I paketetI April åker vi till Milano, bara vi två. Varför Milano?
Jo Milan möter Inter på San Siro. Vi kanske har väldens sämsta platser men det har jag ingen aning om. Blev så att jag bokade för sent så alla resor tog slut. Hittade dock en avbokad resa som fick bli våran.
Det kommer att bli bra. Vår i Milano, fotboll, umgås bara vi två, dricka vin mitt på dan och bara njuta av en stad som vi förmodligen endast kommer att vara förvirrade i.

Har i ett par månader googlat resor, varit smygintresserad av fotboll(i smyg för att han inte skulle misstänka någonting) och varit orolig för att det ska bli fel. Men va tusan, en weekend kan väl aldrig bli fel?


Grattis!

Idag fyller min André 30 år. En dag han vill slippa men det är oundvikligt.Grattis bästa du, vi älskar dej!


Julpyssel. DIY-Julkulor39:- för 4 bollar, färg och pensel på Rusta så klart. Riktigt fint julpyssel och man kan måla precis om man vill.
4åringen målade långa studer i flera dagar. Det blir väldigt fina julklappar till släktingar.

Inköpslistor

Sitter och planerar ett 30årskalas och en nyårsfest.
Han som fyller år bjöd släkten på kalas i dag, framförhållning. Men jag är inte förvånad.

Tänkte göra tre olika chokladtårtor resten blir köpta kakor. Har ju ungar, städande, tvättande och annat att göra.

Tips på nån kul bål eller fördrink någon?

Dan före födelsedan

Lillskiten mår bara. Störskiten somnade vid två. Jag somnade efter 5. Det råder stora sömnproblem på Getbergsvägen.

Bang

Lillskrutten har trillat av soffan och bankat huvudet i golvet. Blir en natt av oro och vakande. Än så länge mår han som vanligt men det kan visst ta ett par timmar innan man märker att dom blir annars.


Play

Vi tog en dag utan måsten. En dag med lek och spelande. En underbar dag med mina små. Det var ett tag sedan dom fick all min uppmärksamhet.


Rocky bygger myskoja


Vinny sitter och leker med sin kulbana.(Kan lämna honom sittandes nu, tippar han så är han duktig på att hamna på mage och oftast landar han mjukt)


Men vem vill leka med sånt tjoller när det ligger vapen i närheten.


Legohuvud


Robot arm.


När inte brorsan ser kan man få suga på en bil


Kvällspyssel


Vinny ligger och tränar på att säga pappa, han börjar närma sig. Rocky var 6 månader när han började säga pappa, gissa vem som tränar honom.

Rocky har fel på dygnet, han somnar inte före 12. Han ligger i sängen och väntar men sover inte. Dessutom har han slutat äta mat. Imorgon ska vi upp tidigt för Vinny ska på 6månaderskoll. Jag gissar att klumpen väger 10 pannor nu.

Åldersnoja

Insåg att jag blir 27 år 2011. Det är galet. Känner att de senaste åren har gått lite väl fort. Vet inte vad jag nojar över, har ju allt. Mitt liv är bra, har dom underbaraste barnen, sambon, föräldrarna, broren, fast jobb, ledig 6 månader till, underbara vänner. Men det är själva siffran TJOGOSJU. Jag är inte ung längre.

Skulle ju kunna gå på clubben men då lägger station ner.

Jul i vårt hus

Lilla julafton

Objektivet på min kamera verkar ha gått sönder, tajming!

Julafton

Rocky startade med att öppna ett valfritt paket under granen, sedan började vi röra på ossVi började hos farmorn, sedan åkte vi till barnens gammelmorfar. Har nog aldrig varit så snäll, eller så har aldrig mina föräldrar varit så snälla. Dom är alltid generösa men igår kväll började jag fundera på om nån av om dom var sjuka eller om det var den sista julen vi firade tillsammans för i år fick vi galet mycket klappar. Tack, tack.GOD JUL

Önskar alla som tittar in idag en underbar julafton!


