Sömn

Vinny har sovit hela natten från 22 nån gång till klockan 7.30. Rocky väckte mig och sa:"Aj mamma du bränner mig!". Jag hade en massa feber, ont i varenda kroppsdel, huvudvärk och fruktansvärd värk i det högra bröstet som var ännu varmare än mig, stenhårt och knallrosa.
Mjölkstockning. Bara låta honom suga och sedan ett varmt bad, värktabletter och mer sug.

Inte kul men vi lyckades lösa problemet ganska snabbt.

Han kan

Vinny har lärt sig sitt första trix. Han vänder sig från mage till rygg så fort man lägger honom på mage.
Morgongympa och yes det funkar!Vinny har börjat gilla sitt babygym, han ligger där och kikar och viftar med armar och ben.

I tisdags fick vi besöka amningsmottagningen för provtagninng av tuttar och mun. Träffade direkt världens bästa barnmorska Maja, hon som var min barnmorska under förlossningen.
Hon fixade så att vi fick medicin nredan i tisdags för att slippa vänta på provsvaren.
Nu gör det inte ont längre, nu ska han bara få suga upp dom igen.
Känns riktigt skönt

4årsdagen i bilder

Nya högtalare

Har klätt om två av våra på tok för stora och fula högtalare ikväll.
Har använt dekorplast och det blev bättre än jag hade kunnat tro, från matta i helt fel fejkträfärg till halvblanka släta och vita. Nu kommer dom att försvinna mot de vita väggarna.

Enklare, billigare och mindre arbete än att måla om dom.

Tänk om man kunde få byta tyg på dom oxå. Såg det på en blogg en gång med en länk till en sida där man kunde köpa något speciellt tyg, kanske ska leta upp den.

Den stora dagen

Idag var 4årsdagen här. En underbar sådan blev det. Nu är jag så trött att jag skelar. Tack alla inblandade för allt.

 

Nu blir det sängen.


Dan före dan

Imorgon är det Rockys 4årsdag. Han har varit med farmor idag och jag har flängt runt och köpt för mycket presenter. Han är en underbart glad kille idag och lillebror sköter sig fint, han bara sover så jag har inte bara hunnit förbereda 5 tårtor(vet inte hur många som kommer) utan jag har hunnit tvätta och städa oxå. Förmodligen laddar Vinny för en vaken natt men det kvittar. Nu är det bara morgondagen som gäller!Nu ska barnen få bada med varandra(vi har en skitsmart lösning) och sedan blir det god natt för den stora. Kommer nog att gå fint att få honom att lägga sig. Han är väldigt förväntansfull!

Rockys första veckor
Finns det några likheter?

Kampen

Mina bröst fortsätter att kämpa emot mig. Nu har jag och Vinny fått svamp båda två. Det bränner, svider, svullnar och gör ont. Vi blev penslade lila på BVC idag och Vinny ska få dricka Natriumbikarbonat(?) ett tag, är det inte borta om en vecka blir det antibiotika till oss båda.
Jag vet att det egentligen inte är värt all denna kamp men jag vill amma och jag har inte tänkt ge mig.

Vinny är 15 dagar idag och väger nu 4050 gram, han har ökat men är inte uppe i födelsevikten. Han fortsätter att var hungrig och trött men har längre och längre vakna stunder.


Förlossningen

Tänkte  skriva en liten(?) förlossningsberättelse. Jag har alltid tyckt att det varit spännande att läsa om andras förlossningar och gör det alltid med tårar i ögonen.

Jag kan ha fel om tid och rum men jag hade inte sovit på två och ett halvt dygn när jag blev inskriven.
Det är så här jag minns det. André har säkert en helt annan historia.

