Ta tag

Har varit och vattengympat. Vet inte vad jag ska göra nu. Ska jag lägga mig i soffan eller styra upp papper och disk? Jag måste iaf börja med att stryka lite kläder som legat rena i tvättkorgen för länge.

Vad händer imorgon då?

Vi ska äta gott och sedan ta oss till en majbrasa. Vet någon var det finns en sådan i närheten av moröområdet?

igen

Rocky är sjuk, nu är det en elak förkylning. Han har sovit och vilat nästan hela dagen. Nu ska jag sova nästan hela natten.

Jag blir tokig på ordspelet på facebook. Varför blir jag aldrig bra?

Leva livet

Tänk vad livet vore enkelt och roligt om man uppförde sig som barn hela livet.

-Känner man för att pussa någon så gör man det.

-När man träffar någon på Ica med likadana skor så står man och visar dom för varandra och sedan börjar man dansa tillsammans.

-Säga vad man tänker om folk: Du är tjockis, du är tant, du har en snippa, du är dum...

-Får man inte som man vill så lägger man sig ner på golvet och skriker.

-Komma på att det är kul att rimma och göra det i två veckor, oavbrutet.

-Komma på att man kan snurra på huvudet och göra det oavbrutet en hel dag

-Få hoppa i alla vattenplöar och lerpölar för att någon annan har sett till så att du har passande kläder.

-Berätta för alla du träffar på stan att Blixten är snabbast


Tänk så härligt att bara göra.

Donna Maj-Lis(eller majönnäs)

Den här har jag pysslat med den senaste veckan.


Dop och förstapris

Vi har hunnit med mycket idag. När vi var på väg till solbacken ringde André och berättade att Byggare Bob var på XLBygg så självklart åkte vi dit. Rocky fick vara med i en teckningstävling och satt bredvid Byggare Bob och ritade. Men Rocky var lite sur för att inte Wilma var där. Efteråt åkte vi till ArkenZoo för att hälsa på mamma och Lillolle. När vi var där ringde dom från XLBygg och berättade att Rocky hade vunnit förstapris i teckningstävlingen. Vi skyndade oss tillbax för att hämta ut priset. Det var en stor låda med Byggare Bobverktyg. Han var självklart överlycklig. Sedan bar det av till Moröbacke och Donnas dop. Rocky härmade allt prästen sa och tyckte att det var konstigt att Donna skulle heta Donna Majonnäs.
Ett trevligt dop var det. Rocky gjorde världens knasigaste fall. Nu har vi landat hemma Rocky bygger med sina nya verktyg och André lagar pizza till middag.


Två av busungarna som var på dopet.

Till saluSoffan ska förhoppningsvis få ett nytt hem. Den har varit med om mycket men vi ska hyra en möbeltvätt så att den levereras som ny.

Hit me med ett bud!

Hår

Har ingenting vettigt att klä mig i på dopet imorgon. Funderar därför att färga håret så att någonting blir ok.

Nya kronan


den visar horisontlinjen och vatten som möter himmel" säger formgivaren Annie Winblad Jakubowski om den nya enkrona som kommit ut.. "för att markera att det är 200 år sedan Sverige och Finland skildes åt" skriver E24..

Vidare hävdar man (Riksbanken själv) att citatet på framsidan "den underbara sagan om ett land på andra sidan havet" hämtats ur Johan Ludvig Runeberg bok "Studentbesök i Finland 1857″.. Men det finns ett problem.. det var nämligen en herre vid namn Anton Rosell som skrev den boken.. :|

Men ändå?! Är det verkligen något att fira?!
Detta är förvisso ett snyggt mynt, men ändå så fruktansvärt fantasilöst.. hur de får det till himmel, hav och horisont är för mig en gåta.. det är bara massa streck! :@ ..och den tillverkas inte ens i Sverige.. Riksbanken köper den från en Finsk tillverkare, betalar 75 öre för den och ger den ett värde på en krona?! Suck..

Vad tycker ni om nya enkronan?!