Fläng

Åkte till Apoteket på sjukhuset idag för att hämta masken som inte fanns på något annat apotek. När det äntligen blev min tur var det helt fel grej han hade skrivit ut. Gick till barn och hittade en syrra, alla var på lunch så jag fick följa med till fikarummet och rådfråga syrrorna för dom åt inte med läkarna som var i matsalen. Lämnade alla uppgifter och efter en timme ringde en läkare upp och hade då skrivit ut en Vortex, en sån mask som Rocky hade.
Åkte senare till Apoteket på Solbacken och överöste dom med kärlek, dom har alltid det man behöver hemma. Dom hjälper alltid till dom är alltid trevliga. Dessutom var masken gratis! Igår betalade jag fullt pris på medicinen på Kronans i stan och idag en gratis mask som kostade över 400:-. Konstigt va? Eller är tillbehör gratis?

Båda barnen är bättre, Vinny andas lättare i mina öron och ögon. Rockys hosta ger med sig.
Min rygg blir värre och värre. Äter fortfaranade antiinflammatorisk medicin men det gör så ont runt om kotan som är trasig. Har inte gjort mina övningar mer än tre gånger för jag blir bara värre av att röra mig.

RejsPojkarna har rejsat, hela golvet är repat, lycka!

Skitgolv.

Klippt


Lockarna ligger i dammsugarpåsen.
Han satt inte stilla, lite hackigt i nacken och ett jack i örat.

Men han frågade om jag hade jobbat som frisör nån gång i mitt liv för att jag var så duktig.

God Jul och trevlig Hälg


Min fina skål med kvällens skörd av perfekt knäck och vaniljkola.

Någon som känner igen älgen?

Handla inte åt andra på Guldfynd

Vinny råkade få två likadana ramar på sitt dop, båda köpta på Guldfynd. Fick ett kvitto av en av köparna och inget krux med nåt. Tog med mig ramen och kvittot på Guldfynd idag. DÅ får jag som svar att jag inte får pengarna tillbaka för när det är betalat med kort kan dom bara föra tillbax pengarna på det kortet den är köpt med. JAg hade tänkt köpa en liten bebisbok som jag skulle fylla i till julafton(2032). Tji fick jag, jag har nu ett tillgodokvitto på Guldfynd och vill inte handla där med deras usla sätt.

Ska jag be dom föra över pengarna från kontot det är betalat med och be personen som har köpt den om en hundring?

Ska nog gå in på hemsidan och klaga, jag är bra på klagomail.
Har skickat ett till Swedensportsacademy, har bara fått som svar att dom bytt namn till Knatteskuttehopp, höll på att dö av skratt. Låt er inte luras, kommer vara lika dyrt och oseriöst nästa år.Årets gran

Inbökad i ett hörn och många roliga klappar under.


De flesta klapparna är till Rocky mest leksaker. Vinny får många små med kläder och sånt han behöver. Lite klassiska träleksaker oxå för Rocky hade mest plastprylar som fort blir gula och nötta.
En dag på barn och stan

I morse ringde dom från barn och sa att vi fick avvakta till eftermiddan för att kolla hor hostan utvecklade sig. Hon sa även att han inte har haft RS(???!!!) provsvaren från Umeå visade på ett annat virus och nu går det tydligen inte så mycket RS men provet som togs här visade RS, hur är det möjligt? Så vi isolerade oss i veckor i onödan, tack tack.

Dom ringde upp två timmar senare och hade då läst hans journal där det stod att vid nästa tillfälle han får svårt att andas ska astabehandling prövas så vi fick tid på barn klockan 14 för en undersökning på 2 minuter och sedan hade vi recept på medicinen. Men läkaren har skrivit ut en andningsmask som inte finns på nåt apotek i stan, på sjukhuset fanns det en men dom hade stängt, så han fick ändå ingen medicin idag.

Jag måste säga att jag HATAR nya apoteken. Jag älskar fortfarande apoteket på Solbacken men alla andra suger. Apoteken behöver inte längre ha inne medicinen som var obligatorisk förr utan dom får visst själva välja vad dom ska ha i sitt sortiment och behöver man då en ovanlig grej får man springa runt på fyra apotek i onödan för ingen har grejerna utan det måste beställas.

