Köksbord och stolar

Hittar inga vettiga grejer att ha i köket, eller bord är inte svårt. Det ska vara runt och fot i mitten. Stolar är värre. Svenska hem hörde aldrig av sig så nu skiter jag i dom. Ska jag våga handla från furniturebox.se? Dom har ju sjukt många snygga stolar som är väldigt billiga kopior av mycket dyra stolar.











De som finns som lagervara skulle jag kanske våga köpa. Då kan dom ju inte skylla på dåliga leverantörer.

Nervös

Imorgon smäller det. Ska visa bilder på det förskräckliga vi har tagit på oss. Idag var André och hämtade vårat nya bubbelbadkar. Om någon känner sig sugen på spackel och målarfärgsfläckar är det bara att komma förbi.

Vet någon hur det fungerar med Bredbandsbolaget när man byter bo? Ska ju ha kvar dom och flytta några meter.

Mother

Underbart, fick en tidig morsdagspresent som jag fick köpa själv. En spikmatta så klart. Underbart skönt. Underbart härligt. Jag skulle kunna ligga på den i timmar.


Har idag varit och oljat in en massa träprylar på utebadet och ikväll när jag tog mig ett bad började det klia som satan i händerna. Nu har jag tappat en massa skinn i och på händerna. Inte skönt. Hittade tillslut en peeling som hjälte mot klådan. Jag skulle ha skyddat händerna. Jag fick lika mycket träolja på fötterna men dom mår fint.

Var snäll med era mammor  imorgon.

Har en massa underbara bilder från dagen men dom tar vi en annan dag.

Till nya lägenheten

Vardagsrummet:

Woods från Cole & Son på två av väggarna och de andra två ska målas vita.

Sovrum:


Svart, grå, vit och lite beige fondvägg och tre vitmålade väggar.

Rockys rum:


Han fick en bilartapet, inte den på bilden utan en med bilbana. Den ska sitta på en liten vägg som han ska få ha som lekvägg.


På väggen vid fönstret ska kanske denna sitta, resten av väggarna kanske bli vita.

Extrarummet (eller AIKrummet, eller spelrummet, eller gubbdagiset):

Det blir en pippigul(eller AIKgul) randig tapet och en svartrandig tapet.
Hittar inga bilder.

Kök.
Hittar ingen bild på den heller, jag kommer helt enkelt inte ihåg vad den hette. Den har en vit botten med svarta grenar(?) på. Jag kommer inte ens ihåg hur den ser ut.

Hallen:


En randig tapet, inte den på bilden. Kanske en grå/vitrandig. Det ska vara liggande ränder. Vi har inte hittat någon ännu.

Det var det. Toaletten ska få en kul färgglad tapet.

Jag håller tummarna för att vi ska få den imrogon. Det ska bli spännande och se om den ser ut som vi tror att den gör.

Kaffe

Jag har börjat ha sjukt ont i huvudet när jag ör ledig och det hjälper inte med värktabletter. Har nu förstått att det är på grund av kaffebrist. Tio minuter efter att jag har drucckit en kopp försvinner värken. Hur blir man av med koffeinberoende?
Det är ovärt, jag blir inte ens pigg av kaffe.



Jag höll just på att köra över en cyklist, en dumjävel som cyklade ut på e4an när 40 bilar hade grönt. Hur kan man vara så dum i huvudet? Iofs så vet jag vem killen är och att han har någon sorts utvecklingsstördhet. Det var pulshöjande kan jag lova.

Ikväll kan jag visa de tapeter vi har valt. MIn dator är upptagen, Roocky har fått ett dataspel. Jag kmmer aldrig mer att få röra min egen dator.

Tapeter

Vi köpte tapeter idag, på fredag får vi nycklarna.

Fiskeänka

André är och fiskar någonstans och kommer hem imorgon. Rocky sover inte, han springer runt och säger att han är glömsk. Jag sitter och bloggar.
Ingen ordning idag. Jag har ett ogjort projekt. Jag får lite panik. Eller nä jag jag blir bara ännu mer passiv.

Nya tag imorgon.


Paniiiik

Hyresvärden: "Ni får nog börja renovera imorgon för idag tömmer dom eran lägenhet."

REnsa

Jag har ingenting emot att kasta prylar. Jag har kastat bort min telefonladdare, jag kan inte längre nås.
Men jag ångrar ingenting. Jag kastar hellre för mycket än för lite. 