Visste ni förresten att Riksbanken endast betalar cirka 40 öre för en 100-kronorssedel när de köper in dem.


Äntligen helg!!!

Nu ska det slappas och mysas.

Imorgon blir det djurkul på ArkenZoo och dop.
Söndagen ska förhoppningsvis spenderas i stugan.


Dry sockets

Var till tandläkaren idag igen. Blev spolad och fick veta vad jag har. Det heter "Dry Sockets". Det betyder att käkbenet ligger öppet och när det kommer in vätska mot benet och nerverna gör det fruktansvärt ont.
När man drar ut en tand ska blodet koagulera och bilda ett skydd, av det bildar kroppen nytt käkben.
Min släppte dirket och ingen ny bildades, istället blödde det i två dagar. Det drabbar tydligen 5% av de som drar ut visdomständer och varför det egentligen händer vet ingen. Jag kommer att ha svinont i en vecka till men det kommer att ta upp till 3 månader innan jag är helt återställd.

Jag blev beordrad att ta det lugnt och äta smärtstillande i en vecka till. Ingenting ansträngande och förslag på sjukskrivning, men det är lugnare på jobbet än hemma så arbeta ska jag.


Nu är det sovdags. Imorgon är det en ny dag, en fredag.

inte inte inte

Inte en bra dag.

-Värken går inte över, feber, ont i ryggen, trött, mm mm. Just nu känner jag ingen smärta men den kommer tillbaka imorgon, det vet jag.

Det blir nog ett till besök hos tandläkaren.

Festival


Linné

Hittade även en fin tapet på Åsells


Nya soffanMen det är ett grövre gråare tyg på den vi har beställt.

Ny soffa

Tandläkarna spolade bort allt var som låg mot mina nerver i käkbenet, nu ska jag ta det lugnt och äta piller ett par dagar till, sen är jag nog frisk.

Efter tandläkaren åkte vi till Svenska Hem och impulsköpte en soffa som vi fick till pangpris. Vi är duktiga på impulsköp men det här var nog det dyraste impulsköpet vi har gjort.

Ska se om jag hittar en bild på den.


Våren

Nu när årets första skrapsår finns på Rockys knän är det vår. Vi har varit ute och spelat fotboll. Kl 13.30 ska jag till tandläkaren igen, nu rinner det var i min mun.

Värk

Tandvärk, eller tanden är borta och det värker i hålet och i käken och i kinden och upp till pannan. Har haft så ont stundvis att det svartnade för ögonen. Ringde sjukvårdsrådgivningen, det finns inte jourtandläkare efter kl 11. Istället skrev dom ut tabletter. Tog just den första och ska lägga mig i soffan nu och vila. Ska ta dom i tre omgångar per dag och om jag ändå har ont ska jag till tandis.

Dom är riktigt duktiga på sjukvårdsrådgivningen, man får bättre och snabbare hjälp än på vårdcentraler.
Men tycker att det är lite konstigt att det är så lätt att få utskrivet stakare tabletter, bara ett samtal. Dom frågade iofs om jag var sjuk eller om jag hade problem.

Nu godnattar jag.


Det blev inget god natt. Jag drog täcket över huvudet och en timme senare insåg jag att värken var borta. Nu  är det tre timmar senare och jag känns lite ofokuserad och alla mina tänder är bortkopplade, känner inte heller av min hud.

Läskigt men smärtfritt.På G


Kidnappad bild

Bord

Hittade en grej på Design*Sponge

Jag undrar som flundran om jag ska våga mig på någonting liknande med vårat bord som är valnötsfärgat och väldigt slitet. Jag kommer ändå att måsta måla det. Det skulle isf bli vitt, inte grönt. Vad tycker ni? Blir jag inte nöjd går det ju måla helvitt.

Nummer 1


Två sånna här blockljusstakar fick följa med från Ikea. Rocky blev helt överlycklig när han såg dom och sa:
"Mamma, har du köpt ett pris åt MIG?! Är det för att jag är nummer ett?"
Självklart var det ett pris till lillkorven.
Dom står på bordet och han pratar om sitt fina pris vid varenda måltid. En är Rockys och en är pappas.