Efter André kom hem sprang jag och Johan på stan och köpte grejer åt varandra och åt pappa och några få klappar till mina små. Har bara två ogjorda julklappar sen är jag redo och dom två är hos Johan. Mina 5 till lilla julis är oxå kvar men det fixar jag imorgon.


Var tvungen att ta kort på solen idag, knallorangerosa med strålar rakt upp.


Trång

Efter akutenbesöket vet jag bara att lillen är trång i luftvägarna, har fått kortison, har bajsat ner sig ordentligt(måste tjuvtvätta.nu), har fått utslag på handlederna och armarna.

Har mailat barn, har myskvällat med JulErns och nu ska det julstädas lite. Imorgon handlas de sista klapparna och knäcken ska kokas.

Bad om kärlek idag och fick en finfin skål, ska koka knäck att fylla den med imorgon.

Vill visa det fina julklapparna som Rocky har tillverkat men det får bli efter jul för vissa av mottagarna läser detta.

Akuten

Åker med akuten med min lille sjukling. Han hostar sig lilla och det är farligt för så små pluttar. Sköterskan på sjukvårdsrådgivningen sa att det lät som RS IGEN! Vill slå nån men vet inte vem för ingen jag känner förtjänar ett slag.

Hon frågade om han brukade slita sig i öronen. Och ja det har han börjat med nu när han blev förkyld. Jag har tänkt att han har hittat öronen men hon sa att när dom har ont i dom brukar dom slita sig i dom.

Väntar bara på mamma som ställer upp i ur och skur, André sitter fast på Handlar´n med våran bil så mamma får komma hit och vara med Rocky tills det är sovdags och André kommer hem.

Sist sa dom att vi skulle bli inlagda en vecka om han fick svårt med andningen igen. Men dom kan väl inte lägga in oss över jul? Inte när det tar minutrar att åka dit?
Tomten, jag önskar mig friska barn till jul och hela restan av deras liv! Jag tar gärna allt dom skulle ha fått i dubbel dos bara dom får vara friska och glada barn.

FUCK YOU ALLA BACILLUSKER OCH VIRUS OCH KROSSADE KOTOR OCH ALLT ANNAT SOM INTE ÄR SNÄLLT!!!!

Sjukgymnast

Har varit hos Jan nu, han lät vettig. Ska göra ca 8 övningar morgon och kväll om jag inte får ont av dom. Så ska jag hålla på tills smärtan lägger sig. Sen ska jag gymma 2 gånger i veckan.

Låter som en bra plan tycker jag.

Ska ta hand om den lilla nu, han hostar så att han kräks och när han inte hostar kliar han mig i ansiktet.

Hemligt språk

När jag och R spelar tvspel har vi ett speciellt språk. Vi kallar det för tjollernorsk:

Hår : Skallelurv
Äpple(grönt) : Grönegott
Vinny : Lillefjant
Pappan : Storefjant
Jag : Mammafjant
Rocky : Rockyfjant
Julmust : Julemust

Ni fattar, vi hittar på eftersom. Och kul har vi. Man kan göra om allt till tjollernosk, man lägger bara på en lite norsk accent.

Jullov

Jag tar jullov från och med nu. Vill känna mig ledig. Jag tar inte ledigt från nåt, ska bara leva livet under julen tänkte jag. Inte bry mig om småsaker, julpyssla och koka knäck till min knäckälskare. Slå in lite paket och panikspringa på stan på onsdag för att köpa de sista klapparna.

Dan före dan före dan före dopparedan. Blev det rätt?

Imorgon sjukgymnast och jag LÄNGTAR, kan man göra det?
Vill att han tvingar mig till 3 träningspass i veckan, kan han det?

Julafton - Inte spikad
Juldan - Lillajulis med mina kvinnor
Annandan  - Handla schampo och balsam, julmiddag hos mor och far

30/12 - André 30år
31/12 - Nyårsafton, Jag har styrt ihop ett litet gäng som kommer på party på Edda i Andrés ära och för att skåla in         det nya året

De senaste 3 nätterna har jag inte fått ihop många sömntimmar. Jag har ont, sjuka barn som båda två har sovit med mig och trängt ut mig från var sitt håll. När båda har somnat vid 3 har jag inte lyckats somna.


