Glädjerus

Är lycklig idag, det kan bero på att jag gjorde min sista dag på arbetet. Nu ska jag bara vara ledig och länge dessutom. Känns ju helt sjukt att inte gå till jobbet, att inte ha arbetsider att hålla koll på.
Det är en månad kvar till bebisen förväntas att titta ut.
Tills dess har jag och Rocky sommarlov. När var man ledig en hel sommar sist?

Känns frukansvärt konstigt att vi snart är fyra i familjen. Känns frukansvärt spännande och skrämmande att föda ut en unge om ett par veckor.  

Nu ska jag lägga mig och sova, känna lugnet och inte ställa väckarklockan på ett bra tag.Förstoring & bak

Det går inge bra med kontakten mellan mig och Myposter som ska göra canvasförstoring av min älskling.
Med hjälp av min bror hoppas jag att det har löst sig. Känner mig väldigt tapig och dataOkunnig.Det här är bilden som ska få hamnan på väggen.


Håller på att baka en Rice Krispiestårta nu, imorgon är sista arbetsdagen. Om jag får jobba. Ska ringa chefen kl 7 och fråga.

Fika

På måndag har jag tänkt jobba min sista dag för ett tag(jag har inte fått klartecken från chefen/lönekontoret ännu, så jag vet inte om jag FÅR jobba). Jag vill iaf bjuda på fika, med vad ska jag baka??? Nåt gott i långpanna, tårta, bullar?
Hit me med förslag. Jag är tom eftersom att min mage och halsbränna stoppar mig från att äta sånt. Men på måndag tänkte jag köpa en till förpackning med Samarin.


Måndag?

Min arbetsvecka börjar förhoppningsvis idag. Farmorn e sjuk så Johan får hoppa in som barnvakt ett tag tills pappan tar sig hem. Rocky har torkade prickar, hittar inga fler blåsor så nu är han smittfri. Men man vågar sig ändå inte ut med honom, han ser hemsk ut. Men ögonen är nog inte riktigt bra, idag vaknade han med grönt ögonsnor igen och vi har bara en dos med droppar kvar.
Jag hoppas att vi hittar en barnvakt till söndag, skulle vara surt att inte kunna jobba sista dagen innan jag går på havandeskapspenning.

Nu ska jag plocka upp lego.

Arg

Det är en riktig skitdag idag. Ingenting fungerar, allt går åt skogen. Vill bara lägga mig, sova och vakna en annan dag, eller en annan vecka. Kanske ett annat år.Fin

Storebroden är så snäll och fin, han brukar pussa magen och prata med bebisen.

Rocky: "När jag fyller fyra år då ska jag önska mig en present till bebisen oxå"


Smart bebis

Var hos barnmorskan igår. Hon kollade med ultraljud och mycket riktigt ligger den här bebisen åt rätt håll. Jag blev glad och sa: "Va roligt med en smart bebis!" Då blev hon allvarlig och sa: "Åt vilket håll dom ligger har ingenting med inteligens att göra."
Hon förstod inte att jag bara skojade...

Eftersom att bebisen har varit så lugn de senaste veckorna sa jag det, då blev jag skickad direkt till förlossningen där en trevlig dam satte spännband runt magen och kopplade ihop mig och bebisen till en maskin som kollar fosterrörelser, hjärtljud och värkar.
Bebisen mådde finfint och var tionde minut hade jag sammandragningar. Jag blev som paff när jag såg det, det jag trodde var plötsliga kissnödigheter är egentligen förvärkar. Dessutom såg dom enorma ut på mätaren så jag frågade hur en riktig värk ser ut, men den trevliga barnmorskan sa att det syns så intensivt för att jag har så lite fett på magen.
Dom kollade sedan så att jag inte hade öppnat mig och det hade jag inte.
Jag känner sparkarna lite för att den ligger och sprattlar mot ryggen.

Nu har jag blivit mycket mer medveten om mina förvärkar och i natt har jag haft riktigt kraftiga som har gjort så ont att jag vaknade. Känns som att jag har träningsvärk i magen och ryggen idag. Och nu ikväll har jag sånt fruktansvärt tryck neråt. Efter lite Googlande har jag räknat ut att bebisen fixerar sig eller flyttar runt  med huvudet. Otrevligt är det då iaf.

