Tack

Tackar för alla gratulationer.

Kan berätta att jag inte mått jättebra de senaste veckorna/månaderna. Jag har sovit, mått konstant illa(ätit åksjuketabletter för att kunna fungera) och svimmat ett par gånger.
Jag är nu i vecka 13 så det ska börja vända snart.

Pyret som bor i mig ska enligt beräkningarna komma ut den 23juni.

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 12 dec 2009.
Din graviditet startade Tors 17 sep 2009.
Din menscykel är ca 30 dagar
Du blev gravid ungefär Tors 1 okt 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 87 av 280. (31,1%).
Du är i vecka 13.
Du har gått 12 fulla veckor och 2 fulla dagar (v12+2).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Ons 23 jun 2010
Du har 193 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 13

Kroppen:
Nu börjar den andra delen av graviditeten och känslan av att vänta barn har ofta infunnit sig. Du känner dig lite lugnare, då största risken för missfall är över.
Det är rimligt att gå upp 300-400 gram/vecka. Nu brukar illamåendekänslorna och den värsta tröttheten avta. Vissa kan redan känna fosterrörelser, men det är ganska ovanligt. Det är svårt att skilja fosterrörelser från vanligt bubbel i magen. När man ligger stilla i sängen kan det vara lättare, känner man ett litet sprattel en bit nedanför naveln och det inte åtföljs av något kurrande ljud är det mycket troligt att det är just fostret som rör sig.
Tänk på att ta hand om dig själv och vila lite extra. Arbete och fysisk aktivitet är helt ok, men undvik stress.

Fostret: Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Att fostret tränar att andas i vatten är bra för lungorna, från samma ögonblick barnet kommer ut och navelsträngen klipps av så måste andningen fungera perfekt. Vattnet trycks ut ur lungorna precis vid förlossningsögonblicket och från att vara vattenvarelse börjar barnet andas luft genom munnen och näsan. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0