Fortfarande sjuk

Rocky har fortfarande feber och är sjuk. Det är nästan en vecka sedan han åt någoting. Han vill bara dricka vatten och cola. På måndag blir att åka till doktorn, om det inte blir tidigare. Lite tråkigt är det att sitta inne och titta ut på det fina vädret. Det finns för många saker jag borde göra så jag sitter i soffan istället.

image881
Rocky älskar sin nalle.

Jäsning

Agnes ligger oftast och sover. Magen växer varje dag och hon har gått upp mycket i vikt. Det kan hända att det inte är så långt kvar. Ska bli kul att se om det är den tänkta pappan som är pappa åt dom små. Hon är på heltid portad från vårat sovrum eftersom att hon har kissat på våra täcken 5 eller 6 gånger.

image879

image880
Hon får mellan 10 och 6 ögondroppar per dag för att såret ska läka. Det är därför ögat ser ut som det gör.

Sommar

Va ska man ställa om klockan till sommartid i natt? Är det redan sommartid? Har jag missförstått någoting?

Nya hängaren

Jag beställde hängaren åt Rocky för ett tag sedan och igår kom den på posten. Idag har vi borrat upp den i hallen. När han fick den sa han "Mamma snäll". Gullungen min. Nu kan han hänga upp overallen och mössan helt själv.

image870

image873

image874
Dom skickade även med den här söta asken med smarties.
Jättegullig gest.

Planen sprack

Jag som trodde att vi skulle friskna till idag hade fel. Rocky har varit gnällig och febrig idag oxå. Han har sovit tre gånger under dagen och somnade för natten kl 18.05. Det betyder att det blir att stiga upp vid 5tiden imorgon oxå. Inte roligt, men sånt man får ta. Det är tur att man inte behöver vara så aktiv när han är sjuk.

Totte



Jag visste inte att det här fanns. Rocky gillar filmen.

Jobbig natt

Rocky sov med oss inatt. Sov och sov. Busade till han somnade och när han väl sov så vaknade han hela tiden och hostade. Det är så synd om honom. Vid 5tiden var han kokhet igen så då blev det alvedon och sedan la jag honom i sin egen säng. Bläää va less jag är på alla sjukligheter.

Vi ligger lågt

Familjen är sjuk. Det gör så ont i hjärtat när Rocky är sjuk. Han är så liten och hjälplös. Han somnade nyss i mitt knä.
Imorgon är det dags för lillebrors operation. Hoppas att allt blir bra.

Nu ska jag vila med tjockkisse som har kissat på fyra täcken.

Kisse

Agnes har ju flyttat hem igen. Hon är rakad, dräktig och jättemysig. Hon kurrar åt allt. Dom första två nätterna var jobbiga eftersom att hon skrek konstant. Hon var till doktorn i veckan för att kolla ögat. Hon har slagits med någon annan katt. Doktorn skrapade i ögat och i tre dagar fick hon nio ögondroppar per dag. Nu ska hon bara droppas fem gånger per dag och till doktorn igen på tisdag. Hon och Rocky är bra kompisar och Rocky hjälper gärna till med alla kattsyslor. Den 24 april(?) väntas kattungarna komma.    

image868  

image869

Det är svårt att ta kort på en katt.

Ja just ja, hon har hunnit pissa på min jacka. Inte en gång utan två gånger

Påsshänging

Vi har hunnit med lite påskande. På torsdagskvällen skulle Rocky på vara påskhare/påskkärring eller påsshänging som han säger. Att måla en tokig 20 månaderspojke i ansiktet var inte lätt. Fick kompromissa och låta honom måla mig i ansiktet medans jag målade honom.

image862
Det var inte bara jag som målade Rocky i ansiktet.

image863
Han målade även ett "S" på magen.

image864
Rocky pratar med mommo i telefonen.

image865
Kisse får oxå prata med mommo.

image866
"Mommo botta"

image867
Så här snygg var mamman. Fotograf: Rocky

Glad Påsk

Jag har jobbat hela veckan och jobbar hela helgen så det blir inte mycket påskfirande här hemma men mys och godis har vi hunnit med.

image861

Rockys påskpresenter.

Jag och André är dyngförkylda så lite nya filmer behövdes. Vi väntar bara på att Rocky ska bli sjuk.


Elizabeth Barrett


Jag ger upp

Försökte ta in kattlådan. Den väger för mycket och är full med is som har varit vatten från sommarens regnoväder. Jag skulle väcka hela huset om jag släpade den till badkaret och spolade den ren i 4 timmar. Den har varit oanvänd för länge. Imorgon är hon hemma. Jag vet en person som kommer att bli överlycklig.


image859

Äh jag ska göra ett försök till.