Jag har som ingenting att stressa över, ingen jul att styra upp, några få paket men gud så härlig jul jag har.
Till nyårs är allt fixat, maten beställd, inget att bry sig om förutom städningen efteråt.


Lillfjanten idag på väg till Luleå

Playstation Move

André kan aldrig hålla sig när han har köpt någonting som han själv tycker är bra. Däför fick Rocky(pappan var nog mest peppad) ett Playstation Move ikväll när vi kom hem från Luleå.
Med 3Dbrillor och movesticka. Det följde med demos och går att ladda ner demos så vi nöjer oss med det så länge.

Lillkillen var helt lyrisk och överlyckligg när han studsade runt och pangade flugor, klappade sin Eyepet och gjorde egna figurer av sitt ansikte.

Luleå

Vi åkter till Luleå för julklappsshopping idag. Som vanligt blir det ToysRUs. Jag ska sova hela vägen upp, Har de senaste 4 nätterna sovit under 4 timmar per natt. Den här natten var kortast. 2 förkylda barn som ligger och stör varandra hela nätterna och turas om att vara vakna. Inte det roligaste. Men Lule, det blir kul.
Rocky hos farmor, jag och Vinny i baksätet och André och Ante i framsätet.

Idag ska kulorna rulla.

Gott

Har varit in på Kotteshoppen i Bureå idag. Kan varmt rekomendera den butiken. Dom har massa barnkläder, skor, ytterkläder, leksaker och annat kul för dom små. Kvinnan där var oxå trevlig. Rocky berättade om sin Mightybeanssamling och fick en böna av henne. Var för ovanlighetens skull en massa killgrejer och killkläder i butiken, det är man inte van vid.


En Yoda till Vinny


En Legotröja till Rocky, han tyckte att den var så snygg att han nästan svimmade


Klaga

En klagoblogg är vad det här har blivit. Men allt det roliga som händer försvinner lixom i sjukkaos, smärta och sömnlösa nätter.

I natt somnade Rocky vid 22 kanske efter mycket bråk, runt 23 vaknade Vinny tokförkyld och ont i lillmagen. Vid 2 la vi oss i sängen. Så fort Vinny fick flaskan kräktes han upp allt och lite till. Vid 2.30 började Rocky gråta han hade ont i magen och låg bredvid mig i sängen och Vinny slocknade mot min rygg, samtidigt som han gav mig någon sorts massage. 4.30 fick Rocky en Avedon och ett tag senare sov vi. Till klockan 7.30 då Vinny ville upp.

Har sovit med soffkuddar och lakan för alla kuddar och täcken var i tvätten.

Har aldrig förr varit sugen på att rymma hemifrån. Jag blir inte trevlig av att inte få sova.

Förkylning

Vinny vaknade för dryga timmen sedan totalt igensnorad och ont i magen. Sova är ingenting som står på hans schema. Fattar inte var han har hittat en förkylning i magsjukekaoset.

Happyface

Tiden står stilla

Här är det fortfarande söndagkväll. Ingenting har hänt sedan i söndags. Vi har turats om att vara sjuka, ingen har som tur var varit sjuk samtidigt som någon annan. Peppar, peppar. Vi har suttit i soffan och tittat på tv, sett film, druckit blåbärssoppa och cola, sovit en stund och myst under täcken. Idag har vi rensat allt vi har spelat i Lego Harry Potter för att börja om från början för att ha någonting att göra. För att inte tråka ihjäl varandra.
Tur att Vinny är snäll, han bara gillar läget med sin nya bästis dockan. Han suger dockan på huvuder och på fötterna och ibland pratar dom med varandra för dockan kan prata den oxå.

Typ så här.


På måndag ska jag till sjukgymnasten. Lät som en väldigt vettig människa. Den vettigaste jag har pratat med på moröbacke. Jag ska få låna en TENS-maskin mot smärtan och få någon liten övning att börja med. Som jag trott så är det ingen hit att bära på tung bebis men mänskliga människan sa att jag har ju ändå inget val. Sant.
Fuskade med pillren imorse och det har jag fått ångra, inte skönt resten av dagen. Och jag vet inte om man vågar be om mer Tradolan, folk kan ju tro att man vill bli knarkare.

