Pysslar

Är mitt uppe i pyssel. Sprang en snabbis på stan innan dom stängde igår och köpte tyg. I natt blev det nya gardiner och tre kuddar. Idag har det blivit en lampskärm. Nu ska jag gå till symaskinen och sy en kudde till Rocky och sedan ska jag slipa tavellisten. Nya blommor skulle vi oxå haft, men det tycker nog inte André. När jag kom hem med tyget igår sa Rocky: "gadine fiiiin". Han är så duktig. Han har även börjar kalla mig för mammis istället för mamma.


Gunga

image735

image736

Mössor

Vi hittade en massa roliga mössor igår hos mommo och moscha.


image730

image731

image732

image733

image734

LillZlatan

Rocky tror att man är Zlatan bara för att man har en boll. Han älskar bollar och spelar gärna fotboll, innebandy och hockey med bollar i alla storlekar. Igår fick han prova att spela med benskydd. Det gillade han.

image727

image728

image729

Hemma

Vi är hemma idag. Inget dagis för Rocky och inga nya gardiner för mamman. Rocky har feber. Det är en reaktion på sprutan han fick för en vecka sedan. Jag förstår inte var stjärtermometern är och inga alvedon fanns det heller. Nu ska jag ta hand om min kokheting som är pigg och glad även fast han har feber.

Hosta

Har hostat mig vaken halva natten. Kl 06.45 gav jag upp. Gick till medicinlådan och provade allt. Vid halv 8 hade hostan avtagit. Men då vaknade Rocky. Jag gick och la mig med honom och trodde att vi skulle sova. Han hade andra planer. Han hade ett spöke på sitt rum. Han sa: "OOJJJ pöööke ummet" och tittade med stora ögon mot dörren. Jag blev livrädd! Jag sa att det bara finns spöken på tvn. Men han gav sig inte. I 30 minuter pratade han om spöket som var i hans rum. Sedan sa han att det var en häxa i min garderob. När det blev dags att stiga upp kikade han in i min garderob som stod lite öppen och sedan sprang han fort förbi. Det gjorde jag oxå. Efter vällingen frågade jag honom var spöket var. Då tittade han på min med bus i blicken och sa: "Botta".

Det är inte konstigt att han vill sova med lampan tänd.

Jag skulle vilja komma i kontakt med den som lär honom om spöken och häxor.

Jag kommer att vara mörkrädd ett tag framöver.

Tack

Jag fick tulpaner av min mamma idag. Tack tack.

image726

Astma

image725
Så här ser astmasprayen ut. Han vet redan hur den fungerar.

Min konstnär

Idag blev Rocky 18 månader. Han har fått måla sin första tavla idag.

image718
Första klicken. Ser lite förvånad ut.

image719
Har börjat måla.

image720
Lite fler färger.

image721
Blandar för fullt.

image723
Lite färg på magen.

image724
Börjar bli kladdigt.

Vi avslutade med ett bad.
Tavlan visar jag en annan dag

Lampa

Har hittat en lampa som jag vill ha vid sängen.

image717
Den var inte så fasligt dyr heller bara 350:-
Synd att det inte skulle fungera. Vi har för små bord och Rocky skulle ng bara slita ner dom.
Den kommer från ROOM


Så sött

Har surfat runt ett tag och hittade den här:

image716
Oj så sött. Här kan du hitta den

Klocka

Fyndade en köksklocka idag.


image715

Såld!

Jag är såld på Singstar! Vi köpte ett idag och jag rockar fett. Det var inte lika kul när Rocky var vaken och ville vara med. Nu måste jag sluta, det är synd om grannarna.

image713

Våran helg

Vi åkte till Umeå och Röbäck på lördagen. Det var inte trevligt väder att köra i kan jag lova! André började att dricka i bilen och halva vägen fick jag höra hur kissnödig han var. Med hjälp var det inte svårt att hitta till lokalen. Vi åt och drack och drack bål. Det var tävlingar och Singstar. Jag sa först aldrig i livet, men efter en stund stod jag och Gabban och skrålade för fulla halsar.

image694

image695

image696

image697

image698

image699

image700

image701

image702

image703

image704

image705

image706

image707

image708

image709

image710

image711

image712

Sedan blev det utgång. Sedan utgång från krogen och väntan på alla andra. Vi sov och mådde dåligt i Hörnefors. När vi skulle hämta bilen hade den punktering. Så vi kom hem sent.

Tunnel











Rocky hos momo och moscha

Helgen som var spenderades i Umeå. Andrés bror Tony fyllde 30år. Rocky var hos mormor och morfar på lördagen och hos sin farmor på söndagen. Jag fick just ett par bilder från Rockys lördag.

image686
Sitter och pratar med Olle. Olle ser inte road ut.

image687
Han fick en polisstation.

image688
Rocky med sin favorit. Han heter Nalle och har räddat våra nätter. Imorse sa Rocky: Nalle bäst.


Jag funderar på att lägga ut bilder från våran lördag oxå. Vet inte om jag vågar. Har även flera filmer som jag vill lägga ut men jag lyckas aldrig lägga ut dom på youtube. Berätta för mig hur man gör!