Mars 07

image858

Så här såg Rocky ut för ett år sedan.

Påskpyssel

Vi pysslade för ett par dagar sedan. Rocky fick för första gången prova vattenfärger.Jag ritade av  hans fötter och händer för att göra tuppar. Bilder på tupparna kommer en annan dag.

image853

image854

image855
Det blev ett bad efteråt. Nu vill han inte göra någonting annat än att måla.


Vi har även påskpyntat lite.

image856

image857

Fönstret

Jag köpte en plast på Coop för att sätta upp den på badrumsfönstret som är i duschen. Vi hade en från IKEA som hade suttit lite väl länge.


Före:

image847

Efter:

image850

image851

image852
Rocky tyckte oxå att plasten var rolig.

Det gick bra

Så här ser lillebrors bil ut.

image842

Bilen är trasig och sned men lillebror är hel. Det är ju det som är det viktiga.
Han hade turen på sin sida.

Vad gör han?

Vad tror du att Rocky gör i toaletten?

image841
Svar: Han spottar. Han såg mig kräkas för ett tag sedan. Han tyckte att det var kul. Nu ställer han sig och spoottar i toaletten så fort man inte har stängt locket.


Känslan

Ibland känner man på sig att någonting hemskt har hänt. Fick just ett samtal. Lillebror har kört av vägen och kvaddat bilen. Jag hoppas att allt är bra med honom. Han är på akuten nu för att kolla om han är skadad. Jag är iaf skakis. Och jag ska på hockey nu. Skit å.

KÖR FÖRSIKTIGT!

Med katt igen

På söndag kanske Agnes kommer hem. Våran kissemisse. Hon har varit borta i ett år. Hon är tydligen nyrakad oxå. Kommer att bli konstigt och ovant. Rocky kommer att bli överlycklig, han var ju bara drygt 6 månader när hon flyttade, han vet ju inte att vi har en katt. Jag undrar hur hon ser ut och hur förstörd hon är.

Påskpyssel

På Growingpeople finns det tips på olika pyssel och aktiviteter för barn i olika åldrar.

image837

Det här behöver du:
färg
kartong
tuschpennor: svart, röd, orange och grön

Gör så här:
Kyckling:
Sätt lite färg på ditt barns tumme och tryck mot en bit kartong. Rita dit ett öga, en näbb och två små ben med tuschpenna.

Tupp eller höna:
Måla handflatan på ditt barn i den färg ni vill ha på djuren. Tryck handen på en bit kartong. Rita näbb, öga, kam och ben med tuschpenna.

Ramsa
Tuppen står på ett ben,
min Lotta står på två.
Hon står lull och ramlar kull,
det gör ej ont ändå.


image838

Det här behöver du:
ägg
hushållspapper
krassefrö
tuschpenna

Gör så här:
Knäck ett ägg. Häll innehållet i en skål för att använda till något gott. Fyll skalet med hushållspapper. Vattna! Så krassefrö. Ställ skalet i en äggkopp och förvara den på ett varmt, mörkt ställe. Efter någon dag börjar krassen växa. Rita ögon, mun och öron på skalet. När krassen har vuxit en centimeter flyttar du fram den i dagsljuset så att den blir grön.

image839


Det här behöver du
:
ägg
vattenfärg
färgade ägg
pärlor
garn
en kraftig synål
en kork

Gör så här:
Sätt en kork som skydd på baksidan av synålen (där ögat är). Gör ett litet hål med synålen i varje ände på ägget och blås ur både vita och gula. Du måste blåsa kraftigt. Går det ändå inte får du göra större hål. Av ägginnehållet kan man göra omelett eller pannkaka.

Ta äggskalet - det väger nästan ingenting - torka av det försiktigt och måla det vackert eller lägg det i ett färgbad. Ett annat alternativ är att klistra på små papperslappar med hjälp av vanligt tapetklister. För upphängning knyter du en tråd runt en bit tändsticka som sticks ner i ena hålet.

Även knäckta ägg kan man måla vackert eller lägga i färgbad.

Allt hämtat från Growingpeople





Handhöna:

image840

Rita av barnets händer och en fot på kartong eller dekorgummi och klipp ut. Limma fast händerna som vingar bak på foten. Klipp ut fötter, näbb och kam ur röd kartong/dekorgummi och limma fast. Rita ögon.

Använder man dekorgummi kan man med fördel använda dubbelhäftande tejp.

Det tipset kommer från Skapligt enkelt.


Påsk?