Jag började få ondare och ondare värkar på fredagen det var den 2 juli.
Det hela började med regelbundna värkar den 3 juli. Då hade Rocky redan sovit bora en natt för att jag hade haft så ont och mycket värkar.
Nätterna spenderade jag med Discovery och min värktimer.
på lördagkvällen ringde jag förlossningen och frågade vad vi skulle göra. Hon sa att jag skulle avvakta så länge jag kunde. På söndagsmorgonen vid 10 åkte vi in, jag hade aningar på att jag skulle bli hemskickad för jag insåg att det skulle bli värre. Fick sitta och mäta kurvan och bebisen mådde bra. Just  då var det 7 eller 8 minuter mellan värkarna. Jag var bara öppen 2 cm så vi åkte hem och väntade. Jag låg i soffan och vred på mig. Försökte bada men när värkarna kom fick jag panik för då kunde jag inte röra mig. På kvällen blev värkarna längre och längre, dom höll i sig i ca en och en halv minut men det var fortfarande 6 minuter mellan dom.
Jag smsade med Karro vars mamma är sjukskriven barnmorska på förlossningen. Hon sa att det viktiga är inte hur täta värkarna är utan hur starka och hur länge dom håller i sig. Så hon tyckte att vi skulle åka in så att jag kunde föda eller så att dom kunde ge mig nåt för att kunna sova(helt perfekt med personlig barnmorska). Vi åkte in vid tio. Jag hade då inte sovit sedan jag vaknade på fredagen vid 8 på morgonen så trött och slut var jag.

I bilen på parkeringen utanför förlossningen avtog det en liten stund. Men sen kom det tillbaks med full fart, jag hade så ont att jag grät. När vi kom in på förlossningen fick vi gå in i ett förlossningsrum och mäta värkarna. En barnmorska kom in och sa att jag skulle sitta med kurvan och nästa gång hon kom in skulle vi göra en plan.
Den där kurvan är hemsk närman har värkar. Man ser hur siffrorna bara ökar, ökar och ökar och man kan ingenting göra åt det.
Hon har skrivit i journalen: "Är verkligen taggad på att få föda normalt"
Hon kollade hur öppen jag var och var då öppen 4 cm och hade en buktande hinnblåsa. Hon tog i lite extra så att jag började blöda.
Hon kom in ett tag senare och sa de magiska orden:"Inatt ska du föda barn".
Jag fick en chock, jag trodde att jag skulle få sova.
Hon utsåg André till min slav som skulle få i mig vätska och energi för att orka.
Jag fick dock vänta ett tag för dom hade just då en förlossning på gång med komplikationer.
Under tiden duschade jag occh bytte om till sjukhuskläder som jag snabbt tog av mig för det var så fruktansvärt varmt. Jag hade istället bara trosor och bh.
Jag fick lustgas men vågade inte riktigt använda den i början men barnmorskan lärde mig hur jag skulle använda den och efter det blev vi bästa vänner.
Senare kom hon in satte en nål på min hand(som André fick hjälpa till att sätta dit)
Oxå tog hon hål på hinnan, klart fostervatten sipprade ut och magen blev plattare. Då var det söndag och klockan var då 01.00
Jag fick en energismoothie som jag började må illa av. När inte jag lustgasade så gjorde André det. 
Jag var så inne i lusgasen att jag trodde att jag var på party i boviken.
Sen så började jag spy av smärtorna och för mycket lustgas. Jag tror att jag hade en spypåse i handen när jag började spy. André tycker inte om spyor så jag skrek åt honom att larma. Sedan tror jag att han gick ut en sväng medans barnmorskorna städade efter mig. Jag kräktes i många kräkpåsar, det kommer jag ihåg. Jag krktes så att jag kissade på mig, det kommer jag oxå ihåg.
På grund av lusgasande tror jag att jag har borta någon timme.
Efter det fick jag en Epiduralblockad,då var tydligen klockan 03.30, det var väldigt bra. Det kliade i halva kroppen men värkarna avtog och jag kunde lugna ner mig. Jag var uppe och gick och dansade enligt barnmorskans önskemål. Bebisen hade fastnat i en kant så jag skulle röra mig så att huvudet åkte ner.
Klockan 04.05 fick jag börja prova på att krysta för att trycka huvudet förbi kanten.

