Vinny

Tvååringen som är helt galen och fantastisk.

Han älskar glass, mat, okontrollerade lekar, traktorer, sötnosar och Tvspel.

Han hatar risifrutti och kläder.

På dagis leker han gärna att han dricker vin med sina vänner och han är en fröjd att hämta.

Största idolen är brorsan. Han äter gärna rå fisk, rå kyckling, rått kött. Mat som mat lixom och grönsaker och frukt måste gömmas. En hejare på iPhones och youtube.
Han snackar mycket men om vad vet få, om en dryg vecka ska han operera in rör i öronen.

Fantasin är det inget fel på, nyss sa han: "mamma putta mej".Första läxan

Spännande kväll med läxa!


Sommaren tjugohundratolv

Bästa sommaren ever är över. Hösten är här. Årets fotobok är skapad. 
 
Sommaren huller om buller.
 
 
Saknar solen, värmen, vattnet, pommeslådor, glass, avslagen öl i plastglas, grilla, frukost ute. 
Längtar till nästa sommar. Ska banne mig ta ännu mer semester då.

Ryggen

Har varit till en doktor som direkt skickade en remiss. Hon tyckte att det var onödigt med kronisk smärta. Jag ska få testa en ny och väldigt smärtsam metod som brukar ge bra resultat. Med hjälp av plåster(!) ska mina nervrötter förintas. Känseln får jag aldrig tillbax men jag kan bli smärtfri. Glad!


Ont

Ryggen behöver hjälp. Ska ringa doktorn imorrn, det här är ohållbart. Ständigt brännande smärta och totalt bortdomnad från just under skulderbladet och uppåt. Kan knappt röra vänster arm och är bortdomnad hela vägen ut i fingrarna, hela armen är iskall.

Tur att jag har piller som hjälper, annars hade jag inte klarat den här dagen. Fy fasiken!


Tokar

Dom leker spindelmannen...


Mysdag

Stora på skolan, ledig dag och massor med tid att fokusera på lillebror. Avkopplande att vara enbarnsmor och leka med bilar hela dan.


Ordning & Reda

Från skrubb med grågröna väggar och snea hyllor till en egen WIC.


Gr8

Fick bra besked idag. Ingen immunförsvarsnedsättande sjukdom finns i Rockys kropp. Massa doktorsnack om den delen om försvaret som har med celler att göra, den knepiga delen. Pneumokock 19 som ingen har uppfunnit ett sätt att kolla om man har skydd mot. Dom två andra grupperna som han fortfarande inte har önskvärt skydd mot. Experterna i Umeå som var tvungna att rådfråga ännu mer expertiga experter.

Hur som haver så stryker vi 15 månader av ovisshet om immunförsvarets fungerande eller icke fungerande. Han ska dock omvaccineras och samma prover som vi just fått svar på ska tas på nytt.

15 månaders ovisshet släppte. Tårarna sprutade, av lycka. Minnen från förra sommaren ploppar upp, kan inte hantera dom än. Är fruktansvärt glad och stolt över min stora kloka son.

Hade kanske varit lättare om man kunde skylla allt han gått igenom på någon sjukdom, någonting som har ett namn, nåt annat än OTUR.


Kompis

Har hängt med världens bästa lillebror idag. Bara vi två och ett par tusen liter vatten. Nu är vi trötta men världens bästa storebror ska hämtas.


Höst

Vågö har flyttat in och tavlan hänger på väggen. Har en pysseldröm, stans pysselaffär har ett fantastiskt huvud som skulle bli ännu mer fantastiskt med lite gul färg.


Trasig ruta till stor ram + skoltavelfärg = tavla som man raderar då man blir less!


Carl i bitar och målning pågår

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/223054/images/2012/pic_504e621ce087c36ff45c353f.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/223054/images/2012/pic_504e621ce087c36ff45c353f.jpg" class="image">


Ledig helg
En härlig helg med kultur, natur och massa gott och mängder med kärlek. Dom små liven livar upp livet helt enkelt. Helgen avslutades med en räfrossa som hamnade på sniskan. 
 
Kvällsvecka i veckan. Det betyder även barnfri vecka, förstår inte hur jag ska klara av det men måste nog vänja mig. Det är så livet kommer att se ut. Jag har ju turen att jobba till det är natt och hela helgen, tjohoo...eller not.
 
Ska ta tag i lite pyssel och börja veckan med att köpa skoltavelfärg. Lär bli träningsstart och småshopping. 
 
Vinny somnade i sin säng ikväll, han är drygt två år så det låter ju som en skitsak. Men han har envisat(killen har ett humör och en EGEN vilja som är enorm) med att sova i resesängen de senaste månaderna men ikväll fick han inte det och det gick toppen. 
 
De va de, ha en härlig vecka.

Byråpyssel

Samma byrå i olika kläder.


Tröttheten är total

Att stiga upp kl 4.45 varje morgon är jobbigt. Att dessutom inte kunna sova på kvällen gör inte saken bättre! Och idag gjorde jag misstaget att planera in en nap på minst en timme, det blev inget av den. Huvudet bultar och övertrötta Vinny sovstrejkar.
Tur att Rocky är duktig på att lägga sig i tid.

Så här lämnade jag honom på dagis, sovandes i filt med århundradets morgonfrilla.


Gåtor

Frågade häromdan Rocky vad han lärt sig under dagen. Stolt drog han igång en gåta:

Vem är det som går och går men aldrig kommer till dörren?

Jag svarade klockan, det var fel.

Mammor på IKEA var svaret.

Sånt som man lär sig i förskoleklass? :)


Vardag

Veckorna rullar på, lediga dagar är fantastiska och lediga kvällar är härliga.


RSS 2.0