18 månaderskontrollen

Vi har varit på 18månaderskontroll idag. Det var både roligt och tråkigt. Innan vi åkte berättade jag att han skulle få en spruta av doktorn och det berättade han för alla på vårdcentralen. I  väntrummet täffade vi en familj som kom ihåg att dom hade träffat honom på kattutställningen när han var jätteliten och hade på sig en tröja där det stod: I´m fucking happy. Kul att folk kommer ihåg oss, eller? Han var duktig och byggde höga torn med klossarna och ritade teckningar med mamma och pappa på. Då läkaren kom frågade jag om Mollipect och hans andningsproblem. Hon lyssnade på honom och sa att eftersom att hans pappa hade någon sorts astma när han var liten så är det nog astma som Rocky har. Det var ju mindre kul! Han fick utskrivet en sak som ser ut som en syrgasmask som han ska andas i morgon och kväll när han är förkyld. Det var iaf skönt att någon för en gångs skull tog mig/honom på allvar. Vi ska till henne och göra en uppföljning om ett par månader oxå. Sprutan gick bra att ta han skrek i 0,5 sekunder och sedan ville han rita igen. När vi skulle åka hem hade han hittat en stor boll som han spelade fotboll med, då pratade han även om Zlatan. Sköterskan skrattade och sa att vi inte behövde komma på 3årskollen för då  ska man kunna sparka på bollen.

image685
Han är nu 85,5 cm lång och väger 14,3 kilo.

Krig?

Är det krig på gång eller? En sån här damp ner i postlådan idag. Jag trodde inte att man fortfarande fick sånna. Nu kan hela familjen matcha varandra med likadana halsband.

image684

Knopp

Kommer hem och ser att en viss SAAB står utanför porten. Utanför dörren står ett par skor. I köket står en människa och byter knoppar på luckorna. Jag ångrar att jag inte sa att jag ville göra det själv. Knopparna är fula. Nu är han och köper fler fula knoppar. Jag vill inte att han ska komma hit en gång till. Hela dagen blir förstörd.

image681 
Före: Vita plastknoppar som hade börjat lossna.


image683
Efter: Rostfria knoppar.


Det var mycket finare med vita knopparna från 60-talet nån gång. Rostfria knoppar i ett 60-talskök där inget annat är i rostfritt ser bara tokigt ut. Mörka prickar på vita luckor.


Pysselplaner

Jag har tänkt börja fixa en del grejer här hemma. Tänkte skriva en lista för att komma ihåg och komma igång.

- Garderoberna. Ska ta bort dom opraktiska skohyllorna som tar upp halva garderoberna för att istället rymma 2trådbacksställningar. Måste först fråga Tobbe
Fixat. Ska hämta trådbacken imorgon.

- Fixa nya knoppar till köket.
  Fixat

- Måla fogarna i köket vita. Nu är dom smutsgråsvartbruna. Måste fråga tobbe
  Fick inte måla

- Ta bort tröskeln mellan vardagsrum och hall för att sätta in någon snyggare som det ryms kablar under. Måste fråga tobbe först.

- Leka med dekorplast. Vill ha ett väggord, någonting kul på kaklet i köket och märka Rockys leksaksbackar.

- Nya gardiner. Svart/vita. Nya kuddar till soffan. Jag har ju en symaskin nu!

- Nytt fondtyg till hallen. Gillar inte min Havstulpan.

- Måla ett par ramar och sätta in fina svart/vita kort.

- Hitta någon bra förvaring för vantar och mössor till hatthyllan.
 
- Hitta en snygg krok att sätta i barnhöjd så att Rocky kan hänga upp sin overall själv.

- Köpa fina ramar att sätta in tapetrester i.

- Måla den oanvändbara tavellisten vit och hitta en bra plats för den.




Listan kan göras lång men jag börjar så här. Imorgon ska jag ringa Torbjörn.

Nappburk

Hittade en nyhet från Cult Design som Rocky måste få. En söt nappburk. Nu har han en ful skål med nappar i. Hoppas att den kommer till stan.

image671
135:- finns på Mias Online

Inte riktigt magsjuka...

men nästan. Något fel är det då på ungen. Igår just innan jag skulle lägga honom satt vi i soffan och myste. Helt plötsligt lägger han sig över mig och kräks. Både jag, soffan och Rocky blev dränkta(just då ploppade minnen från Gran Canaria upp). Det blev bad och mys och sedan somnade han. Imorse var han som vanligt och bra i magen så vi skulle till dagis iaf. När overallen nästan var på böjde han sig fram och kräktes i den. Han sa "Oj, äckit. Papper". Så det blev inget dagis idag. Det konstiga är att samma sak hände för ett par dagar sedan. Han är inte "sjuk" men ganska gnällig. Vi får se om det blir någonting mer av det här.

Jag är lite sjuk oxå, men mest i huvudet. Jag blir så sugen på att ta kort på spyorna. Jag har lyckats hejda mig än så länge. Men jag måste erkänna att jag filmade en bajskorv som råkade hamna på golvet en dag.