Känner mig orolig för hur framtiden ser ut, tänk om jag aldrig blir bra.

Runt och runt och runt

I natt åkte Rocky dit igen. En storspya i hela våran säng.

Han verkar lite piggare idag men ska inte tvinga i honom mat igen, aldrig.

Klorin, gummihandskar och tjuvtvätt - så ser resten av veckan ut.

Jag känner mig bättre, lite bättre i ryggen oxå.

Runt och runt och runt

I natt åkte Rocky dit igen. En storspya i hela våran säng.

Han verkar lite piggare idag men ska inte tvinga i honom mat igen, aldrig.

Klorin, gummihandskar och tjuvtvätt - så ser resten av veckan ut.

Jag känner mig bättre, lite bättre i ryggen oxå.

Jävligheternas jävligheter

Magsjukan är här.
I lördags blev Rocky dålig, men han kräktes bara på morgonen. På kvällen mådde han bättre.
På söndagsmorgonen var han pigg, under dopet var han lugn.
På söndagskvällen började jag må illa, en minut senare låg jag över toalettstolen.
Har haft så ont i hela kroppen att jag inte har märkt av ryggen.
Nu känner jag mig friskare. Men ryggen är jävligare än vanligt.
I natt åkte André dit.
Min pappa är oxå smittad.
Rocky är fortfarande trött.
På dagis är alla ordinarie fröknar sjuka.

Lillebrorsan mår bra!


Lugnet före stormen

Har haft en slapp kväll med sovande sjuklig så jag har oxå sovit. Har aldrig haft så lite ont som efter den tuppluren. Men efter att ha packat ihop grejer till morgondagen fick jag ont igen.
Kommer inte att bli kul imorgon men jag har tur, har underbara föräldrar som alltid ställer upp och en sambo som är duktig och har knåpat ihop 7 smörgåstårtor och gör mina tunga jobb.

Hade inte kunnat ha det bättre. Men man känner sig som världens sämsta mamma när man inte kan ta hand om dom små.

Rocky piggnade till ikväll efter lite alvedon och ett par timmars sömn var han Rocky igen.
Det finns hopp för att han ska kunna vara med imorgon, annars ställer Johan upp som barnvakt.

Tack alla fina i min närhet.

Har ett nytt motto i livet. Det är inte Don´t do drugs utan Don´t do UGGs.
Har du ett par halkiga vinterskor? Vi ska skapa en stor bonfire, och bränna UGG´s, dom gör mer skada än nytta.
Idag är det Jessica som har drabbats och jag hörde rykten om en blåslagen Elin oxå.

Mindre bra

Jag är ofömögen att göra nästan allt. Av att lyfta lillskiten får jag magiskt ont. Har haft djuriskt ont hela natten. Imorgon är det dop. André och Ante gör 8 smörgåstårtor. Till råga på allt vaknade Rocky idag och var SJUK!

Det här är inte våran vecka.

Jag käkar vitpeppar och peppar kroppen att hålla sig i skick. Jag har redan tvättat händerna så att dom är torra som fnöske. Jag brukar inte få magsjuka, bara den gången för två år sedan då Rocky hade vinterkräket och lyckades spy i min mun.

Mamma kommer och hämtar upp Vinny så att han slipper detta. Fifan.Jag ska åka och köpa blåbärssoppa och cola och toalettpapper och handsprit.

Barnvakt till morgondagen sökes.

Biverkning

Har visst fått nåt som kallas pundarklåda. Kroppen kliar sönder! Testar om allergimedicin hjälper.

Kotkompression

Googlar lite om mitt tillstånd och det låter inte bra.


Varje år inträffar cirka 15 000 kotkompressioner i Sverige och de allra flesta orsakas av benskörhet (osteoporos). Frakturen behandlas med smärtstillande läkemedel och patienterna får också råd om fysisk aktivitet.

