Glad Påsk

Rockys önskan:

"Mamma säg åt påskharen att jag vill ha godis i mitt påskägg, jag tycker om sura godisar"


Den enda gången jag har lyckats spöka ut honom till påskkärring var när han var en liten bebis. Han har ju som en egen vilja nu.

Jag har hittat dom!


Utemöblerna till ballen. Men 3500:- från Rusta känns lite väl dyrt.

Häng med

Badade med Rocky ikväll då han började fundera.

"Mamma är du inte orolig att tissarna ska ramla av, dom är ju som på magen nu".

Tack gullungeHar aldrig förr Googlat bilder på  Hängpattar

Rocky är...

0-2c728428f28d94e7e87fc9aeca05b16f.png

Kolla varifrån!

Rocky är överlycklig, han har fått Manboyvantar och känner sig coolast i världen. 


Skål

Min nya last heter Samarin. Inte för att det är gott, bara för att jag har sån jäkla halsbränna. Det trycker över bröstet och jag får svårt att andas och svälja. Har under mina levnadsår testat alla andra metoder för att slippa halsbränna och Samarin vinner med hästlängder. Det är inte superäckligt, man slipper svälja någonting som liknar och smakar sur mjök och man slipper tugga sönder tabletter som bildar skum tills man spyr. I LOVE SAMARIN.

Trevlig helg


Min lilla baddare

Vi har varit och badat, nu sitter vi i soffan och myser med tv och läsk. Blev mycket förvånad när Rocky visade mig att han kan simma på riktigt. Han har kört med hundsim och varit stolt över det men nu hade han snappat upp hur det ska gå till. Självklart snackar vi om sim med armpuffar men ändå. Vi snackar självklart inte perfekta arm och bentag men jag blir ändå stolt. Badpersonalsjuka.


Liten plaskare

Lustigt

Det är knasigt att en ofödd unge kan väcka en så sjukt tidigt på morgonen. Kl 5 började den göra cirkuskonster utan dess like. Funderade på att hämta kameran och filma men insåg snabbt att jag inte kan filma mig själv trött gravid och nästan naken. Hur får man en -0åring att vända på dygnet?Tidiga nätter och tidiga morgnar

Jag har ett problem, jag somnar tidigt, vaknar tidigt, blir därför trött på kvällen och pigg väldigt tidigt på morgonen. Det har blivit en ond cirkel. Jag är ofta vaken tre timmar före min treåring som gärna sover länge. Jag ligger bara och slösurfar för att inte väcka någon. Ikväll ska jag vara vaken länge, en timme till iallafall.

Jag tror att det är min inneboende som väcker mig på morgnarna.

frukost @...

0-584fe8d05c41209980164321b5e99b48.png

Kolla varifrån!

frukost @ handlar'n


Försök inte ens

Min nya jäkla telefon funderar inte som jag hade hoppats. Den är utan sändning, hittar inget när, har ingen service. Det måste ju vara telefonen som det är fel på eftersom att jag har haft Tre i tre år utan problem. Den fungerade bra i början men nu kan ag varken ringa, smsa eller surfa. Den är som obrukbar.
Imorgon måste jag ringa och fråga vad i hela friden som pågår.
Jag har inte hunnit få en räkning sedan den blev min, inte en repa och jag har inte ens tappat den.
Om jag har tur så kan man få två pluppar på mottagningsstegen, idag var jag tvungen att gå ut för att kunna ringa. FY3!

Det var det

Helgen är över, en revlig sådan med bus och mys.
Nu sitter jag i soffan och är pysselsugen, vill göra en pärlplatta, tavla eller måla om klädkammaren.
Vill pyssla, måla och pilla.


Mys i sugan

Trevlig dag i snön

Jag slutade kl 2 idag. Efter letande av täckbyxor som passade lånade jag en skoteroverall på jobbet och sedan drog vi vidare till Hjoggböle där ett par Karlssons väntade med skotrar och trevligt sällskap.
Vi åkte mot en stor backe med en massa packning. På vägen dit flög Rocky av skotern och jag slängde mig efter, men allt gick bra.
Sedan åktes det i backen, André körde fast med skotern riktigt ordentligt och försökte dra loss den med sin tröja...
Vi stekte potacos på elden och hade det mysig tills mörkret trängde sig på och vi var frusna.
På vägen tillbaka åkte Rocky och Julia bob efter skotern. Efter den turen hade lillgubben så ont i tummarna, förmodligen för att han hade hållit så hår i ratten.
En trevlig dag, nu blir det sängen. är fruktansvärt trött i hela kroppen.

Hallå

Jag bloggar och bloggar men ingenting kommer fram. Kan någon se vad jag skriver eller att jag skriver?

Förvärkar

Efter en helg med sjukt mycket förvärkar känner jag mig helt matt.