Barnmorskan sa att jag ska hålla mig lugn ett tag till men om två veckor får jag börja promenera igen eftersom att promenader får igång mina förvärkar. Min graviditet - BF Tors 1 jul 2010

Din graviditet startade Fre 25 sep 2009.
Din menscykel är ca 32 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 9 okt 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 243 av 280. (86,8%).

 
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 4 fulla dagar (v34+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 1 jul 2010
Du har 37 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Droppar

Rocky har fått ögonsalva. Skulle droppa ögonen nu innan vi slog på filmen men han vågade aldrig öppna ögonen efter droppningen så nu sitter jag här ensam med myskvällen och djungelboken redo och vet inte vad jag ska hitta på.

Ännu en dag i soffan

Sitter i soffan, som jag har gjort de senaste dagarna. Känner att jag måste UT! Mamma kommer förbi idag vid tre så att jag får åka till barnmorskan. Har bestämt att jag ska installera pärlifieringsprogrammet idag för jag tror att det blir en hemmavecka, måste även leta fram ett gäng barnfilmer att underhålla ungen med. Någon som har ett tips?

Rocky är fruktansvärt prickig, dom förökar sig stadigt och har med god marginal blivit över 100. I natt har han haft mardrömmar occh varit ledsen och sovit riktigt dåligt.  Nu ligger han i sin egen säng och sover, jag smorde in honom i zinkpulvervätska vid halv 7 så jag hoppas att han vaknar lite mer utvilad. Nu ger det ingenting att dutta på bröstet utan man får hälla ut vätskan och smörja in hela honom. Väntar på att vårdcentralen ska ringa upp, för ögonen är riktigt svullna och hemska nu.

Rinngde till dagis för att sjukanmäla honom, då sa fröken med lite ledsen ton: Du, det går Scharlakansfeber nu oxå...
Jag tror att Rocky får ta sommarlov redan nu, vi vill ju intte ha han sjuk när bebisen kommer.
Sjukdomsläget & alvedonproblem

Det är en risig kille vi har här hemma. Han är febrig, han är prickig och båda ögonen är igenmurade. I natt har prickarna börjat klia så det har börjat vara riktigt jobbigt.
Vi smörjer prickarna med Zinkpulvervätska som tydligen skulle vara det bästa. Det verkar fungdera, men hela tiden dyker det upp nya prickar. Men jag tror faktiskt att ögonen är värst för honom. När ska man skaffa hjälp för ögoninflammation?

Alvedonproblemet: Han blir så satans uppskruvad av alvedon. Jag försöker därför att bara ge honom det mot kvällen då febern stiger, helst innan han börjar yra. Men 30 minuter efter en alvedon så är det 110 knyck i upp till 4 timmar då han kraschar hårt och somnar, ger man honom en ny alvedon så börjar speedandet om igen. Igår somnade han efter 12, han vaknade vid 9. Idag är han mer febrig men han orkar leka på sitt rum.

Bordet

Vill bara visa det urfina bordet som har flyttat in, rörigt i övrigt men va tusan.
40

Det är 40 dagar kvar till den beräknade förlossningsdagen. Det känns lite läskigt.


Här hemma förökar sig prickarna, men han är glad och lite trött. Ingen hög feber.
I eftermiddag kommer min mamma förbi så att jag kan snippa iväg till apoteket och hanlda lite mat.

Sjukstuga

Lillen är sjuk. Febrig, ont i kroppen, ett lite kladdigt öga och förmodligen en vattkoppa i nacken. Ett litet rött märke som har blivit till en blåsa.

Nu blir det soffläge resten av kvällen. Han är helnöjd över att Amy är med i Så ska det låta.


Vatten


Diamanter

Skulle titta till Rocky, blev förvånad när han satt upp i sängen. Jag såg att han plockade i täcket med händerna som om han letade efter någonting.
Jag frågade vad han gjorde, då tittade han upp, i ögonen syntes bara ögonvitorna.
Då började han gråta och mumla om diamanterna.
Jag lade omkull honom och då grät han hysterikt och skrek att han letade diamanterna.
Sedan lugnade han ner sig och blev tyst.