Klockan 04.32 fick jag krystvärkar. Från journalen:"Börjar nu krysta riktigt bra. Byter position och provar sig fram. Krystar jättefint". Sanningen är att jag blev livrädd när krystvärkarna kom, jag trodde aldrig att det skulle kännas så mycket och inte med Epiduralen. Jag gjorde eller försökte göra som barnmorskan sa. Jag stod först lutad över ryggstödet på sängen för huvudet satt fast i en hinna och tyngdkraften skulle få göra sitt. Jag trodde inte att jag var en skrikare men mer än så har jag nog aldrig låtit. Jag skrek. Jag ber om ursäkt om någon boende i närheten vaknade av mina oljud. Sedan sa dom åt mig att jag skulle ligga på sidan. Jag låg och höll i mitt ben occh krystade och skrek. Före varje krystvärk fick jag andas lustgas, det jag inte visste då var att hon hade stängt av lustgasen så det var bara syrgas. Men det var nog lika bra. Bara att koncentrera sig på att ta tre djupa andetag när en värk startar var bra.
Till sist fick jag lägga mig på rygg med benen i fotstöd och krysta. Det var nog bra att jag aldrig kunde se André(jag var fullt koncentrerad på mitt) för han stod nog och smålog och fnissade för så gör han när han är nervös.
Smärtan eller känslan när  huvudet var på väg ut är obeskrivlig. Det känns så otäckt och sjukt att det inte är klokt. Jag är glad att jag var bedövad!
Jag trodde inte heller att jag skulle måsta krysta så många gånger innan han var ute. När barnmorskan sa att han hade mycket hår förstod jag att det snart skulle vara över. När hon senare hoppade upp i sängen för att kunna ta emot honom blev jag lättad. 
Då kände jag att jag sprack i en krystning, det kändes precis som när ett par nylonstrumpor går sönder bara ritch. Det var otäckt.Han hade fastnat med en axel på vägen ut. Dom bedövade mig direkt med någon spray eller nåt och sedan var han ute.

Där vid mina fötter låg det en liten bebis, jag såg när han åkte ut att han hade en pung. Han fick snabbt komma upp på mitt bröst och det finns ingen underbarare känsla. Klockan 05.20 kom han ut. En fin sak som vi tyckte hade svårt att andas men det tyckte inte barnmorskorna.
Klockan 05.27 kom moderkakan ut, hon sa åt mig att hosta sedan var den ute. 
Han åt mat direkt och då började dom laga mig. 5 yttre stygn fick jag, och barnmorskan sa att jag blev jättesnygg. Jag förstod inte vad dom menade när dom hela tiden sa att det var en stor pojke. Vi satt inne på förlossningssalen länge och bara hade det mysigt. jag kan fortfarande inte fatta att jag inte grät.

Klockan 7 började ett nytt gäng med barnmorskor. Då Maja, våran barnmorska gick hem kom hon och kramades. Hon är en underbar barnmorska, väldigt speciell men fruktansvärt bra.
Vid 9 fick vi flytta till ett eget rum. Två barnmorskor hjälpte mig upp så att jag kunde gå och kissa, när jag ställde mig upp rann det ut en flod av blod, jag höll på att halka i allt blod på golvet. En av dom följde med mig på toaletten och tittaded på mig med oro i blicken för det forsade verkligen blod men efter ett tag gav det med sig och jag kunde duscha.

Eftersom att han föddes på morgonen fick vi vänta en dag med att åka hem för man måste träffa läkaren först. Rocky och mormorn kom på besök och på kvällen åkte André och Rocky hem för att sova menn först kom dom förbi med lite grejer och datorn. Jag och lillebror hade en mysig kväll och natt med film och gos.
Vem kan sova efter en förlossninng? Man är ganska mycket uppe i varv.

Under BBtiden hade jag fruktansvärt ont i svanskotan och känner fortfarnde av den. Jag hade sprämngda blodkärl i hela ansiktet, massa konstiga blåmärken och träningsvärk. Occh självklart ont där man kan förstå att det gör ont.


Det blev mer text än vad jag hade trott. Jag vill inte avskräcka någon. Bara dela med mig av hur det kan gå till.