I sommar ska jag skaffa en fin pokal oxå ska vi ha en fotbollstävling eller nåt.

Måndag? Fredag?

Helt borta i dagordningen. Vaknade helt inställd på måndag. Lyssnade på radio och pysslade på hemma hela förmiddagen. På radion var det mycket helgsnack, ovanligt mycket. När dom sa trevlig helg till nån gäst bytte jag kanal. På den kanalen lagade dom nån helgmat. Jag trodde alla var tokiga. När dagisfröknarna sa trevlig helg reagerade jag inte längre. Det var inte förrän jag kom på jobbet som jag insåg att det var fredag! Veckan blir kort!


Ner

Från toppen till botten.

Inspiration

Nu är kontraktet skrivit och lägenheten vi bor i nu uppsagd. Shit pommes, det går undan. Den 1 juni ska vi till lägenheten och prata om  vad som ska göras och av vem det ska göras. Sitter nu med en ritni´ng och funderar. Tapeter är svårt. Jag vill ha målade vita väggar så att vi kan känna av vad vi vill ha och bo in oss först.


Den här tapeten älskar jag, jag vill ha den men hängandes från taket i Rockys rum.


Eller dinotapeten.


Woodstapen ska upp någonstans.

Eller?

Värktabletterna är slut och det slutar aldrig att blöda ur mitt hål i munnen. Tanken var att jag skulle vila när pojken somnade och sedan rockaloss med dammvippa och tvättkorgar men det känns som att det blir ryggläge i soffan(jag har en ny och suverän läptåpkudde). Surfa tapeter är ganska trevligt. Någon som har bra tapettips? Eller en massa flyttkartoner? Eller nån kul idé? Eller ett bra tips? Eller?

Imorgon ska vi skriva kontrakt och förhandla om renoveringen och förmodligen även till vårdcentralen, lillen har ont ibland när han kissar.


Satan i gatan

Furniturebox.se verkar vara ett riktigt skitställe att handla från. Typiskt. Dom har ju fina prylar till fina priser, men jag vill inte betala för någonting som aldrig kommer. Dags att leta vidare. Vet någon var det finns billiga, stora soffor och plexistolar???

...


Tandlös

Har dragit ut visdomstanden idag. Just nu värker det som tusan.
Att dra ut den var inget problem, jag var ju förlamad i halva överkroppen. Tandläkaren sa att det inte skulle göra ont utan bara kännas vädligt otrevligt. Han hade rätt. Men nu gör det ont, nu gör det jätteont. Undrar hur mycket blod jag har i magen. Jag fick lära mig att man inte ska ligga ner när man har näsblod för man kan börja må illa av allt blod som hamnar i magen. Jag borde ju isf må jättedåligt nu.
 
Önskar mig en sömn men det går inte, jag ska ju till banken nu och fundera vad det ska bli av min ekonomi.

Nu blir det mer Alvedon

VI FLYTTAR!!!

I Juni byter vi lägenhet. Var på IKEA när jag fick beskredet. Kan man befinna sig på ett lägrigare ställe?
Nu är jag trött och slut. Rocky har fått sköta uppackningen. Nya handdukarna är bowlingkäglor och nya ljusstaken blev ett pris till Rocky för att han är nummer ett. Tar tag i allt lite senare. Nu ska jag slappa.

Hallå alla berörda!

Min telefon är spårlöst försvunnen, förmodligen är det kvar på jobbet. Vi som ska ses här ses vid 8 med ett glatt humör och alla nödvändigheter. Efter det kan jag nås på de andra 4 flickornas telefoner. Tokring ej till min telefon för då blir det svårare för mig att leta rätt på den om den är på jobbet. Tänkte hinna hämta den innan det bär av norrut. Om det är akut har ju André en telefon som jag kan nås på.