När den första perioden av intensiv smärta lagt sig blev patientgruppen först bättre, men många blev sedan sämre igen. Ett år efter skadan hade mer än två tredjedelar mycket svår eller svår smärta. Smärtan är fullt jämförbar med den som diskbråckspatienter upplever precis före operation.

– Avhandlingen visar tydligt att den behandling och de råd som hittills getts till patienter med en kotkompression inte på något sätt är tillfredsställande. Vi måste hitta ett helt nytt sätt att ta hand om och utreda de här patienterna, säger Tommy Hansson.

Kotkompression
Kotan ”kollapsar”, plötslig smärta ofta från nedre delen av bröstryggen. Svårt med uppresningar, hosta, nysa.

Behandling, TENS eller akupunktur i smärtlindrande syfte, skadan
spontanläker på ca 3 månader.Kotkompressionsfrakturer kan se ut på olika sätt. Om traumat gör att endast den anteriora delen av kotan krossas är det en s.k. "kilfraktur". Då är mellandelen på kotan intakt och kan fungera som ett gångjärn. Detta gör att ryggradens längd förkortas anteriort men inte posteriort och ryggraden böjs framåt och blir kyfotisk. Om det i stället är en s.k. explosiv fraktur bryts hela kotan.

Hos individer med friskt skelett uppstår kotkompressioner/ryggradsfrakturer endast vid kraftigt trauma.

Kotkompressioner kan i ett senare skede ge komplikationer såsom: - förstoppning - långvarig inaktivitet - djup ventrombos - ökad osteoporos - fortlöpande muskelsvaghet - förlust av självständighet - kyfos och längdminskning - trångt för inre organ - andningssvårigheter - långvarig smärta - lågt självförtroende - emotionella och sociala problem - dödlighetNu vet jag varför jag är så framåtlutad, jag undrar om jag har blivit kortare.

Varför blev det så här?

Man kan ju undra vad jag har gjort för ont för att det skulle bli så här.

Trodde inte att jag skulle överleva smällen. Paniken som bröt ut i mig när jag kvicknade till liggandes på mage i snön och kippa efter luft utan att kunna andas. Tänkte på mina underbara barn, tänkte att jag inte ville bli en grönsak, tänkte på att jag inte vill vara sjukskriven resten av mitt liv och leva på smärtstillande.
Det var hemska minuter där i snön. Jag kommer aldrig mer att gå hemifrån utan telefon.

Nu skakar jag, André säger att det är för att morfinet lämnar kroppen. De närmaste veckorna ska jag överleva på maxdos Alvedon, Dikofenak och Tradolan.

Det är värre än en förlossning för smärtan är total och intensiv och kommer inte i vågor. Dessutom kommer det inget gott ur det här. Eller ja, jag kommer att köpa nya skor. Och ja Jessica, mina UGGs är visst halkiga :)

Jag kan inte ens lyfta Vinny, kan inte bära nåt.

Kan inte sitta, ligga, stå eller andas utan att det värker. Innan jag fick smärtstillande på akuten kunde jag inte andas.
Jag har gråtit floder idag, floder av smärta och oro.

Dom trodde att det bara var en låsning av smällen men det var värre än så. MEN det hade kunnat vara ännu värre.

Tack till min mamma som följde med till akuten och tack till André som kommer att få göra allt här hemma och med barnen de kommande veckorna.

Hur framtiden ser ut vet man ju inte.

Har mailat en sjukgymnast för att kunna träna upp rörlighet och stabilitet i ryggen.

Titta vad fin min storkille var idag på dagisets vinterfest:Halkade, smäll i ryggen, tuppade av, kröp ...

Halkade, smäll i ryggen, tuppade av, kröp hem, ambulansen kom, 4 Alvedon och två sprutor morfin, undersökning, finger i rumpan, röntgen, en kraschad kota och stukad svanskota, hemma med en påse medicin. Det var min dag det.


Online

Bredbandsbolaget har hört våra böner och nu är vi online igen :) Så farligt har det inte varit.
Jag har bakat klart, alla muffinsar är nu redo att bli cupcakes på söndag? Hur förvarar man cupcakes?
Lördagen kommer att gå åt till smörgåstårtagörning.
Imorgon är det vinterfest på dagis med festklädsel så mormorn agerade barnvakt och jag sprang på stan. Hittade mig ett par skor med höjd. Tur att André är lång. Skulle nog aldrig kunna ha dom när jag har umgänge med mina vänner för jag har bara små vänner.