Har ett par kort men de flesta är för lättklädda för att visas men ett par finns iaf.


Det här var medans vi fortfarande hade roligt


Här var det inte lika kul.


Färsk.


Vinny


Här syr dom mig, men jag tror inte att det var de han ville ta kort på


Stora killen


Tunga killen


Med mössa


Pappan med sin bebis


Pigg? Nej Likblek? Ja


Stolt storebror

VinnyVår nya familjemedlem heter Vinny. Så här ser han ut för det mesta, han är alltid hungrig.

En dag på sjön

Vi eller André har köpt en båt, idag tog vi vår första familjetur i den.


Rocky är lite väl tuff i båten


Kapten


Lycklig


Lillebrors försa båttur, han sov som en stock så länge motorn var på


Försökte ta fina bilder på Rocky att sätta in i tidningen när han fyller år.


Pappa och son fiskar.


André fick ett napp, en liten abborre. Rocky blev skitarg när han släppte tillbax den.


Rocky fick styra båtan medans vi fiskade. Och som tur var körde han på rätt ställe för då nappade det.


Det var en mycket stilig abborre som hade fastnat på kroken.


1 kilo vägde den


Vi grillade den och åt den till middag. Rocky var helt galen i fisken och åt upp halva själv. Det var det godaste han hade ätit.

Mätt

Vi har haft det lite kämpigt med matningen jag och min bebis. Han har suttit fast på mig som en sugklocka och ätit och ätit dygnet runt utan att bli nöjd. Det har resulterat i väldigt dåligt med sömn, väldigt trasiga bröstvårtor och dåligt humör på oss båda.
Igår märkte jag att jag hade väldigt tomma tuttar, på kvällen var dom helt tomma. Vet inte om det är stress, värmen eller vad det är som händer i kroppen. Lillen har sugit hela natten och hela dagen. Nu för några timmar sedan fick han ersättning. Jag har aldrig sett honom så lugn och fridfull. Han slurkade i sig en hel portion från drickskålen utan att spilla en droppe, efteråt bajsade han en massa och somnade sött.
Min stackars bebis har aldrig varit mätt.
Han har inte kunnat sova mer än 20 minuter på raken de senaste dagarna men nu sover han.
Och jag hinner med att plocka undan och städa lite, det har jag inte hunnit med sedan han föddes.
Jag har Traderat en bärsele som är på väg, längtar tills den kommer, han vill ha mycket närhet och jag vill kunna göra saker.

Jag ska fortsätta amma honom så mycket det bara går så att mjölken förhoppningsvis kommer tillbaka med full sprutt. Men vi verkar må väldigt bra av ersättningen båda två.
Men Rocky hade jag hur mycket mjölk som helst, honom kunde jag amma i nästan 6 månader. Då blev han less och ville äta riktig mat.


Sommar


Sitter och väntar på att lillen ska vakna för lite nattamat. Undertiden laddar jag upp några av dagens bilder, en fruktansvärt varm dag. Vi spenderade den i stugan, mitt favoritställe på sommaren. Lillebror har sovitt mest hela dagen. Inte lätt att vara liten i hettan.Äta, sova, bajsa

Vi lever ett lugnt liv här hemma nu. 

Lillebror äter, sover, bajsar, sover, äter och bajsar.

Vi har det bra, riktigt bra. Han är snäll och Rocky är en underbar och stolt storebror.
 


Välkommen till världen

Igår 5/7 Kl 5.20 föddes han, 4180 gram tung,54 centimeter lång och självklart helt underbar!
Nu ska vi landa.
Det är stor skillnad att få bebis nummer två, man är ju ett proffs den här gången.
Jag är öm, prickig, sprucken och fruktansvärt lycklig.
Stroebrodern är stolt och busig
Bebisen har inget namn ännu, han ligger mest och sover och verkar vara en riktig snuttare.