Nu ska jag ställa Rockys Bilarväckarklocka och hoppas att den låter hemskt.

Ledig..IGEN!

Hade helgen ledig, har jobbat idag och nu har jag tre dagar med ledighet. Ledigheten börjar med IKEA och avslutas med tandläkaren. Men det ska nog bli bra iaf.

Bio och påskmat

Kom nyss hem från min morfar. Är så störande att jag inte klarar av djur längre. Det hade ju varit ok om jag inte blev så kliig, nysig, svullen, utslagig och knäckt. Det känns som att jag har världens förkylning. 

Idag trotsade vi solens strålar och gick på bio. Vi såg Monsters vs Aliens, den var inte bra. Men Rocky var nöjd, han tryckte popcorn som en dåre.

Plopp

Jag föll dit, i Traderaträsket. För ett tag sedan blev jag med krok.


Vad ska jag med krok till? Visst det är en fin krok men...
Det blev en krok eftersom att hyllan jag ville ha blev för dyr. Vad kallar man det? Tröstshopping?

Nu innehar jag det vinnande budet på en annan grej, men det är en hemlis för det är inte heller någonting jag vill ha eller behöver, jag vet inte ens om jag tycker att den är snygg och André tycker absolut inte att den är snygg, det vet jag eftersom att det är en "retrogrej". Nu om typ 30 minuter kommer hemlisen inte att vara hemlis längre. Hoppas bara att jag blir överbudad. Visst är det en jobbig känsla!?

Påsktuppen was here -09

Han har gjort en väg från Rockys rum till äggen som han(?) värpte. Vi får hoppas att André inte trampar ihjäl de små kycklingarna när han kommer hem.Hoppas att lillen får må bra i natt och att han blir överlycklig imorgon.

Glad Påsk.

2 år + lite till

Shit pommes! Jag har bloggat i över 2 år och missade den stora dagen. Det går fort när man har roligt.
Hur ska detta firas?
Kan man ha bloggkalas?
Ska jag baka en tårta som jag kan fotografera och sedan blogga om hur den smakade eller?

Nu ska jag sova, ska försöka vara en glad och trevlig prick imorgon.

HÄR kan ni läsa mitt första inlägg.

Mycket har vi varit med sedan dess. Rocky har blivit 2 år äldre(även jag, blev kallad Hanna-den äldre på jobbet här om dan), jag har ett riktigt fast arbete, ett par semestrar har vi hunnit med, mycket har jag lärt mig, läsarna har blivit några  fler.

Hoppas att vi ses i framtiden oxå för bloggen kommer att leva vidare.Bebis

Min bebis gillar att leka bebis, han blir kärleksfull och mysig då. Man måste linda in honom i ett täcke och sedan får man mysiga pussar och en massa kärlek.


Det här är bebissmajlet

Ensamt

Liten sitter snäll och tyst på den gröna mattan i sitt rum och bygger kostiga Legoprylar, eller Bionicles. Jag hör honom ibland säga: "Jag kan inte". Det är ovanligt att han leker på sitt rum, han drar alltid in alla sina prylar till vardagsrummet.
Jag njuter av lite tystnad just nu.


God PåskVi spenderar denna långa fredag med Mora Träsk i öronen och mycket rörelser. Lillen är faktiskt pigg. Mycket piggare än mamman som inte sovit långa stunder natten till idag.

Magsjuka

Natten har spenderats med en kräkande pojke. Han har magsjuka. Det blev halvdag på arbetet för mig. Typiskt när det är en storhelg men men. Kvällen ska spenderas med pojken som är pigg och glad nu. Hoppas att det var en snabbsjuka.

LghtenRitningen är gjord av mig och är inte på något sätt skalenlig.

