar förbi. Jag tycker att det alltid är helg. Jag har äntligen lämnat Rocky på dagis. Han var överlycklig. Dagen började tidigt, lite för tidigt för mig. Men vad man hinner mycket om man stiger upp kl 7. Jag har för första gången sminkat mig innan dagislämningen. På vägen dit hade jag en unge i vagnen som skrek "SPING, SPING BACKE" jag gjorde ett försök men hostan stoppade mig. Fick sedan förklara att det är pappa som springer i backar och sladdar med vagnen. Jag har även hunnit prata med a-kassan idag, hon trodde att jag skulle hinna få pengar innan räkningarna ska betalas. Håller tummarna.

Igår var vi i Jessicas favoritstad Piteå. Vi lämnade LillOlle hs en kattdam och gick sedan en sväng på stan. Jag hittde en jacka, det var förvånande. Sedan åt vi på Sunes. Jag undrar varför Jessica tyckte/tycker om det så mycket. Svara! Dom hade okej mat men riktigt snygga bordsskivor. Jag vill åka och shoppa i Piteå nån dag då alla affärer är öppna.

Nu ska jag ta tag i dagens problem som är köket och mitt skåp. Ska försöka göra plats åt grejerna som jag har hos mor och far.

Flytt

Mina föräldrar ska flytta. Lite konstigt är det. Titta på lägenheten här

Värk, hosta och feber

Vi är fortfarande sjuka. det blev inget dagis på hela veckan. Jag är less på all sjuka nu. Hela februari har Rocky varit sjuk. Nu ska jag gå och vila eller diska.

Klicka om du inte är rädd för snor:


Tåg

image781

image782

image783


image787

image788Koja

Rocky äter mango i sin nya koja

image780

Lost

Mina nycklar är borta. Jag har letet överallt. Jättejobbigt. Häxan med nr03 var kvar i tvättstugan Så jag fick iaf ut min tvätt. Måste fortsätta letandet. Jessica hade nåt tips på nåt man skulle lägga i fönstret för att hitta det man letar. Jag hoppas att det inte var nycklar.

Nya kläder

Rocky fick lite nya kläder förra veckan. Här är han med sin NHLtröja och NHLsockar. Han har även böjat säga om kläderna han har på sig är snygga.
image778

Svar

Det är en båt.

Flowers

image774
Jag fick för första gången i mitt liv blommor av André förra veckan.

image775

image776

image777
Jag köpte idag två stora Orkidéer till vardagsrummet. Det följde även med spindelbon.

Utmanad

Bildutmaning

Du ska härmed lägga in bilder som lyder under dessa rubriker. Utmana sedan 4 av dina vänner. Skriv en kommentar på deras bloggar om att de har blivit utmanade och att info finns på din blogg! Go for it!

1. Dig själv som lyckligast


Då Rocky föddes.

2. Dig själv och din närmaste vän.


Jessica, Karro och jag

3. Den du senast fick sms av.


André

4. En människa som du önskar var hos dej nu.


Han som sover

5. Ett ställe som
du saknar.

 
Uppsala

6. Dig själv full.


Hemavan?

7. Tre bilder på dig själv.

  


8. En gammal bild på dig och din kompis.


2002

Storhandla och Semlor

Rockys humör är fortfarande inte på topp. Han kan skrika och bryta ihop för ingenting. Han skriker och lägger huvudet i händerna, skakar och gråter. Vad ska man göra då?
Vällingtiden verkar vara förbi. När man kommer med flaskan så reagerar han på samma sätt. Han vill äta yoghurt med frysta hallon till fukost. Det fungerar bra när man är hemma men vad ska jag ge honom när han ska börja vara på dagis? Han äter inte smörgåsar, det som ligger på brödet slickar han i sig. Gröt gillar han inte heller.
Idag fick han en grillkorv efter yoghurtfrukosten. Men det fungerar ju inte i längden.

Det är dags för storhandling snart. Jag älskar att storhandla. Vet inte varför men man känner sig så rik när kylen, frysen och skafferiet är proppfulla.

André vann pengar på poker igår. Jag vet inte vad jag tycker om sånt. Jag blir överlycklig(i smyg) när han kommer hem med pengar men vill inte veta hur jag skulle reagera om han skulle spela bort lika mycket. Och jag vet inte om han skulle våga berätta. Vi har helt olika syn på pengar men han har lyckats ändra på mig de senaste åren. Jag tror inte att jag har lyckats ändra på hans synsätt lika mycket. Det är väl både bra och dåligt. Ibland önskar jag att jag hade kompisar som man kunde lura/spela av lite pengar. Men jag tror inte att dom är sugna på att satsa 1000lappar. Det är nog inte jag heller.