Jag ska "påskpynta" i år hade jag tänkt. När gör man det?

image835image836

Jag vill påskpimpa den fula fikusen, köpa fina blommor och pyssla med min Rocker.

(Bilder från Cult Design)

Hockey

Imorgon och på lördag blir det hockey. Det blir nog bra. Någon som vill vara barnvakt?

Bank bank

Nu händer det grejer på riktigt, det sågas och bankas och låter förfärligt. Nu får vi en ny ytterdörr. Inte nu men i veckan, det tar ett tag att sätta i dörrar berättade han som arbetar i trapphuset. Jag tycker synd om André som försöker sova. Sedan kl 8 har dom bytt en dörr. Jag hoppas att det börjar gå fortare för dom.Rocky var lite rädd för dom och började backa uppför trappen.
Jag försökte ta en promenad efter dagislämningen men fick ge upp. Jag blev sjöblöt!
Måste på banken idag, någon har spärrat min internetbankdosa och någon annan kommer inte ihåg hur mycket som spenderades på krogen i helgen.


På väggen

Det finns snygga väggdekorationer för vanliga väggar oxå.

image829

image830

image831
image832

image833
Dom finns oxå på Inreda.com

På väggen i barnrummet

Det finns jättefina väggdekorationer nu. Jag önskar att vi hade en vit vägg i Rockys rum att sätta upp några på.


image825



image826


image828

Alla finns på Inreda.com

Nya kuddar

Sånna här är på väg hem till oss nu.

image823

Värsta grejen

Rocky lärde sig att göra kullerbyttor ikväll. Vi skulle vila i sängen men han ville göra "bytta" och tillslut fattade han hur man skulle göra. 2 minuter senare åkte han i golvet med bakhuvudet först. Lillstackarn. Han har en megabula och självklart försökte jag hindra fallet.

Bloggtjat...

...lönar sig. Nu har vi nya handdukar och sängkläder. Sambon min är snäll.

Trött

Är trött så in i bomben. Har jobbat i det lilla huset idag. Det var ovanligt många ungar och dessutom bajsade en av dom. Han bajsade i toaletten men kunde inte torka sig själv. Det är första gången jag torkar bajs på någon som inte är min unge. Det gick över förväntan faktiskt. Det var nog för att det var en av dom bra ungarna(hel, ren, söt och likadana kläder som Rocky). Ett gäng ungar satt och berättade hur mycket det lät när deras pappa och morfar och lillasyster pruttar. Jag hade oxå en norsk gutt(?). Han satt och babblade om allt möjligt i en timme. Jag uppfattade endast att dom hade ett hus i Norge och ett i Sverige, han tyckte nog att jag var konstig. 

Nä nu måste jag lägga mig ner. Det är jobb imorgn oxå.

Morotspuss

Är det här en äcklig bild?


 


Äntligen

Nu är jag hemma med min lilla tott. Jag har ångrat mig hela dan, jag hade tänkt att vi skulle vara hemma och mysa idag eftersom att jag jobbar hela helgen. Jag har saknat min Rocky. Han ser lite misshandlad ut. Han tippade mot dörren innan dagis och på dagis har han fått en stol i huvudet. Camilla berättade att dom hade skickat hem ett par barn som hade magsjuka idag. Då ångrade jag mig ännu mer. Jag vill inte ha någon magsjuka här hemma!

Nu sitter vi och äter "moot" och "pessi".


=



image820  image819

Tar det lugnt

Jag är så trött och slö. Det blev bättre efter tabletter och lunch. Det är mycket jobb nu så det lär inte hända så mycket här på bloggen.

image818

Idag

Jag har rensat i linnegarderoben(heter det så?). Jag har tänkt fråga André om vi inte ska köpa en massa nya handdukar och sängkläder så att vi kan snöra bort allt det fula. Det skulle vara trevligt att bara ha vita handdukar och bara vita sängkläder. Det skulle vara mindre problem med tvätt då. Blev inspirerad när jag såg på tv igår.

Rocky har lärt sig någonting nytt. Han leker att han har en pistol som han skjuter med. Igår på dagis gick han runt med nån äcklig diskborste och sa "pang pang". Han såg sin morbror spela nåt tvspel i söndags och snappade upp det. Lustigt eller så inte.

Han säger även vill inte när han inte vill. Nej är ett ord som fortfarande är en av favoritorden. Ett annat nytt ord är sluta, det säger han när han blir less på att jag pillar honom i håret. Det känns som att han kommer att bli en riktig trotsare.


16 tänder

Blev förvånad vid tandborstningen. Helt plötsligt fanns det 16 tänder i den lilla munnen.
image817


RSS 2.0