Om ni vill nåt får ni skriva här.
Eller ringa André




I´m a rensare, yes I am.


Har hittat en ny laddare nu, en sprillans. Den glappar inte ens

Lampor

Hittade två lampor som vi inte längre behöver. Vill du ha dom?


Dom är från IKEA, fågeltyget har jag gjort själv och det går att byta ut till ett annat tyg eller så har man dom med en snygg glödlampa. Hoja till, dom åker annars till soporna.

Klirr i kassan

Hittade en femhundring i en låda! Mer sånna fynd i flyttpackningen tack.



Har nu hittat en Bingolottovinst på 100:- men den skulle ha varit uthämtad senast 2008-02-29. Det var ju typiskt.


Någon som behöver en fingeravtrycksläsare till datorn?


Någon som behöver en tändare? Har hittat 32 stycken i olika lådor i vardagsrummet!!! Det måste var någon sorts världsrekord.

Packad

Har varit och handlat flyttlådor nu. Ikväll ska dom fyllas! Var börjar man? Hur många lådor behöver man? Jag har 11stycken nu ikväll.

Det är länge sedan jag flyttade ca 3½ år sedan och då flyttade vi ihop och jag hade väl inte riktigt många prylar. Innan det flyttade jag runt mycket men hade mitt liv i resväskor så då gick det undan. Min största flytt ägde nog rum när jag var 3 eller 4 år, då hade jag packat alla mina kulor i leksaksspisen och självklart föll dom ut och studsade i stentrapporna mitt i natten.

Elstrul

Jag sitter ihopkrurad vid datorn. Vi sitter på golvet, eluttaget som jag brukar använda har gått sönder och min bärbara dator klarar sig inte om inte den får el i sig hela tiden.

Idag har det varit en bra dag, riktigt bra. Sjukt varmt var det när jag skulle gå till jobbet så vi åkte direkt upp till vitberget och fortsatte skurningen av storapoolen. Då blev det svart och regnet föll så vi gick ner till korvgubben och åt lunch och sedan tillbaka till badhuset. Jag gillar att arbeta på andra ställen än edda, att känna friheten, att kunna göra vettiga saker även fast vi är överdrivet mycket personal sånna här dagar.

Nu ska jag bara hitta på nåt vettigt att göra av kvällen. Min hjärna tror att klockan börjar närma sig sovdags.

Finns det någon där ute som behöver ett badrumsskåp? Vi har ett par som ligger i ett skåp, funderar på att bygga ihop dom och se hur dom ser ut.

I´m in love with a fairytale

Nä då, I´m in love with a spikmatta! Snälla kajza(kaiza, kaisa,kajsa?) hade med sin på jobbet idag, jag har legat två gånger och är helt såld. Min tatuering höll inte med, den är fortfarande svullen men gud så skönt det var. Somnade sista gången jag provade.

Nästa inköp:


Typiskt

I höst släpper Midbec nya tapeter, Marimekkotapeter. Vi ska hitta tapeter nu. Typiskt. Ska man vänta ett par månader med tapetseringen?





Bra skit

Vilken dag, helt  underbar. Var på Vitbergbadet och fixade lite idag. Helt underbart att få vara ute och arbeta.
Efter arbetet åkte vi till stugan och hjälpte till med målningen lite.

Jag var helt död för två timmar sedan men jag fick en massa energi när vi började prata flytt.
Nu planeras bubbelbadkar för två, möblering och inköp.

Vi ses en annan dag


När liten är sjuk

Han är fortfarande jättesjuk men i natt sover han. Igår sov han bara korta stunder och hostade alla andra stunder.
Han är kokhet och riktigt rosa, ögonen är svullna och han har inte stått på benen idag. Man blir lika orolig varenda gång han blir sjuk. Jag sitter bredvid den varma lilla kroppen och läser om RS-virus, lunginflammation, förkylningar, krupp, influensa och allt annat jag kan hitta. Självklart vill jag åka in med honom till doktorn och kolla vad det är och jag vet att det oftast är virus. Man ska uppsöka läkare efter tre dagar så man blir inte poppis när man kommer in på akuten efter två, men dom fårstår ju att man är orolig. Han dricker mycket vatten, så uttorkad kommer han inte att bli.