Jag hade tänkt mig en storstädardag idag, det är inte lätt när man har någon som sliter i en hela tiden. Men lite hjälp får man iaf. Han blev jättearg på mig när han inte fick diska. Det får vi ta när han vaknar. Nu ska jag fortsätta.

Det var lite onödigt att han kräktes i overallen. Den kommer ju inte att torka på ett tag eftersom att den inte får hänga i värme. Typiskt.


Slut i huvudet

Har pillrat mig igenom någon sorts grundskola i Photoshop. Kan inte säga att jag är klokare. Det blir inte som jag vill, det försvinner grejer som jag har gjort och helt plötsligt fungerar inte färgerna som jag vill. Och varför blir filerna i pdf-format eller nåt sånt oanvändbart?

Jag har även märkt hur dåligt jag ser. Det tar lång tid för mina ögon att ställa in sig för att se en text, speciellt om det är skrivet med olika storlekar. Jag har ju ett par glasögon men dom är försvunna. Jag hittar dom ibland men då försvinner dom lika fort igen.

Det är tur att jag har ett helt år på mig att kolla igenom Photoshop.


Nu fungerar det

Nattningen fungerar som den ska nu. Vi bytte till "storsäng" på tok för tidigt. Så nattningen har varit lite krävande ett par månader men äntligen somnar han själv. Han ligger och läser till han somnar. Och det är inte kl 21 han är trött utan vid 18,19 nån gång. Ingen kan förstå hur skönt det är att få lite egentid på kvällen.

Ikväll är André borta och jag ska börja på mitt nyårslöfte. Jag ska försöka lära mig hur Photoshop fungerar. Det blir roligt för mig men minde roligt för min bror som säkert kommer att få många korkade frågor. Förlåt på förhand.


Jul igen

Fick lite bilder av bror idag.

image670

Lika som bär

image667 


image668

Visst finns det likheter mellan André och Michael Rapaport!

Kolla kroppspråket (händerna).
image669

Rocky tror att alla korten är på pappan.


Försöker

Det går inte att lägga in bilder. Har en rolig lika som bär på gång. Det blir senare då.


Dagens ord

Idag pratas det om typiskt. Han ska läsa sig att säga det när han har bajsat i blöjan har jag tänkt. Nu går han runt och säger att allt är "Typis".

Han är så söt.


Köpa?

image662 image663image664image665

Vill köpa någon av dessa t-shirts åt Rockan. Vet inte vilken eller vilka det ska bli. Vad tycker du?

99:-/st från Junkyard.se


Vill även att han ska få fina vårskor, men det kanske är lite tidigt.


Kan

Vi såg på Happy Feet men jag gick till datorn för att kolla en grej. Då går Rocky fram till tvn, trycker ut filmen, hämtar Shrekfilmen, säger Shrek, sätter i den i DVDn och trycker på Play.

Prat

Idag pratas det om Ocky doppis Neo
Det betyder Rockys kompis Neo.
Han har även berättat att Neo är en pojke.

Att göra idag

  • Maila Försäkringskassan
  • Tvätta
  • Plocka bort kalaset
  • Diska bort kalaset
  • Plocka bort julen
  • Hämta på dagis

Har hunnit nästan allt idag. Julen står i hallen och Rocky får hjälpa till med disken efter middagen. Nu hämta på dagis och sedan äta fruktsallad.


Socker

Rocky vet inte vad sockerbitar är. Efter kalaset igår hittade han en ask med vad han trodde var klossar. Han roade sig med att bygga torn av dom. När jag sa åt honom att han fick smaka på en om han ville så kollade han bara konstigt på mig. Han hinner förmodligen lära sig vad det är senare i livet.

image659

image660

image661

Kalas

Igår var det kalas för André. Det sågs på Shrek och åts smörgåstårta. Här kommer några bilder:

image653
Andrés mamma.

image654
Syster, kusiner, moster och kusinbarn.

image655
Andrés bror, syster oh kusin.

image656
Rocky och farmor

image657
Rocky

image658
Trött och tjurig efter kalaset


YES

Lika som bär?


image646 

image651


Rocky tror att droppen på YES-flaskan är Shrek.

Jag hittar inte någon bra bild på droppen och har kastat flaskan.

Så fin!

Rocky hade med sig en sak hem igår. En sak som han har gjort på dagis. Den är så fin och han är så stolt och visar gärna var han har målat.

Titta
















Jag har tagit en hel del kort på den.

Gav upp

Köade i 1½ timme. Var tvungen att ge upp. Gör ett nytt försök senare.

Spira

Det här tyget är fint. Kanske gardiner till vardagsrummet.

image629

Eller det här
image630

Dom kommer från Spira.
Hoppas att dom finns kvar på Hemtrevnad.

Frågan är om man ska ha en rak kappa eller två panellängder. Jag är sjukt less på panellängder men tror inte att en kappa blir fint i det stora fönstret. Hmm

Ska sluta drömma och åka ner till stan och titta istället.


Bosaker

Ska shoppa på Bosaker idag. Dom ska lägga ner butiken. Det är tråkigt. Kanske hittar några gardiner!

RSS 2.0