Känner mig lite smått rädd för honom nu, tur att det aldrig blir mörkt.Ont, helg och kladd

Ångrar att sonen fick välja aktivitet idag, han valde Eddahallen. Har spenderat 12 timmar där idag, men han är nöjd och trött. Jag är nog tröttare men ska röja och tvätta innan jag får stänga mina ögonlock.
Har fruktansvärd värk i ben och höfter idag, fruktansvärd!
Lillen har värmeutslag på bröstet och ett kladdigt öga, är nog sånt som händer när man leker tunga mot tunga med favoritkompisen.

Nu ska jag agera och hoppas på en sval helg.

Powernap

Har slumrat i Rockys säng, fruktansvär skönt. Nu kan jag hålla mig vaken tills jag ska sova.
Blev väckt av sötaste killen som pussade in energi i min kropp, det är det nya. Han pussar mig tills jag orkar röra på mig och göra det han vill. Underbart.

För övrigt så önskar jag mig lite svalare väder, jag orkar inte med denna värme just nu. Måste fylla bhn med papper för att inte svettas sönder.

H2O

Att staden enligt kan bli utan vatten i kväll eller i natt har väl ingen missat.
Eddahallen är stängd för att spara vatten. Jag jobbar kl 6 imorgon bitti. Ska bli kul att se vad som händer då. 
Jag tycker att det är lite kul när det blir oväntade naturkatastrofer eller vad man nu ska kalla detta.
Vi har varit till Rovön och fotat vattnet. Jag gick mestades 100m bakom mina killar och njöt av solen och onda förvärkar.

Spännande detta, vi är ju beroende av vatten på så många sätt.

Jag slipper iaf diska och tvätta ikväll. Har sparat en flaska vatten till lillkillen, vi borde överleva.


Det är tydligen lugnt nu men:

Badhusen i Skellefteå och Skelleftehamn kommer även under morgondagen att hållas stängda och skolorna uppmanas att inte hålla gympalektioner som kräver dusch efteråt - allt för att spara vatten.

Vad ska jag göra i 9immar?

Härlig helg

Det blev visst sommar ganska fort i år. Eller i alla fall försommar.


Vi startade helgen med pizza och beasås på balkongen.


Lördagen spenderades i stugan


Det var lågvatten

Alltid kul att plaska.


Alltid kul att springaAlltid kul att klättra


Alltid kul att balanseraAlltid kul att skriva i sanden


Alltid kul att kasta stenar.


Korvlunch på altanen


Där var det varmt


Vi hittade en liten nyckelpiga


Idag har vi varit på Nordanå


Och ätit fett mycket glass, vi höll på att kräkas båda två.


Havandeskapspenning

Hade världens sämsta start på dagen, svettades som en gris. Var tvungen att gå och duscha för att inte svimma av på jobbet. Efter två koppar kaffe och 33cl Cola mådde jag bättre och bestämde mig för att stanna på jobbet.
När jag kom hem fick jag det efterlängtade brevet. Jag får havandeskapspenning from 1 Juni.
Jag får vara mamma på heltid och invänta bebisen. Jag får känna lugnet och njuta av sommaren och att bara ha ett barn.
Vi firar det med pizza och tvspelskväll enligt sonens önskemål.
Helgen kunde inte ha startat bättre ♥

Raggare

Kom hem från jobbet nyss, mina två lediga pojkar sitter och ser på Ronny & Ragge. Konsekvenserna får pappan ta hand om.

Rocky tycker att det är lustigt att doom har skägg på kinderna och att dom kallar Forden för Fårrrrrrden.


Finaste killen som finns


Bulle

Blev bara helt förvånad över mina blodådror på magen, skitläskigt

Foton

Johan har fått tummen ur och fixar bilder, finns inget roligare. Jo roligare var att mamma hade ett presentkort på Myposter över som räcker till en stor förstoring eller mellanstor tavla på duk. Bara svårt att bestämma sig.

Vill ha lite ovanliga och galna bilder.