Vi fick ett brev från vårdcentralen idag, vi ska dit och prata om Rockys förkylningsastma igen. Jag tror att det har vuxit bort för det är sällan han är rosslig nu, bara vid vissa förkylningar. Jag ska ringa dit och säga att vi inte kommer, det är samma sköterska/läkare som sist. Hon som sa: "Jag vet ingenting om barn eller astma eller vad du pratar om. Åk till akuten när han är sjuk och ni vill ha hjälp." Hon satt och Googlade för att svara på mina frågor, det kan jag göra lika bra själv. Nä nu ska vi till barn och få en riktig utredning och få veta om det är förkylningsastma eller om det nästan är borta.

Nu ska jag plocka undan lite, imorgon är det arbete som gäller.


Nya tider

Det är på gång nya tider, eller nya idéer som ska gå från idé till verklighet. Jag kan inte gilla det. Jag gillade inte Handlar´n heller, det blev bra men jag står för att jag inte gillade grejen.
"Man måste satsa för att vinna", visst men det kanske beror på vad man är sugen på att satsa och spela med.

Jag tycker att det är lite jobbigt just nu.



Dessutom är Rocky riktigt risig, jag sitter här i soffan bredvid honom med vattenglaset i ena handen och en spyhink vid fötterna. Han är febrig, knallrosa och andas tungt mellan hostningarna, ibland vaknar han och yrar om någonting. Jag tittar ut på björkarna som har blivit gröna och vet att termometern visar många plusgrader.

Jag vill var ute och cykla och leka med min glada och friska unge.



Jag har även panik inför flytten, mycket som ska packas, renoveras, städas och allt sånt. På semestern dessutom.
Vi kommer aldrig att kunna bestämma tapeter och jag vet att jag kommer att måste fylla flyttlåda efter flyttlåda.
Ingen vill ha våran lägenhet, på måndag blir det visst en ny visning. Vad är det jag har missat? Jag som älskar den här lägeheten.


Jag har inte en bra dag idag.

Kärlek

"Mamma jag ser att du är smal, men du har tjocktissar"

Älskade underbara unge

Sjukt

Lillen sjuk, en massa feber och bajsande.  

KNepigt

Stolarna som jag hittade på Svenska Hems sida finns inte. Vi var där och frågade om dom idag, jag visade honom stolarna på datorn och sedan ringde han vidare. Han ska ringa upp när han får veta vad det är för stolar.
Nu är bilden borta från hemsidan. Satan i gatan, jag som bara ville ha fina stolarna.


Power Birds



Sånna fåglar ska jag måla på matbordet.

Hjälp

Flytten eller renoveringen närmar sig med stormsteg. Jag har 1000 idéer och vet hur jag vill ha det, vad sambon tycker är en helt annan sak.

Här kommer lite idéer jag har spånat på.

Hall: Vit/svart. Tapeten är ofunnen. Hjälp mig gärna med förslag. Sittbänken som jag har snickrat ihop ska stå där. En hallhylla ska byggas av Mdf och kökshandtag. Storspegeln ska nog oxå få plats.


Barnrum: Grönt och vitt med alla de möbler som han redan har. Ingen byrå, han ska istället få en egen garderob. Lillen önskar en bilartapet, jag tycker inte att han ska få det. Jag vill att han ska ha Dinotapeten och en grön förvaringsvägg med hyllor och leksaksförvaring. Ska man låta lillkillen få bestämma en av väggarna?

Stortoan: Den ska kanske helrenoveras och vi vet inte om allt måste bytas med det håller vi tummarna för.

Lilltoaletten: Den ska få en tapet som är färgglad och gärna lite för mycket. Det ska bli en riktig mystoalett.

Vardagsrummet: Tapeten Woods ska åka upp, gärna på två av väggarna. Soffa är beställd. Bord, matta och lampa har vi. Matbordet vi har ska målas om. Det blir vitt med fåglar på elledning. Ovanför det ska lampan Big Bundle hänga. Jag hoppas att vi har plats för en skänk med stor lampa på. Vill även ha ett snyggt brickbord och kubhyllor.

Vårat sovrum: Helt blank. Vill ha det mörkt och mysigt. Hit me med förslag.

Klädkammaren: Den vill jag tapetsera med en tokig tapet och skapa någon sorts bra klädförvaring i.