Sitter och för över filmer från filmkameran. Den ska ut på tradera om ingen här är sugen?

Hojta isf.

Nu blir det soffläge.

Tänkte testa att ta en bild i timmen imorgon för att föreviga våran underbara livsstil. Kan vara kul om jag kommer ihåg det.

Vardagslyx. Barnen somnade i tid, sambon b...

Vardagslyx. Barnen somnade i tid, sambon bjöd på dyrost, finkorv och ett glas vin i soffan, allt är tvättat och om någon timme är hemmet i toppskick. Man borde vara utan internet oftare, man hinner så mycket mer!


BBB har problem, testar detta. Ligger i sä...

img_7211 (MMS)

BBB har problem, testar detta. Ligger i sängen med bebis som har magont. Tänkte vara snäll och köpa rån till honom idag, trodde att jag tog ICAs men det blev fel. Han har käkat fullkornsrån i sinne. Kan vara därför. God natt


Önskar

Jag önskar att jag vore mina föräldrar just nu, dom är i huvudstaden och shoppar idag. Det finns så många butiker jag vill kika in i. Det är 5-6 år sedan jag var där sist. Det är ju skandal, jag borde få åka dit varje år. Men det skulle bli så dyrt. Dom är där på pappas 50årsesa, dom har även varit på storbåt till åland och haft det bra.
Ikväll ska jag hämta dom på flyget. Jag älskar flygplatser! Jag saknar arlanda, det är ännu längre sedan jag var där. Nästa gång jag ska flyga ska jag flyga från eller till Arlanda, spelar ingen roll om det är 5000:-dyrare än Skavsta eller någon annan airport.

Nu ska vi åka iväg och handla lampor till Volvon som ska besiktas. Vi håller våra tummar.

Dagens ordbajsande.

Jakten på det perfekta julkortet

Att få ett barn att se ut som man vill är inte lätt. Två är nästintill omöjligt. Men det är ju det som är så kul, det ska inte vara perfekt ♥
Vecka 48 är snart slut

Veckan var snabbt överstökad och helgen, märkte aldrig ens att den började. Varenda söndag tror jag att det är måndag och varje fredag tror jag att det är lördag. Inte lätt att hålla koll när man har varit ledig eller "ledig" i 6 månader och 4 dagar. Hoppsan vad tiden rusar iväg.

Helgen har varit lugn och mysig. Rocky har dock klättrat på väggarna idag. Det blev lite väl mycket bus en stund, då vågar man inte släppa blicken från storebror som ibland putar ut hakan och pratar konstigt, då vet man. Då är han inte rikitgt snäll. Inte dum, han gör aldrig illa lillebror men nåt litet tjuvnyp blir det. Men lillebror skrattar alltid, han är Rockys största fan. När dom busade i nybyggda myshörnan hörde jag R säga:"Är du rädd att jag ska hoppa på ditt huvud eller?". Då var det dags att avsluta leken! Men dom är underbara mina små.

Den minsta blev 5 månader idag. Vet inte när. Jag kommer inte ihåg vilken tid han är född men tidigt på morgonen var det.

Han firade sina 5 månader med att göra sälen i babysittern.


I framtiden blir det säkerhetsbälte på i alla lägen.

Veckan som kommer att fullproppad med måsten:
-Gympaavslutning
-Bakning till dop
-Smörgåstårtor till dop
-Sy om dopklänningen, den är för liten(men det gör mamma)
-Shopping till dom små
-Kläder till mig oxå
-Gärna ett par skor till mig
-Dop på söndagen

Är nöjd med min hårfärg, måste bara försöka leva upp till den oxå.Ny hårfärg


Julkort

Vi har kämpat en stund med att ta julkort. Har ca 120 misslyckade och två som är ok. Men det är ju det som är charmen med det hela.