Det började tidigt, tidigt på lördagsmorgonen. Var tvungenn att kliva upp för det gick inte att ligga ner och  så höll det på i drygt 12 timmar. Sedan blev det stundvis lite bättre.

Igår mitt på dan ringde jag sjukvårdsrådgivningen, jag trodde att dom skulle säga: " Det är lugnt, det är sån som kan hända". Men istället sa hon: "Åk till akuten, jag ringer dit och säger att du är på väg",

Duschade, matade och badade Rocky och ringde skjuts/barnvakt.

På väntrummet på akuen var fyllt med benbrott och förkylda bebisar.

När jag kom in fick jag träffa en läkare som blev jättenervös, eftersom att jag är i vecka 24 och barnet räknas nu som barn och inte foster. Han skickade upp mig på förlossninngen.

Där gjordes det ultraljud och klämdes och undersöktes. Hon konstaterade att jag har haft en massa sammanndragningar/förvärkar men är fortfarande stängd, så inngen bebis på gång ännu.
Hon sa att bebisen mådde superbra och att jag förmodligen är lite längre gången än enligt de tidigare undersökningarna. Den väger 670 gram occh är drygt 30 cm lång.

Idag har jag haft ett par sammandragningar som har gjort ont och känner mig helt mörbultad och har träninngsvärk.Vecka 24


Uträkning utgår från dagens datum: Fre 5 mar 2010.
Din graviditet startade Fre 25 sep 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 9 okt 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 162 av 280. (57,9%).
Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 jul 2010
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.

                                                                                                                                                         Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


Jag: Mår lite bättre, vissa dagar är fogarna ett h-vete men med bältet och bra skor försöker jag arbeta mig igenom smärtan, är dock lite orolig inför den kommande arbetshelgen. Jag är ofta sugen på fisk med aldrig pommes. Min kropp reagerar väldigt dåligt på lök så from nu ska jag inte stoppa i mig en lökbit. Har fått en släng av kärlek för filidutter.

Bebisen: Cirkuskonster hela kvällarna från kl 22 ungefär. Ibland ligger vi i soffan och puttar på varanda, väldigt underhållande. Jag undrar hur det kommer sig att dom inte trasslar in sig i navelsträngen när dom snurrar runt så mycket, eller gör dom det. Man hör ju om bebisar som föds med navelsträngen runt halsen, är det redan nu dom trasslar in sig?

Storebrodern: Vill inte känna när bebisen sparkar men längtar efter att ha en ledig mamma.


Lycklig

Har letat gardiner länge nu och har äntligen hittat ett par som känns rätt. Hamnade på Jysks sida igår och där fanns dom. Inte sådär glada och vårfärgade som jag hade trott men jag är helnöjd. Och 170 :- för fyra längder är ju som fått.


Lite svårt att få med dom på bild när storlampan är i vägen. Videkissar/kvistar är dett på dom.
Dom ger då iaf lite hopp om vår.
Min nya stenlampa som jag köpte igår fick oxå vara med.

§1234567890

På tvn var det en gång två killar som pussades, då sa Rocky att det såg konstigt ut.

Igår hade han berättat för mormor att han hade sett killar som kysstes på mammas dator.

"Idag sa han tjejer ska kyssa killar och killar ska kyssa killar"

Hur ska detta sluta?

"Bäst är att pussas med dej mamma för jag tycker om dej"

Jag kan!

Nu kan jag mobilblogga. Nog för att jag borde kunna surfmobilblogga oxå men det har jag inte lyckats med ännu.

Rockys fina...

0-19ee9942453cf2b43f2e9a958304b2f9.png

Kolla varifrån!

Rockys fina ljusstak


Fint att peka?

Hur smart är det med pektelefon på vintern. Man vill ju inte ta av sig vantarna för att svara i telefonen och man kan inte ens svara med fingervantar. Jag kom dock på knepet idag, man kan svara med näsan. Det känns lika sjukt som det låter men det fungerar. Om någon skulle ringa en kylig dag på stan skulle jag nog låta det ringa...

Helt bäst

Den bästa helgen är över, min tredagarshelg. Den har spenderats med min fantastiska Rocky som fick bestämma hur helgen skulle se ut. På den första dagen ville han bada på Edda och det gjorde vi absolut. På den andra dagen ville underbaringen köpa tulpaner åt sin mamma, men det blev aldrig av. Vi städade och tvättade för fullt hela dagen. På den tredje dagen ville han på Leo´s men först var vi på bio.

Jag känner mig så lycklig, så utvilad och så opeppad inför satveckan som börjar imorgon.

Hade tänkt lägga upp helgens bilder men nu ville inte min telefon lämna över bilderna till datorn så det kommer en annan dag eller aldrig.

RSS 2.0