Plus:
+ 4 sovrum
+ Renovering
+ 2 toaletter
+ Klädkammare
+ Balkog mot söder
+ Varmgarage
+ Stor källare
+ Många garderober
+ 15 hushåll delar på tvättstugan, inte 40.
+ Rymmer matplats i vardagsrummetMinus
- Renovering
- Det kommer att bli dyrt
- Den ser förjävlig ut just nu
- Flytta
- Köket är litet
- Bo på getberget
- Det finns silverfiskar där oxå

Minisemester

Vi har varit på minisemester till Rockys farfar och hans Monica.

Före trippen söderut var vi på lägehetsvisning. En 4a, massor med arbete måste göras. Vi skulle kunna få en lägenhet så som vi skulle vilja ha den. Men det skulle vara jobbigt oxå och dyrt.  Vi har beslutsångest och skulle lämna besked idag. Vi ska vänta till efter påsk.
Att FamilyLiving kom idag gjorde inte att suget minskades.

Den ligger två hus ovanför huset vi bor i . Dvs på getbersvägen(inte i punkthusen), det skulle betyda att jag inte längre bor på Morön...

Han har det

André fixade just körkortet!!! Sjukt roligt och värt.

Trött

Är helt färdig. Ikväll har vi storhandlat och kört bil runt, runt, runt.

Nu ska jag sova. Har insett att jag är ledig på torsdag. Det innebär att jag har 4 dagar kvar till ledighet, det känns tungt.


Så här ser bilen ut. Det här är inte bilen men det är en likadan.

Besök

Dom är tillbax. I hallen hittade jag en idag.


Anticimex är kontaktade, hoppas att dom gör en undersökning denna gång för jag kan garantera att det är fukt i huset. Man ska tydligen reagera om man hittar dom på andra ställen än kök och badrum. Vi har haft dom i köket, skafferiet, toalettstolen och nu i hallen. Det var väl 6 månader sedan anticimex var här och besprutade senast. Dom är så otäcka och på något komstigt sätt ser jag dom alltid, kanske för att jag försöker hålla lite utkik.

Jag sparade den jag hittade idag så att André skulle få se den eftersom att han aldrig tror på mig när jag berättar om våra snyltgäster. Han blev lite rädd för den.SÅ ÄCKLIGT! Var ner och hämtade upp all torr tvätt. Jag brukar alltid stöta på någon silverfisk i tvättstugan men ikväll kryllade det. Tvättstugan är ju tom nyrenoverad. Jag räknade dom jag stampade ihjäl, elva stycken fick jag det till. Det är ju inte konstigt att dom sprider sig till lägenheterna, dom följer säker med den rena tvätten upp. Nu kryper det i hela min kropp. Ska sova nu.

Huvvaligen.


Är det bara jag som är jätteäcklad av silverfiskar? Är det bara vi som har silverfiskar? Jag vet ju att huset vi bor i alltid har varit silverfiskhärjat men visst finns det fler i stan?

Kärlek

Nya Volvon fungerar fin och är helfin. Men det bet blir en del problem eftersom att vi båda vill köra den. Kameran följde med ikväll men minneskortet satt kvar i datorn.

Så bilder blir det en annan dag.

Nu ska jag gå ner till tvättstugan och ta hand om tvätten, har haft tvättstugan i 24 timmar så nu är verkligen allt  tvättat.

Svea

En Sveabeställning finns redo att hämta ut. Trevligt. Rocky ska bla. få en Sveamössa. När jag sa det till honom sa han att han ville ha en Filippamössa, för nu är Filippa hans bästa vän.


Imorgon blir det här en bilblogg.

Lösningen

Smset jag fick var ett felskickat skämt som skulle till en annan Hanna. Nu är det bara lustigt men måste komma på nåt bra att luras tillbax med om ett år.

Din dumma sill

Olika varianter som Rocky har kört med idag

"April april din dumma prins

April april ditt dumma barn

April april din dumma fisk

April april din dumma mamma"

April april

Har fått ett sms, fattar noll.

Jag lurade de jag jobbar med att Edda skulle stängas och att vi skulle vara lediga över påsk, jag är inge bra på att luras. Jag kunde bara lura Elin men för att göra det var jag tvungen att gömma mig för henne.

RSS 2.0