Svinkoppor

Rocky har KANSKE svinkoppor. Han har några prickar i ansiktet och runt munnen men många fler under kalsongerna. Efter ett VCbesök fick vi veta att det förmodligen är svinkoppor så det blir ännu en vecka i hemmets lugna vrå.


Vi leker spindellekarSvinkoppor

Rocky har KANSKE svinkoppor. Han har några prickar i ansiktet och runt munnen men många fler under kalsongerna. Efter ett VCbesök fick vi veta att det förmodligen är svinkoppor så det blir ännu en vecka i hemmets lugna vrå.


Vi leker spindellekar


Sitter


Förra veckan testade jag att sätta Vinny, för ligga är ju inte kul och man orkar inte hålla i honom hela tiden. Och det gick. Han satt. Istället för att njuta av ögonblicket sprang jag runt och letade kameran. Missade det hela och knäppte av just när han stupade.

Idag gick det bättre.


Hade bara Ifånen i närheten och bilderna blir ju urkassa men vad gör det. Fångade ju tom en olycka.

Moving

Lillbebis har börjat röra på sig så pass mycket att han försvinner. Lägger man honom på babygymmet så hittar man honom på mattan eller filten. Att följa en litens utveckling är helt fantastiskt.


Killen som är helt besatt av sina fötter, sliter av sig sockarna så fort han får tag i fötterna. Vi har inte ett endaste par matchande sockar kvar. Dom hamnar överallt och kommer aldrig åter.
Sen så kliar det en jädrans massa i munnen. Han suger inte länge på saker utan gnuggar och biter.
Ger man honom ett finger så åker det in i munnen oxå skakar han på huvudet och gnuggar fingret mot tandköttet.Fotograf för en dag

Vi hängde på Edda en stund idag, för att äta och snicksnacka. Rocky fick låna min telefon och hade det mycket trevligt. Han fotade och fotade. 200 bilder tagna från det som snart är verklighet igen. Jag vill extrajobba när det går, dom skulle kolla upp om jag ens får göra det. Skulle vara skönt att sticka iväg till jobbet nån gång när det är kris där, om det passar med Andrés schema så klart.

En fyraårings synvinkel:


Kärlek

4åringen: "Mamma, när jag blir stor vill jag ha en ring på mitt ringfinger."

Mamman: "På ringfingret kan man ha en förlovningsring, det är en sorts ring man köper när man har hittat tjejen man vill leva med resten av sitt liv, en tjej man vill skaffa barn med och bo tillsammans med."

4åringen: "När jag blir stor ska jag köpa en ring åt dej."

Mamman: "Jag är ju pappas tjej, vi kan inte förlova oss."

4åringen: "Jag vet det men jag ska spara pengar till jag kan köpa en jättefin ring till dej. Det ska vara en röd diamant och JUVELER på den."♥Älskade lilla gullunge♥

Sömnbrist

Jag är så trött, igår såg jag ut som ett spöke redo för spöktåg. Idag är jag inte snyggare.
Hade tänkt mig en tidig kväll igår men det gick som det gick med det.
Vinny somnade tidigt, men vaknade igen strax före pappan kom hem. När han fick se sin pappa fick han skrattanfall efter skrattanfall och vi alla höll på att dö av skratt. Pappa är Vinnys favoritleksak. Kan inte förstå hur han kan tycka att han är så rolig men det är underbart att se.
Rocky låg vaken i sin säng och kom självklart upp för att kolla vad som var på gång och vad vi skrattade åt.
Vi busade lite till och till slut fick jag i säng dom.

Vinny har blivit förkyld igen så han har sovit dåligt i natt. Han vaknade 5.45 och ville vara vaken då. I vanliga fall vaknar han tidigt och vill äta och sover sedan länge.

När han somnade igen vid 9 tänkte jag oxå sova för Rocky sov fortfarande. Men då ringde telefonen och lillskiten vaknade igen.

Tänkte kanske tjuva mig en timmes sömn i stugan för vi ska dit strax.

Måste tömma badrum och kök ikväll för imorgon kommer dom hit med ny toalettstol och fixar våra kranar.
Förhoppningsvis får vi mer tryck i duschen så att man kan tvätta håret ordentligt.

De var det.


RSS 2.0