6 minuter

Värkarna har varit regelbundna i ett par timmar. 6 minuter mellan och dom håller i en dryg minut, men nu tar jag en paus ifrån klockandet.
Håller tummarna för att dom inte avtar och vilar och står på alla fyra.
Det gör ont även fast jag knaprar alvedon. Men jag fattar att det kommer att bli värre!
Har pratat med förlossningen och dom sa att det verkligen låter som att det är på g men det kan ta ett tag innan jag behöver vara där.
Jag frågade om jag ska vänta tills jag vill dö och hon svarade:JA!
Men sa att vi får komma när jag vill.

Tryck

Har sovit hyffsat gott i natt, bara vaknat kanske 10 gånger av smärtor. Trodde att jag var fri från smärtor när jag steg upp men icket.
Jag tror att vattnet har börjat sippra för jag brukar inte kissa ner mig och inte flera gånger på ett par timmar.
Nu har jag väääldigt mycket tryck neråt.

Jobbigast är ändå att inte Rocky är hemma. Jag hade tänkt åka till stugan och hälsa på honom och förhoppningsvis hämta hem honom ikväll men nu har jag så ont att jag inte vågar köra bil.


Kroppen är ju fantastisk

Herregud, har ont, ont, ont och ingenting händer.
Försöker hitta på grejer men orkar inte mycket, satt på en bänk på nordanå idag med värkar i en timme.

Det verkar kallas pinvärkar, man har värkar men ingenting händer.

Skickade iväg André till fotbollskväll och Rocky sover hos morfar och mormor för att få ha lite trevligt.

Jag lyckades äta en massa mackor när Rocky åkte och sen sov jag i flera timmar i sovvan, utan att vakna av smärta. Supernajs.

Nu har jag mest bara ont när jag står eller går.

Nu blir det ett hett bad.

Finväder och klagan

Jag bloggar men inläggen kommer aldrig upp. Underligt.

Kan inte påstå att jag mår bra.
Hade ryggsmärtor som tusan igårkväll, kunde inte röra mig. Rocky var orolig för mig och kunde inte sova.
Vid halv 12 somnade han, jag somnade nån timme senare. Han är så fin, hän längtar efter bebisen och pratar med magen hela dagarna. Nu har han tom letat fram en docka som han leker och sover med.
Bäckenet knakar, magen drar ihop sig, ryggen värker.
Har sovit med en soffkudde mellan mina knän för det gör så ont att lägga ihop benen.
Har inte ätit på ett dygn för att jag mår illa av smärtan.

Nu ska jag ta två Alvedon och må bra resten av dagen för jag tänkte att hela familjen ska ut i solen och mina två pojkar ska få bada.

Det blev ingen bebis idag

Men ont i ryggen har jag. Och tarmarna är inställda på att tömmas.

Barnnmorskan ville inte hjälpa mig på traven och inte kika in heller.
Men hon blev orolig över mitt järn och tycker att jag bör få dropp för att få upp mina värden.

Det var det, nu ska jag strax sova med mitt stackars monster.


YES!

Pain is temporary, glory is forever. Som min sambo brukar säga.

Har haft förjävligt ont i natt. Höfterna har värkt, magen har knakat och kluckat som en hälig våg på en sandstrand. Jag har kissat 100 gånger och 98 av dom gångerna kom det inte ens nåt kiss.
Magen har varit stenhård och gjort ont och jag har haft massa värk i nedre delen av ryggen.

En tuff natt, men nu händer det iaf grejer. Och nya grejer med.

Nu en dusch. Kl 9.15 ringer dom från barnmorskemottagningen, hoppas att jag inte har tid kl 9.


Men jag kan vänta till ikväll, vill se Ernst på tvn.


1 Juli

Dagen med stort D är här. 100 % av graviditeten är avklarad men jag är fortfarande gravid. Trodde aldrig att jag skulle vara gravid så här länge. Jag kämpar med hallonbladste, kämpar och kämpar.
Har haft lite föraningar idag som gör ondare än vanligt och nu ikväll har jag värsta trycket på svanskotan.
Imorgon ska jag till barnmorskan. Tid vet jag inte, så jag måste stiga upp tidigt för att ringa och fråga.
Blev utsmyckad med möbeltassar tidigare idag.

RSS 2.0