Ikväll är det fettisdagsmat och semlor hos min morfar. Ska bli kul och spännande. Rocky har pratat mycket om sin morfar idag. Det blir bra att se om han orkar med en kväll utanför hemmet. Det blir nog inget dagis imorgon för honom, han är ju inte riktigt sig själv ännu.

Aja ska röja och försöka trassla ut håret nu.Vad kan du om dagisbaciller?

Hittade ett test på Allt om barn.

Man har lärt sig en hel del det senaste året.

Tävling

Vad har Rocky ritat?image755


Bättre

Nu mår killen bättre. Men prickarna är kvar. Han är iaf piggare och äter mat. Men han har fått en hemskt humör. Jag hoppas att det är för att han är trött och hängig. Jag håller tummarna för det. Vi har försökt leka lugna lekar. Rocky vill bara sjunga om Zlatan. Jag är sjukt less nu men det är kul att han har en favvolåt.


Vätskeersättning

1l vatten 2 msk socker ½ tsk salt. Koka upp och kyl sedan ner. Kan sparas i 24 timmar och passar lika bra till sjuka vuxna som sjuka barn.


Nya gardiner

Äntligen!

Före:
image752
Vardagsrummet med julgardiner.

Efter:
image753
Nya gradiner och kuddar. Det ska bli minst tre kuddar till har jag tänkt.

image754
Tyget heter Skärva och kommer från Spira. Köpt på Hemtrevnad så klart.

Lampa

Lampan före:
image747
Vit pappersskärn som Rocky har tryckt fingrarna igenom.

Efter:
image750
Nytt tyg. Fartdårar från Mairo.


image749
Matckar gardinerna som är i samma tyg.

Sjukvårdsrådgivningen

Varför finns sjukvårdsrådgivningen om det aldriig går att ringa dit? Har ringt fredag, lördag och nu söndag och kommit fram EN gång (efter 40  minuter). Det är ju löjligt! Skit i att ge hockeybussar poliseskort och satsa mer på sjukvården! Nu ringer jag Skellefteå lasarett.

Tredagarsfeber

Det blev en eftermiddag och kväll på akuten igår. Prickarna blev bara värre, han hade feber, diarré, vägrade äta och hade inte sovit någonting. Efter prover och undersökningar kom dom på att det måste röra sig om tredagarsfeber. På hela dagen hade  han bara ätit någon liten yoghurt. Han somnade i bilen på vägen hem och vaknade efter 20 minuter i sänen. Då hade han förmodligen ont i magen för han skrek och kunde inte ligga stilla. När han hade vaknat till åt han lite falukrv och blåbärspuré. Imorse när han vaknade märkte jag att han inte hade kissat på hela natten så nu har vi bunkrat upp med festis och saft. Han är dock inte så sugen på det. Han är slut och trött och har bara suttit i soffan sedan han vaknade.

Det är så hemskt när lillen är sjuk.

image737
De första prickarna.

image738
Torsdagkväll. Han åt ju tom välling då.

image739
Fredag morgon. Lite fler prickar.

image740
Prickiga ryggen.

image741
Prickiga ansiktet.

image742
Prickar.

image743
Imorse. Trött och uttorkad.

image744
Nu. Det ser bättre ut än igår men fy hur han ser ut.


Prickig

Rocky är sjuk igen. Har pratat med häxan på vårdcentralen(hon som frågade mig om jag var deprimerad när jag låg där och grät och skrek när det var blindtarmen) hon sa att det var en virusinfektion och att vi inte skulle komma dit. Hon sa avvakta. Vanligaste ordet på vårdcentralen? Jag ringde sjukvårdsrådgivningen istället. Efter 40 minuter fick jag prata med en trevlig syster Gun. Hon sa att det absolut kunde vara på grund av vaccinet han fick för 10 dagar sedan. Eftersom att det är mot mässling, rödahund och påssjuka kan man få mässlingliknande utslag. Han har även diarré så han ska dricka mycket saft och läsk idag. Det lär han inte bli ledsen över.
Jag gömde kameran etersom att Rockern gillar att pilla på den. Nu vet jag inte var den är! Återkommer med bilder när jag hittar den.

RSS 2.0