Köket. Min gröna tapet blev totalsågad. Har iaf hittat bord och stolar dit. Vil ha det färgglatt men det kommer jag aldrig få igenom.

Extrarummet: André vill göra ett AIKrum.

InTrade

I mitt huvud snurrar det oändligt många tapeter och idéer. Här kommer min tapeter från InTrade.













Bio och bord

Hittade bordet med stort B idag på Vårmässan. Dom hade ett mässerbjudande och jag funderar på att gå dit imorgon och förhandla om det går att få bordet med andra stolar(dom kostar likadant men ingick ej i erbjudandet). Vi har ju faktiskt köpt en soffa av dom oxå.



Vill gärna ha vita stolar till, jag orkar inte ens fråga André om vi ska köpa gröna.

Bordet är från Svenskahem och paketpriset med de andra stolarna var ca 2995:-
Det känns lite roligare än Dockstabordet jag hade tänkt mig från Ikea.


R.I.P Räcervolvon

RäcerVolvon har kört sin sista kilometer. Rikitgt surt, han var ju min första bil. Det suraste är att den har gått sönder på grund av slarv och våldsam körning. Tanken var att den skulle säljas för en billig peng efter lite piff och puffning, nu får den istället avsluta sitt liv på skroten.

Tack för den här tiden RäcerVolvon.

Trevlig vecka

Idag kl 10.00 börjar min arbetsvecka och imorgon kl 14.00 slutar den, mellan passen är jag ledig 11 timmar. Visst låter det helt OK?!

Banan

Jag kommer alltid att gilla Promoe.


Matmässa

En mässdag. Axfoodmässan är avklarad. Det var mässa som var mindre än vad jag hade förväntat mig, mycket all smaka och trevlig lunch. Kvällen spenderades på Statioen med en långdragen middagsbjudning, varmrätten var super.
Kvällen avrundades med Handlarna och min Handlares favoritdrink.

Lite nya idéer har vi, en iskaffeslushmaskin ska vi ha och en kväll utan skandaler(innan 22 iaf). Skönt att ha Karro och bullen vid sin sida mer än halva dagen.

Nu ska jag plocka burkar, imorgon ska lägenheten visas.

It´s raining...piggelin?

Det haglade nyss här, vi stod på balkongen och fångade haglet.
Rocky trodde att det haglade piggelin!

Nu drar vi till stan.

Lista

Uppdrag:

1.Ta fram din mobil.

2. Gå till inkorgen!

3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en

4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et

5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v



 1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen? Vad gör du med min dator?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Kvinnan och flickan som kom just när ni kom är fortfarande här.

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss? God natt älskling!

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende? Sluta

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon? Ingen fara

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom? Haha kul kille!

7. Vad vill du höra mest av allt? Det gick bra att vi bytte, du behöver bara skriva turbyte sa han.

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet? Jag jobbar kväll imorgon...

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom? Saneras nummer



Märks det att jag borde göra någonting vettigare???


Utmanar: Jessica, Lollo, Pappa och mamma.


No more blöja

Nu ska lillen bli blöjfri, hoppas jag. Han har haft lite problem med att var utan blöja men nu har vi pratat och bestämt att det blir blöjfritt ett tag för att se hur det går. Idag har det gått bra, nu vill han inte ens ha blöja på sig.

Hur gör man när man lämnar hemmet? Förstår att extrakläder behövs men vad gör man när det blir en pöl inne på H&M?
Någon med tips?

Håll tummarna för oss!


Rockaloss

Rockys favoritlåt just nu. Han "kan" tom. texten.

Blommor och bin

Igår berättade Rocky för mig hur det gick till när han hamnade i min mage, så här gick det till:

"Jag var pytteliten och bodde i pappas pung, sedan så blev din navel JÄTTESTOR så då kunde jag krypa in i din mage och växa till en riktig bäbis".

Var har han lärts sig detta är mig fråga!


Uppehåll

Jag känner inte att jag har någonting att blogga om längre. Det blir mest bara "Idag har jag...".

Nästa vecka arbetar jag bara 2 dagar. Då kanske jag har hittat lusten igen. Nu är det snart God Natt.



Rocky blev rädd igår när det smälldes raketer och smällare. Han trodde att dom sköt mot oss med pistol, han sprang och hämtade sin pistol och gick ut på balkongen för att skjuta på "dumskallarna" som han kallade dom.

RSS 2.0