Bädda

Jag renbäddade i sängen. Rocky kom in i sovrummet och ubrast: "Shit mamma är du helt crazy!?!"

Bollar

I badkaret halvt panikslagen:

"Mamma, jag har skelettbollar i min pung!!!!"


Foto

En förmiddag i fotostudion. Ska bli spännande att se bilderna, Johan vet vad han pysslar med.

Scala

Det nya matbordet. Vi har äntligen beställt ett bord. I love it. Vi köpte ett paket med stolar till. Jag gilalr inte stolarna men det är inte lätt eller billigt att hitta dom perfekta stolarna.Björk


Hittade en jättefin krok på Hemtrevnad som passade perfekt i vår hall. Bara galgar fungerade inte så bra för herrarna i huset, dom la allt på golvet iaf. Hoppas att pappa kan ha tid att komma förbi och lägga golv nästa vecka så att det blir klart. Behöver även ett par ben till sittbänken. Nån som har ett par över?

Den svarta väskan på hyllan är packad och redo att följa med till förlossningen. Jo jag har redan packat i lite, man måste ju vara redo :)


Det är egentligen två krokar. Blev finare så.

Tyst?

Känns taskigt att önska att ungen vore tyst någon gång men det kommer så många ord ur den lilla munnen att man inte hinner lyssna. Han har just somnat nu, först ville han ligga i stora sängen och prata. Han ville prata om dagis och sina kompisar så självklart ville jag lyssna. Det flyger så många tankar i huvudet med den busiga frisyren. Fantasin har inga gränser. Han har blivit så stor och har så vuxna tankar. Så många frågor om livet.
Det är sjukt hur fort tiden går.

Det är aldrig tyst i hans närhet, de få gånger han är tyst är det så fruktansvärt tyst.

Det är härligt att ta sig tid att bara lyssna och förhoppningsvis innebär det en sovmorgon imorgon.

Älskar min pratkvarn ♥


Kan inte fatta att det är samma människa

Sova på mage

Jag saknar att ligga på mage. Jag saknar att kunna sova på mage. Kommer ihåg att det var lika jobbigt förra gången, då trodde jag att det skulle gå bra att sova på mage efter förlossningen. Men nu vet jag att det inte alls är skönt eller bekvämt att ligga på två mjölkkuddar som ömmar och läker.
Det är bara att gilla läget.
Imorgon blir det till barnmorskan, hon var tvungen på mammografi på torsdag då vi hade vår tid men imorgon går lika bra. Ska bli kul att se åt vilket håll ungen ligger nu, den har legat på tvären några veckor men vände sig åt rätt eller fel håll idag. Inte för att det är någon garanti men jag vill att den här ska ligga rätt.

Fixa och trixa

En fixardag idag. Har varit på färgaffären och klagat över en räkning på tapeter som dom skulle stå för. Handlat lister så att vi(pappa?) kan lägga klart golvet. Handlat en superfin tröja för ett presentkort.

Jag hämtade ut en babybox från Babyproffsen oxå. Helt värdelöst innehåll förutom torkservetter som jag själv behövde för att vi har slut toalettpapper.
12 blöjor och två små flasor med bebis och intimtvål. Nu för tiden får man även en blöjhink, men en sån har vi redan. Det var så mycket bättre innehåll förra gången.

Nu ska jag måla en hylla och sedan bege mig till jobbet.


Trevlig måndag alla läsare ♥

Kärlek

Det är så jäkla skönt att vara långledig. Jag är lycklig ikväll. Jag är rik lycklig och imorgon börjar Karro jobba efter barnledighet.


MINE

Har vunnit en skötväska på tradera. En jättefin från Gaia & Ko. Tror att Karro har en likadan. Ny kostar den runt 1000 kronor men på Tradera fanns en begagnad som blev min för 230 kronor. Hade inte tänkt mig en skötväska, hade tänkt köpa en störe "vanlig" väska men dom kostar ju absolut runt 500 kronor. Nu ska jag rensa klart i garderoben i hallen och hoppas att jag orkar gå ner till käållaren med alla små kläder och vinterkläder. Är himla slut idag, orkar ingenting, är tokvarm och känner mig svimfärdig hela tiden.


RSS 2.0